Tatlı Tarifi Enfes Şeftali Tatlısı...Sıcak Yaz Geceleri İçin...

ocwmays

Minnişim Prensesim...
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
6.111
34
158
36
İstanbul
Dondurularak yenmeli

büsküvileri ufalayın, ancak kırıntı halinde olmamalı, küçük taş büyüklüğünde ollması yeterli
şeftalileri küçük küçük doğrayın
istenildiği takdirde içerisine fındık, ceviz veya fıstık falan da ufalanıp eklenebilir

Krem şanti
süt (krem şantiyi yapmak için)
petibör kare büsküvi
şeftali (özellikle yumuşak, ezik şeftalilerle tatlımız tam kıvamında oluyor)
arzuya göre fındık, ceviz

krem şantimizi yapıyoruz, sütle iyice çırpılmalı, çokça çırpılmalı:)
deriin bir kaba krem şantiyi, ufaladığımız büsküvileri ve doğradığımız şeftalileri koyup karıştırıyoruz ve kek kalıbına koyup, buzluğa atyoruz. Donana kadar bekliyoruz. donunca servis yapıyoruz.
işlem bu kadar :)

not:büsküviler ve şeftalilerin miktarı tercihe göredir. Ama ben bir kilo şeftali ve 4 paket petübörle güzel olduğunu düşünüyorum.
Ezik şeftaliler kullanılırsa tatlı daha güzel oluyor, çünkü sert şeftaliler donuyor ve yenmesi zor oluyor.

biz evde 6 kişi anında bitiriyoruz, herkes donması için zor sabrediyor

not2: Bir tek kek kalıbına sığmıyor genelde ama o karıştırdığımz kapta da dondurulabilir

Son düzenleme:
Yaptım bunu canım çok pratik ve güzel oldu cidden bizimkilerde beğendi ezik şeftali ile tadı daha hoş oluyor cidden

walla oru oruç ağzım sulandı desem yeridir.tarif süper gibi denemk lazım tabiki.resim eklimi acaba yoksa benmşi göremiyorum.Ellerine sağlık tekrar .

teşekkür ederim tatlım
resim eklemedim ama ilk yaptığımda eklicem inş
gecen hafta yaptım resim çekmeyi unuttum :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…