Bisküvi - Kurabiye Tarifi enfessss un kurabiyesiii

melekmehmet

CANLARIM BENİMMMM (M-T)
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
1.288
1
156
İstanbul
komşumdan almıştım vee bütün misafirlerime yaparım ağızda dağıldığı için çok güzel bir kurabiyeee

2yumurta yarım paket margarin yarım çay bardağı sıvı yağ(ben bazen katmıyorum) 8kaşık toz şeker 16kaşık nişasta vanilya ,kabartma tozu,aldığı kadarda un.......üzeri içinde pudra şekeriii

margarini,sıvı yağı,yumurtayı ve şekeri güzelce çırpıyorumm...16kaşık nişastayıda ekleyip biraz daha karıştırıyorum ve vanilya kabartma tozu unu ekliyorum ne çok sert nede çok yumuşak ,normal bi hamur elde ediyorum ve isteyen istediği şekli verebilir...önceden ısıtılmış 180derecelik fırında 10dk yetiyor üzeri beyaz kalacak şekilde çıkartıyoruz.

Eklentiler

• $2011-08-17 17.22.15.webp
    $2011-08-17 17.22.15.webp
    72,5 KB · Görüntüleme: 82
  • $2011-08-17 17.13.14.webp
    $2011-08-17 17.13.14.webp
    46,5 KB · Görüntüleme: 80
ben ilk defa kakaoluda denedim ve hiç fark yok yani aynı lezzeti yakalım kakaolusunuda öneririm. kakaolu un kurabiyesi görmedim ama ben uydurdum

gerçekten çok güzel görünüyor.peki şeker demişssiniz ya.ben normalde hep pudra şekeri kullanıyorum.şeker kıtır kıtır gelmiyor dimi ağzımıza :)

margarin oda sıcaklığında bekletilmiş olacak,şeker pudra şekerimi toz şekermi tarifleri daha net yazarsanız seviniriz dimi hanımlar:) ellerinize sağlık...yıllardır bende un kurabiyesi arayışındayım bir türlü enfesss olanı bulamadım cevabımı alırsam bunu deneyeceğim bir de:):56::56:

gerçekten çok güzel görünüyor.peki şeker demişssiniz ya.ben normalde hep pudra şekeri kullanıyorum.şeker kıtır kıtır gelmiyor dimi ağzımıza :)
yok tatlım kıtır kıtır gelmiyor.bende hep araştırdığımda pudra şekeri katılıyordu ama bu tarifte yok
margarin oda sıcaklığında bekletilmiş olacak,şeker pudra şekerimi toz şekermi tarifleri daha net yazarsanız seviniriz dimi hanımlar:) ellerinize sağlık...yıllardır bende un kurabiyesi arayışındayım bir türlü enfesss olanı bulamadım cevabımı alırsam bunu deneyeceğim bir de:):56::56:

tabiki tatlım margarin beklerse yumuşak olacağı için hamurumuzu yoğurmak basit olur.şekerimizde toz şeker katıyoruz.kusura bakmayın bir türlü beceremedim malzemeleri verirken alt alta yazmayı onun için karışık oldu.dene derim tatlım

en sevdiğim kurabiyedir un kurabiyesi:16:
susam sokağında mı otursam ne:1:
görüntü süperötesi 10 numara:46::46::46:
deniicem ben de inşallah tadı da öyledir:56:

Harika görünüyor :56: ama ama ama ben rejim yapacaktımm :14:
bende heppp yapacakkkkk oluyorum ama faaliyt yok pastadan börekten

en sevdiğim kurabiyedir un kurabiyesi:16:
susam sokağında mı otursam ne:1:
görüntü süperötesi 10 numara:46::46::46:
deniicem ben de inşallah tadı da öyledir:56:
dene tatlım tam un kurabiyesi tadı olmasada çok yAkın yani

Back