engel olamıyorum sureklı mudehale etmek ıstıyorum...yardım lutfen...

nikim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
358
7
38
Ardahan
arkadaşlar calıstıgım yerde saklı gızlı bısey konuşulunca ve bana karsı gızlendıgını dusundugum bırsey varsa acayıp bozuluyorum arkadaşım benım hakkımda olumsuz bır yorum yapmışsa hemen bunu onun yüzüne vurmak ıstıyorum elestırıye gelemiyorum cok bunalıyorum bu konudan dolayı kendımı nasıl duzeltebılırım bu huyum benı yıyıp bıtırıyor cok kıtap okuyorum kısısel gelısımle ılgılı fakat uygulamaya gecemıyorum bır turlu bırı benım hakkımda bırısıne azıcık bı sıtemde bulunsun bunu bıldıgımı bellı etmek ıcın elımden gelenı yapıyorum... suan sessızım kimseyle konuşmuyorum dun gorustugum arkadaşlarımın benı elstırdıgını ogrendım bı konu hakkında ama bunu ogrendım yolu onlar bılmıyor acıklayamamda nasıl davranacağımı sasırdım ne yapmalıyım arkadaşlar...

başkalarının senin hakkındaki olumsuz düşüncelerini neden bu kadar önemsiyorsunki.

Boşver bazen hiç duymamak duymaktan daha iyidir... :34:

arkadaşlar calıstıgım yerde saklı gızlı bısey konuşulunca ve bana karsı gızlendıgını dusundugum bırsey varsa acayıp bozuluyorum arkadaşım benım hakkımda olumsuz bır yorum yapmışsa hemen bunu onun yüzüne vurmak ıstıyorum elestırıye gelemiyorum cok bunalıyorum bu konudan dolayı kendımı nasıl duzeltebılırım bu huyum benı yıyıp bıtırıyor cok kıtap okuyorum kısısel gelısımle ılgılı fakat uygulamaya gecemıyorum bır turlu bırı benım hakkımda bırısıne azıcık bı sıtemde bulunsun bunu bıldıgımı bellı etmek ıcın elımden gelenı yapıyorum... suan sessızım kimseyle konuşmuyorum dun gorustugum arkadaşlarımın benı elstırdıgını ogrendım bı konu hakkında ama bunu ogrendım yolu onlar bılmıyor acıklayamamda nasıl davranacağımı sasırdım ne yapmalıyım arkadaşlar...

çevrendekiler senin bu tutumunun farkında oldukları için belki de daha fazla eleştiriliyorsun kimseyle konuşmaman dikkat çekiyor sanki problemli biri gibi görünüyor olabilirsin hiçbirşeyi umursama kim ne derse desin sana lafla kimse zarar veremez böyle olursan insanların eleştirileri azalır bence

bizim işyerinde de var senin gibi bi tip, bi arkadaş bana eşiyle olan sıkıntısını anlatıyo misal, beni yakın görmüş bana anlatıyo, hemen başlar beni mi çekiştiriyosunuz yüzüme niye söylemiyosunuz diye, hayır diyoruz özel bi konu gene inanmıyo suratlar tripler evlere şenlik tam bir ruh hastası, keşke temelli küsse muhattap olmasa bizimle diyoruz ama onu da yapmıyo sanırsın dünya onun etrafında dönüyo herkes onu konuşuyo herkesin derdi zoru onunla ayyyy illet bişey Allahtan bekar evli olsa kocası delirirdi kesin konunu okuyunca aklıma o geldi, tedavi şart

bizim işyerinde de var senin gibi bi tip, bi arkadaş bana eşiyle olan sıkıntısını anlatıyo misal, beni yakın görmüş bana anlatıyo, hemen başlar beni mi çekiştiriyosunuz yüzüme niye söylemiyosunuz diye, hayır diyoruz özel bi konu gene inanmıyo suratlar tripler evlere şenlik tam bir ruh hastası, keşke temelli küsse muhattap olmasa bizimle diyoruz ama onu da yapmıyo sanırsın dünya onun etrafında dönüyo herkes onu konuşuyo herkesin derdi zoru onunla ayyyy illet bişey Allahtan bekar evli olsa kocası delirirdi kesin konunu okuyunca aklıma o geldi, tedavi şart

bıraz saygılı cevap verseydınız ıyı olurdu ben ornek degıl yardım ıstedım..bu benım anlatttıgım konuyada benzemiyor benım hakkımda konuşulmuş konu dıyorum herkezı ben hakkımda konuşuyor sanıyorum demedım.. bence sızde sorun var okuduğunuzu anlayın

çevrendekiler senin bu tutumunun farkında oldukları için belki de daha fazla eleştiriliyorsun kimseyle konuşmaman dikkat çekiyor sanki problemli biri gibi görünüyor olabilirsin hiçbirşeyi umursama kim ne derse desin sana lafla kimse zarar veremez böyle olursan insanların eleştirileri azalır bence

haklısınız ıste o umursamama olayını bır yapabilsem cok ıyı olacak bılmıyomus gıbı davranamıyorum hemen bozluyorum sorun cıkarıyorum

başkalarının senin hakkındaki olumsuz düşüncelerini neden bu kadar önemsiyorsunki.

ıste önemsememek ıstıyorum... bunu beceremiyorum nedenını bılsem buraya yazmazdım canım :( bırı bana olumsuz bısey desın yada benım yasadıgım bı olumsuzulugu başkası başkasına anlatsın okadar sınır oluyorumkı haksız yerıne konulmak benı ıllet edıyor sınır oluyorum

Bu sekilde davranislarin kendini yipratir ve arkadas iliskilerini yipratir.
Elbette ki en sevdigimiz arkadaslarimiz bile yeri geldigi zaman bizi elestirebilirler.
Bu her zaman olumsuz olmak zorunda degil, belki de seni elestirdikleri yonler senin iyiligin icindir.
Bu sekilde dusunmen daha dogru olur bence.
Elestirdikleri noktalar neler? Senin hakkinda soylenen elestirilerin icerigi ne?
Belki icerigi bilirsek o zaman sana iyi yada kotu anlamda kafana takmalisin veya takmamalisin diyebiliriz.

Sen yine de olumlu ve pozitif dusun, elestirdikleri noktalari dusun, senin hayrina birseyse zaten oturup onlarla konusabilirsin bu konularda. Sessiz kalip "bana sunu soylediler, bende bunu yuzlerine vurayim"dan ziyade, "nicin benim hakkimda boyle dusunuyorlar, ben farkliyim aslinda" diyorsan eger bunu onlara anlatmalisin. Senin hakkinda olan olumsuz dusunceleri yine sen olumluya cevirebilirsin, bunu birtek hareketlerin ve davranislarin ile yapabilirsin. Sen kinayeli davrandigin surece onlarda senin hakkinda olumsuz dusunceler ureteceklerdir...

Herkes herkes hakkinda konusur ki... Yani ille dedikodu olmasa da, illa bir yerde lafimiz gecer, hepimizin. Hele de is yerlerinde. Gerci is yerinde dedikodu da doner de... Her arkamizdan denilene kafayi takacaksak isimiz var. Biraz ozguvenini gelistirmeye calis bence. Kendinden emin degil misin ki insanlarin hakkinda ne dedigi bu kadar onemli senin icin?

Sen hic mi konusmazsin kimse hakkinda? Eminim konusuyorsundur. Ille taslaman gerekmiyor, birinden bahsediyorsundur yani. Olan seyler bunlar, bu kadar kafa yormak gereksiz.

mesela dun bır olay olmuş tu bı arkadaş normalde herseyını anlatır bana soylemedıler ve ben saklamaya değer bulmadım.. bu konuyu bılen arkadaşta saklmaya değer bulmadı...ben bu arkadaşa kızdım bız samımı degılmıyız nıye benden sakladın dıye.. sonra ben ıs cevıren konumunda oldum başkasından ogrendıgımı soyleyınce... saklayamıyorum polıtık olamıyorum ılla soyleyecem yüzüne karsı

bende dersanede çok fazla kişiyle konuşmam,sadece 2 3 samimi olduğum arkadaşım var o kadar.
arkamdan konuşulduğunu bilirim de duyarımda.
ama umursamıyorum.
umursayacak kadar değer versem zaten o 2 3 kişilik arkadaş grubumun içinde olurlardı.
sende umursama,her ortamda olur böyle tipler.

elbetteki arkamızdan kazanlar kaynıyor dedikodular eleştiriler yapılıyor. yapılmayan insan mı var ? kimi az kimi daha fazla ama herkez herkez için konuşup eleştiriyor.

BEN KENDİMCE BİR ÇÖZÜM buldum. öncelikle çalışma ortamında insanlarla hiç yüzgöz olmam canım cicim samimiyeti kurmam. bu nedenle kulağıma gelne bir şey olduğundan direk verdiğim cevap şudur. 1/10 UNU KARŞIMDA SÖYLESİNLER :)
arkamdan kaynayan kazanların ısı harareti ile uğraşıcak zaman ve sinir gücüm yok. yüzüme söylenebilecek kadar da kimseye taviz vermiyorum.

arkadaş ve dost çevremi iş hayatımdan hiç seçmedim. işyerimde sevilen bir insanmıyım ? tartışılır. ancak insanlara herzaman benden çekinme refleksi oluştururum.buda sinir yapımı korumamı sağlıyor sanada öneririm ;)

mesela dun bır olay olmuş tu bı arkadaş normalde herseyını anlatır bana soylemedıler ve ben saklamaya değer bulmadım.. bu konuyu bılen arkadaşta saklmaya değer bulmadı...ben bu arkadaşa kızdım bız samımı degılmıyız nıye benden sakladın dıye.. sonra ben ıs cevıren konumunda oldum başkasından ogrendıgımı soyleyınce... saklayamıyorum polıtık olamıyorum ılla soyleyecem yüzüne karsı

aslında içi dışı bir bir insansın ne güzel ama maalesef insanlar böyle insanları kabullenemiyorlar

Bu tavirlarinla pek guven vermiyorsundur. Biraz da cocuksu. Ne demek samimi degil miyiz de bana soylemedin de... Kimse kimseye herseyini anlatmak zorunda degil, demek ki bir sebebi varmis sana anlatmamak icin. Is yerinde herseyi bilecem, ogrenecem diye kendini yiyip, ustune surat da yapiyorsan boyle, arkadan is cevirdigini de dusunurler, senin laf tasiyacagini da dusunurler. Bu kadar merakli olma milletin lafina, kendi hakkinda olsa bile. Bunlar guven veren hareketler degil, ayrica itici birsey. Bana bir is arkadasim senin dedigini dese kizardim mesela. Ne munasebet canim. :ssz:

bıraz saygılı cevap verseydınız ıyı olurdu ben ornek degıl yardım ıstedım..bu benım anlatttıgım konuyada benzemiyor benım hakkımda konuşulmuş konu dıyorum herkezı ben hakkımda konuşuyor sanıyorum demedım.. bence sızde sorun var okuduğunuzu anlayın

senin şahsına söylediğim bişey var mı yorumumda???
herşeye müdehale etmek istiyorum diyosun o zaman et kim eleştiriyosa çata çat kavga et ben eleştirmeyin hakkımda konuşmayın de hala yersiz eleştiri ya da dedikodu oluyosa o insanlarla görüşme, herkesle aynı problemi yaşıyosanda dönüp kendine bi bak kitaplar çözümolmamış mecbur doktora gideceksin

herkes herşeyini sana anlatmak zorunda değil ki, bana niye anlatmadın diye insanları sıkboğaz etmenin manası var mı

Bu sekilde davranislarin kendini yipratir ve arkadas iliskilerini yipratir.
Elbette ki en sevdigimiz arkadaslarimiz bile yeri geldigi zaman bizi elestirebilirler.
Bu her zaman olumsuz olmak zorunda degil, belki de seni elestirdikleri yonler senin iyiligin icindir.
Bu sekilde dusunmen daha dogru olur bence.
Elestirdikleri noktalar neler? Senin hakkinda soylenen elestirilerin icerigi ne?
Belki icerigi bilirsek o zaman sana iyi yada kotu anlamda kafana takmalisin veya takmamalisin diyebiliriz.

Sen yine de olumlu ve pozitif dusun, elestirdikleri noktalari dusun, senin hayrina birseyse zaten oturup onlarla konusabilirsin bu konularda. Sessiz kalip "bana sunu soylediler, bende bunu yuzlerine vurayim"dan ziyade, "nicin benim hakkimda boyle dusunuyorlar, ben farkliyim aslinda" diyorsan eger bunu onlara anlatmalisin. Senin hakkinda olan olumsuz dusunceleri yine sen olumluya cevirebilirsin, bunu birtek hareketlerin ve davranislarin ile yapabilirsin. Sen kinayeli davrandigin surece onlarda senin hakkinda olumsuz dusunceler ureteceklerdir...

ornegın bı zam olayı olmuştu bende bunun mıktarını önceden ogrenmıstım meğer onlara benım ogrendıgımden fazla yapılmış ve bana aynı yapıldı dıye organıze olup yalan soyledı ıkı arkadaşım neymıs ben kırılırmışım bunu bu sekılde bıle dusunmelerı benım ağrıma gıttı alındığımı soyledım.. daha sonra arkadaş sırkette bı sorun yasamıs ve normalde herseyını anlatan kışı bana soylemedı bıde benım yakın arkadaşımı ona sakın soyleme dıye uyarmış bunu ben ondan degıl başka bı yoldan ogrendım...arkdasımda benım ıcın yakın olan arkadaşım ıyıkı yokum orda herkez çekemez onu demıs benım ıcın cok ağrıma gıttı bu lafı...dıger arkadaş milletten laf alıp ortalığı karıştırıyor demıs halbukı ben duyduğum seyı anlatmıştım ama laf alıp ortalığı karıştırıyor konumuna gırdım..

bunu halledebiliriz..birincisi bu durum çogu kişide görünen bir şeydir.aradaki fark sadece senin kendine hakim olamaman...şöle düşünelim insan kendini tüm çıplaklığı ile eleştirip yanlış ve hatalarını göz ardı etmeden yargılarsa, başka bir kişinin gözünden kendine bakarken o kadar da rahatlar.senin önce acımasızca oz eleştiri yapman gerekiyor..sonrası biraz canın yanar.. yanar ama çok sürmez..sonucunda kendinle tamamen barışık ve kendinden emin bir karakter ortaya cıkacaktır..bu tezim genelde başarılı çıktı;)

yani yaptığımız şey başakaları seni yargılamadan sen gereğini yapıyorsun ve tüm çıplaklığı ile kendinle tanışıyorsun..bu yüzden sana karşı yapılan tüm gizli konuşmaların artık senin düşündüğünün üstü birşey olması olasılığını ortadan kaldırmış oluyorsun..

sonrası, tahmin ettiğin için çogu konuşmaları artık umursamıyorsun..

ayrıca her gizli konuşma seninle alakalı değil emin ol..belki binde biri sensindir;)

okadar kötü biri olamassın heralde dimi:) sevgiler..

Son düzenleme:
Back
X