anliyorum, sirkette zaten kimin ne maas aldigi konusunun konusulmasini etik bulmuyorum ben, herkes kendi performansi ve basarisina gore maasini hak eder (sahsi fikrim). O yuzden senin alinacagini dusunmeleri gercekten sacma olmus. Fakat sen bunu bu sekilde belirtebilirdin kendilerine "sizin maaslariniz size, benim maasim bana, illa ayni zam orani yapilacak diye birsey yok..." kendini bu sekilde ifade edebilseydin, o zaman sSIKINTI kalmazdi diye dusunuyorum...ornegın bı zam olayı olmuştu bende bunun mıktarını önceden ogrenmıstım meğer onlara benım ogrendıgımden fazla yapılmış ve bana aynı yapıldı dıye organıze olup yalan soyledı ıkı arkadaşım neymıs ben kırılırmışım bunu bu sekılde bıle dusunmelerı benım ağrıma gıttı alındığımı soyledım.. daha sonra arkadaş sırkette bı sorun yasamıs ve normalde herseyını anlatan kışı bana soylemedı bıde benım yakın arkadaşımı ona sakın soyleme dıye uyarmış bunu ben ondan degıl başka bı yoldan ogrendım...arkdasımda benım ıcın yakın olan arkadaşım ıyıkı yokum orda herkez çekemez onu demıs benım ıcın cok ağrıma gıttı bu lafı...dıger arkadaş milletten laf alıp ortalığı karıştırıyor demıs halbukı ben duyduğum seyı anlatmıştım ama laf alıp ortalığı karıştırıyor konumuna gırdım..
Birinden birsey duydugun zaman 3 maymunu oynamak sirket icinde en mantikli olandir. Her ne kadar samimi olursan ol, sonucta bu insanlar senin is arkadaslarin. Aradaki seviyeyi tutmak istiyorsan ve etrafindan da "iyiki o yok" gibi cumleler duymak istiyorsan, yapman gereken tek sey aradaki iletisimi dogru yonetmek... Cok fazla kafanda buyutmeden, anlik durum analizi yaparak, dogru kararlar vermen onemli...
O yuzden bence bu konularda alinganlik gostermek ve insanlardan kendini izole etmek yerine, duruma gore davranmayi ogrenmelisin, yani birisi sana birsey anlatiyorsa, bu sadece sende kalmali... Canini SIKAN seyleri duymazdan ve gormezden gelmelisin... Malesef is yerindeki arkadasliklar, genel hayatimizdaki arkadasliklara benzemiyor... Temkinli yaklasmanda fakat ortamdan da kendini soyutlamadan bunu basarmakta fayda var...