- 11 Ekim 2020
- 23
- 16
- 3
- 43
- Konu Sahibi yasemindurmaz
-
çok tesekkürlerBelki bilen olur konu asagilarda kalmasin
Burada zaten bir engelli görseler uzaylı görmüş gibi bakıp çok üzüyorlar çünkü insanımız çok cahil ve barbarErasmus ta almanyada, bir arkadaşım fiziksel engelliydi. Kaldığı yurt bedavaydi ( bizimkilere göre çok daha genişti, Özel bir oda), toplu ulaşım kartı bedavaydi ve daha çok yeri kapsıyordu. Bunlar türkiye'de var mı bilemem.
Bir kere sormuştum burası nasıl senin için diye, kimse dik dik bakmadığı için çok rahat ettiğini söylemişti.
Skolyozunuzu tam olarak bilmiyorum ama dışta görünür bir farklılığınız varsa, türkiye'de parka bile gittiğinizde millet size dik dik bakmayı kendinde hak görüyordur. En azından almanyada bunu yaşamazsınız.
bunu icin zaten fikir istiyorumGelişmiş bir ülke, nezih bir mahalle seçmeniz lazım.
Ameliyat oldum burada %42 engelli raporum var omurilikte de bazı sorunlar var ama yaşantıma engel değil
Almanyada bu durumda yaşayanlar var mı varsa ne gibi avantajları var onu öğrenmek istedim sadece
Evet istersem gidebilirim birkaç yolu var bunun
Bilgiler için çok teşekkürlerErken emeklilik yada engeli emekliliği tarzı düşünüyorsanız, skolyozdan emekli olamasınız. Size uygun iş imkanları sağlanır. Durumunuza göre bazı hizmetlerden ücretsiz veya indirimli faydalanırsınız. Tabii bunlar için epey kağıt kürek, kurum işleriniz olur.
Onun dışında okadar kolay değil almanyaya yerleşmek.
Yinede bol şanslar dilerim.
Herşey gönlünüzce olsunBilgiler için çok teşekkürler
Artık kısmet,gitmeye karar verdim gidersem oradan yazarım bu konuya artık
Benim gitme şansım var ama dediğim gibi burada sağolsun devletimiz ilaçlarımızı ücretsiz veriyoröncelikle almanyada yasiyorum, bizle yasayan dede 90 yasinda. belgelerde yüzde 90 engelli, dizi kalcasi protez ( böyle yaziliyor sanirim) gözleri görmio, birseyi on kere söylüyorsun ama araba park etmek icin rapor vermiyorlar. yürümek onun icin iyimis ondan arabayi yakina park etmeye gerek yokmus, ha bide yemegini kendi yiye bildigi icin el titremesine hakim ola bildigin icin, bakici parasi alamiyoruz, bakicida yollamiyorlar... bilmiyorum...
kronik rahatsızlıklara neden rapor verm,iyorlar acabaAlmanyada engeli raporu almak daha dogrusu imkanmardan faydalanmak icin en za yuzde 50 raporu gerekli onu almakta evet kolay degil. Ilk basta zaten genelde daha az veriliyor ugrasmak gerekir. Kronik hastaliklar ilk etapta direk 50% almasi zor.
Özel değilse nasıl yerleşebiliyorsunuz Almanyaya merak ettim..çünkü öyle kolay değil bu işler..Benim de kardeşim Almanyada yaşıyor yıllardır yanına gider gelirim anca turist gibiBenim gitme şansım var ama dediğim gibi burada sağolsun devletimiz ilaçlarımızı ücretsiz veriyor
Şimdi almanyada iyi yaşam adına gidiyoruz ilaçları bile orada böyle kolay bulamazsak veya çok pahalıya alırsak gitmemizin kıymeti kalmaz yurtdışına diye düşünüyorum
biraz da özgüvenim yok
kronik rahatsızlıklara neden rapor verm,iyorlar acaba
mesela diyabet,astım tansiyon gibi
burası çok ilginç geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?