Engelli Birey ile Sağlıklı Bireylerin Evliliği

visnemevsimi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
109
28
98
Ankara
Merhaba kızlar,
Kapı komşumun bir kızı var çok azimli ve akıllı bir kız üniversite mezunu hayata dört elle sarılmış ufak bir engeli var desteksiz yürüyemiyor ancak özbakımını yapabiliyor bir talibi var şu an ancak ailesinin ve kendisinin aklında soru işaretleri var bu kadar okumuş olmasına rağmen karşımdaki fiziksel sağlığı yerinde biri olursa başıma kakar sonra durumumu gibi bir ön yargısı var ben böyle aşk hikayeleri duydum ama annesi de gerçek hayat öyle değil üzerler çocuğumu diyor siz ne düşünüyorsunuz böyle gördüğünüz bir örnek var mı açıkcası ısrar edip sonra mutsuz olması durumunda vicdan azabı cekmek beni korkutuyor

Gerçekten anne için de kız içinde çok zor bir karar..
Bugünün yarınıda var.Bugün sırılsıklam aşık olabilir ama evlendikten sonra insanlar değişirmiş genelde :S
Bence hemen karar vermesinler.Sonuçta kızın gururu var..
Seven insanın gönlü engel tanımaz ama işte insanız duygularımız değişebiliyor maalesef :(
Engeli kabul edecek kişinin çoook ama çook merhametli birisi olması gerek aşık biri olmasından ziyade

Damat adayinin egitim ve maddi durumu nasil?

Endişelerinde çok haklılar.Malesef.:31::ssz: Çocuk nasıl biri ? Kızla gerçekten evlenmek mi istiyor sevdiği için,yoksa kızın azimli ve ayakları üzerinde durabilen biri olduğu için mi ? :26:

evlenmek isteyen çocuğu iyi araştırmak lazım

neden evlenmek istiyor

kızın maddi durumundan mı yararlanmak istiyor

yoksa gerçekten seviyor mu

Hiçbir engelim yok. Maddi açıdan iyi sayılırım. 33 yaşındayım kendi evim ve arabam var (tamamen kendi birikimlerimle elde ettiğim)Nişanlım güneydoğu gazisi. İki bacağı yok. Mayına basmış. Maddi durumu da benimle hemen hemen aynı. İlk gördüğüm anda aşık oldum. Bir ay kadar beraber olduk. Onun başka engelli ve evli arkadaşları vardı. Karılarının eşlerinden şikayetleri beni o kadar korkuttu ki hayatımdaki en büyük hatayı yapıp kaçtım. Aradan yıllar geçti. O başkalarıyla oldu. Ben başkalarıyla oldum. Günün birinde tekrar karşılaştık ve herşey yeniden başladı. Şimdi çok pişmanım kaçıp gittiğime. Meğer seviyorsan, anlaşıyorsan hiçbirşey o kadar zor değilmiş. Hatta çoğu şey çok daha güzel inanın bana. Ben çoğu zaman unutuyorum nişanlımın bacaklarının olmadığını. Aklıma bilee gelmiyor o derece... Şimdi bir senedir birlikteyiz. Hayatımın en güzel bir senesi. Fark ettim ki bazı hanımlarımız gazilerimizin maaşlarının iyi olduğunu düşünerek evlenmişler. E sevmeyince, çıkar için evlenince haliyle zor gelmiş onlara. Ben de onlar zorlukları anlattıkça "Bunlar daha bir aylık evli, kadın bu hale gelmiş" deyip kaçıp gitmişim. Ha bu arada bir arkadaşım bunu anlatığımda bana şunuu demişti 'zorluklardan korkup kaçtıysan zaten aşık olmamışsın o zaman" Halbuki ben, zorlukların o aşkı öldüreceğinden, günün birinde diğer arkadaşlar gibi eşimin engelinden şikayet edeceğimden korkup kaçmıştım. Şimdi çok muttluyuz. Bizim gibii ailelerle dostuz. Ve görüyorum ki yirmii yıllık evli olanlar bile şikayet etmiyorlar eğer seviyorlarsa. Biraz uzun oldu yorumum, sanki konuyu bben açmış gibi oldum ama sözün özü şu; eğer adam kadını, kadın adamı seviyorsa hiç sorun yok. Emin olun zorluk çekerler ama kalkıp da adam kadının yüzüne vurmaz. Ayrıca bu bir ayıp değil, günah değil yüze vurulsun. Allahın verdiği birşey... Ama duygulardan emin olmak lazım.

Merhaba kızlar,
Kapı komşumun bir kızı var çok azimli ve akıllı bir kız üniversite mezunu hayata dört elle sarılmış ufak bir engeli var desteksiz yürüyemiyor ancak özbakımını yapabiliyor bir talibi var şu an ancak ailesinin ve kendisinin aklında soru işaretleri var bu kadar okumuş olmasına rağmen karşımdaki fiziksel sağlığı yerinde biri olursa başıma kakar sonra durumumu gibi bir ön yargısı var ben böyle aşk hikayeleri duydum ama annesi de gerçek hayat öyle değil üzerler çocuğumu diyor siz ne düşünüyorsunuz böyle gördüğünüz bir örnek var mı açıkcası ısrar edip sonra mutsuz olması durumunda vicdan azabı cekmek beni korkutuyor

bizim mahallede var bi adam eşi görmüyo fakat memur olmuş çalışıyo ayakları yere basıyo adamda çocuk bakıyo evde yer değişmişler anlayacağınız gözleri görmeyen bi bayandan bile menfaat sağlamaya çalışan zavallılar var iğreniyorum o adamdan görünce yolumudeğişesim geliyo

Hiçbir engelim yok. Maddi açıdan iyi sayılırım. 33 yaşındayım kendi evim ve arabam var (tamamen kendi birikimlerimle elde ettiğim)Nişanlım güneydoğu gazisi. İki bacağı yok. Mayına basmış. Maddi durumu da benimle hemen hemen aynı. İlk gördüğüm anda aşık oldum. Bir ay kadar beraber olduk. Onun başka engelli ve evli arkadaşları vardı. Karılarının eşlerinden şikayetleri beni o kadar korkuttu ki hayatımdaki en büyük hatayı yapıp kaçtım. Aradan yıllar geçti. O başkalarıyla oldu. Ben başkalarıyla oldum. Günün birinde tekrar karşılaştık ve herşey yeniden başladı. Şimdi çok pişmanım kaçıp gittiğime. Meğer seviyorsan, anlaşıyorsan hiçbirşey o kadar zor değilmiş. Hatta çoğu şey çok daha güzel inanın bana. Ben çoğu zaman unutuyorum nişanlımın bacaklarının olmadığını. Aklıma bilee gelmiyor o derece... Şimdi bir senedir birlikteyiz. Hayatımın en güzel bir senesi. Fark ettim ki bazı hanımlarımız gazilerimizin maaşlarının iyi olduğunu düşünerek evlenmişler. E sevmeyince, çıkar için evlenince haliyle zor gelmiş onlara. Ben de onlar zorlukları anlattıkça "Bunlar daha bir aylık evli, kadın bu hale gelmiş" deyip kaçıp gitmişim. Ha bu arada bir arkadaşım bunu anlatığımda bana şunuu demişti 'zorluklardan korkup kaçtıysan zaten aşık olmamışsın o zaman" Halbuki ben, zorlukların o aşkı öldüreceğinden, günün birinde diğer arkadaşlar gibi eşimin engelinden şikayet edeceğimden korkup kaçmıştım. Şimdi çok muttluyuz. Bizim gibii ailelerle dostuz. Ve görüyorum ki yirmii yıllık evli olanlar bile şikayet etmiyorlar eğer seviyorlarsa. Biraz uzun oldu yorumum, sanki konuyu bben açmış gibi oldum ama sözün özü şu; eğer adam kadını, kadın adamı seviyorsa hiç sorun yok. Emin olun zorluk çekerler ama kalkıp da adam kadının yüzüne vurmaz. Ayrıca bu bir ayıp değil, günah değil yüze vurulsun. Allahın verdiği birşey... Ama duygulardan emin olmak lazım.

Sizi tebrik ediyorum kalbinizin guzelligi ve engel tanimayan sevginiz icin. Vatanini korumak ugruna gazi olmus biriyle beraber hayat arkadasi olmakta ayrica bir gururdur.

Benim tanidigim bir bayan var, gorebileceginiz en suslu en tatli kadin. Fakat ileri seviyede kalca cikigi var. Sonra esiyle tanistim. Hic bir engeli olmayan gayet eli yuzu duzgun bir beyefendiydi. Kadinin maddi durumu da yoktu maasi da. Olabiliyor yani. Ama bir olumlu ornek varsa 100 tane olumsuz ornek var. Dikkatli olmak lazim.

Sizi tebrik ediyorum kalbinizin guzelligi ve engel tanimayan sevginiz icin. Vatanini korumak ugruna gazi olmus biriyle beraber hayat arkadasi olmakta ayrica bir gururdur.

Teşekkür ederim. Dediğim gibi sevince, değer verince herşey çok normal ve kolay oluyor:) Hatta birbirinize daha sıkı kenetleniyorsunuz. Umarım konu sahibinin bahsettiği arkadaş da, ona talip olan arkadaş da duygularında samimidir ve böyle bir birliktelik yaşar. Aksi halde çok ama çok zor olur.

bence baştan direk ezer yüzüne vurur diye olumsuz yaklaşmak çok yanlış. ama temkinli davranmak da fayda var.

talibi araştırsınlar maddi durumu nasıl falan yani kızdan bir çıkar sağlamak gibi bir niyeti yoksa gerçekten hoşlanmış da olabilir.

engellilerden hoşlanılmaz diye bir şey mi var?

hem ne güzel üniversite mezunu olmuş.

hem annesi hem kendisi baştan küçük görürse insanlar da öyle davranabilir.

sonuçta yüze vurulacak bir durum yok. yarın kimin ne olacağı belli değil.

Sizi tebrik ediyorum gerçekten diyecek birşey bulamıyorum gözlerim yaşardı okurken :) Rabbim bir yastıkta kocatsın.. :)

benim de eşim engelli. ikimiz de çalışıyoruz yani kendi ayaklarımız üstünde duruyoruz. birbirimizle maddi sevbeplerden evlenmedik.
severek aşık olarak evlendik.

anlattığınız tereddütleri ailelerimiz yaşadı ama biz hiç tereddüt etmedik ve 7 senedir mutlu giden bir evliliğimiz 2 çocuğumuz örnek bir aile hayatımız var çok şükür.

eğer engelleri siz engel olarak görürseniz gerçekten engeldir.
ben çoğu zaman farkına bile varmıyorum eşimin engelli olduğunun. hatta onun özel olduğunu düşünüyorum.

konuya dönecek olursak kızın annesi endişeli olmakta haklı ama evlenmek isteyen genci tanımalı ve sonra karar vermeliler.
bu arada yine çok yakın bir arkadaşım bayan var o da eşim gibi çocuk felci geçirmiş eşi ise engelli değil. onlar da çok mutlu.

hayat gerçekten güzel ve anlamlı yeter ki engel beynimizde olmasın.

Bir gün arkadaşımdan dönerken parkta bi çift dikkatimi çekmişti . Kız tekerlekli sandalyedeydi çocuk kızın ellerini tutmuş nasıl aşkla bakıyordu. Hiç unutmam. Gerçek aşk engel tanımıyor gerçekten. Karşısıdaki düzgün, dürüst birisiyse eğer ki bunu çok iyi araştırmak incelemek gerek hayatta herşeyy mümkündür . Neden olmasın ki ?

Benim örnek olarak böyle tanıdığım evli çift yok ama engelli tanıdığım insanlar var. Bir çoğu kendi işinde gücünde ve ayakları üzerinde duran insanlar... Kendisi de engelli olup engellilerle çalışan bir arkadaşım var onun tanıdığı engelli evlilik yapanlar varmış ondan hikayelerini okumuştum hep sayfasında paylaşır.
Benim de bir ara görüştüğüm biri vardı ciddi düşünüyordu, kazada bir uzvunu kaybetmiş , ben onunla görüşürken hiç öyle olumsuzluk düşünmüyordum, herhangi bir insanla berabermişim gibiydi benim için. Ama o hep dert ediyordu ailen kabul eder mi falan diye ben de ailem kararlarıma elbette saygı duyar bunu problem etme ama daha çok erken böyle şeyler düşünmek için, daha adını bile net koyamamışken bunun için erken, zamana bırakalım diyordum ama bu durum benim canımı sıkıyordu konu açıldıkça... Neyse.... zaten başka konular oldu, anlaşamadık ve bitirdik. Tabii ben onda şunu da sezmiştim, sanki benim ona hayat arkadaşı, yoldaşı olmak kadar kendine bakacak biri gibi görüyordu çünkü ben kendi ayaklarım üzerinde duran bir insanım ve güçlü bir kişiliğim var. O da benim bu yönüme hayrandı. Ama bir erkeğin karşısındakini kendine bakacak, güçlü duruşuyla onu idare edebilecek biri olarak görmesini doğru bulmuyorum. Kadınlar duygusal varlıklardır ve yanındaki erkeğin daha güçlü duruşlu ve mantığıyla hareket eden biri olmasını ister ben de öyle birini istiyordum çünkü dışa karşı güçlü dursam da içimde çok hassas biriyim ve yanımdaki insana nazlanabilmek, dertlendiğimde o güçlü duruşu bırakıp omzunda ağlayabilmek isterim. Bizde tam tersi oldu ve ikimiz de yorulduk aslında, ben alttan alan o nazlanan taraf... Tabii ayrılık nedenimiz bambaşkaydı bunlarla alakası yoktu, bir tartışma esnasında o, arkadaş kalalım dedi ben de sadece tamam sana saygı duyuyorum öyle istiyorsan öyle olsun dedim ve bitti.
Bence kişi kendi durumunu olumsuz görüp takmıyorsa ve bunu da karşısındakine yansıtıyorsa, zaten sorun olmaz. Çünkü kişi kendine ne kadar güvenirse karşısındaki insan da ona daha fazla olduğu haliyle saygı duyar diye düşünüyorum. Ben engelliyim beni böyle kabul eder mi değil de ben buyun beğenen böyle beğensin diyebilmeli sonuçta engellilik bedenden çok beyindedir bence...

Son düzenleme:
talibi var derken? görücü usulü mü? yukarda verilen güzel örneklerin hepsinin altında büyük bir aşk var da..

Arkadaşlar ne guzel şeyler anlatmışsınız ancak hep bayanlar anlatmış bir erkek de umarım böyle duyarlı olur erkekler de :)

benim de eşim engelli. ikimiz de çalışıyoruz yani kendi ayaklarımız üstünde duruyoruz. birbirimizle maddi sevbeplerden evlenmedik.
severek aşık olarak evlendik.

anlattığınız tereddütleri ailelerimiz yaşadı ama biz hiç tereddüt etmedik ve 7 senedir mutlu giden bir evliliğimiz 2 çocuğumuz örnek bir aile hayatımız var çok şükür.

eğer engelleri siz engel olarak görürseniz gerçekten engeldir.
ben çoğu zaman farkına bile varmıyorum eşimin engelli olduğunun. hatta onun özel olduğunu düşünüyorum.

konuya dönecek olursak kızın annesi endişeli olmakta haklı ama evlenmek isteyen genci tanımalı ve sonra karar vermeliler.
bu arada yine çok yakın bir arkadaşım bayan var o da eşim gibi çocuk felci geçirmiş eşi ise engelli değil. onlar da çok mutlu.

hayat gerçekten güzel ve anlamlı yeter ki engel beynimizde olmasın.
tebrik ederim canım kardeşim
Allah bir ömür mutlu etsin seni
asıl biz engelliyiz saçma sapan şeyleri kendimize engel gördüğümüz için

Back
X