Engelli cocugu olup ikinciyi düşünen arkadaşlar

Uzulmeni asla istemiyorum . Allah yardımcın olsun özellikle.
Ama ben bambaşka bir yerden yorum yapacağım.
Geçen sene ya da önceki sene sanırım burda bir post okumuştum.
Engelli bir abisi vardı iki kardeşlerdi.
Kız evlenmek istiyordu ama ailesine kızgındı. Çünkü ailesi ikinci çocuğu yani bu kızı abisine baksın diye dünyaya getirmişlerdi. Sonuçta kendileri bir gün ölecekti ve engelli çocukları ortada kalacaktı.
Kızın yazdığı bir cümle aklıma kazınmış. Benden sonra doğup da engelli olsaydı başım üzerine derdim ama resmen ben ona bakayım diye dünyaya getirmişler demişti.
Bunu da düşün karar alırken.
Onun dışında doktor hatası sanırım. Çok üzüldüm kuzuya.

Anka Anka kuzum bi bakarmisin bu konuya ..

konu sahibi illa ki kardesi olsun derim sahsi fikrim ama zamani ne zaman onu ancak siz bilebilirsiniz
Canım benim ikinci çocuğum engelliydi. Ona rağmen bir kardeşi daha olsun arkamızda bırakmasınlar destek olsunlar diye bir kardeş daha istedik. Bence mutlaka olmalı... Çok faydası oldu kardeşinin de abisinin de. Tabi benim zihinsel engelli olduğu için burda sadece fiziksel olduğu için durum faklı. Ama ben kardeşi olsun isterdim...

:KK43:Mrb arkadaşlar
Benim engelli bi çocuğum var. Aslında ikinciyi uzun yıllar düşünmüyorum. Çevremde hamile olan arkadaslardan dolayı hevesim oldu. Sizce üstesinden gelebilir miyim. Yoksa çocuk doğurmak is degil onu büyütmek mi önemli olan. Engelli evladı olanlar ne durumda merak içindeyim.
Not Bebeğim 4 yasında zekası iyi yürüyemiyoruz henüz.
yoğun fizik tedavi görüyor.

Bence zor olur. Yani engelli olmasa bile yavrunuz 2 çocuk bence çok zor. 4 yaş bence ufak.

Sadece heves mi yoksa bakabilirim diye güveniyor musunuz kendinize? Doğurmak mesele değil. Maddi manevi yetebilmek önemli.

Uzulmeni asla istemiyorum . Allah yardımcın olsun özellikle.
Ama ben bambaşka bir yerden yorum yapacağım.
Geçen sene ya da önceki sene sanırım burda bir post okumuştum.
Engelli bir abisi vardı iki kardeşlerdi.
Kız evlenmek istiyordu ama ailesine kızgındı. Çünkü ailesi ikinci çocuğu yani bu kızı abisine baksın diye dünyaya getirmişlerdi. Sonuçta kendileri bir gün ölecekti ve engelli çocukları ortada kalacaktı.
Kızın yazdığı bir cümle aklıma kazınmış. Benden sonra doğup da engelli olsaydı başım üzerine derdim ama resmen ben ona bakayım diye dünyaya getirmişler demişti.
Bunu da düşün karar alırken.
Onun dışında doktor hatası sanırım. Çok üzüldüm kuzuya.
Bunu okumasam iyiydi ya karnıma kramplar girdi resmen

Bunu okumasam iyiydi ya karnıma kramplar girdi resmen
Sizi üzecek bir şey yazdiysam özür dilerim.
Ekleme: şimdi anladım. Üstteki yorumunuzu simdi okudum. Rabbim size de kolaylık versin. Ne diyeceğimi bilemedim. Üzgünüm.

Son düzenleme:
Yorumları okumadan direk yazıyorum, çevremde engelli çocuğu olanlar mutlaka ona kardeş yaptı en az iki tane. Tamam bakması zor ama yarın birgün eşinizle size birşey olduğunda hastalandığınızda veya Allah gecinden versin öldüğünüzde ona bakacak sahip çıkacak kardeşleri oluyor lütfen unu gözardı etmeyin.

Yorumları okumadan direk yazıyorum, çevremde engelli çocuğu olanlar mutlaka ona kardeş yaptı en az iki tane. Tamam bakması zor ama yarın birgün eşinizle size birşey olduğunda hastalandığınızda veya Allah gecinden versin öldüğünüzde ona bakacak sahip çıkacak kardeşleri oluyor lütfen unu gözardı etmeyin.
Tam da bunun için engelli bir evladımız varsa ikinci bir bebek için bin kere düşünmemiz lazım.
Yeni doğacak bireye bu görevi yüklemek bencillik onun dünyada öyle bir vazifesi yok

Benim engelli bi çocuğum var. Aslında ikinciyi uzun yıllar düşünmüyorum. Çevremde hamile olan arkadaslardan dolayı hevesim oldu. Sizce üstesinden gelebilir miyim. Yoksa çocuk doğurmak is degil onu büyütmek mi önemli olan. Engelli evladı olanlar ne durumda merak içindeyim.
2 çocuk annesi olarak yasınız gençse ilk çocugunuzun tedavisi bitene kadar düşünmeyin yada en azından okul çağı gelene kadar.çnkü hamilelkte yeteri kadar ilgi gsteremezsnz bebek olnca ayrı ilgi gösteremeZSİnz çocugun tedavisi bile sekteye ugrayablr.hıı ama ilk engelli dgerleridemi oyle olck Allah bilir ama bnim ablamn kızının bagırsagı kpalı dogdu @meliyat oldu diğer iki çocugu saglıklı yani oyle bi kural yok.bence 3-4 yıl bkleyin.bn de hamilelere özeniom bndemi ypam herksin drmu farklıdr

neden olmasın bende engelliyi bir kız bir erkek kardeşim var şükür onlarda sorun yok anem kız kardeşime hamileyken hanım bundan akıllanmadın bidahami çoçuk yaptı demişlerdi hatta annemin akrabasıda öyle ilk çocuğu engelldi dierleri salıklı ama sen yinede test yaptır

çocuğun engelli olmasının sebebi genetik değil sanırım. yani ikinci çocuk için aynı ihtimal yoksa -tabi belli olmaz ama genetikte bi problem yoksa- bence yapabilirsin. maddi imkanın vs nasıl, ailen-eşin yardmcı olabilir mi vs. bunları düşünmek lazım.

tek engelli çocuk çok zor. bence bi sağlıklı çocuk olmalı ailenizde.

2 çocuk annesi olarak yasınız gençse ilk çocugunuzun tedavisi bitene kadar düşünmeyin yada en azından okul çağı gelene kadar.çnkü hamilelkte yeteri kadar ilgi gsteremezsnz bebek olnca ayrı ilgi gösteremeZSİnz çocugun tedavisi bile sekteye ugrayablr.hıı ama ilk engelli dgerleridemi oyle olck Allah bilir ama bnim ablamn kızının bagırsagı kpalı dogdu @meliyat oldu diğer iki çocugu saglıklı yani oyle bi kural yok.bence 3-4 yıl bkleyin.bn de hamilelere özeniom bndemi ypam herksin drmu farklıdr
Normal çocuğum olsaydi düşünmez yapardım ben burda engelli çocuğum icin sordum zaten bu soruyu. sadece ozentimden değil teşekkür ederim yorumunuz icin...

çocuğun engelli olmasının sebebi genetik değil sanırım. yani ikinci çocuk için aynı ihtimal yoksa -tabi belli olmaz ama genetikte bi problem yoksa- bence yapabilirsin. maddi imkanın vs nasıl, ailen-eşin yardmcı olabilir mi vs. bunları düşünmek lazım.

tek engelli çocuk çok zor. bence bi sağlıklı çocuk olmalı ailenizde.
Bendeki rahatsızlıktan dolayı 2.cide tedavi yontemi var.ama hamile olsam yardımcım olmaz eşim yardım edebilir sadece. tskrler

Bendeki rahatsızlıktan dolayı 2.cide tedavi yontemi var.ama hamile olsam yardımcım olmaz eşim yardım edebilir sadece. tskrler

yani tedavi yönteminin başarı oranı çok yüksek değil mi? ikinci çocuk da engelli olursa çok zor olur sizin için. emin olmadan denemeyin derim.

ayse armanin veyda duvenciyle rportajini okudum dun gece bu konuda duydukdan sonra, bilmiyordum kizinin CP oldugunu
ilk 6 yil çok onemli diyor , kizi baya ilerlemis galiba tabiki ayni imkanlariniz yokdur ama siz yinede o roportaji bi okuyun google dan bulup hemn çikar zaten aratinca

Engelli çocuk zor. İkinci çocuk konusunu ise bence biraz daha. Belki ikinci çoçuğunuz çok zeki olacak ve yurtdışında okumak isteyecek? Belki başka şehirde yaşaması gerekecek işinden dolayı? Bunlar olmasa da evlenecek, kendi çocukları olacak, eşi olacak. Önceliği onlar olacak. Gelin ya da damat bakmak zorunda değil ki. Kimse de kendi ailesini, kardeşini seçemiyor. İlla ikinci çocuk yapacaksanız da lütfen ikisine de eşit ilgi ve sevgi göstermeye çalışın olur mu? Allah sabır ve kolaylık versin.

Benim abim engelliydi. Aslında hastaydı demek daha doğru belki. Hastalığında ötürü konuşamıyordu. Zaman içinde yürüme yetisini de kaybetti. Parasızlık ve hasta çocuk çok sıkıntılar ile büyüdük.

Mutlaka yapın çocuk. Engelli çocuğunuzun yaşamında bir kardeşe ihtiyacı olacak.

Bu durum tamamiyle sizinle alakalı kimi kadin var 4 çocuğa birden bakar hem evinin işine hemde cocuklarina yetisir kimisi var benim gibi birtanesiyle bile bocalar.Kendinize guveniyorsaniz ve her iki evladiniza da yetebilecekseniz kardeş yapin elbette.Ama özellikle ilk zamanlar yenidoğan cok ilgi ister ama ilk evladinizin da size çok ihtiyaci var dediğim gibi çok ince bir çizgi dengeyi kurmak onemli.

ayse armanin veyda duvenciyle rportajini okudum dun gece bu konuda duydukdan sonra, bilmiyordum kizinin CP oldugunu
ilk 6 yil çok onemli diyor , kizi baya ilerlemis galiba tabiki ayni imkanlariniz yokdur ama siz yinede o roportaji bi okuyun google dan bulup hemn çikar zaten aratinca
Saolun okuyacam

Back
X