- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
hocam sınıfımda bir özürlü çocuk var (ki hiç özürlü terimini sevmem engelli doğru olan terimdir)
50 kişilik sınıfta çocuk diğer çocukları da etkiliyor ben de zorlanıyorum ailesiyle konuşsanız ikna etseniz çocuğu alsalar bu okuldan,
dedi
aklıma ilk gelen bu çocuk bu okulda olmaz'dı çünkü öğretmen mdr çocuğu zaten gözden çıkarmış çocuk çok ezilecek ve dışlanacak ve öğretmen ve idarenin tavrını değiştiremeyeceğim %90 gibi başka bi okulda daha rahat edeceği düşüncesindeydim
velimiz geldi
çocuğun engelinni sebebi doğum sırasında oksijensiz kalması
çocukta ince ve kaba motorlar yok denecek düzeyde (kasların hareketini sağlayan sinirler felç daha yeni yeni merdiven çıkmayı yerden bişeyi eğilip almayı öğreniyor becerebiliyor)
çene kasları da yetersiz ağzı eğiliyor konuşması anlaşılmıyor çenesini bizler gibi rahat kapatıp açamıyor.
velime önce çocuğun kasları biraz daha gelişsin sonra okula getirin dedim (fizyoterapi görüyor ve öğrenciler şimdiden iğnelemelere sorgulamalara başlamış)
hani derdim çocuk aşağılanmalara maruz kalacağına dersten biraz geri kalsın o halledilir kasları biraz daha gelişince okula devamn eder ama çocuk okulu sevdiğini söylüyormuş beni okuluma götürün diyormuş
sonra ortapedik engelliler için bir okul araştırdım çocuk normal kaslarını kullanacak düzeye gelinceye kadar gitsin diye bulunduğum şehirde o da yok
düşünün
engelli bir çocuk
onu istemeyen ve diğer öğrencileri olumsuz etkileyeceğini söyleyen okul idaresi ve öğretmen
evet küçük öğrenciler engeli yüksek düzeyde olan böyle bir öğrenciden etkilenir ama sınıf öğretmeni velilerin alacak karşısına durumu anlatıp gerekeni yapcak gerek duyuyorsa beni de çağıracak....
böyle bir durumda asla engelli çocuğun dışlanmasından yana değilim ama arkamda desteğim olmayınca tek çarem veliyi daha uygun yollara yöneltmek oluyor....
canımı en çok acıtan cümle
ya bu çocuk onların çocuğu olsa ne yapacaklardı????
Son düzenleme: