Engelli çocuk sahibi olmak suç mu??

deli oluyorum ya böyle insanlara ! kır kafalarını kendileride engelli olsun sonra konuşsunlar!!
bi kere böyle br teklif getirene kadar, o çocuğu diğer arkadşlarına sevdirmeyi denemeliler. çocuk okulu seviyor , iyileşmesi ,daha iyiye gitmesi için olumlu bi fırsattır. sosyal olması,özrüyle barışması için güzel bir süreçtir okul hayatı.. bir kaç ukala çocuğun keyfi için engelli bir çocuğun dışlanması mantığına lanet olsun!
türkiyede engelli olmak zaten çok çok zor! iyicede zorlaştırıyorlar insanların hayatını lanet olsun!

engelliler icin özel okullar var orada ögrenim görmeli bu cocuklarimiz evet yürek yakiyo ama öyle disliyolar alay ediyolar yurdum insani vefasiz cocuklarida kendileri gibi yetisiyor....benimde yegenim özürlüydü abisiyle sadece 1 hafta okula gittti denemek icin...bütün cocuklar canavar gibi alay ettiler özürlü diye...sanki cocuga deli muamelesi yapmislar hadi bizi kovala deli özürlü diye gülmüsler...ama cocugun zekasi yerinde ve bütün bunlari anliyor..agladi eve geldi sonra özele yazdirdilr simdi cok iyi gelisiyo

Cidden üzüldüm. Engelli ailelerini çok takdir ediyorum.
Okulunuzda bu çocuğa karşı sergilenen davranış çok ayıp. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Keşke size yardım edebilsek.

haklısın o çocuk kendi çocuğu olsa nekadar rahat yaşamış işini hep rahat yapmak zorlanmak istemiyor

Bu ülkenin en büyük açıklarından biri de bu olsa gerek, engellilere malesef ne eğitim ne iş imkanı sağlanıyor doğru dürüst, hoş normal insanların bile hali vahim ya, sınıflar tıklım tıklım öğretmenler çaresiz, öğrenciler de, hele ki bu engelli çocuğun ve ailesinin işi daha da vahim, bence elinizden geleni yapmışsınız, ama böyle çocuklar için başka bir okulda yok diyorsunuz ailesinin imkanı olsa özele göndersin ama bakalım imkanı var mı gerçekten zor bir durum, öğretmen belki idare eder bu öğrenciyi ama 50 kişilik sınıfta hangine yetecek ki bu öğrencinin özel bir durumu da var, ama özürlü deyip istenmemezlik yapılması da hiç hoş değil, o da insan evladı, ayrıca hepimiz engelli adayıyız bunu unutmamız lazım, bir kaza bir hastalık neticesi hayatımıza engelli olarak devam etmek zorunda kalabiliriz Allah korusun, insanın biraz kendini böylelerin yerine koyup düşünmesi lazım gerçekten

Evet suç.
Maalesef bizim ülkemizde bilinçsizlik almış başını gidiyor.
Kimse öyle olmasını istemezdi ama olmuş artık. Hiçbirimiz engelli adayı değilim diyemeyiz. Herkesin başına her an gelebilir ama insanlar bunu unutuyor ne yazık ki.
İdare ve öğretmen böyle düşünürse vay halimize.:kızgın:
Allahtan anne babası ilgili imiş.
Çocuk, tedavisi boyunca okula gelmemesi konusunda ikna edilebilir.
Başka bir okula gitme şansı da yok anlaşılan.
O okula devam edecekse idare, öğretmen beraberce çözüm bulacaklar.
Siz danışman olarak onları yönlendirebilirsiniz.
Örn: Öğretmen çocuk sınıfta yokken diğer çocuklara ona nasıl davranacaklarını nedenleri ile anlatmalı.
Ben öğretmenin neden şikayetçi olduğunu anlayamadım.
Bedensel engelli bir çocuk dersleri nasıl engelleyebilir?

bence en güzeli velileri karşınıza alıp konuşmak
madem zihinsel bir sorun yok
eminim zamanla bütün öğrenciler ona uyum sağlayacaktır
öncelikle velilerin bilinçlendirilmesi lazım
oturduğpum yerde engelli bir çocuk var sanırım 20-25 yaşlarında
ve ekmek büfesinde çalışıyor
hep ondan ekmek almaya özen gösteriyorum ve oğlumla da diyaloğa girmesini sağlıyorum
o kadar mutlu oluyor ki
keşke herkesi bilinçlendirebilsek
şimdi bu çocuğun engelli kendi suçumu ya da ailesini suçu mu
unutmamamk lazım yarının bize ne getireceğini bilemeyiz
bence velileri bilinçlendirmelisiniz,
o sizin çocuğunuz da olabilirdi die,
eski bir öğretmen olarak söylüyorum eminim başaracaksınız,
veliler öğretmenin sözüne hala çok güvenir ve inanaır,

genelde herkes engelli olmayı doğuştan olan bir neden gibi düşünür...
oysa her birimiz *engelli olma potansiyel*ini taşımıyormuyuz?

bu tarz aileler eminim devlet yerine elbette özeli tercih edeceklerdir
devlette boynu bükük durmak insanlarla mücadele etmek yerine özelde çatır çatır çocuğunun eğitim alması muhakkak ki işlerine gelir...
ancak ne yazık, paranın gözü kör olsun işte...
üstelik engelin varsada yaşam hakkın yarıdan da aşağıya iniyor.
gitgide dahada sevgisiz bir toplum haline geliyoruz,çok yazık !
oysa,o engelli dediğimiz yediden yetmişe yüreklerin öylesine büyük ve saf sevgileri varki,böylesine bir düzeni hiç ama hiç haketmiyorlar...

engellilere özel okullar çok yetersiz :çok üzgünüm:
elinden geleni yaptın , keşke sana yardım edebilme şansımız olsa
babaannem memleketten istanbula yerleşti engelli çocuklarını okutabilmek için
yıllar geçti hala orda bi tane engellliler okulu yok :mymeka:

Türkiye'de aklımıza gelen herşey engellilere rağmen yapılmıştır ... Kaldırım , otobüs vb o kadar çokki sayılabilecek örnekler , başına gelmeden kimse bilemez bunu .Allah kimseyi engelli yapmasın inşallah ama en zoru insanlıktan engelli olmak .Okutmadan, evden dışarı çıkarmaz isen eğer toplumda sorun teşkil etmez bu durum görmezden gelir insanlar vah vah diye yalandan bi bakarlar korkarak tiksinerek herkes böyle demiyorum ama benim gözlemlediğim % 95 bu tarz yaklaşıyor olaya Allah yardımcımız olsun bu ülkedede insanlık kriterleri engellilere gösterilir inşallah .

offf çok acı..

Açıkcası ben kızımın sınıfında engelli öğrenci olmasını isterdim.. Sonuçta onlar da hayatımızın bir parçası ve ben bunun diğer normal çocuklara çok şey katacağını düşünüyorum.. Keşke her veli bizler kadar duyarlı olsa.. Çocuklar ilk başta tabii ki yadırgarlar ama iş ebeveynde bitiyor. Gördüğümüz her engelliyi kızım sorar anne niye böyle yürüyo, elleri niye böyle vs vs.. Ona düzgünce anlatmaya çalışırım ki hem haline şükretmeyi bilsin hem kimseyi dışlamayıp olduğu gibi kabullenebilsin.. Dediğiniz gibi 50 kişilik sınıfta öğretmenin işi de zor ama diğer velilerle öğretmen elele verip o çocuğu normal hayata adapte ebebilirler diye düşünüyorum. Souçta zihinsel değil fiziksel engelli bir yavru.

Allah size kolaylık versin..

başımızdan atalım yanidelikafadulden

okulda başka 1.snıfı okutan öğretmen yok mu?

okulda özel eğitim sınıfı yok mu?

tek çare başka okul mu?

siz bu duruma asıl tepki verdiniz?CADIARZU

çok soru ama mafoldumben

estafurullah
elbette başka 1. sınıf var ama hiçbiri istemez çünkü idare o yönde bi tavır sergilemiyor
öğrencinin durumu (engeli) gerçekten ağır bu nedenle başka okulda olsun deniyor

yasal olarak ailenin bizim okulda okutma hakkı olduğu için bişey yapılamıyor zaten oyüzden beni araya sokup aileyi ikna etmem isteniyor alsın gitsinler diye
ama ben çocuğun gönderilmesindense onun için en iyi hangisi en rahat nerde olur onu önemsiyorum aileyi o şekilde yönlendiriyorum...

benim yaptırımım okulda yok sadece görüş bildiririm dikkate alınırsa ne ala
mafoldumben

Özel rehabilitasyon merkezleri var. Rehberlik arastırma merkezine gidecek öğrenci orada yönlendirme yaparlar. Bu gibi öğrenciler için okul içinde özel alt sınıfta açtırabilirsiniz. Öğrenme güçlüğü çeken ya da geri kalan öğrenciler varsa bunlarla beraber az sayıda öğrenciyle alt sınıfta eğitim görmeleri sağlanabilir.

valla nerdeee eski öğretmenler diyeceğim öğretmen arkadaşlar alınacak ama benim annem de öğretmendi ve benzer bir çocuğu benzer mevcutlu bir sınıfta nasıl okuttuğunu iyi bilirim gerekirse diğer çocuklar tenefüsteyken bile ilgilenebilir öğretmen istese ya da diğer çocuklar soru çözerken vesaire ama kimse çabalamak istemiyor sanırım artık çok üzüldüm yaa
siz elinizden geleni yapmışsınız keşke sizdeki yüreğin onda birine sahip olsaydı diğerleri de

estafurullah
elbette başka 1. sınıf var ama hiçbiri istemez çünkü idare o yönde bi tavır sergilemiyor
öğrencinin durumu (engeli) gerçekten ağır bu nedenle başka okulda olsun deniyor

yasal olarak ailenin bizim okulda okutma hakkı olduğu için bişey yapılamıyor zaten oyüzden beni araya sokup aileyi ikna etmem isteniyor alsın gitsinler diye
ama ben çocuğun gönderilmesindense onun için en iyi hangisi en rahat nerde olur onu önemsiyorum aileyi o şekilde yönlendiriyorum...

benim yaptırımım okulda yok sadece görüş bildiririm dikkate alınırsa ne ala
mafoldumben

inşallah çocuk için en iyi yol biran önce bulunur...
suçlu yok bu durumda aslında kafamçokkarıştıakannehir:bbo:

valla nerdeee eski öğretmenler diyeceğim öğretmen arkadaşlar alınacak ama benim annem de öğretmendi ve benzer bir çocuğu benzer mevcutlu bir sınıfta nasıl okuttuğunu iyi bilirim gerekirse diğer çocuklar tenefüsteyken bile ilgilenebilir öğretmen istese ya da diğer çocuklar soru çözerken vesaire ama kimse çabalamak istemiyor sanırım artık çok üzüldüm yaa
siz elinizden geleni yapmışsınız keşke sizdeki yüreğin onda birine sahip olsaydı diğerleri de

50 öğrenci ve 1. sınıf
zaten ilgileniyorlardır başka türlü baş edilemez

O okulda okuma hakkı var ise mecbur orda okuyacak. Ama gel de bunu öğretmene ve idareye anlat. Öğretmen kendince kolayı seçiyor ama bilmiyor ki bir çocuğun eğitim hakkını gasp ediyor. Biz yeğenim için Milli Eğitim Müdürlüğüne gitmiştik. Bize verilen cevap hakkıdır orda okuyacak oldu. Ama okulda idare öğretmene destek veriyordu. En sonunda bakanlıktan bir şekilde irtibat kuracağımız kişiler bulduk. Dilekçemizi verecektik ama önce dedik ki idareye bildirelim. Bunu duyan idare geç de olsa öğretmene tavır aldı. Başka öğretmen teklifi geldi, yeğenim istemedi. Ve şuan o okulda 8. sınıfta. Ama yaşadıkları acı bir şekilde kaldı.

Fatunuz, dün buraya yorum yazarken ağlayarak yazdım. Çünkü o ailenin ve çocuğun yaşadıklarını ve yaşayacaklarını az çok tahmin edebiliyorum. Bu yazdıklarımı siz konumunuz nedeniyle yapamazsınız ama belki aileden biri yapar. Milli Eğitim Müdürlüğüne gitsinler. Gerekirse dilekçe versinler çocuğumun okuma hakkı elinden alınıyor diye. Başka bir şey diyemiyorum. Sizin için de zor bir süreç. Dilerim en yakın zamanda her şey yoluna girer.

Back
X