Engelli doğan bebeğim hakkında

Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok

Bunu yeni gördüm ve bir kez daha acıdı içim..
Büyük büyük konuşmayın..
Acınız olsa da..
Allah sizi SAĞLAM oğlunuzla sınamasın inşallah..
Engelli olan da sizin evladınız..
Sizin kararınızla dünyaya gelen, günahsız evladınız..
Canınız..

Şuan ki annenin ruh durumunu anlamanızı beklemek çok saçma olurdu ! Bahsettiğiniz konuyu bilmiyorum fakat toplum olarak hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Destek olmak zorundayız .
Neden anlamami beklemek saçma olurdu hanimefendicim. Toplumsal sorumluluktan bahsediyorsaniz karşınızdakine hakaret etmeden konuşmayı denemelisiniz. Ayrıca suan bu yazıyı okuyup acaba benim Annemde böyle düşünmüşmüdür diye derin bir üzüntüye düşebilecek engelli kardeşimin ruh halini anlamayı tercih ederim.

Dün gece okudum yazdığınız şeyleri..önce yazmak istemedim..sonra bu sabah uyandigimda hala aklımda siz vardiniz..
empati yaptım sizin yerinize koydum kendimi asla yadirgamadim bir cümlenizi bile çok zor bir sınav..
kim isterki bebeğim engelli dogsun hepimiz diyoruz önce sağlıklı olsun kız erkek farketmez diye... çok zor bir sınav sizinki ama elden hiç bir şey gelmiyor.. sizi cok iyi anlıyorum şuan yazarken bile gözlerim doldu.. o kadar zor ki.. allahım korusun..
piskolojinizi de anlaya biliyorum ben bile etkilendim. .benim başıma gelse naparim diye düşündüm gece.. allahım korusun..
bizde 1 yıldır bebek düşünüyoruz.. benimde dünyada en korktuğum şey bu..
bana göre dünyada ki en zor sınav..
allah sabırlar versin size.. allah yardımcınız olsun...ne diyeceğimi bilemiyorum başka. .
anneligine laf eden arkadaşlar lütfen yadirgamayin çok zor bir durum...

Neden anlamami beklemek saçma olurdu hanimefendicim. Toplumsal sorumluluktan bahsediyorsaniz karşınızdakine hakaret etmeden konuşmayı denemelisiniz. Ayrıca suan bu yazıyı okuyup acaba benim Annemde böyle düşünmüşmüdür diye derin bir üzüntüye düşebilecek engelli kardeşimin ruh halini anlamayı tercih ederim.

Ortada bir hakaret göremiyorum yaşamadığınız acılarının üzerininde ahkam kesmek kolaydır ! Üsluptanda anladığım kadarı ile mantaliteniz ortada o yüzden sizinle polemiğe girmicem iyi günler.

Konu sahibi arkadaşı yerden yere vurmuş bazı arkadaşlar. Yaşadığı olay hiç kolay değil, sağlıklı bir bebek dünyaya getiren anneler bile psikolojik anlamda çok zor zamanlar geçirirken. Bu kadının hissettikleri düşündüğü saçma şeyler hiç yersiz değil. umutsuz bir ruh hali için dengeli düşünemiyor çok belli..

Ama bazılarımız o kadar saçmalamış ki inanılır gibi değil vicdansızlıkla suçlamış sen nasıl annesin demiş . Nasıl bir anne , insan bir anne normal bir kadın.. duyguları olan kendi başına bir biray 9 ay boyunca bir sürü hayal ile karnında taşıyan ve 9 ayın sonunda böyle bir travma yaşayan bir anne. Onu suçlamak inanın yersiz ve gereksiz..

Sana gelince sevgili S Starkadin bugünler geçeçek .. yaşadıkların hiç kolay değil ama inan atlatacaksın.. Rabbim bu sınavı sana verdiyse emin ol sabrını da verecektir.. Bu bebeğin sana emin öbür dünya şefaatçi olup senin cennetinin sebebi olacaktır.

psikolojik tedavine devam et ve bol bol dua et zamana bırak bunun dünyanın sonu olmadığını anlayacaksın. Belki biraz zaman alacak ama yine çok mutlu günlerin çok güzel anıların iki çocuğunla da beraber çok güzel yaşanmışlıkların olacak . dualarım seninle .... önceki sayfalarda arkadaşların dediği gibi hastaneye dava acmayı düşünebilirsin. oradan alacağın tazminat bebeğinin bakımı için sana güvence olacaktır.

Tamam çok zor bir durum kolay demiyorum.
Hepimiz hamile kalırken yada dogumda yüzde yüz garantiyle dogurmuyoruz.
Hiç kimsenin bir garantisi yok yarin engelli olmayacağına
O sağlam çocuğunuz da (Allah korusun) birgun engelli olabilir.
O zaman onuda mı bırakacaksınız.
Kafanız karışmış yargılamıyorum kesinlikle ama sizde biraz toparlanın ilk çocuğunuzla aranızdaki sağlam bagları anlayabiliyorum ama sizde anlayın o bebeğin tercihi değil engelli olmak doktor hatası dıyorsanız da arkasında duracaksınız hakkınızı arayacaksınız
Allah yardim etsin.

arkadaşlar çok kırıcı yorumlar yapmamaya çalışalım. Rabbim evlatla imtihan etmesin çok zor çok. konu sahibi arkadaş bence dava açmıcam deme ki başka annelerin başına da aynı şey gelmesin aynı doktor tarafından. ayrıca alacağın tazminat çocuğuna çok lazım olacak

Bahsettiğiniz konuda anne, başka bir çocuğa bağırıyordu, kendi çocuğunu ittiği için... Küçücük bir çocuğu keşke düzgün uyarsaydınız, diye uyaranlara ters üslupla cevap verdiği için konu uzadı...
Peki siz neden bu iki konuyu bağladınız, çok alakasız meseleler.. Burada psikolojisi bozuk bir kadın var, engelli bir çocuk var. Hiç karşılaştırılabilir mevzular mı çocukların birbirini itmesiyle bu konu? Neden konu dışı böyle mesaj yazma gereği duyduğunuz anlamadım ama üyeliğiniz yeni sayılır, mesaj sayınız az, umarım ikinci hesap değilsinizdir çünkü fark edilir o durumlar, benden uyarması..
Birincisi diğer konudaki anne ile düşüncemi lütfen bagdastirmayiniz. Çünkü kesinlikle tasvip ettiğim bir davranış değildi. İkincisi o anne çocuğu için dahi olsa başka bir çocuğa veya insanlara kötü davrandığı için yadırgandı. O neden yadırgandı demiyorum dikkat edin. Buradaki anne neden daha hafif tepkiyle karşılaştı onu anlamıyorum demek istedim. Sunuda belirtmek isterim hamileligimde bebeğin down sendromu olup olmadığı konusunda yapılan testlerin hiçbirini yaptırmadım. Karnındaki bebekten bile ayrılmayı dusunemezdim çünkü. Hanımefendi ise yurda vermeyi bile düşündüğünden bahsediyor. Cami önüne bırakmaktan çok farkı yok benim için zira ikiside vijdanin sesini susturmayı gerekir. Ben çok üzüldüm. Öyle her konuya cevap yazan bir insan değilim. Eğer benim diğer konudaki kadınla benzerligimden şüphe duyduysaniz yönetime bildirebilirsiniz. Arastirilabilir bir korkumda yok.
Konu sahibesine gelince her nekadar annem babam yaşlı desede onlara bıraksın bakımını. Dört dörtlük bakamasalarda en azından sevgilerini eksik etmezler. O bebeğin hayatı boyunca en çok ihtiyacı olacağı şeylerden birisi sevgi ve kabul görmek olacaktir diye düşünüyorum. Lütfen yurda felan birakmayin

bakın bunu sizin çocuğunuzun hastalığını geçiren birisi yazmış internette gördüm. aile ne kadar önemli bu tarz hastalıklarda...
"...benim annem babam olmasa benim halim nice olurdu yani demem o ki siz tedavinizi takip ederseniz Allah'ın izni ile hem kendi geleceğinizi hem de kardeşimizin geleceğini kurtarabilirsiniz doktorların fizik tedavilerini aksatmayın kontrollerini yaptırın sosyalleşmesini sağlayın yeter evde ödev yapar gibi çocuğun fizik hareketlerini yaptırın sonuç takdir olur ben şu an devlet memuruyum 30 yaşındayım ilkokul hayatım kontrol okul arası geçti ben ne zaman kendimi salsam ailemde bana destek oldu sürekli hep dışarıda sosyal hayatın içinde geçti ortaokul lise derken üniversiteyi yalnız başıma şehir dışında okudum sonra iş hayatı bankada başladım çalışmaya çalışırken üniversiteden bir kız arkadaşım vardı evlendik 2 tane ellerinizden öper çocuğum var sonra memurluk sınavı açıldım kazandım yerleştirildim şu an devlet memuruyum şimdi size bir sorum olacak sizde çocuğunuzun bu işleri yapmasını istersiniz sanırım o zaman hayatınızın 15 yılını bu kardeşim için ipoteğe alacaksınız başka yolu yok savaşmadan kazanamazsınız kaybedemezsiniz de onun için savaşmak gerekiyor..."

Kafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım

Aynı şey eltimin başına geldi
Anne karnında oksijensiz kalmış acil ameliyat demişti doktoru
Ve çocuk ŞUAN 5 yaşında destek olmadan yürüyemiyor :(
Fakat diğer tüm organları sağlam
ÇoK doktor değiştirdiler profalara gittiler ,normal devlet doktorlarına gittiler tek dedikleri belki yürüyebilir
İlerde yürüse bile aksayarak yürür demişler.Şimdi eltim onu devamlı fizik tedaviye götürüyor
Rabbimden ümit kesilmez ,YAVRULARINIZA ŞİFA VERSİN ALLAHIM

Bir bucuk yasindaki saglikli yavrum bi dakika once opup kokladigim yavrum koynuma boynuma sarilan annem diyen yavrum optugum kokladigim yavrum bi saniye sonra pencereden dustu 5 gun yogun bakimda kaldi 2.gun beyin olumu gerceklesti 5 aylik hamileydim yogun bakim kapisinda yigilip kaldikca bana utrasyonda karnimdaki kizimi gosterip buda senin evladin dediler .... ben bayildikca icimdeki yavrumburdayim anne dedi...... oan aklimdan ayni seyleri dusunuyodum benim yavrum kuzum zeynebimmm ona dokundum emzirdim buyutumonu ben ben zeynebin annesiyimdiye yiktim ortalifi hastanede ben zeynwbin annesiyim dedim.... ama ogrendimcok aci ogrendim ben sadece emanetciydim...rabbim verdi ve aldi...dunyalari versemalt ust etsemcanimi vetsem karnimdaki evladimi versemde geri gelmicekti...secim yapamazdimhicbirisi benimdegildi...ogrendim...ikiside senin emanetin...zeynebim gitti ben kaldim... ayse sare dogdu bize nefes simdi... hergun oluyorum her saniye ...ozlerken nefesim kesiliyo ayse sarenin kokusuna siginiyorum... doktor hatasi obu su hepsini bi kenara birak sev once sukret .... dua et allahasigin... seytanin vesveselerine kapilma 3 gunluk dunyada sana bu layik goruldu kabul et .... ikisinide almasin tabbim elinden bu saglam bu hasta deme... ikiside emanet de... rabbim yardimcin olsun ... derdim buyuk deme derdimden buyuk rabbim de... ben de oluyorum hergun cok zor cok ozluyorumama ona siginmazsam yasamam cok ozlwdimyavrumu ama carem yok sabredersem ona kavusabilirim diye dua ediyorum ...isyanedersemaysemde gider diye korkuyorum...hic bisey bizim degilken bize secim yapmak dusmez dusmuyo malesef ... oyuzden tek caren kabulet tevekkul et senin durumundaki arkadaslar edin kendini yanluz hissetme kendibi ozel ve secilmis hisset ... cennetteki mukafatini dusun.... 3 gunluk dunya bittiginde sonsuz cennetnimetlerine kavusacagini dusun... senin iki evladinda orda gulup konusup oynayip yiyip icicek burasi cok kisa sonsuz cennete tutun... rabbim yardimetsin butun zorluklari kolay kilsin
Başınız sağolsun.Allah sabır versin:(((((

haksever haksever su forumda okudugum icimi en acitan konuydu konununuz.Birkac gece uyanip agladimi hatirliyorum.Allah sabirlar versin.Atse sare nizi size bagislasin.Gectigimiz haftasonu 10 gunluk bebegim hastaneye yetistirildi.Yogun bakimda kaldi.Kaybedecegimi dusundum.Yasamayan bilemez.Allah kimseyi evladiyla sinamasin.

Konu sahibi, Allah yarimciniz olsun.Yasamadigimiz seyler hakkinda ahkam kesmek cok kolay,lakin bebegi kuruma birakma fikri korkutucu.
Allah tan umit kesilmez.

Hastane ve doktordan sikayetci olmalisiniz.

Back
X