Engelli raporu..

lullaby1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
204
73
32
Evet engelli raporu için başvurdum. Diğer kontrollerde bir şey çıkmadı biraz görme problemim dışında. Lakin yürüyemiyorum işte bu en kötüsü. Şükret en azından tutunarak yürüyorsun diyorlar ama ben sadece insana tutunarak yürüyebiliyorum. Tekerlekli sandalyeye bile binemem. Dışarıda süremem korkumdan. Ama verirler mi bilmiyorum. Maaş için istemiyorum sadece iş başvurusu yapıp adam gibi maaşlı bir işte çalışmak istiyorum. Engelli raporum yok tanıdık olmadıkça beni idare edemezler de ki tanıdık kimsemiz de yok yanında çalışabileceğim. Olsa da ya parasız ya da cebine 50 lira harçlıklı. Oysa ben çalışmak istiyorum kimseye minnet duymadan. Rahat olmak istiyorum, tıkandığım zaman 'zaten raporumu bile bile aldılar kasma' demek istiyorum kendime. Diğer zaman tedirgin oluyorum yoksa. Normal başvuru da yapamıyorum mesela 3 gün iyiysem tek başıma yürüyorsam 1 hafta kötü oluyorum. Tutunmam gerekiyor.
Ama çalışmam da lazım. Özgüvenim için. 2 ay çalıştım öyle şeyler başardım ki tek başıma ama ne psikoloğun demesiyle ne de ailemin. Yaparsın sen Lullaby dedim ve herkesin şaşırdığı şeyleri yaptım.
İnşallah yarın verirler raporu. Dua edin bana hanımlar nolur! Buna çok ihtiyacım var, bu rapor benim hayatımın başlangıcı olabilir. Çalışmasam bile engelliler için düzenlenen şeylere katılabilirim.
Dualarınızı bekliyorum yardım meleklerim. Sizi seviyorum, Allah'a emanet olun.
Bilgisi olan varsa da bunlarla ilgili paylaşımınızı bekliyorum. İyi geceler canlarım..
Bir de yarın psikolog ve psikiyatri görüşmem var. Eğer onlar kanaat getirirse alacağım raporu. Belirtmemişim özür dilerim

Canım azminin, başarının devamını getir :) Mükemmel bir insansın :)

Teşekkür ederim emin ol siz daha mükemmelsiniz :)
Ne demek rica ederim :) sizin gibi mutlu, umutlu insanlar olduktan sonra gerisi yalan. Hayat da neymiş, geliiipp geçici saçma birşey, hayat bana anlamsız geliyor.. Lütfen hiçbir neden için kendinizi üzmeyin kesinlikle ! :) 1 kapı kapanırsa 1 kapı açılır elbet :))

Ne demek rica ederim :) sizin gibi mutlu, umutlu insanlar olduktan sonra gerisi yalan. Hayat da neymiş, geliiipp geçici saçma birşey, hayat bana anlamsız geliyor.. Lütfen hiçbir neden için kendinizi üzmeyin kesinlikle ! :) 1 kapı kapanırsa 1 kapı açılır elbet :))
Aslında depresif takılırım belki okumuşsunuzdur konularımı ama bu rapor işi beni heyecanlandırdı belki bir başlangıç olabilir kim bilir :)

Canım bizim burda kalp hastasina engelli maaşı bagladilar. Her ay bi suru para aliyolar. Kadini gör hasta diyemezsin her düğünde başta göbek atıyo giyim desen o biçim. Sen yürüyemiyorum diyosun destek almadan. Kesinlikle alirsin rapor. Vermezseler hakkini yemis olurlar. Kendini cok iyi savun hakkini birakma.

Neden yuruyemediginizi anlamadim kusura bakmayın lutfen. Gorme engelli misiniz acaba? Ve yuzde kac? Neden rapor vermiyorlar?

Canım bizim burda kalp hastasina engelli maaşı bagladilar. Her ay bi suru para aliyolar. Kadini gör hasta diyemezsin her düğünde başta göbek atıyo giyim desen o biçim. Sen yürüyemiyorum diyosun destek almadan. Kesinlikle alirsin rapor. Vermezseler hakkini yemis olurlar. Kendini cok iyi savun hakkini birakma.
Valla maaşında değilim sadece çalışmamı kolaylaştıracak bir rapor olması yeterli zaten iyileşince hemen iptal ettireceğim ama dediğiniz gibi yapacağım vermeseler bile peşine düşeceğim de psikolojik sorunluları çok umursamıyorlar işte, teşekkür ederim yorumunuz için :)

Neden yuruyemediginizi anlamadim kusura bakmayın lutfen. Gorme engelli misiniz acaba? Ve yuzde kac? Neden rapor vermiyorlar?
Görme sorunum astigmat demek istediğim diğer kontrollerde yani nörolojik, genel cerrahi vs. işte onlarda bir şey çıkmadı her şey temiz. Ben psikolojik olarak tek başıma yürüyemiyorım mesela sizin bir parmağınızı tutup koşabilirim bile ama hiç tutunmadan adım atamam tek başıma

Görme sorunum astigmat demek istediğim diğer kontrollerde yani nörolojik, genel cerrahi vs. işte onlarda bir şey çıkmadı her şey temiz. Ben psikolojik olarak tek başıma yürüyemiyorım mesela sizin bir parmağınızı tutup koşabilirim bile ama hiç tutunmadan adım atamam tek başıma

Oyle mi? Cok gecmis olsun. Peki bunun adi nedir? Tedavi imkani yok mu? Yani aslinda ayaklariniz falan saglam ama birine tutunmadan yuruyemiyorsunuz oyle mi?
Gercekten ilk defa duydum. Insallah Rabbim sifa verir cok zor olmali.

Psikolojik olarak tek başıma yürüyemiyorum. İşte veriyorlar mı psikolojik sorunlulara onu da merak ettim buraya yazdım

psikolojik rahatsızlıklar engele girmiyor diye biliyorum.engelli olmak için bedenen bir rahatsızlık olması gerekiyor.sizinkisi ruhsal bir problem anladığım kadarıyla.

Benim bildiğim sadece fiziksel engele rapor verilir.
Sorununuz psikolojik ise psikoloğa gitmelisiniz.
İşte yarın psikolog ve psikiyatri muayeneleri olacak da ben de yürüyemiyorum fiziksel olarak ama sebebi psikolojik. Yani neden vermesinler ki?

Oyle mi? Cok gecmis olsun. Peki bunun adi nedir? Tedavi imkani yok mu? Yani aslinda ayaklariniz falan saglam ama birine tutunmadan yuruyemiyorsunuz oyle mi?
Gercekten ilk defa duydum. Insallah Rabbim sifa verir cok zor olmali.
Allah razı olsun tedavi oluyorum biraz da bana bağlı işte özgüven kazanmak için çalışmak istiyorum dışarıya açılmam lazım. Allah razı olsun her hastalık zor valla cümlemize şifa versin Rabbim

İşte yarın psikolog ve psikiyatri muayeneleri olacak da ben de yürüyemiyorum fiziksel olarak ama sebebi psikolojik. Yani neden vermesinler ki?
Tam bilmiyorum ben de.
Bazı tetkikler sonucu yüzdelik bir oran veriliyor.
Yani biri olmadan hiç yürümeyen size %100 mü verilecek?
Psikolojik olarak engel olması için akıl sağlığınızda bir sorun görmeleri gerekir o da engelli değil "çalışamaz" raporu olur bence.
Yine diyorum ben bilmem belki bu konularda uzman bazı arkadaşlar vardır.

psikolojik rahatsızlıklar engele girmiyor diye biliyorum.engelli olmak için bedenen bir rahatsızlık olması gerekiyor.sizinkisi ruhsal bir problem anladığım kadarıyla.
Ama şimdi şu var benim yürüyememe problemim var ve bunun sebebi psikolojik yani az önce arkadaşımız bir hanımın kalp hastası ama şıkır şıkır da oynadığını söylüyor bense affedersiniz ama bazen tek başıma tuvalete gidemiyorum

Anlattıklarımın hiç bir bilimsel gerçekliği yoktur.
Sadece mantık yürüttüm, yanlış anlaşılmasın lütfen.

Yanlis anlamayin da diger konulariniza baktim gayet yuruyor geziyormussunuz. Sizin sorunuzun OKB. Engelli raporu vermezler ki vermemeleri de gerekiyor. Cunku siz engelli degilsiniz.
Daha once calistiginiz bir is varmis. Bu rapora ihtiyaciniz yokken neden almak istiyorsunuz?
Engelli olan vatandaslarimiz da sinava giriyorlar. Sadece engelli kontenjani var. Baskasinin yerine bu hakki almaniz hic etik degil..

X