• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eniştenin kardeşiyle evlenmek

Benim annemle teyzem de öyleydi görücü usulüydu babamla annem evlendi, onlarda nişanlıydi benimkiler çok kavga edince babaannem amcamın da başını yakmayayım deyip ayırmış teyzemle amcamı teyzem başkasıyla evlendi amcamda ama hala hüzünlülerdir birbirlerine karşı karşıya gelmezler hiç çok kalp kırıcı oluyor onlar belki çok mutlu olacaktı ama annem zor bir kadın diye teyzemin başı yandı

konuyu gece 01.45 de okumaya başladım.Direk ablayla elti olmak olarak anladım.Ve hala anlayamadım niye korkunç geldi yani gerçekten birisi açıklayabilirmi

Çocuk çok iyi diye bu kararı vermişsiniz ama sanırım çocuğa karşıda özel bir ilginiz yok.Ölüm felan olacağına inanmiyorumda oldu yarın öbür gün ayrıldınız.Ablanizada rahat rahat gidemeyeceksiniz.Eltilik durumları biraz sıkıntılıdir biliyorsunuz.birde yok yere ablanizla sıkıntı yasayabilirsinizm

Yani linç yemem umarım ama kuzen evliliği kadar saçma geliyor bana böyle şeyler.
Başka insan mı yok? Tertemiz bir hayat kurmak varken niye ablanla eniştenin küçük versiyonları gibi evcilik oynayasın?

Babaannemin kızkardeşlerinden ikisi bu şekilde evlendi. Büyük enişte 98 yaşında daha geçen yıl öldü, diğer üçü 80+ ve sağlar hala.

Benım amca cocukları bu sekılde evlı. Eslerı kardeş.
Onlar çok ıyıler.
Hep beraber takılırlar. Bır sorun yasamadılar.
Ama bırı yaşayınca genelde diğerıne de yansıyor.

Kızını vermemek için çok sebep duymuştum da böylesini duymamıştım. Çok saçma.

Baban daha mantıklı birini dinleyeceksen babanı dinleyebilirsin.

Tanışma (görücü) usulü olsa bile kesinlikle erkeği fiziksel olarak da beğenmiş olman gerekir. Bu konuyu atlama derim.

Ben cevremde de bu sekilde evli olanlar var..mutlu olani,olmayani var .
Ama bu onlarin yapilariyla alakali.

Ablan kac yillik evli? Karsi tarafi az cok tanimissinizdir
Bir de mesela her cocuk ailesi gibi olmuyor. Sirf boyle degerlendirmekte yanlis. Mesela benim esim ve kardesi cok farklilar. Ben de kardeslerimden cok farkliyim.

Aileden bagimsiz tanip karar vermelisin

Kızlar daha önce bir konu açmıştım ciddi ilişki kurma konusunda zorluk çektiğime dair. Erkeklere güvenemiyorum, korkuyorum. Bunu babam ve ablam farketmiş, ben söylemedim ama çekindiğimin farkındalar. Bir süredir eniştemin (ablamın eşi) erkek kardeşi konusundan bahsediyorlar. İsmi diyelim Mehmet. İşte Mehmeti ve ailesini tanıyoruz ediyoruz çok yakınız gerçekten iyi insanlar ve Mehmet ile çok iyi anlaşıyorum iyi bir insan yaşıtız ve mimar da güzel bir işte çalışıyor hoş da çocuk. Yani neden olmasın diye düşünüyorum yani kısacası en ufak güven problemim yok ona dair. Mehmet de durumun farkında o da benim ile aynı hissediyor ve düşünüyor.

Ama sorun annem. Annemin bir tanıdığı bu şekilde evlenmiş. Yani 4 kişi, kardeşler birbirleriyle evlenmiş. Ama onlardan biri ölmüş kan davasından. O günden beri annemde bir inanç var. Bu şekilde evlenenlerden mutlaka birisinin öleceğini düşünüyor. Batıl bir inanç oturmuş anneme ve asla diyip karşı çıkıyor, birimize bir şey olacağından korkuyor. Böyle düşünce okuyunca çok saçma ama bu inancını değiştiremiyorum bir türlü. Öyle bir şey yaparsan hakkımı helal etmem vs. diyor.

Kızlar sizce ne yapmalıyım bana fikir verebilir misiniz?
Annenizin düşüncesi saçma tabiki ama başka bir açı sunayım.
Severek değil, görücü usulü olduğu için rahat söyleyeyim.
Diyelim ablanızda enişteniz ya da tam tersi siz ayrılık aşamasına geldiniz. Diğer evlilik sağlam kalacak mı sizce? Etkilenmeden devam edebilecek mi?
Ben bu riski almazdım açıkcası.

Benim sülalemde bu şekilde evli bir sürü insan var, hiç biride ölmüyor 100-105 yaşına kadar yaşıyo bizimkiler

Bizde böyle bir durum yok ama teyzemin kocasi ile amcamın karısı kardeşler. Hiç akrabalık olmamasına rağmen sanki akraba evliliği yapılmış gibi saçma bir durum oluyor. Amcamın çocuklari ile teyzemin çocuklari da kuzen 😂😂😂 hiç sıkıntı olmadı ama ne kadar yakınlık, o kadar sıkıntı ihtimali...ben tercih etmezdim.

Kızlar daha önce bir konu açmıştım ciddi ilişki kurma konusunda zorluk çektiğime dair. Erkeklere güvenemiyorum, korkuyorum. Bunu babam ve ablam farketmiş, ben söylemedim ama çekindiğimin farkındalar. Bir süredir eniştemin (ablamın eşi) erkek kardeşi konusundan bahsediyorlar. İsmi diyelim Mehmet. İşte Mehmeti ve ailesini tanıyoruz ediyoruz çok yakınız gerçekten iyi insanlar ve Mehmet ile çok iyi anlaşıyorum iyi bir insan yaşıtız ve mimar da güzel bir işte çalışıyor hoş da çocuk. Yani neden olmasın diye düşünüyorum yani kısacası en ufak güven problemim yok ona dair. Mehmet de durumun farkında o da benim ile aynı hissediyor ve düşünüyor.

Ama sorun annem. Annemin bir tanıdığı bu şekilde evlenmiş. Yani 4 kişi, kardeşler birbirleriyle evlenmiş. Ama onlardan biri ölmüş kan davasından. O günden beri annemde bir inanç var. Bu şekilde evlenenlerden mutlaka birisinin öleceğini düşünüyor. Batıl bir inanç oturmuş anneme ve asla diyip karşı çıkıyor, birimize bir şey olacağından korkuyor. Böyle düşünce okuyunca çok saçma ama bu inancını değiştiremiyorum bir türlü. Öyle bir şey yaparsan hakkımı helal etmem vs. diyor.

Kızlar sizce ne yapmalıyım bana fikir verebilir misiniz?
Anneniz batıl inançları bahane ediyor olabilir mi çünkü bu şekilde evliliklerde sorun çıkması büyük ihtimal. Biriniz geçinemeseniz diğerinin evliliğine yansır durum, zaten adama karşı bir hissiniz yok, bu şekilde kötü şeyler yaşanmasın diye direniyor olabilir anneniz

Back
X