• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enox veya Oksapar

Panda34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2022
353
228
53
Merhaba ben bu iğneyi normalde sağlık ocağında yazdırıp eczaneden sigortalı alabiliyordum bugün eczane sağlık ocağında yazılanın verilmediği rapor olması gerektiği söylenmiş diğer eczanelerde aynı şeyi söylüyor bilgisi olan bu durumu yaşayan var mı daha 10. Haftadayım doğuma kadar kullanmam gerekiyor bu iğneyi ücretli 1000 tl ymiş kullandığım tek ilaçta bu değil artık işin içinden çıkamaz olduk..bilgisi olan yazabilir mi

Merhaba ben bu iğneyi normalde sağlık ocağında yazdırıp eczaneden sigortalı alabiliyordum bugün eczane sağlık ocağında yazılanın verilmediği rapor olması gerektiği söylenmiş diğer eczanelerde aynı şeyi söylüyor bilgisi olan bu durumu yaşayan var mı daha 10. Haftadayım doğuma kadar kullanmam gerekiyor bu iğneyi ücretli 1000 tl ymiş kullandığım tek ilaçta bu değil artık işin içinden çıkamaz olduk..bilgisi olan yazabilir mi
Canım sağlık ocağı yazsa bile bir kutu yazıyor ..onun yerini ne kadın doğum doktorun rapor çıkarsa üç aylık birden alıyorsun ..

Rapor çıkarmak zor bir işlem mi daha önce hiç bahsedilmedi 10 günde 1 gidip yazdırıyordum ben de

Rapor çıkarmak zor bir işlem mi daha önce hiç bahsedilmedi 10 günde 1 gidip yazdırıyordum ben de
Canım ben de tüp bebek yoluyla gebeyim 20. Haftadayım hala kullanıyorum şu an kadın doğum uzmanları ya da kardiyoloji yazabiliyor raporu ben rapor çıkartıp 60 kutu aldım 120 gün yetecek kadar ve toplamda 800 tl mi ne ödedim kadın doğum doktoru yazmıştı raporumu

Merhaba canım babam eczacı doktor bununla birlikte 7-8tane ilaç yazdı özel olduğu için onlar yazamadılar babamda sadece bu oksapar 1000 TL zaten aile hekimine yazdırmamizi söyledi ve hemen hemen 2500 TL üzeri tutan ilaçlar sadece 300 kusure geldi işlerine geldikleri gibi yapıyorlar ilaçlarıda benim aile hekimi yazmadı ibnelik edip tanıdık birini bulduk ona yazdirdik

Hyr canım doktorun direk yazıyor ..sisteme geçiriyor zaten ..sadece bazen devlet hastanelerinde onaylanma süresi biraz uzuyor..bir gün sürer o da..özelde direk onay veriliyor

Canım ben de tüp bebek yoluyla gebeyim 20. Haftadayım hala kullanıyorum şu an kadın doğum uzmanları ya da kardiyoloji yazabiliyor raporu ben rapor çıkartıp 60 kutu aldım 120 gün yetecek kadar ve toplamda 800 tl mi ne ödedim kadın doğum doktoru yazmıştı raporumu
Birkaç güne randevum var kadın doğumda danışayım teşekkür ediyorum

Merhaba canım babam eczacı doktor bununla birlikte 7-8tane ilaç yazdı özel olduğu için onlar yazamadılar babamda sadece bu oksapar 1000 TL zaten aile hekimine yazdırmamizi söyledi ve hemen hemen 2500 TL üzeri tutan ilaçlar sadece 300 kusure geldi işlerine geldikleri gibi yapıyorlar ilaçlarıda benim aile hekimi yazmadı ibnelik edip tanıdık birini bulduk ona yazdirdik
Aile hekimi yazıyordu 2 kutu olarak hatta eczanede sistemde 1 kutu veriliyordu hep doktor yine yazdı ilacı ama eczaneler rapor istedi bu kez belki tedavi boyunca 15 kutu almışımdır şimdiye kadar sıkıntı olmamıştı

Hyr canım doktorun direk yazıyor ..sisteme geçiriyor zaten ..sadece bazen devlet hastanelerinde onaylanma süresi biraz uzuyor..bir gün sürer o da..özelde direk onay veriliyor
Teşekkür ederim bugün ücretli almak zorunda kaldık ilaç bittiği için 10 gün beni idare edecek kadar var şansımı deneyeyim 🌸

Bugün kadın doğuma gittim onlar veremiyormuş enox için raporu dahiliyeye yönlendirdiler beni

Çok ilginç benim elimdeki raporu kadın doğum yazdı hala şifa geçerli bu cuma tekrar rapor almam gerekiyor
İnşaAllah bilerek uğraştırmıyorlardır doktor yazalım raporu dedi asistanı dedi biz yazamıyoruz bilmem ne kadar zamandır dahiliyeye gitmesi gerekiyor diye onda da deneyeceğim şansımı bakalım

Gebelik teşhisi yazılmadığı sürece reçeteye devlet karşılıyor, aksi halde kutunun tam ücretini veriyorsunuz. Aile hekimine gebelik teşhisi olmadan yazdırın

Gebelik teşhisi yazılmadığı sürece reçeteye devlet karşılıyor, aksi halde kutunun tam ücretini veriyorsunuz. Aile hekimine gebelik teşhisi olmadan yazdırın
Alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü yaklaşık 3 hafta önce kadar sağlık ocağında gebelik dosyası açıldı ve ben ilacı sorunsuz aldım hep

Bahsettiğim oksapar için geçerli, diğer ilaç için söylemiyorum.
Yarın dahiliye de şansımı deneyeceğim enox ya da oksaparı yazdırdığında doktor hamile olduğumu biliyordu hatta sorular sormuştu bana hamileliğimle ilgili olmadı aile hekiminden bilgi alacağım

Ki zaten ben bunu gebelikten ötürü kullanıyorum bunu kullanacak bi rahatsızlığım yok ki

Eczacınıza sorun.. kan pıhtılaşması, düşük tehtidi, bulantı kusma gibi teşhislerle sadece ilaç katılım farkını ödeyerek alırsını, gebelik teşhisi olduğu sürece devlet karşılamaz..

Yarın dahiliye de şansımı deneyeceğim enox ya da oksaparı yazdırdığında doktor hamile olduğumu biliyordu hatta sorular sormuştu bana hamileliğimle ilgili olmadı aile hekiminden bilgi alacağım
Dahiliye teşhis olarak kalp rahatlizi ve ya ona benzer bir şey yazıyor ama rapor ayarlayamiyor ..sadece tek kutu yazar

Back
X