• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı ve nazal kemik

ozlemozlemm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
12+5 gebelikte bugün ikili tarama için doktora gittim yaşım 34. Saat geç olduğu için kan veremedim ultrasonla baktı nt yani ense kalınlığı 1.4 nazal kemik izlendi dedi. Ben başta anlamadım sonrasında fetal dna yaptırmamı ikili tarama sonucunun zaten sıkıntılı çıkacağını bebeğin ense kalınlığının fazla göründüğünü söyledi çok korktum sonrasında araştırdım ense kalınlığı için 1.4 gayet idealmiş ve nazal kemik görünmesi de olumlu bir bulguymuş içim içimi yiyor ultrasonda her şeyi normal görüp sonrasında fetal dna yaptırman şart riskli diyor aklım almıyor 😔

12+5 gebelikte bugün ikili tarama için doktora gittim yaşım 34. Saat geç olduğu için kan veremedim ultrasonla baktı nt yani ense kalınlığı 1.4 nazal kemik izlendi dedi. Ben başta anlamadım sonrasında fetal dna yaptırmamı ikili tarama sonucunun zaten sıkıntılı çıkacağını bebeğin ense kalınlığının fazla göründüğünü söyledi çok korktum sonrasında araştırdım ense kalınlığı için 1.4 gayet idealmiş ve nazal kemik görünmesi de olumlu bir bulguymuş içim içimi yiyor ultrasonda her şeyi normal görüp sonrasında fetal dna yaptırman şart riskli diyor aklım almıyor 😔
İnanamıyorum bu doktorlar kafayı yemişler gayet normal çıkmış ensesi falan

ense kalınlığı 3 üzeri risk grubuna giriyor diye biliyorum. ki onda dahi doktorum bana “yüksek çıksa dahi baska bulgu yoksa tek basına bir sey ifade etmez” demişti.

benim oğlumda 12+5te 1.4 çıktı diye hatırlıyorum. kızımda 11+2de 0.8 çıkmıştı. ikisinin ultrasonunda da daha kan sonuçlarım çıkmadan doktor “ultrason bulguları temiz, ben testin de temiz çıkacağını düsünüyorum” demişti. oğlumda ikili, kızımda fetal dna yaptırmıştık. ikisi de çok sükür genetik bir hastalık olmadan doğdu.

Back
X