Ense kalınlığı

yesimkul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
8
0
36
Samsun
arkadaşlar mrb ben yeni üyeyim sizlerden bir yardım bekliyorum bebeğimin ense kalınlığı 5,4 mm ikili test sonuçlarımda kötü çıkdı bugün hyet toplantısında bi karar verilecek büyük olasılıkla amniyosentez önerecekler durumu benim gibi olup olumlu cevap alan arkadaşlar varmı ne olur bana yardımcı olun çok kötü durumdayım

arkadaşlar mrb ben yeni üyeyim sizlerden bir yardım bekliyorum bebeğimin ense kalınlığı 5,4 mm ikili test sonuçlarımda kötü çıkdı bugün hyet toplantısında bi karar verilecek büyük olasılıkla amniyosentez önerecekler durumu benim gibi olup olumlu cevap alan arkadaşlar varmı ne olur bana yardımcı olun çok kötü durumdayım

canım allah sabır versin öncelikle bende seninle aynı durumdayım 16 haftalık bebeğim 6,7 mm çıktı ense kalınlığı ve hemen CVS yapıldı bu amniyosentezden önce yapılan bir erken tanı teşhisi bebeğin eşinden parça alınıp kormozal problemler inceleniyor kısmetse 3/4 güne alıcam sonucunu ama korkma zor bi işlem değil her ikiside tabi uzaman ellerde yapılması gerekir muhakkak düşük riski olabiliyo ama çok az bi ihtimal, senin bebeğine nasıl bir teşhis koyuldu bilmiyorum ama benim ilk bebeğim 22 haftalıkken walker warburg sendromuydu anne karnında gelişmiyodu bebek beyin hücreleri gelişmiyordu ben en son ana kadar bekledim taki bende kan zehirlemesi yapana kadar daha sonra doktorlarım müsade etmediler beklememe o yüzden termisyon yapıldı şimdide 4 yıl aradan sonra ikinci bebeğime hamileyim 13 haftaya kadar normaldi herşey ama yine ense kalınlığıyla başladı herşey şimdi konulan teşhisde cilt altının su toplaması adı hidrops fetalis işte erken müdahele edildi bakalım azda olsa çocuğun o suyu atıp tekrar gebeliğin normal sürecine girmesi olabiliyomuş bu hafta sonu herşey belli olucak allahım bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun inan çok zor bir durum seni en iyi ben anlarım ama sabırlı ol isyan etme rabbime dua ile tevekkül et sürekli bide tek doktorla yetinme sakın mutlaka 2 yada 3 doktordan bilgi al çünkü azda olsa bazen yanılma payı olabiliyo doktorların tekrar allah sabırlar versin yazmak yada konuşmak yada bişi sormak istersen ben buralarda olucam hoşçakall...

CVS testimin sonucunu aldım bugün sonuç temiz çıktı çocuğumda genetik hiçbir hastalık bulunamadı ve doktoru dediki artık riskliler sınıfından normal gebeler sınıfına terfi edebilirsin bana gelmene dahi gerek kalmadı çocuğunun durumu gayet iyi kendi doktoruna gidebilirsin dedi duygularımı anlatmak çok zor bebeğimdeki ense kalınlığı bundan sonra normal seyrinde devam edicekmiş yani çok bi önemi kalmamış artık rabbim sana yardım etsin arkadaşım senin içinde dua ediyorum umarım seninde amniyosentez sonucun temiz çıkar sende benim gibi sevinçli hayırlı haberler alırsın bol bol dua ederek geçir o zamanı rabbim yardımcın olsun...

dilekcim çok sevindim işallah bende senin gibi güzel haberler alırım.Onu kaybetmek istemiyorum gerçekden sonucumun çıkmasına 2 hafta kaldı işallah güzel haberlerimi yazarım bende burdan kendine ve bebişe iyi bak canım grş

:26:
dilekcim çok sevindim işallah bende senin gibi güzel haberler alırım.Onu kaybetmek istemiyorum gerçekden sonucumun çıkmasına 2 hafta kaldı işallah güzel haberlerimi yazarım bende burdan kendine ve bebişe iyi bak canım grş

canım üzülme demek boş insan kahroluyor elbette ama sakın niye ben deme aksine allaha şükür et ve bol bol dua et inan bana çok faydasını göreceksin ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın sonrasında ise sonucunu alacaksın bide ne göresin tertemiz rabbim umarım senide görür dualarını kabul eder ve evladını sana bağışlar canım sonucunu heyecanla bekliyorum.

arkadaşlar sizinle tecrübelerimi paylaşayım
bundan önceki gebeliğimde bebeğimde 12 haftalıkken 5.9 mm ense kalınlığı çıktı cvs yapıldı temiz çıktı ama ayrıntılı ultrasonda dandy walker malformasyonu çıktı ve gebeliğim sonlandırıldı 20 haftalıkken ense kalınlığı 7.5 mm olmuştu çok dikkatli olun çok iyi doktorlara hatta riskli gebelik uzmanı profesörlere gidin mümkünse hiç bir şeyi ihmal etmeyin her hastalık kromozomal değil organ anomalisi ile olabilen birçok ağır hastalık var
allah sağlık ve sabır versin

arkadaşlar mrb 25 şubatta sonuçlarım kötü olarak çıkdı ve hemen bebeği aldırmamı söylediler ve aldırdık allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın onu bi umutla bekliyordum erkekdi simsiyah saçları vardı annelik çok baka bi duyguymuş gerçekden:43::43::43:

CVS testimin sonucunu aldım bugün sonuç temiz çıktı çocuğumda genetik hiçbir hastalık bulunamadı ve doktoru dediki artık riskliler sınıfından normal gebeler sınıfına terfi edebilirsin bana gelmene dahi gerek kalmadı çocuğunun durumu gayet iyi kendi doktoruna gidebilirsin dedi duygularımı anlatmak çok zor bebeğimdeki ense kalınlığı bundan sonra normal seyrinde devam edicekmiş yani çok bi önemi kalmamış artık rabbim sana yardım etsin arkadaşım senin içinde dua ediyorum umarım seninde amniyosentez sonucun temiz çıkar sende benim gibi sevinçli hayırlı haberler alırsın bol bol dua ederek geçir o zamanı rabbim yardımcın olsun...
Dilek hanim bebeginiz dogmusturson durum hakkinda bilgi verirmisiniz

Yeşimkul hanım siz yıllar önce yaşamışsınız bende aynılarını suan yasıyorum size sormak istediklerim var bebeğinizi ne diyerek gebeliğinizi sonlandırmışlardı

arkadaşlar mrb 25 şubatta sonuçlarım kötü olarak çıkdı ve hemen bebeği aldırmamı söylediler ve aldırdık allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın onu bi umutla bekliyordum erkekdi simsiyah saçları vardı annelik çok baka bi duyguymuş gerçekden:KK43::KK43::KK43:
Yeşimhanım ne çıkmıştı bebeğinizde alma sebebleri neydi benimde bebeğimimn ense kalınlığı 7.0 çıktı cok korkuyorum

Back
X