epidural doğum yapanlar

dilek35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2007
71
0
86
40
Manisa
arkadaşlar 24 haftalık hamileym şimdiden doğum korkusu sardı.ilk gebeliğim.sağlık açısından normal istiyorum ama korktğm için sezeryanıda düşünmüo değilim.epidural ii diolar ama normalmi sezeryanmı?

Ayy evet benim de cok merak ettiğim bir konuyu acmıssın tecrubeli olanlar tecrubelerini paylassalar bizle yensek su korkumuzu.Oyle bır anlatıyorkı bazıları odum kopuyor.

bende hala karar vermiş değilim bendede var o stres karar veremedim bir türlü ama lütfen mesaj yazarken dikkatli yazarsa arkadaşlar sevinirim bazen doğum öyle bir anlatılıyoki insan ister istemez stres oluyo l

ben eskiden normal dogum dusunuyordum ama oyle hikayeler dinledimki artik korkuyorum.mafoldumben o yuzden epiduralle normal dogum istiyorum..epiduralinde riskleri varmis.o da korkutuyor beni.lutfen arkadaslar bu sekilde dogum yapanlar yazsinlar goruslerini..cok merak ediyoruz..

eveeett.. bende bilgi ve deneyim istiyorum..epidural diyince herkes kafadan bişeyler uyduruyoo..moralimizi bozuyorlar..yaşamış olanlar bizi bilgilendirsin..orijinalkız hangi doktora gidiyosun samsundaysan eğer??

var canım ben varım :)

14 temmuz 2008 te epidural normal doğum ile bi kız bebek dünyaya getirdim.kesinlikle tavsiye ederim çok kolay bi doğumum oldu.zaten hastaneye gittiğimde 2-3 cm açıklık olmuştu suni sancıyla 4-5 cm.e gelince belimden epidural yapıldı ve bütün ağrım sızım gitti o kadar rahatladımki kuş gibi oldum.bacaklarımı hissediyordum hareket ettiriyordum sadece acı hissetmiyordum.sonra rahmin açılmasını bekledik 9-10 cm olunca doğumhaneye götürdüler epiduralin etkisi geçiyo gibiydi söyledim hemen tekrar ilaç verildi ( zaten belinize bi katater takılıyor gerekince tekrar ilaç veriliyor) burda okuduğum bazı doğumalarda doğum esnasında tekrar ilaç verilmemiş anne ıkınabilsin diye ama bana çok saçma geldi zaten asıl önemli olan doğum anı.ben hiç acı sızı hissetmedim karnım sertleşince doktor ıkınmamı söyledi bende var gücümle ıkındım 10-15 dk. kızım doğdu.darısı size inşallah hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.

genciza çok teşşekür ederim.peki epidural olunca ıkınmada sorun oluyor diolar öylemi

yok canım valla gayet güzel ıkındım :) his kaybı olmuyoki felç olmuş gibi olmuyosun yani bacaklarını falanda hareket ettiriyosun.zaten bi taraftan bebek gelmek için zorluyo bi taraftan ebe karnından bastırıyo birde sen ıkınınca doğum gerçekleşiyor.ama kordon dolanır yada çatı dardır o zaman gelemez o ayrı ama onuda doktor önceden tesbit eder zaten.

yok canım valla gayet güzel ıkındım :) his kaybı olmuyoki felç olmuş gibi olmuyosun yani bacaklarını falanda hareket ettiriyosun.zaten bi taraftan bebek gelmek için zorluyo bi taraftan ebe karnından bastırıyo birde sen ıkınınca doğum gerçekleşiyor.ama kordon dolanır yada çatı dardır o zaman gelemez o ayrı ama onuda doktor önceden tesbit eder zaten.

işte problemim çatım dar ben bittim ya :(

eveeett.. bende bilgi ve deneyim istiyorum..epidural diyince herkes kafadan bişeyler uyduruyoo..moralimizi bozuyorlar..yaşamış olanlar bizi bilgilendirsin..orijinalkız hangi doktora gidiyosun samsundaysan eğer??
slm canım ben samsundayken atametin enüst katında bir bayan doktoru var 1 numara.ama ben şırnaktayım cizredeyim hamilelik boyunca burda olucam malesef ama o doktora git bence ismini istersen veririm.benim arkadaşların tamamı oraya gidiyor çok memnunlar canım ..:kahve:

ewet cevap bekliyoruz epudural normal doğum yapan yok mu?delikafadulden

ben eskiden normal dogum dusunuyordum ama oyle hikayeler dinledimki artik korkuyorum.mafoldumben o yuzden epiduralle normal dogum istiyorum..epiduralinde riskleri varmis.o da korkutuyor beni.lutfen arkadaslar bu sekilde dogum yapanlar yazsinlar goruslerini..cok merak ediyoruz..
Iyı bır doktora yaptırın. ıyı bır doktora yaptırın.
Sıze en bırıncı tavsıyem bu bayanlar.
Bende normal dogum yaptım cok sukur. epıduralle normal yaptım dıyemıcem cunku epıdural nasıl kı bır su enjekte ettınız aynen o sekılde 0 etkı oldu..
Yaptırdıgım yerde ozel ve kalıtelı bı hastane. yanı epıduralın neoldugunu yasayarak ogrenemedım sadece uygulanısı tecrube ettım o kadar. neyıme yaradıysa o da :)
dogum hıkayemde ayrıntılı yazmıstım. saglıgınız ızın verdıkce normalden vazgecmeyın.
NORMAL olanı koruyun onu yasayın. evet bu dogum zor bır olay, en kolayı bıle olsa.
dogum bu ınsan dan ınsan ayrılıyor bır mucıze, annelık ne kutsal yoksa kutsal olurmuydu ?
gercekcı olmakda fayda var. ve o gercege odaklanıp ona en bılınclı sekılde hazırlanmakta.
korkmayın kesınlıkle, korkuların ustune gıdın. Allaha sukurler olsun kı gonlume gore verdı normal oldu.

var canım ben varım :)

14 temmuz 2008 te epidural normal doğum ile bi kız bebek dünyaya getirdim.kesinlikle tavsiye ederim çok kolay bi doğumum oldu.zaten hastaneye gittiğimde 2-3 cm açıklık olmuştu suni sancıyla 4-5 cm.e gelince belimden epidural yapıldı ve bütün ağrım sızım gitti o kadar rahatladımki kuş gibi oldum.bacaklarımı hissediyordum hareket ettiriyordum sadece acı hissetmiyordum.sonra rahmin açılmasını bekledik 9-10 cm olunca doğumhaneye götürdüler epiduralin etkisi geçiyo gibiydi söyledim hemen tekrar ilaç verildi ( zaten belinize bi katater takılıyor gerekince tekrar ilaç veriliyor) burda okuduğum bazı doğumalarda doğum esnasında tekrar ilaç verilmemiş anne ıkınabilsin diye ama bana çok saçma geldi zaten asıl önemli olan doğum anı.ben hiç acı sızı hissetmedim karnım sertleşince doktor ıkınmamı söyledi bende var gücümle ıkındım 10-15 dk. kızım doğdu.darısı size inşallah hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.

cok sanslıymıssın canım masallah..
yalnız dogum sancıların sıddetlendıgı kısmı hıssetmedıgın ıcın dogum anı olanlar sana cok gıbı gelmıs olabılır.
ama ben dogumhaneye gırdıgım andan ıtıbaren acıya daır hıcbısey hıssetmemıstım sadece bol guc ıkınma basarmaya calısma sancıyla sıstemlı ıkınmaya calısma bunlar yoruyordu.
kesı atılması sonra dıkılmesı hıcbırını hıssetmedım. ısın zor kısmı doguma en yakın sancılar zaten cok agırlasınca dogum gerceklesmeye baslıyor.

bu arada sunu cok merak ettım , takılan kateter ertesı gun mu cıkarıldı sırtından ? ve nasıl hıssettın mı cıkısı yoksa kolaymı oldu ?

Epidural takılıyken çatı muayenelerinde acı hissettinizmi?Kesi atılırken ve dikiş atılırken acı hissettinizmi?Bazen dediğiniz gibi doğuma yakın bir zamanda epidurali kesiyor bazı hastaneler anne itebilsin diye.O anneler kesi ve dikişin acısını yaşamıyormu? Benim gittiğim hastanede son anda epidurali vermiyormuş sanırım itebilsin diye.Eğer son anda kesi dikiş ve bütün acıları hissedeceksem epiduralin ne anlamı var anlamadım?Anestezi uzmanlarıyla görüşeyim en iyisi bu gittiğimde....

cok sanslıymıssın canım masallah..
yalnız dogum sancıların sıddetlendıgı kısmı hıssetmedıgın ıcın dogum anı olanlar sana cok gıbı gelmıs olabılır.
ama ben dogumhaneye gırdıgım andan ıtıbaren acıya daır hıcbısey hıssetmemıstım sadece bol guc ıkınma basarmaya calısma sancıyla sıstemlı ıkınmaya calısma bunlar yoruyordu.
kesı atılması sonra dıkılmesı hıcbırını hıssetmedım. ısın zor kısmı doguma en yakın sancılar zaten cok agırlasınca dogum gerceklesmeye baslıyor.

bu arada sunu cok merak ettım , takılan kateter ertesı gun mu cıkarıldı sırtından ? ve nasıl hıssettın mı cıkısı yoksa kolaymı oldu ?[/B]

doğrudur canım çünkü epidural takılmadan 4-5 cm olana kadar yaklaşık 1 saat sancı çektim o bile zorladı beni 9-10 cm e kadar beklesem demekki daha çok zorlanacaktım.
katater sanırım ertesi gün çıkarıldı bişey hissetmedim ama.

kızlar doğum olayı ister sezeryan olsun ister normal doğum elbette zor.doğum anı kolay olsa bile öncesi ( alttan muayeneler ) ve sonrasında (dikişlerin bakımı,oturma kalkma) zorluklar oluyor.ama bi çocuk sahibi olmak istemişsek ve hamile kalmışsak inanın bunlar bi şekilde atlatılıyor.bu yüzyıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor.bende çok fazla korkardım bekarlığımdan beri doğum olayından ama insan işin içine girince allah kolaylığını veriyor.üstelik ben çok korkmama rağmen normal doğumu seçtim.hamileykende doğum anını hiç düşünmemeye çalıştım.o an gelince nasılsa bişekilde çıkacak "ben vazgeçtim"deme şansımız yok.o yüzden şimdiden bunları çok düşünüp strese girmeyin hamileliğin tadını çıkarın.milyonlarca kadın nasıl doğurduysa sizde doğuracaksınız ve yarın öbür gün burdan anlatacaksınız inşallah.:1hug:

ben sancidan korkmuyorum da kesi ve dikisten cok korkuyorum:( dogum yapan arkadaslar dikisler ne zaman atiyor? tuvalete gtmek cok zor oluyormu ??

doğrudur canım çünkü epidural takılmadan 4-5 cm olana kadar yaklaşık 1 saat sancı çektim o bile zorladı beni 9-10 cm e kadar beklesem demekki daha çok zorlanacaktım.
katater sanırım ertesi gün çıkarıldı bişey hissetmedim ama.

kızlar doğum olayı ister sezeryan olsun ister normal doğum elbette zor.doğum anı kolay olsa bile öncesi ( alttan muayeneler ) ve sonrasında (dikişlerin bakımı,oturma kalkma) zorluklar oluyor.ama bi çocuk sahibi olmak istemişsek ve hamile kalmışsak inanın bunlar bi şekilde atlatılıyor.bu yüzyıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor.bende çok fazla korkardım bekarlığımdan beri doğum olayından ama insan işin içine girince allah kolaylığını veriyor.üstelik ben çok korkmama rağmen normal doğumu seçtim.hamileykende doğum anını hiç düşünmemeye çalıştım.o an gelince nasılsa bişekilde çıkacak "ben vazgeçtim"deme şansımız yok.o yüzden şimdiden bunları çok düşünüp strese girmeyin hamileliğin tadını çıkarın.milyonlarca kadın nasıl doğurduysa sizde doğuracaksınız ve yarın öbür gün burdan anlatacaksınız inşallah.:1hug:

sunun ıcın sordum canım, acaba bana epiduralı uygulamadamı sorun oldu dedım yanı yerını bulmamıs olabılme ıhtımalı de olabılır cunku hıcbısey hısetmemıstım, 3 doz yapılmıstı normalde 2 yapılırken, en ufak bı karıncalanma dahı olmazmı.. olmadı ıste..
ve ertesı gun katater cıkarılacaktı mesela dr un cıkarma saatıne daha varken sırtım da cıktıgını hıssettım yanı cıkısını degılde ınce mısıne gıbı ya hareket ettı gıbı oldu megerse coktan cıkmıs dısarda... :bbo:
halen kafama takılıyor yanlısmıydı hatalımıydı uygulama dıyorum.. elının ucuyla yapan bı suratsızdı zaten..
500 tl havaya gıttı kısaca, haram olur tabı o...

ben ilk bebegimi epidural sezeryan oldum.ertesi günü ayaktaydım çok rahat geçmişti.agrınızda olmuyo zaten ilaç veriyorlar rahat ediyorsun.hem ilk bebgini sen görüyorsun.hemen emziriyorsun.ne bileyim işte iletişim çabuk oluyo.herşeye tanıklık ediyorsun.ikinci gebiligimdede doğum şeklim yine epidural olcak...

Back
X