Epidural doğumm????

suheylaylmz

karışık
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
1.080
170
93
Kızlar 11 ağustosta epidural sezaryen olucam inşallah ama kafam çok karışık ilk defa anne olcam hiç bir şey bilmiyorum

Kızlar 11 ağustosta epidural sezaryen olucam inşallah ama kafam çok karışık ilk defa anne olcam hiç bir şey bilmiyorum

Öncelikle hayırlı olsun. Seninle kendi deneyimimi paylasabilirim. Ben de Mayıs 2013'te ilk doğumumu epidural sezeryanla ozel unlu bir hastane grubunun bir hastanesinde yaptım. Anestezi uzmanını da cok ovuyorlardı. Doğumum ani gelişti ve aslında psikolojik olarak cok hazir değildim. Ameliyathanede bir hasta bakici bana yardım ederek cenin pozisyonu almamı sağladı. Kocaman 9 aylik göbeğinle ve heyecandan 1500 atan kalbinle bu gercekten hiç kolay değil. Ben bir insanın heyecandan titremesini kontrol edemeyebilecegini o gun öğrendim. Cenin pozisyonunu alıp belini dışarı çıkarmanı ve nefes almamanı istiyorlar. Cok kucuk bir batma hissediyorsun ama o an da kipirdamamani istiyorlar. Ya benim heyecanımdan ya da anestezi uzmanından kaynaklı olacak ilk denemede uyuşmadim. Bacaklarımı hissediyordum. Fırsatım olsa dogumdan vazgeçmek istedim. İkinci denemede belimden aşağısını hissetmiyordum. Felçli olmak böyle bir sey olmalı diye düşünmüştüm. Sonrasında dogum gerçekleşiyor ve hiç bir sey hissetmiyorsun. Sadece karnına bebegi cikarirken bastiriyorlar sen ise hafif bir bası hissediyorsun. O anları yasamak, bebeğinin ilk anlarına şahit olmak anlatilamayacak bir mutluluk. Sonrasında ise benim istifralarim cok oldu. Ama ağrım hiç olmadı. Ayağa kolay kalktım. Benim deneyimim biraz ürkütücü olabilir. Ama bir daha dogum yapsam yine epidural yaparım.

Çok teşekkür ediyorum sana canım umarım çok güzel olur doğumum

Artıları doğum anına tanık olmak, bebeğini hemen göğsüne alıp emzirmek, narkoxu sütüne karıştırmamak, hemen kendinde olup yemek içmek için bekleme süresi olmaması... Eksileri ise kendinde olduğun için epidural sıkıntısını hissetmen, ameliyathane ortamındaki heyecan korku stres ve acıyı hissetmesen de karnının kat kat kesildiğini hissetmen, anlaman... Psikolojik olarak çökertiyor insanı... Bir de en nihayetinde ameliyat oluyorsun...

Allah sağlıkla kolaylıkla hızıyla bebeğimi kucağına almayı nasip etsin inş..

Canim su an tam olarak kac hafta kac gunluksun benimde o aralarda olacak galiba ama doktorum henuz tarih vermedi sen ne guzel kesin tarihi ogrenmissin benim ki tam bi belirsizlik

Canim su an tam olarak kac hafta kac gunluksun benimde o aralarda olacak galiba ama doktorum henuz tarih vermedi sen ne guzel kesin tarihi ogrenmissin benim ki tam bi belirsizlik

35+6 haftalık canım suanda evet doktor 8 yada 11 ağustosta dedi ben 11 ini tercih ettim

Ben normal doğuramam o cesaret yk bende genel anestezi almak istemiyorum sanırım kesinlikle epidural sezaryen

Sen kaç haftalık oldun kız mı erkek mi ben kız bekliyorum

Ben normal doğuramam o cesaret yk bende genel anestezi almak istemiyorum sanırım kesinlikle epidural sezaryen

Her şey gönlüne göre olur inş.. Kadın olmak zor
Epidural sırasında mide bulantısı da yaşanıyor çünkü sen uyanırsın ve midende karnında eller geziniyor.. Bir de bunu yazacaktım unuttum.

Allah kolaylık versin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…