Epidural ile Normal Dogum..

Normal Dogum? Sezeryan? Epidural (agrısız) ile Normal Dogum?

• Normal Dogum

OY: 1 20,0%
  • Sezeryan

OY: 1 20,0%
  • Epidural (agrısız) ile Normal Dogum?

OY: 3 60,0%

• Ankete Katılan
    5
  • Anket Kapalı .

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam Canlar
Günler yaklastikca cok korkmaya basladim sürekli dogum arastirmasi yapiyorum..

Epidural Normal dogum ile agrisiz normal dogum oluyormus ama herkes Felc riski var diyor

Bu dogru mu ?

Hic Epidural normal Dogum yapanlar oldumu ?

Ben Medicine Hospital hastanesine gidiyorum onlarin internet sayfasinmda Epidural Normal Dogum hakkinda sunlar yaziyor:

Doğum Servisi
Anne adaylarının hamilelik dönemlerindeki yaşam programlarının düzenlenmesi ve takibi büyük önem taşıyor. Düzenli kontrol içeren bir hamilelik kadın için olduğu kadar bebeğin sağlığı için de gerekiyor.Ünitemiz, hamilelik dönemi bakımına “Sorunsuz bir hamilelik geçirmek ve sağlıklı bir çocuk sahibi olmak her kadının hakkıdır” anlayışıyla yaklaşıyor.Bunun için ; hamilelik sürecinde, gerek annenin, gerekse bebeğin sağlık ve gelişmesinin takibi, bir anormallik olup olmadığının tespiti gerekiyor.Takip işlemleri, Doğum Ünitesi sorumluluğunda yürütülen test ve tahlillerle sağlanıyor. Elde edilen verilere bakılarak, gerekli görülürse, anne ve bebeğin sağlığı için tedaviler uygulanabiliyor. Düzenli kontrollerden sağlanan bilgilere bakılarak, doğum için gerekli önlemler titizlikle alınıyor.
Doğum Ünitesi’nde şu sağlık hizmetleri veriliyor:
• Doğum öncesi periyodik bakım
• Hareketi kısıtlamayan ağrısız doğum (Epidural anestezi altında doğum)
• Yüksek riskli gebeliklerin takibi
• Tekrarlayan gebelik kayıpları
• Intrauterin gelişme geriliği tedavisi
• Çoğul gebelik tedavisi
• Gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı veya yüksek tansiyon tedavisi
• Gebelikte görülen kanamaların tedavisi

Ağrısız doğum

Doğum; bir kadın için yaşamının en önemli kavşağı kabul ediliyor. Bedensel ve yaşamsal bir değişimi getiriyor.Günümüzde birçok kadın bu değişimi en rahat biçimde yaşamak istiyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarla bugün ağrısız doğum dönemine geçilmiş bulunuyor. Epidural anestezi ile doğum ağrısı ortadan kaldırılıyor. Ağrısız doğum aynı zamanda hareket kısıtlaması getirmeyen bir yöntem olma özelliği de taşıyor.
Nasıl uygulanıyor?

Epidural anestezi, deneyimli bir anestezi uzmanı tarafından, kolayca uygulanabiliyor. Doğum sancıları başlayınca uygulanan bu yöntem hem anne adayı hem de bebeği için son derece güvenli kabul ediliyor. Sancı başladığında, oturur durumdaki anne adayına belinden yapılan bir iğne ile lokal anestezi uygulanıyor. Verilen madde ile ağrı gideriliyor.
Anne adayı ve çocuk, bu süreçte doğum uzmanı ve anestezi uzmanının kontrolü altında bulunuyorlar. Anne adayı, normal doğum sırasında ağrıları hissetmeden son derece rahat bir doğum yapabiliyor. Sezaryen gerektiği zaman da anne adayı, gereksiz yere narkoz almadan, uyanık olarak, ama, hiç acı hissetmeden ameliyat edilebiliyor. Ayrıca bu yöntem ile sezaryen sonrası oluşacak ağrıları azaltmak ve hastanede kalış süresini kısaltmak da mümkün oluyor.
---- Ağrısız doğumla ilgili sık sorulanlar ve yanıtları ----
Mobil ağrısız doğum nedir? Ne sağlar?
Sancısız normal doğumdur. Bir iğne yapılarak doğum ağrılarının, sancı şeklinde değil, basınç olarak algılanması sağlanır. Böylece, kadın, doğuma aktif olarak katılır. Yorgun düşmediği için, doğumdan sonra, anne, çocuğunu hemen kucağına alabilir. Ayrıca, doğum sırasında ağrı duymayacağını bilmesi hamilelik süresinde anne adayına psikolojik rahatlık sağlar.
Riski, yan etkisi var mıdır?
Gelişmiş ülkelerde yaygın biçimde uygulanıyor. Tecrübeli ellerde son derece emin ve güvenilir bir yöntemdir. Anneye ve bebeğe hiçbir olumsuz etkisi yoktur.
Felç yaptığı doğru mu?

İlaç, bel sinirinin etrafındaki koruyucu sıvının dışındaki kalın zarın dış tarafına uygulanır. Yani ilaç sinire yapılmıyor. Mobil ağrısız doğum öncesi uygulamalarda, ağrı duyusuyla birlikte hareket kabiliyeti de geçici olarak kaybolur. Anne adayı bacaklarını bir süre hareket ettiremez. “Felç yapma” ifadesi buradan geliyor. Halbuki mobil ağrısız doğumda, anne işlemden hemen sonra kalkıp yürüyebilir, doğuma kadar geçen sürede odasında dolaşabilir.
Eğer normal doğum olmaz da sezaryen gerekirse...
O zaman hiç narkoz almadan kateterin ucundan biraz ilaç vererek; hiç acı, ağrı duymadan sezaryen yapılabilir. Bu yöntemin diğer güzel tarafı da annenin bilinci yerinde olduğu için çocuğunun ilk çığlıklarını duymasıdır. Anne, bebeğini doğar doğmaz görüp, onun ilk tepkilerini gözlemleyebilir, beraber fotoğraf çektirebilir. Ayrıca, operasyon sonrası olabilecek ağrılar da tamamen giderilir. Anne daha kısa sürede toparlanır, taburcu olur.
Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi ve ağrısız doğum tecrübesi yaşayan annelerin anılarını, doktorumuzun kişisel sayfasından edinebilirsiniz.

Medicine Hospital (eski adiyla Nene Hatun)da Dogum Yapan oldu mu Yada Epidural Normal Dogum Yapan Oldu mu ?

Tecrübelerinizi ve Yorumlarinizi bekliyorum Canlar

AĞRISIZ (EPİDURAL ANALJEZİ İLE) DOĞUMDA NELER YAŞAYACAĞIM ?

Hamile kaldınız, doğum yapacaksınız; “Nasıl doğurmalıyım, sezaryen mi, normal doğum mu yapayım ?” derken epidural analjezi diye bir yöntem olduğunu duydunuz. Bu şekilde ağrılarınızı hissetmeden hem normal hem de sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşabileceğinizi öğrendiniz. Ama yine de merak ediyorsunuz: neler yaşayacağım, neler hissedeceğim, veya bana neler yapılacak?
İsterseniz gelin adım adım bir normal ağrısız ( epidural ) doğumu izleyelim:

Hamileliğinizin son haftalarında yalancı doğum sancılarınız olabilir.Bu sancılar yoğunlaşınca kadın-doğum uzmanınızı arayıp sancılarınızın sıklığını ve şiddetini tarif edersiniz. “Gel bir göreyim” veya “ hastaneye git, bir muayene etsinler” diyecektir. Hastaneye giderken, önceden tanışıp telefonunu aldığınız anestezi uzmanınızı arayıp hastaneye gitmekte olduğunuzu haber vereceksiniz. Hastaneye vardığınızda kendi doktorunuz veya nöbetçi doktor veya ebe sizi muayene edecek ve tuşe sonucunu (doğum kanalı açıklığı ve efasman da denilen collum silinmesi yüzdesini) ölçecek. Kanal açılığı 4 cm ulaşınca anestezi doktorunuz gelip sizi müdahale odasına götürecek ve ana menüde Nasıl Uygulanır? sekmesinde ayrıntılı olacak anlattığımız işlemleri yapacak.

İşlemden sonraki 10-15 dakika içinde her gelen ağrı bir öncekinden daha hafif olacaktır. Daha sonra da sancınızın ağrısını duymayacak, sadece karnınızda kasılma hissedeceksiniz.
Uygulamadan sonra jinekologunuz doğum kanalı açıklığınızı tekrar ölçmek isteyebilir. Sonra yürüyerek odanıza döner, tam açıklığa kadar geçen zamanı odanızda dolaşarak geçirebilirsiniz. Bu arada ihtiyaç olursa epidural kateterden ek doz yapılabilir.
Doğum zamanı gelip, çıkım aşaması için sizi doğumhaneye aldıklarında karnınızdaki basıncı biraz daha sık ve kuvvetli hissedersiniz. Doğum pozisyonu verildikten sonra genellikle her 1-2 dakikada bir sancınızı, kasılma ve baskı olarak karnınızda ve kasıklarınızda hissedince sizin de eş zamanlı olarak ıkınmanız ve bebeğinizi dışarı doğru itmeniz istenecek. Baskı geçince derin ama yavaş nefesler alacak bir sonraki kasılma için kuvvet toplayacaksınız. Her kasılma ve eşzamanlı ıkınmanız sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştıracak ve yavrunuz doğum kanalından aşağıya kayıp en sonunda kuvvetli bir ıkınma ile dünyaya gözlerini açacak. Size de o güzelliği kucağınıza alıp tüm çektiklerinizi unutmak kalacak !

Doğumdan sonra sırtınızdaki epidural kateter, canınız hiç yanmadan çekilip çıkarılacak. Ve siz, hiç ağrı sancı çekmeden normal hayatınıza dönecek, anneliğe alışacaksınız.

ALINTI.

Selam Canlar
Günler yaklastikca cok korkmaya basladim sürekli dogum arastirmasi yapiyorum..

Epidural Normal dogum ile agrisiz normal dogum oluyormus ama herkes Felc riski var diyor

Bu dogru mu ?

Hic Epidural normal Dogum yapanlar oldumu ?

Ben Medicine Hospital hastanesine gidiyorum onlarin internet sayfasinmda Epidural Normal Dogum hakkinda sunlar yaziyor:

Doğum Servisi
Anne adaylarının hamilelik dönemlerindeki yaşam programlarının düzenlenmesi ve takibi büyük önem taşıyor. Düzenli kontrol içeren bir hamilelik kadın için olduğu kadar bebeğin sağlığı için de gerekiyor.Ünitemiz, hamilelik dönemi bakımına “Sorunsuz bir hamilelik geçirmek ve sağlıklı bir çocuk sahibi olmak her kadının hakkıdır” anlayışıyla yaklaşıyor.Bunun için ; hamilelik sürecinde, gerek annenin, gerekse bebeğin sağlık ve gelişmesinin takibi, bir anormallik olup olmadığının tespiti gerekiyor.Takip işlemleri, Doğum Ünitesi sorumluluğunda yürütülen test ve tahlillerle sağlanıyor. Elde edilen verilere bakılarak, gerekli görülürse, anne ve bebeğin sağlığı için tedaviler uygulanabiliyor. Düzenli kontrollerden sağlanan bilgilere bakılarak, doğum için gerekli önlemler titizlikle alınıyor.
Doğum Ünitesi’nde şu sağlık hizmetleri veriliyor:
• Doğum öncesi periyodik bakım
• Hareketi kısıtlamayan ağrısız doğum (Epidural anestezi altında doğum)
• Yüksek riskli gebeliklerin takibi
• Tekrarlayan gebelik kayıpları
• Intrauterin gelişme geriliği tedavisi
• Çoğul gebelik tedavisi
• Gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı veya yüksek tansiyon tedavisi
• Gebelikte görülen kanamaların tedavisi

Ağrısız doğum

Doğum; bir kadın için yaşamının en önemli kavşağı kabul ediliyor. Bedensel ve yaşamsal bir değişimi getiriyor.Günümüzde birçok kadın bu değişimi en rahat biçimde yaşamak istiyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarla bugün ağrısız doğum dönemine geçilmiş bulunuyor. Epidural anestezi ile doğum ağrısı ortadan kaldırılıyor. Ağrısız doğum aynı zamanda hareket kısıtlaması getirmeyen bir yöntem olma özelliği de taşıyor.
Nasıl uygulanıyor?

Epidural anestezi, deneyimli bir anestezi uzmanı tarafından, kolayca uygulanabiliyor. Doğum sancıları başlayınca uygulanan bu yöntem hem anne adayı hem de bebeği için son derece güvenli kabul ediliyor. Sancı başladığında, oturur durumdaki anne adayına belinden yapılan bir iğne ile lokal anestezi uygulanıyor. Verilen madde ile ağrı gideriliyor.
Anne adayı ve çocuk, bu süreçte doğum uzmanı ve anestezi uzmanının kontrolü altında bulunuyorlar. Anne adayı, normal doğum sırasında ağrıları hissetmeden son derece rahat bir doğum yapabiliyor. Sezaryen gerektiği zaman da anne adayı, gereksiz yere narkoz almadan, uyanık olarak, ama, hiç acı hissetmeden ameliyat edilebiliyor. Ayrıca bu yöntem ile sezaryen sonrası oluşacak ağrıları azaltmak ve hastanede kalış süresini kısaltmak da mümkün oluyor.
---- Ağrısız doğumla ilgili sık sorulanlar ve yanıtları ----
Mobil ağrısız doğum nedir? Ne sağlar?
Sancısız normal doğumdur. Bir iğne yapılarak doğum ağrılarının, sancı şeklinde değil, basınç olarak algılanması sağlanır. Böylece, kadın, doğuma aktif olarak katılır. Yorgun düşmediği için, doğumdan sonra, anne, çocuğunu hemen kucağına alabilir. Ayrıca, doğum sırasında ağrı duymayacağını bilmesi hamilelik süresinde anne adayına psikolojik rahatlık sağlar.
Riski, yan etkisi var mıdır?
Gelişmiş ülkelerde yaygın biçimde uygulanıyor. Tecrübeli ellerde son derece emin ve güvenilir bir yöntemdir. Anneye ve bebeğe hiçbir olumsuz etkisi yoktur.
Felç yaptığı doğru mu?

İlaç, bel sinirinin etrafındaki koruyucu sıvının dışındaki kalın zarın dış tarafına uygulanır. Yani ilaç sinire yapılmıyor. Mobil ağrısız doğum öncesi uygulamalarda, ağrı duyusuyla birlikte hareket kabiliyeti de geçici olarak kaybolur. Anne adayı bacaklarını bir süre hareket ettiremez. “Felç yapma” ifadesi buradan geliyor. Halbuki mobil ağrısız doğumda, anne işlemden hemen sonra kalkıp yürüyebilir, doğuma kadar geçen sürede odasında dolaşabilir.
Eğer normal doğum olmaz da sezaryen gerekirse...
O zaman hiç narkoz almadan kateterin ucundan biraz ilaç vererek; hiç acı, ağrı duymadan sezaryen yapılabilir. Bu yöntemin diğer güzel tarafı da annenin bilinci yerinde olduğu için çocuğunun ilk çığlıklarını duymasıdır. Anne, bebeğini doğar doğmaz görüp, onun ilk tepkilerini gözlemleyebilir, beraber fotoğraf çektirebilir. Ayrıca, operasyon sonrası olabilecek ağrılar da tamamen giderilir. Anne daha kısa sürede toparlanır, taburcu olur.
Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi ve ağrısız doğum tecrübesi yaşayan annelerin anılarını, doktorumuzun kişisel sayfasından edinebilirsiniz.

Medicine Hospital (eski adiyla Nene Hatun)da Dogum Yapan oldu mu Yada Epidural Normal Dogum Yapan Oldu mu ?

Tecrübelerinizi ve Yorumlarinizi bekliyorum Canlar

mrhblar bende medicine hospitale gidiyorum.Sizin gibi ağrısız normal doğum düşünüyorum.Siz doğum yaptınızmı acaba yaptıysanız memnun kaldınızmı merak ettim.

mrhblar bende medicine hospitale gidiyorum.Sizin gibi ağrısız normal doğum düşünüyorum.Siz doğum yaptınızmı acaba yaptıysanız memnun kaldınızmı merak ettim.

Hayir cnm henüz dogum yapmadim bende snn gibi aynini merak ediyorum :))

Ben ilk doğumu epidural normal doğum yaptım.Çok memnun kaldım.Şuan ikinciye hamileyim.37.haftadayım bende.Bunuda epidural düşünüyorum yine...
Doğum sırasında ıkınamazsın filan diyenler olmuştu ama o kadarda ağrısız değil.Hissediyosun sancı.Gerçi epidural sadece 1 doz vuruldu bana.

Hayir cnm henüz dogum yapmadim bende snn gibi aynini merak ediyorum :))

anladım cnm ne zaman doğumun peki benim 15 kasım.bide hala medicine hospitalemi gidiyosun kontrollere ?doktorun kim onuda merak ediyorum.Benim dr.um yasemin ercan gündemir çokta memnunum Ağrısız normal doğumuda tavsiye etti çok rahat edersin dedi.Bu konuda anestezi uzmanlarının profesyonel olması gerekiyomuş.Bu gitmemde daha detaylı bilgi alıcam inş.

Ben ilk doğumu epidural normal doğum yaptım.Çok memnun kaldım.Şuan ikinciye hamileyim.37.haftadayım bende.Bunuda epidural düşünüyorum yine...
Doğum sırasında ıkınamazsın filan diyenler olmuştu ama o kadarda ağrısız değil.Hissediyosun sancı.Gerçi epidural sadece 1 doz vuruldu bana.

ne güzel darısı basıma inş.bende 36+4 haftalık hamileyim.Bende ağrısız doğum istiyorum ama felç riski var falan diyolar ondan korkuyorum biraz ama uzman kişiler yaparsa yüzde 1 bile risk yok diyolar sen hangi hastanede yapmıştın ilk doğumunu ben istanbuldayım eğer sende istanbuldaysan fikir olur bizede.Sağlıkla bebeğine kavusursun inş.

ne güzel darısı basıma inş.bende 36+4 haftalık hamileyim.Bende ağrısız doğum istiyorum ama felç riski var falan diyolar ondan korkuyorum biraz ama uzman kişiler yaparsa yüzde 1 bile risk yok diyolar sen hangi hastanede yapmıştın ilk doğumunu ben istanbuldayım eğer sende istanbuldaysan fikir olur bizede.Sağlıkla bebeğine kavusursun inş.

ALLAH hepimizi kurtarsn insALLAH bende cok merak ediorum bu agbrisiz dogumu :))

arkadaslar bende daha yeni hamileyim 8 haftalik ama simdiden dusunmeye basliyorum
evet epudural da sakat lik riski de varmis cunki belden yapiliyormus yapilinca hic hareket edilmiycekmis diye duydum insan o aciyla nasil durucaksa !! ve rahim yeterince acilinca epudural olurmus yani bastaki o buyuk aciyi cekiyormussunuz !
sezeryan sanki daha mi iyi galiba

arkadaslar bende daha yeni hamileyim 8 haftalik ama simdiden dusunmeye basliyorum
evet epudural da sakat lik riski de varmis cunki belden yapiliyormus yapilinca hic hareket edilmiycekmis diye duydum insan o aciyla nasil durucaksa !! ve rahim yeterince acilinca epudural olurmus yani bastaki o buyuk aciyi cekiyormussunuz !
sezeryan sanki daha mi iyi galiba

Epidural nasil bilmiyorum cnm ama ignenin acılmadan sonra vuruldugu dogru ama sadece yanlis bildigin birsey var canim asil acılmadan sonra en büyük sancıyı cekiyorsun ve bu yüzden epidural var.. Rahim acılmasınıda sürekli cekmiyorsun ara ara gidip gelmekte.. Epidural ıgınma sancısını yani bebegin ciktigi zamanda kullanılıyor en acı oldugu zaman cnm.. bi düsün doktoruna danis istersen canim ama bence Epidural normal dogum sezeryandan iyi..

kızlar ne yaptınız, bebişlerinize kavuştunuz mu?
ben de Medicine Hospitale gidiyorum, 26.haftamızdayız.
doğum h.sonuna veya akşama denk gelirse kendi dr.umuz olmuyor,
nöbetçi doktor doğum yaptırıyormuş, nasıl olacak bilmiyorum.

epidural rahat mı, ilgi nasıl,
ayy biraz anlatın ne olur.

kızlar ne yaptınız, bebişlerinize kavuştunuz mu?
ben de Medicine Hospitale gidiyorum, 26.haftamızdayız.
doğum h.sonuna veya akşama denk gelirse kendi dr.umuz olmuyor,
nöbetçi doktor doğum yaptırıyormuş, nasıl olacak bilmiyorum.

epidural rahat mı, ilgi nasıl,
ayy biraz anlatın ne olur.

Merhaba cnm.. ben nrmal dogum cok istedim acısıyla tatlısıyla olmalı bu güzel duygu diye..

velakin derin catı muanesinden sonra doktorum sezeryana karar verdin hepsi boşa canim akışına birak sen karar veririsin ama doktorun senn icin en iyisini bulur merak etme cnm :))

Bebşime kavustum ck sükür tam huysuz teyzesi hihi :)

ALLAHim sende bebegine kavusursun darisi basina insALLAH :)

Merhaba cnm.. ben nrmal dogum cok istedim acısıyla tatlısıyla olmalı bu güzel duygu diye..

velakin derin catı muanesinden sonra doktorum sezeryana karar verdin hepsi boşa canim akışına birak sen karar veririsin ama doktorun senn icin en iyisini bulur merak etme cnm :))

Bebşime kavustum ck sükür tam huysuz teyzesi hihi :)

ALLAHim sende bebegine kavusursun darisi basina insALLAH :)

ayy maşallah :nazar::nazar:
darısı başıma gerçekten çok sağol,
sağlıkla büyütürsün inşallah.
fırsat bulup cvp yazdığın için ayrıca teşekkürler.

ben artık, doğum anından önce nasıl doğum yapılacağını dr.lar söylemiyor sanıyordum.
malum normal doğuma zorluyorlarya.

demekki çatı muayenesinde doğum yöntemiyle ilgili karar veriliyor.

senin sezeryan nasıl oldu, yani genel anestezi mi.
yoksa sadece belden aşağısı mı???

bir de hastane hakkında bilgi verirsen sevinirim;
kaç gün kaldın,
odaları nasıl,
bir de hiç bir hizmetleri var mı(yani oda süsleme.... falan gibi).
ben doğuma eşim de girsin istiyorum ama, kabul ederler mi bi fikrim yok,
ya bir de nekadar ödediğinizi yazarsan inan çok memnun olurum.

biliyorum çok soru sordum:17:

Ben memorial da eylulde epiduralle dogum yaptim. Hayatimin en kotu gunuydu. Bebegimi sevemedim. Epidural sonrasi butun komplikasyonlari yasadim. Dogum hemsirelerinin de hatasiyla sabaha kadar ayaklarimi hissedemedim. Felc gibi yattim. Bu da gunlerce suren agrilar birakti. Yine kotu komp. Olarak haftalarca basagrisi cektim. Herkeste olmuyor ama yanlis ellerde bu hale geliyorsunuz. 7800 tl odeme yaptim. 5 Fotograf, lohusa serbeti , kuafor dahildi ama ben kullamadim. Esim de doguma girdi.
Ilk dogumum 5 sene once metropolitandaydi. Genel anestezi oldum. Cok rahattim. Cok konforluydum vs.
epidural yaptiracaksaniz anestezi uzmanini iyi aradtirin. Oyle nobetciye felan yaptirmayin. Oncesinde konusun.
Hepinize saglikli mutlu dogumlar dilerim.

Epidural sezeryan hakkinda da deneyimimi paylasayim dedim. Insallah ihtiyaciniz olmaz. Ama normale niyetlendiyseniz, normal yapin. Bacaklari hissetmemek kotu bir duygu. Ilk dogumumda, normal dogum yapamadim ama sancisini cektim. Katlanabilecek bir sey. Dogumunuzu yapip bebeginizi guzelce kucaklayin. Annelerimiz gibi :)

Son düzenleme:
ayy maşallah :nazar::nazar:
darısı başıma gerçekten çok sağol,
sağlıkla büyütürsün inşallah.
fırsat bulup cvp yazdığın için ayrıca teşekkürler.

ben artık, doğum anından önce nasıl doğum yapılacağını dr.lar söylemiyor sanıyordum.
malum normal doğuma zorluyorlarya.

demekki çatı muayenesinde doğum yöntemiyle ilgili karar veriliyor.

senin sezeryan nasıl oldu, yani genel anestezi mi.
yoksa sadece belden aşağısı mı???

bir de hastane hakkında bilgi verirsen sevinirim;
kaç gün kaldın,
odaları nasıl,
bir de hiç bir hizmetleri var mı(yani oda süsleme.... falan gibi).
ben doğuma eşim de girsin istiyorum ama, kabul ederler mi bi fikrim yok,
ya bir de nekadar ödediğinizi yazarsan inan çok memnun olurum.

biliyorum çok soru sordum:17:

Estafirullah cnm ne cok soru sormasi..

Hastanem cok güzeldi ( Nene Hatun ) medicine hospital yeni adıyla..
SSK Yoktu bizde SSKliya 700 TL Sezeryan..
SKKli Normal dogum 500TL..
SSKsiz normal Dogum 700TL..
Epidural Normal Dogumda +250TL SSKsizada SSKLıyada..
Doktorum COk iyi birisi Cok memnundum ve Muhtesem ilgilendi benimle ordaki herkes öle ve herkes Bayan..
Hastanede 2 Gece 3 Gün kaldim Ve sürekli kontrol edildim Tek odada Kaldim ve istedigim kadar Refakatci kalabilirdi bu Yüzden annem ve esim kaldi..
SSKsiz oldugum icin biraz fazla ödedik 1200 TL ama olsun degdi :)) cünkü harikaydi hersey icinde bu fiyat..
Sürekli ilgilendiler benmle..
Ben Genel anastesi oldum.. :)
Doguma es giriyormu onu bilmiyorum ama 1 kişi hakki var galiba cünkü Normal Dogum esnasinda Piskolojiye ihtiyac duyuluyor..
Oda süsleme yoktu ama hemen yan binadan aliniyordu ve sadece 50TLydi esim aldi geldi kapıya takti :))

Umarim Yardimci olmusumdur cnm cok Güzel anılar bunlar :))
Hayirli dogumlar.. :)

Bu Arada Normal Dogumdada Sezeryandada Bebegini Kucagana Alamiyorsun Önce her ikinizde temizleniyorsunuz ondan sonra :)) Sezeryanda Uyandiktan sonra aliyorsun Normal Dogumda temizlendikten sonra :)) Bildigim kadariyle bütün hastanelerde Böyle göbek bagi mikrop kapmasin diye :)

Son düzenleme:
Estafirullah cnm ne cok soru sormasi..

Hastanem cok güzeldi ( Nene Hatun ) medicine hospital yeni adıyla..
SSK Yoktu bizde SSKliya 700 TL Sezeryan..
SKKli Normal dogum 500TL..
SSKsiz normal Dogum 700TL..
Epidural Normal Dogumda +250TL SSKsizada SSKLıyada..
Doktorum COk iyi birisi Cok memnundum ve Muhtesem ilgilendi benimle ordaki herkes öle ve herkes Bayan..
Hastanede 2 Gece 3 Gün kaldim Ve sürekli kontrol edildim Tek odada Kaldim ve istedigim kadar Refakatci kalabilirdi bu Yüzden annem ve esim kaldi..
SSKsiz oldugum icin biraz fazla ödedik 1200 TL ama olsun degdi :)) cünkü harikaydi hersey icinde bu fiyat..
Sürekli ilgilendiler benmle..
Ben Genel anastesi oldum.. :)
Doguma es giriyormu onu bilmiyorum ama 1 kişi hakki var galiba cünkü Normal Dogum esnasinda Piskolojiye ihtiyac duyuluyor..
Oda süsleme yoktu ama hemen yan binadan aliniyordu ve sadece 50TLydi esim aldi geldi kapıya takti :))

Umarim Yardimci olmusumdur cnm cok Güzel anılar bunlar :))
Hayirli dogumlar.. :)

Allah razı olsun, yazdıkların beni rahatlattı ve fikir verdi.
(bebişin hiç de huysuz değilmişki fırsat bulup cvp yazmışsın:))
ona maşallah diyorum:nazar: )

refaketçi olayı güzelmiş.
oda süsleme çok önemli değil de varsa bir hizmetleri boşa taşımayayım, demekki o da lazım.
genel anestezi senin seçimin galiba?

son bir şey daha sorsam; ben bu hafta çantamı hazırlamaya başladım da, listelerde orkid gece ve hasta bezi yazıyor.
bu hasta bezi yatağa serilen mı, yoksa külot gibi giyilen mi?
senin sezeryan olduğuna göre bunlra gerek de olmamıştır dimi??
ben ne alacağıma karar veremedim.

inşallah doğumumun mesai saatleri içinde olur:)
çünkü ben de dr.umdan memnunum, doğumumda olmasını istiyorum.

ayy inşallah ben de senin gibi sağ salim kucağıma alırım.

Ben memorial da eylulde epiduralle dogum yaptim. Hayatimin en kotu gunuydu. Bebegimi sevemedim. Epidural sonrasi butun komplikasyonlari yasadim. Dogum hemsirelerinin de hatasiyla sabaha kadar ayaklarimi hissedemedim. Felc gibi yattim. Bu da gunlerce suren agrilar birakti. Yine kotu komp. Olarak haftalarca basagrisi cektim. Herkeste olmuyor ama yanlis ellerde bu hale geliyorsunuz. 7800 tl odeme yaptim. 5 Fotograf, lohusa serbeti , kuafor dahildi ama ben kullamadim. Esim de doguma girdi.
Ilk dogumum 5 sene once metropolitandaydi. Genel anestezi oldum. Cok rahattim. Cok konforluydum vs.
epidural yaptiracaksaniz anestezi uzmanini iyi aradtirin. Oyle nobetciye felan yaptirmayin. Oncesinde konusun.
Hepinize saglikli mutlu dogumlar dilerim.

Epidural sezeryan hakkinda da deneyimimi paylasayim dedim. Insallah ihtiyaciniz olmaz. Ama normale niyetlendiyseniz, normal yapin. Bacaklari hissetmemek kotu bir duygu. Ilk dogumumda, normal dogum yapamadim ama sancisini cektim. Katlanabilecek bir sey. Dogumunuzu yapip bebeginizi guzelce kucaklayin. Annelerimiz gibi :)

çok geçmiş olsun,
niye bukadar sıkıntı yaşatmışlar sana ya,
üstelik doğum için çok fazla bir para ödemişsiniz.
kuaför, foto falan bu paraları tutmaz.
neyse artık, sıkıntılarını yaşamışsın ama çocuklarınla geçireceğin güzel günler sana bunları unuttursun inşallah.

paylaştığın için çok teşekkürler.

çok geçmiş olsun,
niye bukadar sıkıntı yaşatmışlar sana ya,
üstelik doğum için çok fazla bir para ödemişsiniz.
kuaför, foto falan bu paraları tutmaz.
neyse artık, sıkıntılarını yaşamışsın ama çocuklarınla geçireceğin güzel günler sana bunları unuttursun inşallah.

paylaştığın için çok teşekkürler.

O hastane ederinden fazla aliyormus ne yazikki. Bu sekilde tecrube ettim.

Allah razı olsun, yazdıkların beni rahatlattı ve fikir verdi.
(bebişin hiç de huysuz değilmişki fırsat bulup cvp yazmışsın:))
ona maşallah diyorum:nazar: )

refaketçi olayı güzelmiş.
oda süsleme çok önemli değil de varsa bir hizmetleri boşa taşımayayım, demekki o da lazım.
genel anestezi senin seçimin galiba?

son bir şey daha sorsam; ben bu hafta çantamı hazırlamaya başladım da, listelerde orkid gece ve hasta bezi yazıyor.
bu hasta bezi yatağa serilen mı, yoksa külot gibi giyilen mi?
senin sezeryan olduğuna göre bunlra gerek de olmamıştır dimi??
ben ne alacağıma karar veremedim.

inşallah doğumumun mesai saatleri içinde olur:)
çünkü ben de dr.umdan memnunum, doğumumda olmasını istiyorum.

ayy inşallah ben de senin gibi sağ salim kucağıma alırım.

Bebegim Huysuz ama Yavas Yavas düzeliyor teyzesi insALLAH bazen krizleri oluyor artik düzelsin ama yani 3 aylık oldu nerdeyse :))

Genel Anastezi doktorumun secimiydi ben ona biraktim kendin Lokal istedigindede sölemen gerekir cnm..

Hasta bezleri uzun oluyor cnm altına seriyorsun Adet kanamasi cok güzlü geliyor bazilarinda bende cok güclü gelmisti..

Ben yanima normal orkid aldim cünkü Hastaneden Bana Hasta Bezini verdiler cnm Hemde kac defa :))

Doktorundan memnunsan Hastanede onu istedik arasinlar cnm Hastane hangi hastane bu arada ? :))

Hayirlisi ile insALLAH bebegini sag saglim kucagina alirsin :))

Bu Arada Ben burdan Hazirladim Dogum Cantamı ve Hepsini Kullandim + Fazlalık bişi yoktu :)

Pratik Listeler

Back
X