epidural konusunda kararsızımm tecrübelerinizi paylaşırmısınzz

beybibeybi

oldğu kadar olmadğı kader
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
331
4
68
İzmir
Selam annişler nasipse 10 15 gün içinde oğluşumu doğurcam çok şükür herşeyimiz normal gidiyor. normal doğum yapmayı istiyordum en başından beri rabbim hangisi hayırlısıysa onu versin yinede çok ısrarcı değilim oğlum ve kendi sağlığım için ne gerekiyorsa yaparım. asıl kafama takılan epidural anestezi ağrısız doğum kulağa çok hoş geliyor ama bazende istemiyoum çok kararsızım bu konuda ilk doğumum olacak epidural olmadanda yapabilirim diyorum karşı olduğum için değil ama daha önce doğum tecrübem olmadığı için sizler ne önerirsinz? sizce epiduralsiz normal doğum nasıl olur epiduralli nasıl olur siz olsanız ne yaparsınz tecrübelerini paylasan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler allah evlatlarımızı bize bizi onlara bağışlasın

öncelikle Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ben 2011'de epiduralli normal doğum yaptım.hastaneye gitmekte geciktiğim için 8 cm.açıklıkta epidural iğnesi takıldı.çoğu insan "doğum yaptığımı bile anlamadım" diyor.ama benim çığlıklarım sabahın 04.30'unda bütün hastaneyi ayağa kaldırdı hatta dışarıdanda duyulmuştur yani o derece :1: şiddetli ağrılarımın başladığı 20 dakika sonra bağırmaktan ıkınamadığım için kesi atılarak oğlumu çıkardılar.karnımdaki sancı berbattı.niye böyle olduğunu bende anlamadım. ve bunu beklemiyordum.belkide gecikildiği için etki etmedi bilmiyorum seni yanlış etkilemek istemem.bu benim doğumum. herkesinki farklı tabiiki..doğumdan çıktıktan sonra anladımki epidural olmadanda doğurabilirdim.daha ne kadar kötü olabilirdiki yani? ama 2.bebeği düşünüyorum ve yine normal doğum istiyorum.. zor ama (ilginçtir) güzeldi.10 kez daha doğursam normal doğururum. ama epidural taktırmam.

Selam annişler nasipse 10 15 gün içinde oğluşumu doğurcam çok şükür herşeyimiz normal gidiyor. normal doğum yapmayı istiyordum en başından beri rabbim hangisi hayırlısıysa onu versin yinede çok ısrarcı değilim oğlum ve kendi sağlığım için ne gerekiyorsa yaparım. asıl kafama takılan epidural anestezi ağrısız doğum kulağa çok hoş geliyor ama bazende istemiyoum çok kararsızım bu konuda ilk doğumum olacak epidural olmadanda yapabilirim diyorum karşı olduğum için değil ama daha önce doğum tecrübem olmadığı için sizler ne önerirsinz? sizce epiduralsiz normal doğum nasıl olur epiduralli nasıl olur siz olsanız ne yaparsınz tecrübelerini paylasan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler allah evlatlarımızı bize bizi onlara bağışlasın

Ikinci cocugumu epidural normal yaptim hic sanci aci cekmedim tavsiye ederim

canım ben 2 ay once epidural anestezi ile dogum yaptım ve dogumun ertesı gunu yarım saat çarsıda dolastım tabı agır adımlarla :) cok cabuk da ıyılestım bır hafta bıle surmedı toparlanmam:) tavsıye ederım
:nazar:

Sanirim epidural her kiside farkli etki ediyor..ben yaklasik 1bucuk ay once epidural anestezi yaptirdim dogumum normal olacakti ama maalesef bebek inmedigi icin dogum sancilari ile sezeryana alindim..epidural ise yaradimi yaramadimi bilmiyorum cunkku gayette sanci cekerek sezeryan masasina yattim..dogum bitti ama sirt agrim hala devam ediyor tamda epidural igne yeri doktor uzunda surebilir,hemende gecebilir belli olmaz dedi yani ondan olmaz filan demedi..simdiki aklim olsa direkt sezeryan isterdim bu kadar ugrastim bosuna ama insan bilemiyor tabi...
2.si ayni gun karsi odada bir tanidigim da epiduralli normal dogum diye basladi ,hersey iyi gidiyordu fakat oyle sanci cekti ki normal olamadi dogumu o da sezeryan oldu kendi istegiyle..doktoru belkide epidural ise yaramamistir demis..
Bilmiyorum ya hastane bu konuda basrisizdi,ya biz sanssizdik ama sonuc iribari ile ben pismanim...her bunye farkli reaksiyon veriyor karar senin..herseeyin hayirlisina dua et hicbirsey planlanan gibi gitmiyor..hayirli dogumlar..

Ben de hep normal doğum istememe rağmen bebeğimin büyümesi durduğu için Kasım 26da epidural sezeryanla doğum yaptım ve ne kadar kolay olduğunu anlatamam. Epidurali yaparlarken biraz acı çektim doğru ama o da birşey sayılmaz. Iki gün sonra eve döndüğümde ise koşturabiliyordum ;) dikişimle ilgili bir sorunum da olmadı. 40 günden sonra kontrole gittiğimde doktorum normal hayatıma dönebileceğimi söyledi. Tavsiye ederim. Ayrıca doktorumun söylediğine göre eskisi gibi ilk doğumu sezeryanla yapınca ikincisinin de öyle olması gerekmiyormuş.

Back
X