epidural normal doğum yapanlar bakabilir mi?

KELEBEKLERM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2012
549
55
123
benim için daha erken ama ben şimdiden nasıl doğum yapacağımı düşünmeye başladım ve doğumdan çok korkuyorum bu yöntemle doğum yapan anneler neler yaşadınız nasıl oluyor, sıkıntı yaşadınız mı, bu doğum şeklini önerir misiniz? :26::26::26:

evet şimdilik senin için çok erken, kafana takma derim, çünkü kendini bir doğum şekline hazırlarsan ve son ayın geldiğinde doktorun kontrol ettiğinde o olmaz derse hayal kırıklığına uğrarsın...
ben epidural normal doğum yaptım, benim için epidural tü kaka değil,malum herkes aman sakat kalırsın yok fıtık olursun diye kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor bu konuda. ben bi sıkıntı yaşamadım baş ağrısı bile çekmedim, aksine doğum anındaki o keskin acıları yaşamadım bu sayede doğumum kısa sürdü ve bebeğimi uzun süre nefessiz bırakmadım...şimdi yine hamileyim eğer normal doğum yapacak olursam yine istiycem epidurali...
sağlıcakla..

31 haftalık hamileyim ve dr tarafından terk edildim yurtdışına yerleşiyormuş benim moral tabikide yerlerde.. sonucta insan ister istemez güveniyor ve dr gerçekten içime sindirmiştim normal doğum yapıcaksın diyordu ve benim endişelerimi azaltıyordu ama şuan durum cok değişti daha bir sıkıntıya düştüm normal doğumla ilgili cesaretim kırıldı.. :/ epidurale cok karşı olmama rağmen sezeryandan daha iyidir diye düşünüyorum bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.. cok çaresiz kaldım...

evet daha erken ama insan yinede korkuyor işte... ne güzel senin güzel geçmiş...peki sancıları gelmeden mi gidiyorsun doğuma yoksa suyun gelip sancılar başladıktan sonra mı başlıyor doğum?

benim sancılarım bütün gece sürmüştü evde, sabah suyum geldi sonra gittim hastaneye, zaten rahim belli bir açıklığa ulaşmadan epidural yapmıyorlar, doğuma çok az kala uyuşturuyorlar yani doğum sancılarının büyük kısmını çekmiş oluyorsun, sadece doğum esnasındaki o şiddetli acıyı hissetmiyorsun..

bu epidural dnormal doğumdan cidden sakat kalan var mı? bende çok istiyorum ama çevremde bu duruma şahit olmadan yorum yapan çok insan var. 1 tane örnek duymadım daha.

Allah korusun ama bende hic duymadim eger olsa biri mutlaka olur ki dogumda her sey olabilir epidural yada epiduralsiz bence guzel bisey yurtdisinda zaten hep bu kullaniliyomus bizde ekstra ucret malesef onun icinde kullanilmiyo fazla hem normal hem agrisiz tabiki daha rahattir yapan cok kisi gordum cevremde herkes memenun ama tabi o ana kadar ne kadar sanci cekilir bilmam bazilari cok kolay diyor bazilari zor oldu diyor ;s

Bebeğim kakasını yapmamış olsaydı ben de epiduralli doğum yapacaktım ama ne yazık ki sezeryana alındım. Açıklık 4 cm olana kadar çok şiddetli ağrı hissetmedim. 4 cm olduğunda suyumu patlattılar işte o zaman yaşadım sancıların şiddetini ama dayanılmayacak gibi değildi. İlginiz sadece ağrınızda oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…