Doğuma Hazırlık Epidural olmayı düşünenler....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SUTASAYRAN

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
2.950
24
0
epidural hakkında birçok araştırma yapıyorum..ve epidural olmayı düşünüyorum...sizin tercihiniz hangi doğum yönteminden yana...
Epidural olmayı düşünenler varmı aranızda...

Son düzenleme:
bu konuda bir araştırmam yok fakat duyduğum kadarıyla normal doğumun ağrısız şekli.3.çocuğuma hamileyim.ikisi de normal doğum.doğumlarımda sıkıntı çekmedim ama 3.sünde epidural olabilirim.daha 17 haftalıh hamileyim.önümde uzuuuun bir zaman var.hayırlısı bakalım.

bende epidural normal istiyorum. daha önce denedim. mükemmmel bi yöntem en azından doğumun tadını çıkarıyorusunuz.acısız ağrısız. inşallah buda böyle olur.az kaldı doğuma hayırlısı:)

ben epidural sezeryan oldum..süper bir yöntem ne doğumda ne sonrasında zerre ağrı yaşamadımm..şidettle tavsiye ederim..

inş canım benim bende epidural istiyorum...
bu yöntem hakkında güzel şeyler duydum aksi bişeye rastlamadım şimdiye kadar açıkçası...
RABBİM kısmet ederse eğer epidural olurum inş...

bende epidural normal istiyorum. daha önce denedim. mükemmmel bi yöntem en azından doğumun tadını çıkarıyorusunuz.acısız ağrısız. inşallah buda böyle olur.az kaldı doğuma hayırlısı:)

canım epidural olurken nelere dikkat edilmeli sen yaşayan biri olarak bilirsin...
en azından bizde bilgi sahibi olalım...

bizimde doğum eli kulağında kızlar. bende normal ama epidural istiyorum. doktorumda şiddetle tavsiye ediyorum dedi. çok rahat bi yöntem olduğunu ve heranın tadını çıkarabiliceğimi söyledi. bakalım nasıl olucak??

doktorla henüz konuşmadık ama ben de epidural normal planlıyorum. epidural olan herkes oldukça memnun. bana doğumdan hemen sonra bebeğimle buluşabilmek fikri çok hoş geliyor. doğumdan sonra baygın olmak istemiyorum:49:

Kızlar ben hamile değilim ama bebek düşünüyoruz bende epidural olmak istiyorum fakat omurilik tarafından iğne yapıldığı için felç kalma riski varmış diye duydum böyle bişey varmı acaba???

internetten araştırdım riskleri yok değil.burada en önemli şey dozunun iyi ayarlanmasıymış.doğumun normal seyirini değiştirebiliyormuş ve hatta bazı bebekleri vakumla almak zorunda kalıyorlarmış,tansiyon düşüklüğü, mide bulantısı da yapıyormuş.tabi doktoru iyi seçmek lazım.her şeyde risk var.yaptıranlar varsa tecrübelerini bizlerle paylaşsınlar isterim.

internetten araştırdım riskleri yok değil.burada en önemli şey dozunun iyi ayarlanmasıymış.doğumun normal seyirini değiştirebiliyormuş ve hatta bazı bebekleri vakumla almak zorunda kalıyorlarmış,tansiyon düşüklüğü, mide bulantısı da yapıyormuş.tabi doktoru iyi seçmek lazım.her şeyde risk var.yaptıranlar varsa tecrübelerini bizlerle paylaşsınlar isterim.

Evet canım tecrübeleri olan paylaşsa iyi olurr...

Benim merak ettiğim bir şey var
ilk doğumum genel anestezi ile oldu
ikinciyi epidural olmak istiyorum. çabuk ayağa kalkabilmek için.
bu doğum şeklinin doktorla değil de anestezi uzmanıyla daha çok alakası var yanlış mı biliyorum
çünkü 7 aylık hamileyim ve muayenehanesini kapatan doktoruma maalesef çok geç randevu alabiliyorum
gerekirse doğumu başka doktor yaptırır diye düşünmeye başladım artık. ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim
doktor farketmez ama anestezi uzmanı önemli bu doğum şeklinde??
bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba; Benim yengem 3 dogumunu ilk ikisini epidural ile sonuncusunu ise spinal ile yaptı; ve farkı sordugumda ben ilk iki dogumu aşamamısım bu spinal , epidural gibi değil dedi. Benim onun yaşadıklarından edindiğim bilgi, spinal ile epiduralin arasında uygulama farklılığı olduğu, epiduralde sırta takılı olan ignenin baglı bulunduğu ufak mekanizma sen istiyene kadar cıkarılmıyo. ve agrın oldugu surece uyusukluk hissini vermeye devam ediyor, bunun bence en iyi kısmı su; tum dogum sonrası sancıların, sonfa takımı ve cıkarılması, dogum sonrası kum torbası konulması yada kirli kanın cıkması gibi yapılan biraz acılı durumları hiccccccc farketmeden atlatıyorsunuz. Ama genel aneztezi gibi bir kaç saat sonra ayağa kalkamadığınız da bir gercek. Bende 5 aylık hamileyim epidural cok istiyorum ama tansiyonum genelede dusuk o biraz beni endiselendiriyor, ama doktorum onu biz ameliyat esnasında ayarlıyoruz dedi.
Bakalım hala genel aneztezi ve epidural arasında kararsızım...

25 haftalık hamileyim. Dr umdan genel anestezi, epidural ve spinal sezeranın avantaj ve dezavantajlarını anlatmasını istedim. Anlattı fakat bir de "Kombine epidural spinal" varmış onu tavsiye etti, hastanın konforu için en iyi yöntem buymuş. Netten araştırdım gerçekten öyle. Sezeryan olacaksam bunu tercih etmeyi düşünüyorum ama o an bilincin açıkken kesildiğini, dikildiğini bilmek nasıl birşey ondan korkuyorum işte. Zaman yaklaştıkça korkularım da artmaya başladı, Allah herkese yardım etsin...

arkadaşlar ben bel fıtığıyım:43: kadın doğumcuma bu hafta söyledim, mutlaka sezeryan doğum olman gerekir dedi. bel fıtığı olanlar epidural olabilirlerr mi, bilginiz var mı?

epidural hakkında birçok araştırma yapıyorum..ve epidural olmayı düşünüyorum...sizin tercihiniz hangi doğum yönteminden yana...
Epidural olmayı düşünenler varmı aranızda...

bende 27 haftalık hamileyim.ilk bebeğim.arkadaşlarımın tavsiyesiyle normal epidural istiyorum.ama bir aksilik olurda sezeryan olmak zorunda kalırsam yine epiudural istiyorum

bende 27 haftalık hamileyim.ilk bebeğim.arkadaşlarımın tavsiyesiyle normal epidural istiyorum.ama bir aksilik olurda sezeryan olmak zorunda kalırsam yine epiudural istiyorum

bende 27 haftalığım cnm epiduralin çok avantajlı olduğunu okudum...
bu arada pınar altuğ ve çağla şikel bu şekilde dünyaya getirmiş bebeğini....

ya ben de çok güzel olduğunu duydum rahat olduüunu duydum ve ben de istiyorum ama yazılanlar beni çok korkuttu ben bi hastalık geçirdim ve belimden su alındı kemiğin içinden o iğnenin acısı felaket bişey acaba epiduralda da iğneyi kemiğe mi yapıyorlar.. eğer öyleyse doğum acısı çekerim daha iyi çünkü ben o iğneyi olurken yaşadığım için biliyorum doğum acısından beter demişti hemşire

ya ben de çok güzel olduğunu duydum rahat olduüunu duydum ve ben de istiyorum ama yazılanlar beni çok korkuttu ben bi hastalık geçirdim ve belimden su alındı kemiğin içinden o iğnenin acısı felaket bişey acaba epiduralda da iğneyi kemiğe mi yapıyorlar.. eğer öyleyse doğum acısı çekerim daha iyi çünkü ben o iğneyi olurken yaşadığım için biliyorum doğum acısından beter demişti hemşire

Yok canım merak etme.Mayısta doğum yaptım ben de.Epidural sezeryan oldum.Bence tek kelimeyle mükemmel ne doğum sırasında acı çektim ne doğum sonrasında.Doğum esnasında kesildiğimi değilde oğluma kavuşacağımı düşündüm.Tavsiye ederim.Ama en önemlisi doktor.Hem sezeryanı yapan hem anestezi uzmanı iyi araştırın ben öyle yaptım sezeryandan 2 saat sonra ayakta geziyordum.

Back
X