Doğuma Hazırlık Epidural olmayı düşünenler....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
cnm yaa off bende gitttiğim hastane hakkında kötü bi yorum okdum etkilendim açıkçası napcağımı bilmiyorum..ssklısın 65 tl vermek zor oluyodur sanırım..ben ssk lı değilim 50 tl veriyorum ama verdiğime değsin yani napcam ben yaa

Aslında medipol de ssklıya muayene 45 liraydı, ama bir de nst istedi dr o nedenle fiyat arttı. Yarın gideceğim dr ise özel muayenehanede, en az 150 lira isteyecek ünlü ve çok tecrübeli biri çünkü.

ayy bunaldım ben resmen..hastanem hakkında kötü bişi duydum şimdi nasıl kendimi emanet etcem bilmiyorum ki..sağlık söz konusu bu..maddiyat ta bi yanda sıkıntıya girdim anlicağın..
senin durumunada üzüldüm açıkçası..hangi hakla o şekilde konuşabiliyoki senle..allah allah..
okadar para veriyosun tabiki karşılığını görmek hakkın

ayy bunaldım ben resmen..hastanem hakkında kötü bişi duydum şimdi nasıl kendimi emanet etcem bilmiyorum ki..sağlık söz konusu bu..maddiyat ta bi yanda sıkıntıya girdim anlicağın..
senin durumunada üzüldüm açıkçası..hangi hakla o şekilde konuşabiliyoki senle..allah allah..
okadar para veriyosun tabiki karşılığını görmek hakkın

Beni biraz olsun anladığın için sağol arkadaşım, dediğin gibi paramla rezil oldum. Tamam ben normal bir hasta olmayabilirim ama bu durum bana bağırıp çağırmanı kovmanı gerektirmiyor. Bana durumumu güzel tatlı bir dille açıklamasını teskin etmesini beklerdim. Benim yerimde kim olsa da bunları beklerdi. Sonuçta 9 aylık hamile ve hayatında ilk defa muayene olmuş bir hastayım.
Senin hastanende mi sorunlu çıktı, tüh, üzüldüm, hastane değiştirmek çok kötü oluyor özellikle doğum yaklaşmışken. İnş hakkında en hayırlı hastane ve dr a kavuşursun.

Yaşadıklarım bir kabustu sanki, normal doğum istiyorum deyince dr(kadın) alttan bakacağını söyledi. Muayenede o kadar acı çektim ki kadının elini tutmak zorunda kaldım, bir kaç kere denedi ama çatıma bakamamış, sen dört dörtlük vajinusmussun, şimdiye kadar terapi görmeliydin, ben burada seni doğurtamam çok istiyorsan devlete zeynep kamil doğumevine git, orada ölsen seni sezaryana almazlar merak etme dedi, ama üslubu konuşmaları o kadar kaba ve sertti ki. Eğer sorunluysam sezaryan gerekiyorsa tatlı dille anlatması gerekiyordu. Özel hastane ve tam 67 milyon verdim o gün onunla görüşebilmek için...

şaka gibi yaa nasıl söyler bunları sana.insan biraz haddini bilmeli doktorsa doktorluğunu bilecek.
ben de çatı muayenesinde çok zorlandım.sancım yoktu haftam da geçmişti.büyük ihtimalle doktor bozuntusu iyice zorlayıp sancımı başlatmayı aklına koymuştu.ama olmadı işte.
çatı muayenesinde canınn acıması senin suçun değil doktorunun nazik davranmaması.
gerekli yerlere şikayet edebilirsin, sana bu şekilde tepki gösterme lüksü yok.üstelik özel hastane daha rahat şikayet edersin.ayyy bak saçını başını yolasım geldi o doktorun:47:

ayy allah seni..ama hakılısın sonuçta özel bir hastane ve para ödüyoruz bu muameleyi görüceksek biz neden özeli tercih ediyoruzki daha donanımlı hasta olduğu için tabi..olmamalı bu tür olaylar

Beni biraz olsun anladığın için sağol arkadaşım, dediğin gibi paramla rezil oldum. Tamam ben normal bir hasta olmayabilirim ama bu durum bana bağırıp çağırmanı kovmanı gerektirmiyor. Bana durumumu güzel tatlı bir dille açıklamasını teskin etmesini beklerdim. Benim yerimde kim olsa da bunları beklerdi. Sonuçta 9 aylık hamile ve hayatında ilk defa muayene olmuş bir hastayım.
Senin hastanende mi sorunlu çıktı, tüh, üzüldüm, hastane değiştirmek çok kötü oluyor özellikle doğum yaklaşmışken. İnş hakkında en hayırlı hastane ve dr a kavuşursun.

tşk ederim cnm..inş içim rahatlar benimde..poff yani..
seni tabiki anlıyorum ben doktorumu ilk gördüğümde ona hasta ve doktor ilişkisinin çok önemli olduğunu ve morale ihtiyacımızın olduğunu söledim oda beni onayladı..insan kendini çok kötü hissediyo cnm anlamamak mümkünmü

şaka gibi yaa nasıl söyler bunları sana.insan biraz haddini bilmeli doktorsa doktorluğunu bilecek.
ben de çatı muayenesinde çok zorlandım.sancım yoktu haftam da geçmişti.büyük ihtimalle doktor bozuntusu iyice zorlayıp sancımı başlatmayı aklına koymuştu.ama olmadı işte.
çatı muayenesinde canınn acıması senin suçun değil doktorunun nazik davranmaması.
gerekli yerlere şikayet edebilirsin, sana bu şekilde tepki gösterme lüksü yok.üstelik özel hastane daha rahat şikayet edersin.ayyy bak saçını başını yolasım geldi o doktorun:47:
Allah razı olsun arkadaşım, benim ilişkilerimde sorun vardı, vajinusmus olabilirim o nedenle de diğer insanlara göre alttan muayenelerim de çok kötü olabilir. Ama dr un beni teskin edip rahatlatacağına, kendini kaybedip hastaneye kabul etmeyip doğum evine git demesi çok kötü. Şikayetle ilgili olarak ta napıcamı bilemiyorum, eşim de muayanede yanımızdaydı, seninle ilk günlerde yaşadıklarımızı yaşadım sanki burada deyip dr a hak verdi. Peki ben ne yapayım ne yapabilirim elimde olan bir şey yoktu şu anda da yok. Alttan muayene de dayanılmaz acı duyuyorum.

Yaşadıklarım bir kabustu sanki, normal doğum istiyorum deyince dr(kadın) alttan bakacağını söyledi. Muayenede o kadar acı çektim ki kadının elini tutmak zorunda kaldım, bir kaç kere denedi ama çatıma bakamamış, sen dört dörtlük vajinusmussun, şimdiye kadar terapi görmeliydin, ben burada seni doğurtamam çok istiyorsan devlete zeynep kamil doğumevine git, orada ölsen seni sezaryana almazlar merak etme dedi, ama üslubu konuşmaları o kadar kaba ve sertti ki. Eğer sorunluysam sezaryan gerekiyorsa tatlı dille anlatması gerekiyordu. Özel hastane ve tam 67 milyon verdim o gün onunla görüşebilmek için...

off yaaaa kızlar bayanların hıc bıseyıne guvenmöeyın acımasız gaddar oluyorlar onların bırı yuzunden bende az kalsın cocugumu kaybedıyoırdum. erkekler daha merhametlı ve nazıkler.. sada gecmıs olsun canımmm bende samsunda medıkalparkta safıye genc ten sıkayetcıyım bı gıden bı daha gıtmıyıor zaten bayan dıye gıdıyorlar kalıyorlar aynı hastanede ılyas ayan var superrrr otesı bı doktormutlaka samsunlulara tavsıye edıyorummmm..

off yaaaa kızlar bayanların hıc bıseyıne guvenmöeyın acımasız gaddar oluyorlar onların bırı yuzunden bende az kalsın cocugumu kaybedıyoırdum. erkekler daha merhametlı ve nazıkler.. sada gecmıs olsun canımmm bende samsunda medıkalparkta safıye genc ten sıkayetcıyım bı gıden bı daha gıtmıyıor zaten bayan dıye gıdıyorlar kalıyorlar aynı hastanede ılyas ayan var superrrr otesı bı doktormutlaka samsunlulara tavsıye edıyorummmm..

Allah razı olsun arkadaşım, sana da çok geçmiş olsun. Cidden kadın muayenemi rahatça yapamayınca çıldırdı, kendinden geçti, ve saçma sapan sözler söyleyip kalbimi tuzbuz etti. Allah soracak...

kızlar ya ben erkek bi doktora muayene olmayı düşünemiyorum bile..

valla canım utanıdıgın ıcın bole dıyorsan bence bayanlara gore daha ıyıler utanma saglık durumu bu benımde doktorumerkrk ve bende muayene olamamdıyordum kı kıpkırmızı oldum dedıgınde ama banada oldugum muayeneye gore daha kıbar ve anlayıslıydı ve daha rahat konusabılıyoırum herseyı sorabılıyorum sagolsunnnn.. ınsallahh bole doktorlarla karsılasırsıznız sızde..

bence kadın doktor daha iyi erkek doktor daha iyi diye birşey yok.önce vicdan sahibi olması lazım.
canım sen tabii ki şikayet edebilirsin.çatır çatır veriyorsun paranı ona göre de hizmet alman lazım.müdürüne falan git olanları anlat.hatta gerekirse il sağlık müdürlüğüne şikayet edeceğini söyle.o korku bile yeter onlara.parayı peşin peşin almayı biliyorlar, yok öyle yağma.vajinismus şikayetiyle gidenlere ne yapıyor acaba dayak mı atıyor:36:
bizim burda sırf doktor hastaları tersliyor diye kocaman tıp merkezi şikayet üzerine kapatıldı

bence kadın doktor daha iyi erkek doktor daha iyi diye birşey yok.önce vicdan sahibi olması lazım.
canım sen tabii ki şikayet edebilirsin.çatır çatır veriyorsun paranı ona göre de hizmet alman lazım.müdürüne falan git olanları anlat.hatta gerekirse il sağlık müdürlüğüne şikayet edeceğini söyle.o korku bile yeter onlara.parayı peşin peşin almayı biliyorlar, yok öyle yağma.vajinismus şikayetiyle gidenlere ne yapıyor acaba dayak mı atıyor:36:
bizim burda sırf doktor hastaları tersliyor diye kocaman tıp merkezi şikayet üzerine kapatıldı
Allah razı olsun anlayışın ve desteğin için arkadaşım. Eşim bile beni anlamadı. Cidden hayatında hiç vajinusmus hastasıyla karşılaşmadı mı acaba? yaşı da 50 üstü hani. Şu an psikolojim çok kötü. Her an sancım gelebilir ve her şey muallakta, o nedenle doğum sonrası şikayet edeceğim inş. beni yaktığı gibi başkalarını da yakamasın diye. Acaba benim normal doğum yapmam imkansız mı, düşüne düşüne bihal odum.

Allah razı olsun anlayışın ve desteğin için arkadaşım. Eşim bile beni anlamadı. Cidden hayatında hiç vajinusmus hastasıyla karşılaşmadı mı acaba? yaşı da 50 üstü hani. Şu an psikolojim çok kötü. Her an sancım gelebilir ve her şey muallakta, o nedenle doğum sonrası şikayet edeceğim inş. beni yaktığı gibi başkalarını da yakamasın diye. Acaba benim normal doğum yapmam imkansız mı, düşüne düşüne bihal odum.

kendini harap etme başka bi doktora gitcem demişsin zaten..ona git olmadı değiştir doktorunu ve doktorunla konuş ben daha önce böle böle bi durumla karşılaştım benim şu sorunum var anlayışınıza ihtiyacım var gibi konuş sana yardımcı olur o doktora gitmek zorunda değilsin

yaa kızlar kızı erkegı tabıkı ayrılmıyor ama erkeklerın daha vıcdanlı oldugundan bahsedıyorum bende...ozellıkle ozel hastanelerde dıyorsun ya nerde arkadas olmus bılmıyorum ama samsun medkal parkta resmen paranla rezıl oluyorsun bı cok konuda bahsettıgım doktora sıkayet yagıyor ama bı turlu gonderemıyorlar sen ıstedıgın kadar sıkayet et havadaaa ohhhhhhh vallaaaaa... Allahhh yardımcımız olsunnnn..

kendini harap etme başka bi doktora gitcem demişsin zaten..ona git olmadı değiştir doktorunu ve doktorunla konuş ben daha önce böle böle bi durumla karşılaştım benim şu sorunum var anlayışınıza ihtiyacım var gibi konuş sana yardımcı olur o doktora gitmek zorunda değilsin
Evet arkadaşım, inş yarın başka bir dr a gidicem, o sezaryen yanlısı değil. Ne diyeceğini çok merak ediyorum. O da alttan bakacak çok ta korkuyorum. Allah yardımcım olsun.

sadrazm arkadaşım geldim. Yeni dr m normal doğumu denememiz gerektiğini söyledi. eliyle karnıma bastırarak baktı, bebeğin başı daha çok yukarıdaymış, en az 25 günün var doğuma dedi, vajinusmusu olup ta normal doğurttuğunuz hasta var mı diye sordum tabiki dedi, çok tecrübeli bir dr, ama nasıl olduysa epidürali sormayı unuttum, sanırım yaptırmıyor, ağrılı doğum yaptıracak büyük ihtimalle. Hayırlısı inşaAllah.

Kızlar yalnış anlamayın ama biz hamileyken çok alıngan oluyoruz birde kafamıza taktığımızı yapmak istiyoruz normal doğum doğru olan tabiki ama Vaginusmus gibi psikolojik rahatsızlık olan birisinin bu konu ile ilgili tedaviyi görmeden hamile kalması fikri bana göre çok acaip doktorlara da yüklenmeyelim Jinekologlar Vaginismusla uğraşmıyor çünkü onların konusu diil, piskologların konusu bu yüzden sizi ve piskolojinizi anlamamaları çok doğal. Bayan -erkek diye genelleme yapmak da olmaz buna karşılık söyleyeceği olan milyonlarca kadın vardır emin olun. Birşey daha var hayatı boyunca hiç jinekolojik muayene olmamış bir bayanın hamile kalması da yalnış bence neden herşeyi araştırıyoruz da bu tip hayati konularda oralı olmuyoruz bana göre bunu kendine yapan yarın bi gün kız çocuğu olunca ona da yardımcı olamaz ve yol gösteremez. ayrıca Çatı muayenesinin sebebi normal doğum yapıp yapamayacağınızın tespiti içindir. Çatı açıklığı yeterli olan anneler kolay doğum yaparlar. çatı açıklığı yeterli olmayanlar başka bir yöntem seçmelidir. Ayrıca Çatı muayenesi acı vermez çatı açıklığınızın gelişimi ile ilgili bilgiyi her muayene sonra isteyebilirsiniz. Çatı açıklığı yeterli olmayanların Normal doğum yapacağım diye doktora dikte etmesi asap bozucu bence. Kırıcı olmak değil niyetim lütfen yalnış anlamayın. Güvenmiyorsanız doktorunuza değiştirin.

Ben 2005 senesinde epidural oldum normal doğum istedim fakat suyum gelmesine rağmen,sancım ve rahimde yeterli açılması olmadığı için bebeği daha fazla riske atmamak için en mantıklı sistem olarak epidurali tercih ettim. Uzun lafın kısası doktorunuzu iyi seçin onlara güvenin.Nüfusu Çin e yaklaşmış bir ülkenin doktorları yeterince gelişmiştir bence:) :kkk:
Sevgiler

ben epiduralle doğum yaptım. çoğu kişi çok memnun ama ben acıyı hissettim ameliyat sırasında. tam uyuşma olmadı. doğum sırasında başımda 2 anestezi uzmanı duruyodu acı duyduğuma inanmadılar önce. sonra gerçekten acı duyduğumu anlayınca biri diğerine iğneyi nereye yaptın 4'le 5 arasınamı diye sordu. oda evet deyince keşke 3'le 4 arasına yapsaydın dedi. tam terside olabilir şimdi çok iyi hatırlamıyorum ama böyle bir konuşmayı çok net hatırlıyorum. ameliyattan sonrada 5 gün boyunca dayanılmaz bir başağrım oldu. kabus gibiydi. yattığım yerden kalktığım anda başlayan bi başağrısı, yatınca ama tamamen dümdüz yatınca geçiyodu. size tavsiyem anestezi uzmanı çok önemli iyi araştırın. ben central hospitalda yaptım doğumu.

Back
X