epidural sezaryen istiyorum.

zaz24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2016
115
54
98
32
Merhabalar,

Doğumum yaklaştıkça hem endişeleniyorum hem mutlu oluyorum, bir yandan da doğum şeklini düşünüyorum. Epidural, spinal sezaryen olmak istiyorum. doğumdan önce mi anestezi doktoru ile görüşüyoruz?

Herhangi bir aksilik olur mu, örneğin herhangi bir durum epidurale engel olur mu? böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Merhabalar,

Doğumum yaklaştıkça hem endişeleniyorum hem mutlu oluyorum, bir yandan da doğum şeklini düşünüyorum. Epidural, spinal sezaryen olmak istiyorum. doğumdan önce mi anestezi doktoru ile görüşüyoruz?

Herhangi bir aksilik olur mu, örneğin herhangi bir durum epidurale engel olur mu? böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Ben spinal sezaryen oldum. Gayet rahattı. Güzel şeyler düşünün olumsuz düşünmeyin herşey çok güzel olacak ve sağlıkla alacaksınız bebeğinizi.

Kan tahlilleriniz doğrultusunda doğumun olduğu gün mü doktorunuz karar verdi? Önceden belli miydi?
Doğuma 3 gün kala muayene oldum alttan catim darmis riskliydi normal dogum. o yüzden doktorum karar ver dedi ben de sezaryena karar verdim güvendim ve herşey yolunda gittii 🤲👍

Merhabalar,

Önceden gerekli tektikler yapılır,uygunluk durumuna göre kara verilir.Ben iki doğumu da spinal olarak yaptım ve hiçbir şikayetim oluşmadı.Bu tür doğumlarda, Anestezi uzmanı çok önemli.

anestezi uzmaniyla gorusturmuyorlar ki
Doğum doktoruyla haberlesmeli çalışıyorlar onlar
Bende anestezi doktorunu bı goreyim konusayim dedim ama görsem napcam 🤷

Epiduralli normal doğum düşünüyorum bende, bana daha var epey tabi 😅ama yine de didik didik araştırıyorum

Epiduralli normal doğum düşünüyorum bende, bana daha var epey tabi 😅ama yine de didik didik araştırıyorum
bilemedim. Planlı sezaryenler için önceden anestezi doktoru ile görüşüp tetkikler yapılıyordur diye düşündüm.

Epiduralli normal doğum nedir? hic duymamıştım.

Nasıl yani?Ben neredeyse kanka olmuştum anestezi doktoru ile,iki doğumda da çok yakından ilgilendi.

Nasıl yani?Ben neredeyse kanka olmuştum anestezi doktoru ile,iki doğumda da çok yakından ilgilendi.
Canli olarak görmek görüşmek istesem Bide ona muayene ücreti vercem sanırım 🤷🤷🤷
doğrudan hocam ben şu hocanın hastasiyim sizinle epidural alacağız vs vs gibi bı görüşme yapamadım

Epiduralli normal doğum nedir? hic duymamıştım.
Normal doğum yapıyorsunuz
Belden yine epiduraliniz veriliyor
İkinmaktan başka bişey hissetmiyorsunuz
Doz sizi cokk fazla uyusturursa ikinmayi da hissedemezsiniz
İkinamayinca da karnınıza bastırarak itme gücüyle yani yine çocuğun çıkması sağlanıyor bı sorun oluşmuyor .

Kesisiz ağrısız acisiz doğum diyelim sekiz kat kesilmek istemiyorum sezaryen ile

ama karşı da değilimnsezaryene de öyle anlasilmasin♥️kader kısmet belki sezaryene dönecek şansıma 🤷

Epidural alınacagi icin Tetkik yapılmak zorunda normal veya sezaryen farketmeden🙏 trombosit uygunluğu için filab
bilemedim. Planlı sezaryenler için önceden anestezi doktoru ile görüşüp tetkikler yapılıyordur diye düşündüm.

Canli olarak görmek görüşmek istesem Bide ona muayene ücreti vercem sanırım 🤷🤷🤷
doğrudan hocam ben şu hocanın hastasiyim sizinle epidural alacağız vs vs gibi bı görüşme yapamadım
Ben ikisini de aynı hastanede,aynı doktorlarla yaptım.Doguma bir hafta kala falan çağırıp tektikleri yaptılar ve özellikle anestezi uzmanı ile tanıştırdirdilar.Doktor ile bol bol sohbet ettik hatta,kalıtsal bir rahatsızlığım var mı,daha önce geçirdiğim hastalıklar,sigara alkol kullanımı geçmişi falan,bunları sorup bana doğumda yapılacak işlemler ile ilgili bilgi verip,oldukça rahatlattı.Şimdi bunu duyunca gerçekten şaşırdım😕.

Merhabalar,

Acil spinal sezaryen oldum hiçbir sıkıntı yaşamadım sezaryenden yana çok rahat geçti öyle acı hissi vs de hissetmedim sadece ilk başta dokunma gibi bı his oldu o kadar

Acil spinal sezaryen oldum hiçbir sıkıntı yaşamadım sezaryenden yana çok rahat geçti öyle acı hissi vs de hissetmedim sadece ilk başta dokunma gibi bı his oldu o kadar
Sonrası nasıldı

Sonrası nasıldı
Sonrasında benim çok rahat geçti ilk kalkış anlatıldığı gibi çok canımı yakmadı tabi acı oluyor da ben açıkçası doğum sancısı çektim onun kadar canım yanmadı. Sadece yatağa düz yatınca karnım gerildiği dikiş yetleri gerildiği için acı oluyordu oturur vaziyette uyuyordum yataktan kalkarken desteksiz kalkamıyordum o da acı vardı biraz bir de sanki dikişleri patlayacakmis gibi hissediyordum o yüzden birinden yardım alıyordum yataktan kalkarken otururken bir sıkıntım yoktu ilk 2-3 gün yardım aldım onda da. İlk gecesinde de 8 de çıktım ameliyattan çıkar çıkmaz benim anestezi geçmeye başladıgi icin (benim durum ekstra farklı ameliyatta geciyordu etkisi direk sedasyon ile uyutuldum sonrasında 2 saat sürdüğü için böyle durum yaşandı normal sezaryen böyle değil 1 saat bile sürmüyor) iğne yapıldı hemen ve serum takıldı 1 saat içinde bitti sonrasında gece 12 gibi ağrı kesici serum takacagiz dediler rahat uyu diye ama ben gerek duymadım ilk geceyi serumsuz iğnesiz geçirdim dayanabilecegim bir agriydi sonrasında da hiç ağrı kesici vs içmedim ne baş ağrısı ne bel ağrısı yaşamadım

Back
X