ben iki şekil anesteziyi yaşamış biri olarak kesinlikle korkucak birşey olmadığını söylüyorum.ilk sezeryanımı 2008 yılında genel anestezi ile oldum ve uyanma safhası beni çok yormuştu, ayrıca ameliyat ağrımı daha fazla hissetmiştim, ilk ayağa kalktığımda da çok zorlanmıştım. 20 gün önce spinal anestezi ile sezeryan oldum.bunu tercih nedenim uyanma safhasını yeniden yaşamak istememem ve bebeğimi ilk gören olmak istememdi. bu yöntemi seçerken benimde endişelerim vardı senin gibi, kendimi uyanık iken ameliyat masasında düşünmek, ayaklarımı hissetmemek gibiii.. ama şu anda diyorumki iyiki spinal anestezi ile olmuşum. iğneyi neredeyse hiç hissetmedim, ve ne zaman ayaklarımı hissetmemeye başladığımı dahi hatırlamıyorum. bebeğimi ilk bana verdikleri andaki mutluluğumu anlatmama ise kelimeler yetmez. doktor bebeğimin doğduğunu söylediğinde o kadar çabuk olduğuna inanamadım, sonrasında da çok kısa sürdü. sadece içinde bir gıdıklanma hissine benzer birşey hissedeceksin o kadar. ayrıca ameliyat ağrım ilkine göre daha az oldu ve ilk gece bile yataktan tek başıma kalkabildim, herşey daha iyiydi. bence bugünün şartlarında böyle bir şansın var ise kesinlikle genel anestezi alma derim. ben spinal olduğum için sana tavsiyemi yazdım ama netice itibariyle aralarında ciddi bir fark yok. sadece deneyimlerim sana bir yol gösterir belki dedim. sonda meselesine gelince genel anestezide de sonda takılıyor, bir fark yok, çok can yakıcı
gözünde büyüteceğin birşey değil. şimdiden hayırlı doğumlar....