Epidüral sezaryen

ezo624

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2021
76
42
38
36
Merhaba epidüral sezaryen olmayı düşünüyorum doktorumda kararı bu yönde verdi acaba olanlardan en baştan aşamalarını anlatmalarını rica edebilirmiyim

Merhaba ben spinal anestezi ile oldum 6 ay önce. Kendi kararım değildi mecburi oldu daha önce operasyon geçirdiğim için
Epiduralde omurilik içindeki zara enjekte ediliyor ve gerektiğinde tekrar ilaç verilebiliyor uyuşmanın süresi 10_15 dk sürüyor Spinal de ise zarın içine enjekte ediliyor tek sefer yapılabiliyor ve uyuşma 2 dakika içinde başlıyor diğer herşey aynı zaten.
Bana 2 gün önce kabçn tahlili yaptılar doğum olacağı gün sabah 8 de odaya aldılar önlüğü giydirdiler sonda taktılar damaryolu açtılar ameliyathaneye aldılar
Ameliyat masasına oturup öne eğilmemi istediler anestezi uzmanı derin nefes almamı ve asla hareket etmememi söyledi iğneyi yaptı çok acıtmıyor zaten
Sonra yatırdılar birkaç dakika bekledik sıcaklık hissetmeye başladım kontrol ettiler sanırım hissedip hissetmediğimi
Doktorum geldi üzerime örtü örtüler demir bariyeri çektiler göğsüme kadar onun da üzerine örtü örttüler
Nabzı kontrol için şu elektortmu diyorlar onları taktılar
Başımın altına yastık koydular o çok iyi geldi kafanı sağa sola çevirme dediler çok baş ağrısı oluyormuş
Sürekli bilgi verdiler şimdi bu yapılacak şimdi şöyle olacak diye
Her dokunmayı hissettim hissedeceksin dediler zaten ama bunu o anda öğrendim
Bebeği aldılar doktor bana doğru kaldırıp yüzünü gösterdi
Bebeği alırlarken ve dikiş atılırken çok baskı hissettim ve bu beni çok tedirgin etti canım acımıyordu ama baskı çoktu ve uzun sürdü ben panik biriyimdir o yüzden tansiyonum yükseldi. İlk önce kafamda sıcaklık hissetmeye başladım çok başarısı oldu sıcaklık giderek arttı söyledim Bi şeyler yaptılar normale döndü Sonra odaya çıkardılar bir iki saat hissizdim ama çok titredim 4 saat falan zangır zangır titredim bebeğimi saatler sonra emzirebildim. Hemşireler den destek istedik titremekten oturamadım yatarak emzirdim. Öğleden sonra ağrıları hissetmeye başladım ağrı kesiciyi saatle yapıyorlar zaten
Gece de yürütmek istediler sadece birkaç adım atabildi dinlenmek için oturdum yine tansiyonum fırladı yanımda hem eşim hem annem vardı bana bişey oluyo cümlesini tamamlayamadan kendimden geçmişim uyandığımda yataktaydım yanımda 2 kişi olması çok iyi oldu bu yüzden.
Sondayı çıkardılar tuvaletim nasıl yapıcam diye kasıldım korktum yürümekten korktum.. Ama boşa panik yapmışım
İlk gün zor geçti ertesi sabah baya uzun yürüyebiliyordum. Öğlen taburcu olduk ertesi gün ev süpürdüm eğilmeden
Bunları sizi korkutmak için yazmadım. Ben panik tim o yüzden zor geçti ne yaşayacağınızı bilirseniz psikolojik olarak hazır olursunuz bana birisi böyle detaylı anlatsaydı daha iyi olurdu belki
Doğum sonrası titreme bende 3 ay devam etti ve çok bel ağrısı yaşadım bebeğin altını alırken eğilemiyordum
İlk 3 hafta oturarak uyudum hareket edemedim onda bile birinin yardımı olmadan doğrulamıyordum
1 ayı bitirdiğinizde çok çok iyi olursunuz
6 ay oldu hiçbir şikayetim kalmadı
Ameliyat bölgesinde hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar çok şükür en ufak bir ağrı bile olmadı sadece ilk 3 ay iç organlar hareket ediyormuş aşağı düşüyormuş gibi hissettim o da normal süreçmiş.
Şuanda tek farklılık ameliyat izi ve göbek altından bir karışlık bölgede hissizlik var o da sinirler kesildiği içinmiş.
Korkmayın kendinizi rahatlatın ilk gün zor ama geçip gidiyor gerisi kolay zaten.
Bu arada kendinize gelir gelmez şekersiz sade kahve için bana çok geç söylediler baş ağrısına iyi geliyor çünkü çok başarısı oluyor.
Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

Kızlar bendede anksiyete var bide dış gebelikten açık ameliyat oldum normal doğumda yapamam artık galiba tümden anestezi verilme şansı yokmu

Yapıyorlar genel anestezi ama bana doktorum tercih etmiyoruz demişti. Etrafımda tanıdığım bir çok kişi genel anestezi ile sezeyan oldu doktorunuzla görüşün iyi olur

Yapıyorlar genel anestezi ama bana doktorum tercih etmiyoruz demişti. Etrafımda tanıdığım bir çok kişi genel anestezi ile sezeyan oldu doktorunuzla görüşün iyi olur

Çok teşekkür ederim detaylı açıklaman için benim ikinci doğumum olucak ilki mecburen genel anestezi oldu ve uyandığımdaki o şiddetli acıyı yaşamak istemiyorum bu sefer oyüzden epidürale karar verdi doktorum bebekte ters bekliyoruz hala ama döneceğini sanmıyorum

Benim de süreç arkadaşın anlattığı gibiydi birebir aynı. Farklılıkları söyleyecek olursam ben tedirgin değilimdir hiç. Ameliyata da rahat girdim. Belden yapılan iğne neredeyse hiç acıtmıyor. Bir ara omuzdan iğne yapıldı. Odaya çıkarken de inanılmaz midem bulandı ama kusmadım. Sezeryan snrası 10 gün kadar doğrulmakta zorlandım. Titreme bende de oldu 1 saat kadar ama snra bir daha hiç yaşamadım. Analık içgüdüsüyke kahve içmeyi redettm ama snraki 3 5 gün dayanamayıp ağrı kesici almak zorunda kaldım siz kahvenizi için lütfen

Spinal yaptırdım iki kez. Epidural'in farklı bir özelliği var zannederim ama nedir tam bilmiyorum bana herkes spinal önerdi. Ameliyat sırasında neden bilmem midem bulandı, sanırım tansiyonum düşmüş, bir şeyler yaptılar geçti. Bir de maske takılı kalıyor ameliyatta, en azından benim maske takılıydi, çok daraldim çıkarın şunu diye yalvarmistim baskı hissediliyor sadece acı yok. Doğum bitiyor serum takılıyor yavaş yavaş uyuşukluk geçiyor, sonra temizliyorlar giydiriyorlar ve kaçınılmaz son ilk kalkış insanın başı dönüyor, midesi bulanıyor ama geciyor hemen. Bir iki adım atıp geri oturuyorsun. Sonra tekrar. Israrla yürütüyorlar yataktan kalkmak çok zor geliyordu, kısa araliklarla yürümek niyetindeysem yatak yerine sandalyede oturuyordum. Sandalyeden kalkmak daha rahat oluyordu. Başka ne diyebilirim süreç çok kolay aslında, doktor ve ekibi rahatlatmak için çok uğraşıyor. Bir de ben ilk ameliyatimda çok üşümüştüm titremistim hatta ikincisinde üşümedim ama sonrasinda çok sancı çektim, birkaç kere ağrı kesici yaptırdım. Bir de yürümek daha acı verici oldu bu sefer, bir kutu ağrı kesici bitirdim herhalde. Ama ayağa çok kalktım bu sefer aman geçip gidiyor şükür. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Çok teşekkür ederim hayırlısı olsun artık bakalım neler yaşıycaz

Amin çok çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…