Epidural sezeryan olanlar

Normal dogum yapamayacagim icin epidural sezeryan istiyorum ben de ama iste o konuda da korku ve kaygilarim var. Cok urkutucu geliyor. Hakkimda hayirlisi.
Seninle aynıyiz kesilme düşüncesi beni mahvediyor şimdiden bide heyecan yaparsam acaba sakinleştirici verirler mi die düşünüyorum ben de

Kızlar peki sezeryan sonrası ne kadar süre sonra belinize korse yada birşey sardınız, arkadaşım 5 gün sonra sarmaya başladım demişti

Seninle aynıyiz kesilme düşüncesi beni mahvediyor şimdiden bide heyecan yaparsam acaba sakinleştirici verirler mi die düşünüyorum ben de

Halam cuma gunu epidural anestezi ile ameliyat oldu.
Acaip derecede korkuyordu ve panik atagi var.
Sakinlestirici katmislar seruma ve beredeyse uyuyacakmis korku falan kalmamis.

En iyisi genel anestezi galiba.daha once kurtajlarimda genel anestezi ile bayiltildim uyandigimda hicbir sey hatirlamamak guzeldi çunkü doktoru bile gormeden hemen ameliyathaneye girer girmez bayiltiyorlar tabi dogumda daha fazla narkoza maruz kaliyor insan etkisi hemen geçmez ama epidural olunca her şeyi goruyorsun heyecanlanabilirsin de panik atagi olan hiç düşünmesin hem de sonrasinda baş agrisi cok oluyormuş ..vallaa iki dk bebegi erken gorecegim diye ne gereği var:)

Halam cuma gunu epidural anestezi ile ameliyat oldu.
Acaip derecede korkuyordu ve panik atagi var.
Sakinlestirici katmislar seruma ve beredeyse uyuyacakmis korku falan kalmamis.
Ay çok rahatlattin iz beni çok teşekkür ederim bana da öyle yaparlar nefes alisim değişir benim o an korkudan

Ay çok rahatlattin iz beni çok teşekkür ederim bana da öyle yaparlar nefes alisim değişir benim o an korkudan

Ben ona gore daha iyi ve cesurum ama korkuyordum. Onu gorunce en ufak bir korku kalmadi. Kendisi de diyor ben girdiysem sen haydi haydi girersin diye :)
Yalniz genel anesteziyi hic onermem. Odadaki diger kadin ameliyattan 3 saat sonra hala kendine gelmis degildi.

Ben genel istemiyorum uyanık olmak bebegimi görmek istiyorum dayanacam korkarsam dicem sakinleştirici yapın die

Ben genel istemiyorum uyanık olmak bebegimi görmek istiyorum dayanacam korkarsam dicem sakinleştirici yapın die

Demene bile gerek yok zaten yapacaklar :)
Genel anestezideki uyanmama ihtimali urkutucu. O olmasaydi yercih edebilirdim ama epidural daha uygun sezeryan icin.

Demene bile gerek yok zaten yapacaklar :)
Genel anestezideki uyanmama ihtimali urkutucu. O olmasaydi yercih edebilirdim ama epidural daha uygun sezeryan icin.
Ama diyorlar ki bebek çıktıktan sonra sakinleştirici yapıyorlar die halan ameliyat olmuş bebek farklı sanırım yani çıkmadan yapmıyorlar die biliyorum

Ay bende iki tanecik siğilden dolayi doktorum sezeryanla dogum yapabilirsin ancak dedi yoksa cocuga gecebilme riski varmis. Daha cok var ama acikcasi korkuyorum sezeryandan :/ epidural istiyorum ama fenalasirim diye korkuyorum ya kalkmak istersem birakin beniii diye ahah:))) Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin..

Ama diyorlar ki bebek çıktıktan sonra sakinleştirici yapıyorlar die halan ameliyat olmuş bebek farklı sanırım yani çıkmadan yapmıyorlar die biliyorum

Yok bildigim kadariyla korku varsa yaparlar cunku kalp atisinin hizlanmasi veya tansiyonun cikmasi engel.

Yok bildigim kadariyla korku varsa yaparlar cunku kalp atisinin hizlanmasi veya tansiyonun cikmasi engel.
Anladım benim kalp atışım hızlanır kesin o zaman yapsınlar zaten bi anda bitiyormus allah herkese kolay doğum versin :)

Iki ay once spinal anestezi ile sezaryan oldum. Inan hic zorlanmadim korkulacak hicbir sey yokmus. Insan ister istemez tedirginlik yasiyor. Ozellikle bele igne vurmalarindan cok korkmustum hic hissetmedim bile. Agrilar 3 saat sonra basladi bir kere agri kesici igne vurdu doktorum ertesi gun taburcu edildim. Ikinci gun ayakta geziniyordum belki inanmayacaksiniz 5. Gun doktora cagirdiklarinda arabayi ben kullandim doktora giderken.. hic dusunme bile.. dogum anini gormek dogar dogma agladigini duymak bebegi koynuna koyduklari o an hicbirseye degisilmez

Spinal yada epidural yada tam anestezi, kızlar biri bana bunların tam farkını anlatabilir mi?

Anladığım epidural da belden aşağı uyusturuluyor, genel anestezi tamamen bayiltma e peki spinal

Spinal yada epidural yada tam anestezi, kızlar biri bana bunların tam farkını anlatabilir mi?

Anladığım epidural da belden aşağı uyusturuluyor, genel anestezi tamamen bayiltma e peki spinal
Bildigim kadariyla epidural anestezide uyusma 15 dk sonra oluyor spinalde igneyi vurduktan 5 dk sonra tamamen bel altim uyusmustu hatta hemsirelere sormustum kesik yapilmisti bile ama bu konu hakkinda emin degilim

Bildigim kadariyla epidural anestezide uyusma 15 dk sonra oluyor spinalde igneyi vurduktan 5 dk sonra tamamen bel altim uyusmustu hatta hemsirelere sormustum kesik yapilmisti bile ama bu konu hakkinda emin degilim
Hımm, peki ikisinde de ne kadar süre sonra uyuşukluk geçiyor, birde normal doğumu epidural yaptıranlar bayağı bir açıklığa kaşar sancı cekiyorlarmis, sonra vurulup uyusturuluyor diye okudum bu konuda bilgin var mı?

Uffg yaa ben de her ikisinden de korkuyorum, son 10 hafta Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize

Acikca soyle soyleyeyim belki yanlis dusunuyor olabilirim ama normal dogum ile kahramanlik yapmaya gerek yok. Inan spinal anestezi ile sezaryanin korkulacak hicbir tarafi yok . Ameliyatin ertesi gunu ayakta geziniyordum dik bir sekilde cocugumuda emzirdim altini da degistirdim yatip kalkarken zorlandim o da bir haftaya tamamen gecti ama hep gayret ettim hic kendimi birakmadim. Bir de son 3 haftaya kadar cok yogun bir sekilde calistim belki bu kadar rahat gecmesinin sebebi bu da olabilir

Rabbim hayırlısını nasip etsin herkese ama benimde kan pihtilasmasi sorunum var, o nedenle bir kaybım oldu ki bebegimi riske atmak istemiyorum o nedenle daha konuşmadık doktor ile ama sezeryan olsun normal olsun hiç farketmez bebegimi sağ salim alayım elime diye düşünüyorum, ama tabi dogumun her turlusunden de korkmuyor değilim hani :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…