Epiduralle sezeryan doğum yapanlar yardım lütfen..

lostpassenger

Ahmet Ayaz'ın Annesi
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2013
37
1
Merhabalar , ben 38 . haftamdayım öncesinde vajinismusum olduğundan doktor normal doğumu sakıncalı buldu ve sezeryan olacağı 34 . haftadan beri belliydi. Ancak ben genel anestezi olsun bitsin istiyordum. Doktor uyanık kalmamın benim ve bebeğim için daha önemli olduğunu söyledi ve epidural yapa ağız dedi. Ancak ciddi korkularım var . Epidural İğnesi çok acı yapar mı ? Epidural sonrası bel boyun baş ağrınız oldu mu ? Sonda çıkarılırken ne hissettiniz ? Ameliyat sırasında bi sıkıntı yaşadınız mı ? Merak ediyorum tavsiye eder misiniz ? Şimdiden teşekkürler herkesee..

Bende bir sıkıntı yapmadı hiçbir ağrım olmadı,sezeryan sırasında epiduralin etkisiyle midir bilemiyorum sanki kendimi dışardan izliyormuş gibi hissettim.yalnız ertesi günü bacaklarımda ağırlık oldu bu da günden güne geçti. Rahat doğum dilerim.

Rahat ol ikisini de yaşadım en güzeli o anı görmek
boyun ve bel ağrım hiç olmadı
ama doktorum gerçekten işinde uzman bir doktor
bunun da etkisi çok fazla
kendisine güvendiğim için çok rahattım
zaman nasıl geçti anlamadım
sonda takılırken de çıkarken de bir şey hissetmedim
ameliyatta sadece mide bulantısı hissettim
başka hiç bir sıkıntım olmadı
hayırlı doğumlar

Teşekkür ederim her ikinize de cevap verdiğiniz için iğne yapılırken çok acı çektiğini yazanlar var bu konuda ne söyleyebilirsiniz peki ?

Teşekkür ederim her ikinize de cevap verdiğiniz için iğne yapılırken çok acı çektiğini yazanlar var bu konuda ne söyleyebilirsiniz peki ?
İğnenin kolay yada zor olması doktorun istediği pozisyonu alabilmekle alakali bence ben o pozisyonu alamadığım için çok zor oldu mesela ama hersey geçiyor bebeğimin sesini duyduğum an herseye değer bir dahakine de Allah nasip ederse yine aynısını tercih ederim

Dr un sana durman gereken şekli söyleyecek.Ben hiç anlamamıştım sezeryana başladıklarında dahi.bende stres yapmıştım yaşayınca ' bu muymuş ' dedim :KK66:

Merhabalar , ben 38 . haftamdayım öncesinde vajinismusum olduğundan doktor normal doğumu sakıncalı buldu ve sezeryan olacağı 34 . haftadan beri belliydi. Ancak ben genel anestezi olsun bitsin istiyordum. Doktor uyanık kalmamın benim ve bebeğim için daha önemli olduğunu söyledi ve epidural yapa ağız dedi. Ancak ciddi korkularım var . Epidural İğnesi çok acı yapar mı ? Epidural sonrası bel boyun baş ağrınız oldu mu ? Sonda çıkarılırken ne hissettiniz ? Ameliyat sırasında bi sıkıntı yaşadınız mı ? Merak ediyorum tavsiye eder misiniz ? Şimdiden teşekkürler herkesee..

merhaba arkadaşım. bende 6 ay önce sezeryanla doğum yaptım. benim normal sezeryandı tamamen uyuttular iyikide öyle oldu. benden 1.5 ay önce doğum yapan bi arkadaşımda epidural sezeryanla doğum yaptı ve çok zor kendine geldi. doğumdan sonra bel ağrısı çekti halada çekiyo. ben doğumdan 2 gün sonra ayaklandım o ise 2 ayda anca kendine geldi. tabi senin biliceğin bişey ama epidural olursan bile uzman bi doktorla olmadan sakın yapma yoksa çok sıkıntı çekersin. Rabbim bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin inş.. :)

Ben o kadar korkuyordumki iğnenin acısını hatırlamıyorum ama çok acısaydı hatırlardım. Zangır zangır titriyordum ama bebeğimin çıktığını ve ağladığını duyunca herşey bir anda geçti. O ağladı ben hüngür hüngür ağladım. Sonrasında iki üç gün baş ağrım oldu.

Merhaba bende gecen yil dogum yaptim doktorumda cok iyiydi.Bende genel anestezi istedim ama onun zor olacagini soyledi onun icin epidural oldum.igne vurulurken cok acimadi cikarirkende.Bebegi gorunce iyiki epidural olmusum dedim.Tabi ki doktorumda cok iyi birisi oldugu icin ona da guvendigimden korkuyu aklimdan cikardim.Bel,boyun,baş ağrım olmadı çok şukur.Zaten baş ağrin olmasin diye nescafe icmeni soyluyorlar.Ins saglikla alirsin bebegini kucagina.

Epiduralde bildiğin belden aşağısını hissetmezken genel anestezi ile kendine gelmek daha zordur sanırım.
ben spinal olmuştum.ama iğnenin varsa ağrısını bile hatırlamıyorum.
Sadece ne yapacaklarını bilmek insanı korkutuyor onun dışında iyi uyuştuysan bişey hissetmiyorsun.
5 dakikaya bebek çıkıyor,ne olduğunu bile anlamıyorsun.çıkarken hafif sağlı sollu sallandığını hissediyorsun.
dikme olayı uzun sürüyor biraz(ortalama 20-30 dakika) benim tansiyonum düşmüştü.midem bulanmaya başlamıştı.
hiç baş ağrısı yaşamadım ben.buda şansa kalmış sanırım bilmiyorum.

Cnm bende sezeryanla digum yaptim ozellikle uyanik kalmak istemistim cok duygusallasiyorsun hatta agliyorsun benim kck prensesimi izledim bol bol opusum koklastik ALLAHIN IZNIYLE hayirlisiyla kucagina almak nasip etsin rabbim..

genel narkozdan epidural daha iyi..bende normal doğumu epidural ile oldu..iğne takılırken bayağı acı oldu..basınç gibi ağrı oluyor..iğne damara girdikten sonra hiç bir şey hissedilmiyor..benide korkutmuşlardı..yok felç kalırsın...ama ne bacak ağrısı ne felç oluştu..gayette rahat oldu..genel narkoz bebeğide etkiliyormuş...

Merhaba canım Rabbim sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah. Bende geçen yıl Mart ayında doğum yaptım. Epidural anestezi ile.... İlk doğumum normaldi. İkincisinide normal istedim ama malesef plesenta curumesinden dolayi apar topar sezaryena alındım. emin ol her iki doğum şeklinin de kendine göre zorlugu var. Sakın kendini kasma çünkü eğer iğneden korkun yoksa hiç acı hissetmeyeceksin. Zaten ignenin acısını hafifletmek için bir solüsyon uyguluyorlar ve hissetmiyorsun. Yalnız sana tavsiyem doğum sonrası bol bol yürü. Zaten seni yürümen konusunda uyaracaklar.. Doğumdan sonra ki bir kaç gün bol bol kayısı ye. Kabiz olmaman için bağırsaklari müthiş çalıştırıyor. :) Simdilik aklıma gelen bunlar aklıma geldikçe yine yazarım :) Allah yardimcin olsun canım. Simdiden Güle güle büyüt bebeğini :KK66:)

Hepinize çoookk teşekkür ederim , moral verdiğiniz vakit ayırıp destek olduğunuz yorum yaptığınız için. Sabah doğum var inşallah , dualarınızı eksik etmeyin , Allah'a emanet olun..

Kolay doğumlar olsun hiç korkma baş ağrım olmuştu 2-3 gun sonra doktorum kahve önerdi çok iyi geliyor bebeğini gördüğün an gerisi hikaye gelcek sağlıkla inşallah

canım seen sezeryan oluyosun sondayımı taktın kafaya.tabiki genel anestezi olma hem bebeğine geçer hemde emzirmen gerek hemen.iğne acıtmıyor.yada okadar sancı sırasında ben hissetmedim.baş bel ağrısı bende ilk hafta olmuştu sonra geçti.ama bence başka bir doktorada sor normal yapabilirsin belki

Kızlar merhaba öncelikle herkese bebişlerine hayırlısıyla kavuşmasını diliyorum kavuşanlara da birlikte sağlıklı uzuuuun yıllar dilerim. ben 39.haftama girdim ama prenses dönmediği için doktorum hftaya gün vericek sezeryan için bana ve epidurali öneriyo ama benim için iğnenin acısı ameliyatta hissedilen duygular vs. daha önemli kaygılarım var örneğin pıhtı atması gibi riskli bi durum oluşabilirmi yada alerjik astımım var aspirin ve penisilin alerjisi..epidurale konan ilaçlardan korkuyorum...bir an önce anestezi dr.umla konuşmam lazım sanırım yoksa bu endişeler beni bitiriyor. Size epiduralden önce kan tetkikleri yapıldımı aynı gün mü yapıldı öncedenmi? birde epiduralden önce sakıinleştirici isteyebiliyormuyuz acaba?:KK17:

Kızlar merhaba öncelikle herkese bebişlerine hayırlısıyla kavuşmasını diliyorum kavuşanlara da birlikte sağlıklı uzuuuun yıllar dilerim. ben 39.haftama girdim ama prenses dönmediği için doktorum hftaya gün vericek sezeryan için bana ve epidurali öneriyo ama benim için iğnenin acısı ameliyatta hissedilen duygular vs. daha önemli kaygılarım var örneğin pıhtı atması gibi riskli bi durum oluşabilirmi yada alerjik astımım var aspirin ve penisilin alerjisi..epidurale konan ilaçlardan korkuyorum...bir an önce anestezi dr.umla konuşmam lazım sanırım yoksa bu endişeler beni bitiriyor. Size epiduralden önce kan tetkikleri yapıldımı aynı gün mü yapıldı öncedenmi? birde epiduralden önce sakıinleştirici isteyebiliyormuyuz acaba?:KK17:
bebeğinin suyunda vs proplem yoksa bekle bence biraz daha

X