epiduralmi??? narkozmu???

bodrum4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
2
0
36
Muğla
mrb arkadaşlar doğuma epiduralle girip bebeğimi görmeyi çok istiyorum.ayrıca narkozdan uyanmak çok zor daha önce narkoz almıştım.ama panik atağım var uyanık girsem doğuma ne yaşarım orda atak geçirirmiyim diyede korkuyorum.siz olsanız ne yapardınız?

narkoz mu epidural mi, epidural,
epidural mi spinal mi,spinal,

eğer cesaretin varsa bebeğinin doğum anından hemen sonra görmenin heyecanı o şeye duyduğun aşk bambaşka,
spinal,çünkü devlet spinalden fark almıyor,ancak özel hastaneler bunu hastayla fazla para almak için paylaşmıyorlar,ve spinalde bir tek iğne ile uyuşuyorsunuz,epiduralde ise belinizden omuzunuza bir katater oluyor,bence daha ürkütücü,
ama kesinlikle uyanık olmalısın,ben 10 tane çocuk doğursam yine o anı yaşamak isterim..

Doğumu birebir yaşamak kadar güzel bişey olamaz, insan vücudunun değişimlerini daha yakından takip edince anne olduğunu daha çabuk kavrıyor.. hele kucağına verirlerse ki ben alamadım, ikiz bebek doğumu yaptım sorunlu olduğu için hemen götürdüler sadece uzaktan bakabildim. odaya çıktığımda bi tanesini getirdiler, diğerini 6 gün sonra kucağıma alabildim ve o anı hayatım boyunca unutmayacağım..:2:

Ben de epidural çok istemiştim ama acil sezaryene alındığım için kanamalı olarak genel anesteziyle oldu.Ben de daha önce narkoz almıştım yaklaşık 7 sene önce ve ben de çok kötü uyanmıştım.İnanılmaz bir mide bulantısı vs.Ama bunda hiç öyle olmadı.Çok rahat uyandım.Hiç bulantı yaşamadım.Sadece öksürme isteği vardı.Hiç inanılmaz ağrılarım olmadı.Zaten sürekli ağrı kesici yapılıyor bir de olayın heyecanı ve mutluluğundan heralde hissetmiyo insan :))) Eğer mümkün olsaydı ben de epiduralle o ana tanıklık etmek isterdim.Genel anesteziden de korkma artık daha farklı teknikler ve ilaçlar kullanılıyomuş anestezi doktoru öyle söyledi.Sağlıkla kucağına almanı dilerim.

spinal anestezinin epiduralden farkı nedir?

ben fizyolojik ayrıntısını bilmiyorum ancak tecrübe olarak şunu biliyorum,
epidural ve spinal kanallar terim adları ile bu anestezi şekline adlarını vermişler,
epiduralde kanala girilen iğne ve ordan yaklaşık 12-18 saat omzunuzdan yukarı sabit bir kanal bantlanarak çıkarılıyor ki,ameliyat sonrası ağrınız olursa ordan ağrı kesiciler verilmeye devam ediyor,

spinal ise yine belde bir kanal,ancak bunda bir kez iğne oluyorsunuz,3 saniyede uyuşuyorsunuz,bir daha 6-8 saat sonra bacaklarınız açılmaya başlıyor,katater yok,ağrı kesicileriniz kalçadan yapılıyor o da 1-2 kez ve bu uygulamayı devlet ödüyor,epidural uygulamadan ise hastanesine göre 500-1000 lira arası fark isteniyor,sorun bunu doğru çıktığını göreceksiniz..

hangfisinde acı daha az ya da daha iyi

Spinali bilmiyorum ama daha önce epidural olmuştum.Bele giren bir iğne düşüncesi çok korkunç gelse de acıtmıyor.Daha doğrusu normal iğneden bir farkı yok.İğneden çok korkan ve canı çok tatlı biri olarak ben acı duymamıştım.Epiduralde ince bir iğneyle uyuşturuyolar önce sonra omuriliğe giren iğne ya da her neyse o takılıyor.Sadece onun sırtta kıtır kıtır ilerlediğini duymak iç gıcıklayıcı :))) Ama ben ağrı acı hissetmedim.Yapan kişinin tecrübesi çok önemli bu arada.

Bir de epidural yapıyoruz deyip spinal yapan çakallar mı desem cahiller mi desem var.Teknik ayrıntıya girilirse.
Epiduralde omurilikteki zar gibi bir kısmı uyuşturarak uyuşma sağlıyorlar.
Spinalde ise direkt beyin omurilik sıvısına ilaç enjekte ediliyor. Tabii omurilik sıvısı çok hassas bir oranda sağlanmalı, miktarı değişmemeli. Yani 3ml ilaç koyuyorsanız, 3ml omurilik sıvısını boşaltacaksınız önce. Bu hassas sıvının oranı oynayınca çok ciddi baş, boyun ve bel ağrısı çekilebiliyor. Ama illaki olacak diye bir şart yok
Her ikisin de de anaetezi uzmanının ehil olması önemli.

hangfisinde acı daha az ya da daha iyi
ikisi de acısız arkadaşın yazdığı gibi,ama iç gıcıklayan ve sürekli kataterle dolaştıran bir yanı var bu seni rahatsız eder,etmez onu bilemem,
ama spinalde bir kez iğne oluyorsun,sonra yok bi daha..
tavsiye ederim ben..

bakarmısın şu işe,nerelerde yapıyorlar onu acaba,
ben hastanemden de anestezi doktorumdan da çok memnun kalmıştım,yine olsa,yine aynı şekilde yapardım..

ayrıca bilgiler açıklayıcı oldu,teşekkür ederim..

bence buna doktorunuzla birlikte karar verin panik atak oldugunuzu söyleyin mutlaka. ben epidural oldum dogumun heyecanımıdır bilmiyorum ama paniklemiştim ki panik atak çok daha baska bişey tabiki. ameliyathanede pek çok insan oluyo tansiyonunuz kalp ritminiz herşeyiniz kontrol altında tutuluyor ama yinede doktorunuzla konusmanızda fayda var. kazasız dogumlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…