epilasiyon aleti zararli mi ???

gulum66

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
307
85
123
kizlar yardim 8 haftalik hamileyim epilasiyon aleti kullaniyorum ama duydumki zararlimis dogru mu kullanan varmi acaba ???

bende kullaniyorum canim. biliyormusun bir cok elektronik alet normaldede zararli. evde kullandigimiz elektrikli supurgeden tut bulasik makinamiza varana kadar cok zararli.

ama ne yaparsin...epilasyon aletine varana kadar cep telefonu kullanmayi birakmayi denemek daha mantikli olur sanirim. cunku o da cok zararli.

insaAllah zararli degildir.

ben ilk epilasyon aletiyle aldığımda annem kızmıştı vücuduna ne elektrikli makineyi sürüyorsun demişti bence hamileyken kuaföre git belki bizim bilmediğimiz bişey vardır

tesekkur ederim hepinize evet elektronik aletler hepsi zarar neyse hayirlisi insallah bisey olmaz :)

Ne alakası var canım ilk defa duydum.Vücuduna elektrikli alet sürme ama otur tv seyret,cep telefonu kullan,wireless internet kullan,mutfak aletlerini kullan....vs.Bu liste uzar gider.Tüm elektrikli aletler bir miktar radyasyon yayıyor.Onun için demiştir belki ama kendini elektrikten izole edemeyeceğine göre yapacak bişey yok.Hiçbişey olmaz epilasyon aletinden.Ona gelene kadar yukarıda saydıklarım var.

kizlar yardim 8 haftalik hamileyim epilasiyon aleti kullaniyorum ama duydumki zararlimis dogru mu kullanan varmi acaba ???

Buna gelinceye kadar çok daha zararlı olan o kadar çok şey varki hayatımızda? Zaten katılımcı olan üyeler de bunlara değinmişler. Tabi ki nasıl olsa dememek lazım. Hepimizin çokça yaptığı birşeydir bu. Yani nasıl olsa onca zararlı şey kullanıyoruz bunu da kullanırız şekline dönüşmemeli tabi ki hiç bir şey. Ama epilasyon aletinin zararları belki de şu an yediğimiz bir dilim domatesten bile daha azdır kimbilir? Çünkü herşeyin içinde olması gerekenden başka her şey mevcut artık bunları hepimiz biliyoruz. Ayrıca her gün her gün kullanılan bir şey de değil ki canım bu alet. Bence bu kadar gerekli birşeyi zararlı diye düşünüp kullanmaktan vazgeçmek şu şartlarda biraz komik olur diye düşünüyorum.

Benim anlayamadığım başka bir şey var. Sürekli bir sürü flash başlık olabilecek konularda güya zararsız olduğu için öve öve bitirilemeyen bir sürü şeyler veya tam aksine işte zararları olan bir sürü şeyler çıkıyor ortaya. Ve sonuçta bir şekilde içinde bulunduğu şartlara göre bir dolu insan kimi kabul ediyor kimi reddediyor ve kullanıyor veya kullanmıyor bahsedilen şeyleri.

Ama ilginç olan ve dikkat etmemiz gereken şey bence çok daha farklı. Her konuda bu kadar çok bilgi kirliliğine karşı ne yapmamız gerektiğini düşünmek, çok daha önemli ve daha mantıklı. Bilgi sahibi olmak istediğimizde, kendi istediğimiz ve sahip olmamız gereken bilgiye mi ulaşıyoruz acaba? yoksa ulaşmamız gerektiğini düşündüren, bilgilerle mi sınırlı kalıyoruz? bu soruyu o kadar çok soruyorum ki kendi kendime, kimbilir günde kaç kere ve kaç yerde?

Beni çok etkileyen ve çok sevdiğim bir sözü burada sizinle de paylaşmak isterim. Gerçi artık o kadar çok kez tekrarlamaya ve her aklıma geldiğinde paylaşmaya başladım ki niyeyse buna değinmeden geçemez oldum.

"Akıllı insanlar istedikleri şeyi öğrenirler, orta insanlar başkalarının istedikleri şeyleri öğrenirler" miş.

Ben elimden geldiğince birinci kategoride olmaya çalışıyorum. Yani gözüme gözüme sokulan ve farkında olmadan zihnime kazınan şeylerin kıskacında kalmamaya özen gösteriyorum. Bu çok zor oluyor ama. Çünkü bilinçaltı sinyalleriyle veya bir tıklamayla hatta tıklamadan bile koca tv ekranlarını veya bilgisayar ekranlarını kaplayan, yanıp sönen yanıp sönen ikaz lambası gibi şeyler dışına çıkabilmek, en doğruya ulaşabilmek çok zor gerçekten bu şartlarda. Çünkü direk olarak daha baştan zaten sanki başka seçenek yokmuş gibi belli bir havuzun içine atılmış oluyoruz ve oradan ibaret bırakılıyoruz. Özellikle sağlık ve çevre konusunda bilinç arttıkça kafalar daha da karışacak gibi görünüyor. Sunulan seçenekler sanki hepsi böyleymiş gibi lanse edilince mecburen bizler de bunlara yöneliyoruz ve bir kere alışkanlık haline getirdiğimiz şeyleri de değiştirmemiz gerçekten zor. Ta ki bir gün bunun değişmesini sağlayacak başka bir yönlendirmenin oltasına takılıncaya kadar. Allah hepimize sağlık ve herşeyin hayırlısını versin. Sorgulamak ve sürekli en doğruya ulaşmak konusunda gayretli olmamız gerekiyor. Çünkü sağlık korumamız gereken en değerli hazinemiz ve hayatın provası yok ne yazık ki. Hiç olmazsa elimizden gelenleri yerine getirmek zorundayız kendimiz için, çocuklarımız için, sevdiklerimiz için ve daha iyi daha sağlıklı bir gelecek için...

ben hamilelikten öncede hamilelğim sırasındada makina kullandım ve kullanıyorum şimdiye kadar bir zarar ila karşılaşmadım
ama bence hayatından birşeyleri çıkaracaksan önerim cep tlfnu :) bilgisayar:) mikrodalgafırın ile başla.......
çünkü hamilelğin 30. haftasından sonra makinaya dualar edeceksin mesela şu anda ben çoook rahatım ne ağda ne jilet derdim var haftada bir tekrar ediyorummakinayla ohhh içimde dışımda rahat çok şükür.....

Back
X