Epilasyon ve kıl Hakkında TÜM bilgiler, lazer ve iğneli ep. Mağduriyetleri (yanık vs)

Bapp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
2
6
Merhaba. Bu benim bu forumdaki ilk ve son mesajım olacak, bu mesajı yazdıktan sonra kişisel mesajlarınıza cevap yazmayacağım, aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde açıklayıcı olacaktır çünkü yazdıklarım. Konunun sonunda da bir kural ihlali yapacağım ve muhtemelen banleneceğim, bunu yapmayabilirdim ama burada başımdan geçenleri ve öğrendiklerimi dürüstçe paylaşırsam en azından bir kişinin hayatını kurtarırım diye düşünüyorum o yüzden size kalmış durum. Ha şuraya gidin şu doktora görünün diye tavsiye ve reklam da yapmayacağım yoksa amacıma ters olur herşey. Bunu da epilasyon ile en son girilen yorumları görünce karar verdim. Cehalet diz boyu. Kız tüyüm var demiş lazere git denmiş cevapta. Neyse. Başlıyorum.

İlk olarak ağda ve cımbız denen saçmalıktan bahsedeceğim. Ağda yapıldığı zaman, bilmeyenler için, vücut onu kıl kökü yaralanması olarak algılar ve o bölgeye kan dolaşımı hızlanır. O kan, hem alınan kılların zamanla güçlenmesini sağlar, hem de aktif olmayan, yedekte duran kıl köklerini uyarır. Yani eskisinden daha çok kıl sahibi olursunuz zamanla. İnce olan kıllar kalınlaşır. İnanmıyor musunuz? O zaman ilk ağda yaptığınız zamanı hatırlayın. Ne kadar süre sonra kıllarınız yeniden çıkmıştı? Ya şimdi? Kaşlarınızı alıyorsunuz hepiniz. Ne durumda o kaşlar? Mücadele edebiliyor musunuz onlarla? Demek ki ağda aslında iyi bir çözüm değilmiş. 40 yaşında falan bazı kadınlar ağda yapa yapa bacaklarımda kıl kalmadı bak derler. Bu tamamen şans işidir. Bazen ağda cilde öyle zarar verir ki zamanla, kıl kökleri ölürler. Ama bu herkeste olmaz. Olsa idi sizde olurdu. Bende olurdu. lotoyu kazanmak gibi birşey olsa gerek. Zaten bacak bölgesine kan dolaşımı yaş ilerledikçe azaldığı için de kıllar çok yaşlandığınız zaman ağdadan dolayı çıkmayabilirler. Bu demek değildir ki ağda yapın. Bence ağda ve cımbız yapmayın asla eğer niyetiniz tamamen kurtulmaksa. Hele hormonal probleminiz varsa cümbüş olur ağda. Surat kıllarınız varsa hele.

Jiletten çok bahsetmek istemiyorum. Nedenini sonra yazacağım. Bilimsel olarak jilet yapıldığı zaman kıllar kesildiği için sertleşmiş hissi algılandığı söylenir ve kılları güçlendirmez denir. Ama benim vücutta bu tam tersi oldu. Ne diyeyim bilemedim. Neyse, şimdi kalıcı olarak kılları yok etme yöntemlerine geçelim.

Edit: Tüy dökücü kremler dehşet şekilde kıl arttırır. Kullanmayın. Çakmakla yakmaktır ya da hidrojen peroksit ile beyazlatmadır, subjektif olarak bende negatif etki yaratmıştır ama kesin konuşmayacağım. Köke zarar veren herşey kılı güçlendirir sadece bu kadar bilin.

Öncelikle benim her yerimde ama her yerimde çok kalın kıllar vardı. Lazer epilasyona girmeden önce zamanında çok reklamı yapılan ama şu an hiç mi hiç reklamı yapılmayan bir ürün olan "Bioder" adlı saçmalığı kullandım. Şimdi yazacaklarım size çok subjektif gelebilir. Sonuçta benim yaşadığım deneyimleri paylaşıyorum burada, herkes için geçerli olmayabilir, ancak bazılarımız hatta çoğumuz için geçerlidir. Aradan biriniz çıkar da ya bende bu etkiyi yaratmadı diyebilir sen sahtekarsın diyebilir.. Bu ihtimal zaten olmasa herkeste bu etkiyi yarattı da derim. Herneyse.. Bioder denen zımbırtı kıl yok edici değildir. Kıl geciktiricidir. Geciken kıllar zayıflayabilir. Asla yok olmazlar. Tanıdığım kimsede işe yaramadı ve kıllar da yol olmadı. Belki 100 kişiden birinde yok olmuştur. Bu riski almaya değer derseniz deneyin arkadaşlar. Unutmayın ki bunu yaparken ağda yapacak ve uyuyan kıl folüküllerini de uyaracaksınız. Dünyada kıl yok eden bir tane krem vardır adı da Vaniqa idir ve bu herkeste işe yaramaz ve her kılda işe yaramaz. Türkiye'de de olduğunu sanmıyorum. Çok uzun kullanım gerekir. Bioder eğer dediği işi yapıyorsa neden bu listede yok? neden amerikalılar almamışlar bioderi? Araştırın bakalım bioderi internetten, aynı sembolle bir ilaç göreceksiniz ismi biraz değişik. Yabancı sitelerde göreceksiniz bunu umarım ingilizceniz vardır. Kıl yok ettiğini iddia eden bir ilaç kendisi di mi? Dalga geçiyorlar ilaçla. Bioder kıl yok edici değildir, geciktiricidir. Aksini söyleyenlere inanabilmem için kanıt lazım. Burada bioder sponsoru biri çıkar süper ilaç der artık yemiyorum bu oyunları.

Lazere geçelim. Haha lazere geçelim. Lazer epilasyon, çağımızın en büyük dolandırıcılığıdır arkadaşlar. Özellikle türkiye gibi bir ülke için bu direk yamyamlara açık bir sektördür. Çünkü kıllıyız aşırı diğer insanlara oranla. Kıl demek para demek bu insanlar için. Hiçbir yetenek gerekmeyen bir işlem ile milyonlar vurdular. Hele ilk çıktığında yaptırdıysanız benim gibi, o zaman millet alıyordu makineyi giyiyordu önlüğü uzman oluyordu iki dakikada şimdi en azından "biraz" regulasyonu var. Şimdi nasıl anlatayım bu işi size o kadar çok şey söyleyebilirim ki... Öncelikle SAKIN SAKIN SAKIN SAKIN SAKIN yüzünüze lazer yaptırmayın. Bir daha söylüyorum. YÜZÜNÜZE LAZER YAPTIRMAYIN NE OLURSA OLSUN. Ya da yaptırın ve benimki gibi yansın. Seçim sizin. Ama herkesin yüzü yanmıyor di mi.. Evet. Ama lazer ne yapıyor herkese onu söyleyeyim bari, özellikle yüz bölgesine. Şimdi lazerin çalışması için kıl köklerine belirli bir ısı ulaştırması lazım, o ısı da kökü yakıyor, yani zarar veriyor di mi. Yukarda ne yazdım? Kıl kökü zarar görür ise vücut oraya kan dolaşımını arttırıp kılı güçlendirir. Hepimizin her yerinde görünmeyen kıllar vardır, ya da ayva tüyü şeklinde kıllar vardır. Bu kıllar eğer lazer tarafından uyarılırsa daha önce sahip olmadığınız kıllarla baş edersiniz. Acaip yerlerde kıllar çıkar. Bunu da geçelim vücuttaki uygulamalarına gelelim. Gene aynı prensip. Ancak bir fark var. Eğer gerçekten saç gibi kıllarınız varsa, kıllar kapkara ise(renkli değil lazer renk görmez, gören lazerler de güçlü değildirler İNANMAYIN MAHFOLURSUNUZ), ve kıl yoğunluğu çok çok aşırı ise, belki kıllarınızın bir kısmı ölecektir ve geri kalanlar incelecektir. Ama ince kıllar da gene kalınlaşacaktır. Kıl olmayan bölgeler kıllanacaktır. Ben lazeri sadece koltuk altı (sadece kıl olan yerlere, sakın ince ayva tüylerine değil), genital, ve erkek bacağı gibi yerlere ki ayı gibi olması lazım kılların abartısız, bu noktalara belki öneririm. SAKIN başka yere yaptırmayın. Bence de hiç yaptırmayın hatta lazeri, varlığını da unutun. Lazerle ilgili 2 yalan daha. 4-6 seans yeterli derlerdi benim zamanımda. Bu yalandır. 10-15 diyelim şuna ya da ömür boyu. Zamanında bir kız arkadaşım, bana laf atmaya çalışırdı bak ben 4 seans oldum lazer şu kadar aydır çıkmıyor kıl. Bir süre sonra hepsi geri çıktı ve daha güçlü olarak çıktılar. Yani tüm kıllar bitti kurtuldum da deseniz 1 belki 2 yıla yeniden
çıkıyor hepsi. Geçmiş olsun. Lazer kullanmayın son diyeceğim kendinizi seviyorsanız. Bana inanmıyor musunuz? neden, zannedersem FDA lazeri kalıcı kıl yok etme yöntemi listesinden çıkardı? neden klinik datalarda sadece dünyada 1 kişide %100 sonuç var diğerlerinde alakası bile yok? Açıkçası çok karamsar oldum belki ama bu iş de biraz şans işi ama şansı olan da çok çok çok az. O paraları çöpe atıp, aktif olmayan kılları uyarmaya değer mi? Yanık riskine, buradaki operatörlerin dolandırıcı gülücüklerine kanmaya değer mi...

İğneli epilasyon... Arkadaşlar.. Açık söyleyeceğim eğer kıllardan kurtulacaksanız tek ve kesin çözüm budur ANCAK çok büyük bir risk faktörümüz var önümüzde... Faktörün adı Türkiye. Hayatımı yok ettiler benim.. Size de aynısının olmasını istemiyorum. O yüzden bunu yazacağım burada ve gideceğim. Burada bir sürü başlık gördüm herkes sormuş kime gidilir, bu izler kalıcı mı, beni yaraladılar mı diye.. Hepsinin cevabını vereceğim. Ama merak etmeyin. sözümde duracağım ve reklam içermeyecek. Birşey satmaya çalışmıyorum burada başkaları gibi.

İğneli epilasyon, özellikle de ağda yapmamışsanız çok kısa sürede sonuç veren bir olaydır. Bölgeye göre 9-18 ay arası düzenli ve başarılı yapıldığında tamamen kılsız olmak mümkündür. Sakalda 18 aydır mesela ama daha kısa da sürer daha uzun da bazen, çok değişken faktör var. Ama mesela kol diyelim, bir terim var "first clearance" diye, bir tur diyorlar burada, bir bölgenin tamamen ilk temizlenmesidir. kol mesela birinci tur 4 saat sürdü, ikincisi mesela 1 saat sürer ve bu azalır da azalır.bu şekilde yukarıda bahsettiğim süreçler geçer. Daha az da geçebilir. Size bağlı. Ne kadar ağda yaptığınıza bağlı. Bağlı da bağlı. Kesin çözümdür. Ancak... benim her yerimi yaktılar. Nereye gittiysem yaktılar. Kim yaptıysa yaktı. Bazıları burada önerdiğiniz isimler hatta. İsim asla vermeyeceğim. Tüm vücudumda 7 senedir iğne izleri var, nereye iğne girdiyse yandı ve iz bıraktı. Araştırmalarım sonucunda bir kanıya vardım ne yapılması gerektiğine dair iğneli epilasyon konusunda. Benim için çok geç belki. Ama sizin için değil. Dinleyin..

Bu ülkede ekonomi yurt dışındaki ekonomilere göre çok zayıf ve gümrük denen olay var. İğneli epilasyon için öncelikle düzgün bir makine gerekiyor. Çoğu epilasyon yapan da bu makineleri almıyor, çünkü yurtdışında 4000 dolar vs civarında gezen bu makineler, burada tekelci dağıtım şirketi yüzünden 10 000 euro civarı fiyatlara yakın satılıyor (bir kaç sene önce bu fiyatı demişlerdi). O yüzden herkes eski, artık yurtdışında asla kullanılmayan makinelerle çalışıyorlar. 80li yıllardan kalan makineleri kullanan kuruluş ve kişiliklere selamlar. Ayrıca do it yourself yani kendi kendine yapım makinelerini profesyonel olarak kullanan kişilere de selamlar. Kimse çıkarıp vermiyor cebinden 35 bin tl yeni makine almaya, kim verir! Olan kime oluyor? Bana tabi. Şimdi size iğneli konusunda dikkat etmeniz unsurları yazacağım.

- Öncelikle kullanılan makinenin markası, modeli, kaç yılında yapıldığı çok önemli. Bunu yaptıracağınız yere sorun. Cevap vermezlerse bu konuda siz de oraya gitmeyin. Bu kadar basit. Güzelliğiniz daha önemli onların para kazanmasından. Son 10-15 senede çıkan makineler bilgisayarlıdır ve bir çok ayarı vardır, picoflash vs gibi, cildi yakmazlar ve daha az acıtırlar belki de HİÇ acıtmazlar. Apilus marka Platinum molde makine en iyi makinedir. İlla bu makine olacak diye bir kural yok. Muadil birşey de olabilir ama makineyi araştırın. Eski yıllardan kalma birşeyse yapan kim olursa olsun ASLA yaptırmayın, risklidir.

-Kullanılan iğneler.. Aslında onlar iğne değil, biz iğneli epilasyon diyoruz bu olaya, "probe" deniyor bu olaya iğne yerine. Burada da iki çeşit iğne var. Biri normal iğne, diğeri de altın iğne hani 10 tl verdiğiniz ama aslında çöp kadar değeri olmayan iğneler. Altın iğne altın suyuna batırılmış normal iğneden farkı yok, size altın bu demelerine falan kanmayın yani. ha ama bir özelliği var, elektriği biraz daha iyi iletiyor. Zaten canım türk epilasyoncuları da bunu kullanarak iğneli epilasyon yapıyor ve beni mağdur ediyor. Normal iğne de altın iğne de girdiği kılın kökü değil, etrafındaki deriyi de yakan aletler. Zannedersem bu iğne türü ile kılın köküne tam girmeye gerek kalmadığı için etraftaki deriyi yakan epilasyoncu kardeşler yüzünden benden bu izler kaldı. Yurtdışında yeni bir iğne türü var. Yalıtımlı iğne. Sadece kılın köküne enerji veriyor. Tek kullanımlık olması altın ile kıyasla dezavantajı. AMA DERİYİ YAKMIYOR. yani sadece ciddi epilasyonculara göre bir ürün. benim epilasyoncum burada satılmadığını söyledi bu iğne türünün.

- Ayak pedalı olayından bahsetmek isterim ama kesin şeyler söyleyemeyeceğim. Normalde yeni makinelerde hem ayak pedalı hem pedalsız otomatik özellik var. Konuştuğum ciddi profesyoneller artık ayak pedalı kullanmadıklarını söylemekte. Çünkü daha yavaş, ve pedala basarken bazen iğneyi tutuşta sıkıntı olabiliyor. Ama pedallı çalışan da var, o yüzden bilemedim ne diyeyim ama aklınızda olsun bu konu da.

-Kabuklanma. Arkadaşlar iğneli epilasyonda kabuklanma olmaması lazım. Bitti. Olan varsa aşırı akım veriyor ya da deriyi yakıyor bilginize. Normal geçirmeye çalışabilirler yemeyin. Hele bu yukarda bahsettiğim yalıtımlı iğne hiç bırakmıyor kabuk. Ha şunu da diyeyim. Kabuk olabilir bazen. Ama bazen. Sadece girilen noktalarda noktasal hafif kabuklanma ve max 1 haftada onun düşüşü, daha uzun değil. Benimkiler gibi 1 ay sürmemesi lazım. Kabuklanmayı normal geçiren yerler yeteneksizliklerini aşırı akım vererek örtbas etmeye çalışıyorlar.

-Tedavilerden sonraki süreçte yeni kıllar çıkar çıkmaz gitmeniz lazım. Öyle 5 ay bekleyeyim falan yok. 1-1.5 ayı geçmemeli randevunuz kıllar çıkmaya başladıktan sonra (hemen haftasında gidin yani) . Çünkü kıl ilk çıktığında anagen denen safhada oluyor ve tedavi en çok (hatta bazen tek) bu safhada işe yarıyor. Diğer safhalarda tedavinin etkinliği düşer.

-Ne kadar donanım ve deneyim yeterli olsa da epilasyon yaptırma kararını kesin vermeden önce bir iki dakikalık deneme seansı kesin yapın. mümkünse vücutta yapın kalın ve ince kıllar seçip, bakın vücut nasıl tepki veriyor. Vücutta yapın dememin sebebi iz kalırsa suratta değil vücutta kalır. baktınız ki kabuklanma yok, dalın.

-Dudak üstü bölgesi ÇOK hassastır. Girilecekse, karşınızdaki kişiye tam güveniniz olsun.

-Acıtmaması lazım. Acıyabilir bazı kişilerde. Ama acıtmaması lazım. Bitti.

Şimdi herkesin cildi farklı tepki verebilir. Belki herkeste aynı akım şiddeti ve makine kullanılmıştır, birinin cildi daha güçlüdür, yara yapmaz ama diğerininki yapar? Burada bahsettiğiniz "y şekerim bu hanım çok iyi" dediğiniz bir kaç isim beni mahfettiler ama bu forumda okuduklarıma göre mahfedilen sadece ben değilim benim gibi birkaç kişi daha var? E biz bunları hakettik mi? Yapan insanların ne yaptıklarını bilmesi gerekmiyor muydu? En sıkıntı veren cilt epilasyonda siyahi kadın cildi, ama bunu çözmüş adamlar, sıkıntısız tedavi yapılıyor siyahilere, e bizim cildi mi çözemediler?

Evet. Eğer önceden mağduriyetiniz olduysa ya da güvenilir bir yer bulamadıysanız şu tavsiyeme uyun. Paranızı biriktirin, dolar ya da euro alın. Araştırın, yurt dışında bu işi yapanlar var. Hem de hızlı ve daha etkili yapıyorlar. uzun vadede daha az canınız yanar, benim gibi olmazsınız. Bu ülkede bu sektöre para kaptırım sonra da güzelliğinizden olmayın. benim 6 saatlik ince kıllarım ve suratımda bir kaç yer kaldı. Kalça aram kaldı mesela. 10 sene geçti ve hala bu kılları bitiremediler arkadaşlar. Ben yurtdışında bir yerle konuştum, bu işin ciddi okulu ve ekipmanları var, buradaki gibi değiller. geri kalan seanslarımı yurtdışında yapacağım. Umarım vizem çıkar. Sizlere tavsiyem, eğer 22 23 yaşındaysanız, şu anki düzeninizde belki erkek arkadaşlarınız vs vardır utanıyorsunuzdur kıllarınızdan dolayı. Aceleci moda girmiş olabilirsiniz. Acele etmeyin, kimse sokakta sizin kıllarınıza bakmıyor ve çoğunlukla şuanki düzeninizin değişeceğini düşünüyorum. Biriktirin paranızı, işi bilen birisine yaptırın yurtdışında, düzgün epilasyon okullarından mezun olmuş, konu hakkında kitaplar yazan kişiler var. Ama onu da siz araştıracaksınız ben söylemeyeceğim :) Bu işler bu ülkede riskli. Belki cildiniz kaldırır dandik aletlerle de yapılabilir size epilasyon. Bana olmadı öyle. Dediklerim kulağınıza küpe olsun.

Son olarak kural dışı yazımı yazacağım. ben bir erkeğim ve hiçbir epilasyoncu bu ülkede erkeklere epilasyon yapmıyor! Yapanı bulana kadar canım çıktı bulduklarım da belirli alanlara yapmıyor. beni bu ülkenin kültürü ve düzeni mağdur etti. Erkek cildimle yandım, kadın olsam kim bilir ne kadar derin yanıklarım olurdu. Erkeğim diye son voltaj akım verdiler ben öyle düşünüyorum. Haram olsun her şey onlara.. Yurtdışında herkese ve her bölgeye yapıyorlar. Kadın uzmanlar bile erkeklerin özel alanlarına yapıyor. Keşke en başında bu dediklerimin bilincinde olsam. Asla burada yaptırmazdım.

Eğer sizin de beyaz yanıklarınız oluştuysa.. Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. ama genelde yapacak çok opsiyon kalmıyor. SAKIN lazer ve peeling denemeyin. Bu tedaviler derinin zarar görmüş bölgelerine inemiyorlar ve hiçbir işe yaramazlar (ya da pek bir işe yaramazlar). Daha sonrasında daha kötü bir cildiniz olabilir. Çok derin ve sancılı şekilde bir mikro iğneleme süreci biraz düzeltebilir ki şu an onu araştırıyorum. Bunu da evde siz kendinize derma roller alıp yapamazsınız. Bu ülkede kime güvenip yaptıracağim meçhul bu olayı. Lazer kullanmak yetenek gerektirmiyor manuel operasyonlara oranla, millet o yüzden herşeyi lazerle yapıyor ve fiyatı da daha fazla lazer uygulamalarının. Epialsyonda da böyle bu, saatte dakikası 3 tlden 180tl ağır çalışarak kazanmak mı daha makul? 20 dakikada lazer epialsyonla büyük vücudu bitirmek 1000tl almak mı? İğneleme sonucu ne olacak o da meçhul. Bitti. Geçmiş olsun. Banlerseniz de konumu silmemeniz sizin için daha yararlıdır. Bir gün sizin de başınıza gelebilir. Bu benim kolum ve tüm vücudum böyle. Allah beni cezalandırdı gibi geliyor. Elveda kadınlar kulübü.
20160619_203741.jpg
 
Son düzenleme:
X