Epilepsi biriyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

senvarsindiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
620
549
103
Herkese merhabalar. Size danışmak istediğim bir konu var. Kaç aydır düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden yorum almak beni daha da netlestirecek.
Çocukluktan beri çok beğendiğim birisi vardı çok yakışıklı bulurdum kendisini. Sabaha kadar izlerim ben bunu derdim içimden. Aşık değildim ama çok hoslanirdim. Tabi yıllarca süren birşey değil bu ara ara görürdüm ve birkaç ay aklımdan çıkmazdı. Sonra normal hayata dönüş yapardım. Neyse bu çocuk bana evlenme niyetiyle geldi. 3-4 senedir aynı hisleri oda paylaşıyormuş benimle. Bana açıldı ve hem şaşırdım hem de sevindim.. değişik hissediyorum açıkçası. O çok efendi çok düşünceli birisi. Konuşurken seçtiği kelimelerden ya da seçmediği kelimlerden o kadar belli ki bu. Çok beğeniyorum hem içini hem dışını. Malesef sevincim kursağımda kaldı. Çocuk epilepsi hastası. Önceden ilaçlara rağmen atak geciriyormus ama birkaç yıldır geçirmemiş. Kafamda koca bir soru işareti ne düşüneceğimi bilmiyorum. Bir yerden hastalık bu Allah vermiş sende olabilirsin diyorum bir yandan da ama seçersen bile bile lades diyeceksin diyorum. Var mı eşi epilepsi olan?

ben epilepsi hastasıydım. çok şükür atlattım fakat hala ara sıra nöbet geçiririm. Görüştüğünüz kişi ilaçlarını kullanıyorsa bir sorun olacağını sanmıyorum. epilepsi ciddi bi hastalık ama günlük hayatı etkileyen bir durum değil. bence siz evliliği bir daha düşünün ama hastalık yüzünden değil, ben bu adamla anlaşabilir miyim sevebilir miyim? diye.

Herkese merhabalar. Size danışmak istediğim bir konu var. Kaç aydır düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden yorum almak beni daha da netlestirecek.
Çocukluktan beri çok beğendiğim birisi vardı çok yakışıklı bulurdum kendisini. Sabaha kadar izlerim ben bunu derdim içimden. Aşık değildim ama çok hoslanirdim. Tabi yıllarca süren birşey değil bu ara ara görürdüm ve birkaç ay aklımdan çıkmazdı. Sonra normal hayata dönüş yapardım. Neyse bu çocuk bana evlenme niyetiyle geldi. 3-4 senedir aynı hisleri oda paylaşıyormuş benimle. Bana açıldı ve hem şaşırdım hem de sevindim.. değişik hissediyorum açıkçası. O çok efendi çok düşünceli birisi. Konuşurken seçtiği kelimelerden ya da seçmediği kelimlerden o kadar belli ki bu. Çok beğeniyorum hem içini hem dışını. Malesef sevincim kursağımda kaldı. Çocuk epilepsi hastası. Önceden ilaçlara rağmen atak geciriyormus ama birkaç yıldır geçirmemiş. Kafamda koca bir soru işareti ne düşüneceğimi bilmiyorum. Bir yerden hastalık bu Allah vermiş sende olabilirsin diyorum bir yandan da ama seçersen bile bile lades diyeceksin diyorum. Var mı eşi epilepsi olan?
korkmuyor musunuz böyle şeyler yazarken, yarınınızdan...

korkmuyor musunuz böyle şeyler yazarken, yarınınızdan...
Ne yazdım hanımefendi? Korkumu dile getirmem insanlara danışmam suç mu günah mı? Aşağılamadım küçük görmedim. Hastalık çekmedim zorluğunu bilemem, en iyi yaşayan bilir zaten bende onlardan yorum bekliyorum. Lütfen konuyu başka yerlere cekmeyelim.

Epilepsi hastaları adam yemiyor biliyorsunuz değil mi? Kriz geçiriyor ve dakikalar içinde bitip hayatına devam edebiliyor. Üstelik ilaçla tedavisi mümkün.
Sizi bilmem ama bence o çocuk sizden kaçmalı. Yazık.
Hastalık hakkında bilgim yok. Buraya öğrenmek için yazdım zaten. Üslubunuzu düzeltin.

Bir çift vardı tanıdığım, nişanlılardı trafik mazası geçirdi kız ve tekerlekli sandalye ye bağlı kaldı. Evlendiler, çocukları oldu, balkondan görürdüm işe gittiklerini akülü ile giderdi kız ve eşi elini tutardı her zaman kucaklarında bebekleri. Simit satarlardı ama yüzleri hep gülerdi. Demem o ki aşk varsa hastalıkların bir önemi kalmıyor. Aşıksanız bile bile lades mi diye sorgulamıyorsunuz? Endişe duymanız gereken şey beyefendinin epilepsi hastası oluşu değil karakter sahibi olmayışı olsun olur mu 💜 gerçekten adamsa merhametliyse iyi bir eş ve baba olacaksa hastalık zerre umrumda olmaz ömrümü seve seve paylaşırım..

Ne yazdım hanımefendi? Korkumu dile getirmem insanlara danışmam suç mu günah mı? Aşağılamadım küçük görmedim. Hastalık çekmedim zorluğunu bilemem, en iyi yaşayan bilir zaten bende onlardan yorum bekliyorum. Lütfen konuyu başka yerlere cekmeyelim.
Sevseydiniz korkmazdınız, bu sevgi değil kriterlere uyma durumu yoksa buraya sahibindende baktığınız araba full boyalı çıkmış gibi konu açmazdınız

Hastalık hakkında bilgim yok. Buraya öğrenmek için yazdım zaten. Üslubunuzu düzeltin.

O zaman buraya yazmadan önce açın bir zahmet arama motorundan araştırın. Burada her türlü hastalığa sahip insan var. Çocuğu hasta olan var, kendisi hasta olan var vs… hepsi var.
Epilepsi hastalarını ötekileştirici konu açamazsınız siz. Açarsanızda karşılaşacağınız yorumlara katlanacaksınız.
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Bunu unutmayın.

Sevdiğiniz insanı öyle nöbet geçirirken görmek zor. İlerde çocuklarında da bu hastalığın olabileceği endişesi de zor. Ama evlilik zaten zor günlerde birbirine destek olup hala aynı sevgiyle devam edebildiğinde gerçek evlilik oluyor. Ben endişenizi anladım açıkçası, saldıracak bişey de göremiyorum. İlaçlarını düzenli kullandığı sürece sıkıntı yaşamaz. Bi olay, başka Bi hastalık epilepsiyi tetikleyebilir. bu durumda da tedavisi tekrar düzenlenir. Günlük yaşantınıza engel olmaz.

O zaman buraya yazmadan önce açın bir zahmet arama motorundan araştırın. Burada her türlü hastalığa sahip insan var. Çocuğu hasta olan var, kendisi hasta olan var vs… hepsi var.
Epilepsi hastalarını ötekileştirici konu açamazsınız siz. Açarsanızda karşılaşacağınız yorumlara katlanacaksınız.
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Bunu unutmayın.
Hangi yazımdan kınadığımı çıkardınız hayret doğrusu

Kız arkadaşım vardı epilepsi hastası, şu an da evli, ara ara nöbet geçiriyordu ama evliliği ne derece etkiler bu durum bilmiyorum tabii. Yalnız çok gerçek kesit örneği gibi olacak ama, ileride daha kötüsüne denk gelip “keşke” deme ihtimalinizi de düşünün. Hiç birimizin yarını belli değil ki? Allah korusun sizde bu hastalığa sahip olabilirdiniz.

Sevdiğiniz insanı öyle nöbet geçirirken görmek zor. İlerde çocuklarında da bu hastalığın olabileceği endişesi de zor. Ama evlilik zaten zor günlerde birbirine destek olup hala aynı sevgiyle devam edebildiğinde gerçek evlilik oluyor. Ben endişenizi anladım açıkçası, saldıracak bişey de göremiyorum. İlaçlarını düzenli kullandığı sürece sıkıntı yaşamaz. Bi olay, başka Bi hastalık epilepsiyi tetikleyebilir. bu durumda da tedavisi tekrar düzenlenir. Günlük yaşantınıza engel olmaz.
Sonunda anlaşıldım sanırım. Bende zaten günlük hayatı etkiler mi etkilerse ne kadar etkiler bunları merak ediyordum. Teşekkürler cevabınız için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X