• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epilepsi lütfen yardım

ssaryms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
382
143
53
33
Bilmiyorum güvenen varmu ama bugun bi biyoenerji uzmanıyla tanıştım.nası oldu neydi bilmiyorum ama adam hiç beni muayene etmeden(genelde hastalıkları ayak altından tesbit ediyor) bende bulunan bazı hastalıkları tam ve net olarak sıraladı sağ yumurtalığımda küçük solda büyük kist oldunu söyledi (daha önceden biliyordum) sonra küçükken kriz geçirip geçirmediğimi sordu bende sinir krizi geçirdiğimi söyledim oda hayır sen epilepsi krizi geçirmişin dedi şok oldum aklım karıştı eve geldim netten araştırdım bu yıl içinde benim sinir krizi Die adlandırdığım belirtileri epilepsidede taşıyor aklım karıştı lise zamanundada bi anda uyku halindrn dolayı şüphelenmişlerdi bişey çıkmamıştı şimdi aklım çok karıştı korktumda aranızda epilepsi olanlar acaba belirtilerini yazabilirlermi bende çok stres anında bi anda nefes hızlı alıp vermeye başlıyorum sonra midemden uyusma başlıyo sonra tüm iç organlarım sanki küçülüyo ama bağırmam nası anlatıyım bilinçli ama istem dışı bi kaç seferindede bogazımı tırmaladım hani ne yaptımı hatırlıyorum ama sanki engel olamıyorum sonra sakinleştirici yapıyolar yüzümde tik başlıyo

Canım benim yiğenimde vardı epilepsi bi kere kucağımda nöbet geçirdi:( Boğazı'na bişey kaçmış gibiydi nefes alamıyordu sanki,teyze Boğazına biley kaçtı koş bak dedim aldı salladı sırtına vurdu olmadı sonra hast gittiler atak demişler var olduğunu biliyorduk ama bu farklıydı :( geçmiş olsun.

Ay inş sadece sinir krizidir kocamada diyemedim ya psikiyatri ye de gidiyorum olsa şüphelenmezmiydi

2007 den beri epilepsi ilacı kullanıyorum. Epilepsi krizleri çok çeşitlidir. Koku duyma, ses duyma, nefes tıkanması gibi belirtileri var. Ben koku duyardım derin nefes alıp vermeye başlayınca çevremdekiler anlardı.

Benim de olacağı zamanlar uykudan sonra olurdu. Çok sık nöbet geçirmezdim. Hafif atlatırdım. Ama iki defa ağır nöbet geçirdim. Ellerim ve ayaklarım kasıldı uzun süre ağrı çektim. Vücut direncim çok düşüktü nöroloji doktorum vitamin takviyesi verdi. 3 senedir nöbet geçirmiyorum.

Nöroloji doktoruna gidip mr ve eeg çektirmen gerekir. Bunlar olmadan kesin teşhis konulamaz.

Peki bu hastalık sonradan olan bişeymi ben beş sene önce bir anda uyuma sorunu yüzünden bu testlerim yapılmıştı bişey çıkmadı daha sonra bi trafik kazası sonrası bi anda çığlık atmaya başladım sonra bütün vucudum kasıldı ellerim büzüldü ambulans geldi sinir krizi dedi daha sonraki krizlerimde ondan sonra geldi ama hiç o kadar şiddetli olmadı yani beş yıl önce olmayan şimdi olabilirmi

Her epilepsi hastasının kriz ani da hastalığın çeşidi de farklıdır..Eeg ve işin uzmanı bi nörolog ile istediğiniz sorunun cevabını net bir şekilde alabilirsiniz. .
Ama bu tür gittiginiz yerler ne kadar guvenilip bu kadar ciddiye alınır orası da ayrı bir konu..

Ya bazen benimde göğüs kasesinde başlayan bi kasılma olur sanki birşey iç organlarımı sıkıştırıyor gibi, aynı anda başıma saplanır ağrı. O an hareket etmek istemem. Ay konuyu takipteyim merak ettim valla. Allah korusun. EEG falan da çektirmiştim temiz çıkmıştı.

Bir de uyuma sorunu derken tam olarak neyden bahsettiniz açıklar mısınız?

Ya şimdi o adamın lafına güvenerek deil hiç gelmedi aklıma bu hastalık adı geçince belirtilerine bakıım ddm genelde aynı gibi yoksa o adamın sözüyle deil inş en yakın zmnda bi doktora gidicem ama korkuyorum

Uyuma sorunu dersteyken bi anda uykum yokken arkadaşlarım uyandırıyodu yani hiç bişey hatırlamıyordum bi anda kut Die sınav esnasında falanda oldu ama seslendiklerinde kalktım bayılma deil yani uyku kendini belli eder ben sadece uyandırıldımı hatırlıyordum

Uyuma sorunu dersteyken bi anda uykum yokken arkadaşlarım uyandırıyodu yani hiç bişey hatırlamıyordum bi anda kut Die sınav esnasında falanda oldu ama seslendiklerinde kalktım bayılma deil yani uyku kendini belli eder ben sadece uyandırıldımı hatırlıyordum
Anladım canım. İyi bir hastane iyi bir doktor şüphelerini yok eder. En kısa zamanda bir doktora git :)

Böyle tahminlerle, acabalarla olmaz. Bir nöroloji uzmanına gidip muayene olmalısınız. Ancak böyle tespit edilir.
Psikiyatrinin epilepsiyle alakası yok ayrıca. Psikiyatristin şüpheleneceği bir şey yok.

Back
X