- 2 Ağustos 2021
- 134
- 68
- 48
- 25
- Konu Sahibi Mucize bebek 1201
-
Muhtemelen heyet raporu istenir sizden.Merhabalar arkadaşlar bundan 3 yıl önce eşim askerdeyken kızımı ve öncesinde ikiz bebeklerimi kaybettiğim için epilepsi hastası tanısı koydular.3 eeg den sonuncusu biraz sıkıntılı çıktı.ve ilaçlar başlandı.ilaçları 1 yıl kullandıktan sonra kontrolü ve ilaçları bıraktım.ve o sırada ne ilaç kullanımım nede eeg geçmişim var şu an ehliyet almak istiyorum gayet sağlıklıyım 2 yıldır da nöbet geçmişim ve ilaç kullanımım yok.Son ilacımı 23.11.2023 te aldığım için doktorum o güne kadar bekleyelim tekrar eeg çekelim normalse sistem takipte ister sağlıklıda diyebilir dedi.o kadar çok istiyorum ki ehliyet çıkarmayı.sorum şu belirtilen kriterlere uymuyorum 6 aylık kontrolleri yapmadım egg çekilmedim ama ilaç kullanımım ve nöbetim yok.bu durumda olup ehliyet alan arkadaşlar var mı acaba
Kusura bakmayın kırıcı olmak istemem ama çok mu önemli ehliyet anlamadım sonuçta bu rahatsızlığınız var hiç korkmuyor musunuz direksiyon başında nöbet geçirmeye? Hadi kendi canınızı geçmişsiniz de nasıl kazalara sebep olma ihtimaliniz olabilir çok kötü benceMerhabalar arkadaşlar bundan 3 yıl önce eşim askerdeyken kızımı ve öncesinde ikiz bebeklerimi kaybettiğim için epilepsi hastası tanısı koydular.3 eeg den sonuncusu biraz sıkıntılı çıktı.ve ilaçlar başlandı.ilaçları 1 yıl kullandıktan sonra kontrolü ve ilaçları bıraktım.ve o sırada ne ilaç kullanımım nede eeg geçmişim var şu an ehliyet almak istiyorum gayet sağlıklıyım 2 yıldır da nöbet geçmişim ve ilaç kullanımım yok.Son ilacımı 23.11.2023 te aldığım için doktorum o güne kadar bekleyelim tekrar eeg çekelim normalse sistem takipte ister sağlıklıda diyebilir dedi.o kadar çok istiyorum ki ehliyet çıkarmayı.sorum şu belirtilen kriterlere uymuyorum 6 aylık kontrolleri yapmadım egg çekilmedim ama ilaç kullanımım ve nöbetim yok.bu durumda olup ehliyet alan arkadaşlar var mı acaba
Ben zaten kendimi ve çocuklarımı tehlikeye atacak bir duruma gelmem.çünkü gayet sağlıklı bir insanım.herhabgi bir sorunum yok ona bakarsanız direksiyon başında kalp rahatsızlığı tansiyonu şekeri olan binlerce sürücü var diyelim ki direksiyonda kalp krizi geçirdi bir anda oldu bu insan neden ehliyet verildi yada tansiyonu fırladı ve bayıldı yada şekeri düştü eli ayağı tutmamaya başladı bunlara neden ehliyet veriliyorda benim gibi yıllardır olmaamış ilaç kullanmayan bir insana böyle bir engel var haksızlık değil mi sizcede.O zaman tansiyonu şekeri kalp rahatsızlığı olandan da ehliyet alınsınKusura bakmayın kırıcı olmak istemem ama çok mu önemli ehliyet anlamadım sonuçta bu rahatsızlığınız var hiç korkmuyor musunuz direksiyon başında nöbet geçirmeye? Hadi kendi canınızı geçmişsiniz de nasıl kazalara sebep olma ihtimaliniz olabilir çok kötü bence
Uygun oldugunuzu düşünüyorsanız kontrollerinize girin madem, doktordan onay almanız gerekecek.Ben zaten kendimi ve çocuklarımı tehlikeye atacak bir duruma gelmem.çünkü gayet sağlıklı bir insanım.herhabgi bir sorunum yok ona bakarsanız direksiyon başında kalp rahatsızlığı tansiyonu şekeri olan binlerce sürücü var diyelim ki direksiyonda kalp krizi geçirdi bir anda oldu bu insan neden ehliyet verildi yada tansiyonu fırladı ve bayıldı yada şekeri düştü eli ayağı tutmamaya başladı bunlara neden ehliyet veriliyorda benim gibi yıllardır olmaamış ilaç kullanmayan bir insana böyle bir engel var haksızlık değil mi sizcede.O zaman tansiyonu şekeri kalp rahatsızlığı olandan da ehliyet alınsın
Ben seker hastasiyim, tahlil vs yaptirdim yenilerken; ancak bu soylediklerinizin hicbiri epilepsi ile ayni kategoride degil. Epilepsi nobeti ongorulemez bir nobet, digerleri genellikle bastan sinyal verir.Ben zaten kendimi ve çocuklarımı tehlikeye atacak bir duruma gelmem.çünkü gayet sağlıklı bir insanım.herhabgi bir sorunum yok ona bakarsanız direksiyon başında kalp rahatsızlığı tansiyonu şekeri olan binlerce sürücü var diyelim ki direksiyonda kalp krizi geçirdi bir anda oldu bu insan neden ehliyet verildi yada tansiyonu fırladı ve bayıldı yada şekeri düştü eli ayağı tutmamaya başladı bunlara neden ehliyet veriliyorda benim gibi yıllardır olmaamış ilaç kullanmayan bir insana böyle bir engel var haksızlık değil mi sizcede.O zaman tansiyonu şekeri kalp rahatsızlığı olandan da ehliyet alınsın
E aynı mantıkta hiçbir şey olmasa bile karşıdan gelenin bir anlık manyaklıkla şerit değiştirip size çarpması da olası o zaman hiç kimseye ehliyet vermesinler ? Kıyas yaptığınız şeyler aynı şeyler değil sizin yıllar dediğiniz 2 yıl çocuk sahibi olarak her şeyden önce karşınıza geçip elinize ehliyeti bedava sağlık kontrolsüz verseler sizin acaba diye düşünmeniz gerekiyorBen zaten kendimi ve çocuklarımı tehlikeye atacak bir duruma gelmem.çünkü gayet sağlıklı bir insanım.herhabgi bir sorunum yok ona bakarsanız direksiyon başında kalp rahatsızlığı tansiyonu şekeri olan binlerce sürücü var diyelim ki direksiyonda kalp krizi geçirdi bir anda oldu bu insan neden ehliyet verildi yada tansiyonu fırladı ve bayıldı yada şekeri düştü eli ayağı tutmamaya başladı bunlara neden ehliyet veriliyorda benim gibi yıllardır olmaamış ilaç kullanmayan bir insana böyle bir engel var haksızlık değil mi sizcede.O zaman tansiyonu şekeri kalp rahatsızlığı olandan da ehliyet alınsın
Epilepsi tedavisini ilacını vs kafanıza göre mi bıraktınız? Neye göre verdiniz bu kararı, siz bitti diyince bitti mi? Kontrol yok takip yok, hastalığın seyri ne durumda bilgi yok ama ehliyeti çok istiyorum. Kalp rahatsızlığı tansiyon şeker vs bunlar epilepsi atağı gibi saniye içinde mi oluyor? Yani diyabeti olan biriyle epilepsi hastasını bir mi tutuyorsunuz?ilaçları 1 yıl kullandıktan sonra kontrolü ve ilaçları bıraktım.ve o sırada ne ilaç kullanımım nede eeg geçmişim var
Tehlikeli durum olsa kendimi eşimi ve çocuklarımı riske atmamOncelikle basiniz sagolsun.
Epilepsi hastalarının ehliyet alma durumlarini bilemiyorum ancak daha once nöbet gecirdigi icin kazaya sebebiyet veren epilepsi hastalariyla ilgili okudugum haberler konuya tarafsiz yorum yapmami engelliyor.
Tehlike degil mi sizce de?
Doktorum ilacı bıraktırdı bana ilaçları alınca yan etki yapıyordu ilaçsız 2 3 yıl bekle daha sonra son eeg ile tanıyı noktalarız dedi ama benim ehliyetim girince işin içine hesaplanan gibi olmadıEpilepsi tedavisini ilacını vs kafanıza göre mi bıraktınız? Neye göre verdiniz bu kararı, siz bitti diyince bitti mi? Kontrol yok takip yok, hastalığın seyri ne durumda bilgi yok ama ehliyeti çok istiyorum. Kalp rahatsızlığı tansiyon şeker vs bunlar epilepsi atağı gibi saniye içinde mi oluyor? Yani diyabeti olan biriyle epilepsi hastasını bir mi tutuyorsunuz?
Ehliyeti alın madem çok istiyorsanız ama sıfırdan tekrar kontrolleri, testleri, tahlilleri yaptırın. Doktor kontrolüne girin. Araba kullanırken asla epilepsi atağı geçirmem diye garanti veriyor musunuz? Ehliyetim 18 senelik ama trafiğin ters tarafta olduğu yerde yaşıyorum. Bazısı kolay adapte oluyor ama ben kendime güvenemediğim için burada araba kullanmıyorum. Sinyal silecek dönüşler giriş çıkışlar hepsi ters. Kendi canımdan çok başkalarının canına kast etmekten korkarım. Belki bana bir şey olmaz ama karşıdakine zarar verirsem vicdan azabı çekerim.
üzgünüm ehliyet alamazsın ve almamalısın da zaten kontrollü hasta değilsin ve hastalığın gel geç değil, tamamı ile iyileşme göstermez tetikleyen herhangi bir şeyde yeni bir nöbet geçirme ihtimalin var ve direksiyonda kendini geç ama başkalarına zarar verme lüksün yok bile bile lades demezlerMerhabalar arkadaşlar bundan 3 yıl önce eşim askerdeyken kızımı ve öncesinde ikiz bebeklerimi kaybettiğim için epilepsi hastası tanısı koydular.3 eeg den sonuncusu biraz sıkıntılı çıktı.ve ilaçlar başlandı.ilaçları 1 yıl kullandıktan sonra kontrolü ve ilaçları bıraktım.ve o sırada ne ilaç kullanımım nede eeg geçmişim var şu an ehliyet almak istiyorum gayet sağlıklıyım 2 yıldır da nöbet geçmişim ve ilaç kullanımım yok.Son ilacımı 23.11.2023 te aldığım için doktorum o güne kadar bekleyelim tekrar eeg çekelim normalse sistem takipte ister sağlıklıda diyebilir dedi.o kadar çok istiyorum ki ehliyet çıkarmayı.sorum şu belirtilen kriterlere uymuyorum 6 aylık kontrolleri yapmadım egg çekilmedim ama ilaç kullanımım ve nöbetim yok.bu durumda olup ehliyet alan arkadaşlar var mı acaba
Giriyorum zaten eeg mr ne isterlerse veririm sorun görürse vermesinler zaten ki sorun görsem böyle konuşmamUygun oldugunuzu düşünüyorsanız kontrollerinize girin madem, doktordan onay almanız gerekecek.
Gözlerinizle kendinize aynadan MRI çekebiliyor musunuz?Giriyorum zaten eeg mr ne isterlerse veririm sorun görürse vermesinler zaten ki sorun görsem böyle konuşmam
Düzenli kontrole tekrar başlayın. Yani yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa yaptırın. Her epilepsi atağında hastaneye gidilmiyorsa kayıt da edilemiyor. O nedenle durumunuzu kayıt altına aldırın. Üyeler yazmış şartları, düzenli kontrol ve temiz eeg sonuçları. Eşime ve çocuklarıma asla zarar verecek bir şey yapmam diyorsunuz ama trafikte sadece onların canları söz konusu değil. Diğer sürücüler ve onların aracındakileri de düşünün. Tamam trafik facia, maganda dolu ama bizim gibi düzene kurala uyanlar da var.P
Doktorum ilacı bıraktırdı bana ilaçları alınca yan etki yapıyordu ilaçsız 2 3 yıl bekle daha sonra son eeg ile tanıyı noktalarız dedi ama benim ehliyetim girince işin içine hesaplanan gibi olmadı
E zaten ben de aksini söylemedim. Doktor da aynı fikirde ise alırsınız.Giriyorum zaten eeg mr ne isterlerse veririm sorun görürse vermesinler zaten ki sorun görsem böyle konuşmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?