Epizyotomi dikişlerin düşmesi

fenus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2022
34
13
3
29
Selam arkadaşlar. 18 gün önce doğum yaptım. Ve doğum kesisi atıldı. Dışarıda yaklaşık 7-8 dikişim gözüküyor. İlk haftalarda çok ağrım sızım olmuştu ancak toparladım. Bu süreçte temizliğe ve batikonlamaya dikkat ettim. Şuan tam olarak göremiyorum ama bugün banyo sonrasında tekrar batikon sürmek için baktığımda neredeyse bütün dikişlerin sarktığını gördüm. Bir tanesine dokunayım derken dikiş elime geliverdi. Eriyen dikiş olduğunu söylemişlerdi. Dikişin elime gelip düşmesi iyileşme sürecinde olduğunu mu gösteriyor yoksa dikişlerim tutmadığı için mi böyle oldu? Yaşayan, bilen var mıdır?

Ayna karşısında bak kendine aciklik varmı diye açılmış da olabilir

Kuruyup dökülüyorlardır artık kuzum. Normaldir. Gene ayna karşısında bak. Açıklık, kanama, anormal acı vs var mı ya da enfeksiyon belirtisi. Ama dediğim gibi, sanmıyorum. Çok geçmiş olsun kuzum. Ben de hamileyim epizyotomiden çok korkuyorum. Keserken acıyor mu ya da sonrasında aşırı ağrı vs oluyor mu ?

Kuruyup dökülüyorlardır artık kuzum. Normaldir. Gene ayna karşısında bak. Açıklık, kanama, anormal acı vs var mı ya da enfeksiyon belirtisi. Ama dediğim gibi, sanmıyorum. Çok geçmiş olsun kuzum. Ben de hamileyim epizyotomiden çok korkuyorum. Keserken acıyor mu ya da sonrasında aşırı ağrı vs oluyor mu ?
Valla öyle ilk haftadaki gibi ağrım sızım yok ama emin de olamıyorum. Yani herkesin ağrı eşiği farklı ben doğum esnasında çok anlamadım ama ilk bir hafta oldukça zorlandım. Sonrasında çok şükür toparladım ama şimdi de dikişlerin durumu ne onu merak ediyorum kaşınma oluyor bazen o bölgede. Sürekli temiz tutmaya batikonlamaya çalıştım ama inşallah bir şey olmamıştır.

Valla öyle ilk haftadaki gibi ağrım sızım yok ama emin de olamıyorum. Yani herkesin ağrı eşiği farklı ben doğum esnasında çok anlamadım ama ilk bir hafta oldukça zorlandım. Sonrasında çok şükür toparladım ama şimdi de dikişlerin durumu ne onu merak ediyorum kaşınma oluyor bazen o bölgede. Sürekli temiz tutmaya batikonlamaya çalıştım ama inşallah bir şey olmamıştır.
Kaşıntı iyileşmenin belirtisidir dikişli bölgede kuzum. Doktorunu ara konuş istersen. Maksat için rahatlasın

Back
X