Epudural ya da spınal doğum yapanlara bi sorum var..

poliswomen

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
160
38
318
Malatya
arkadaşlar 16-17 ağustos gibi ikinci bebeğimi sezeryanla doğuracağım nasipse.ilk doğumumu genel anestezi ile yapmıştım.bu kez doktorum ısrarla spınal doğumu öneriyor.ama ben korkuyorum özellikle çevremde bu şekilde doğum yapanlar kalıcı bel ağrılarından çok şikayetçi.ama doktorum yok böyle bişey diyor.epudural ya da spınal doğum yapıp da bel ağrısı çeken var mı acaba?

Iki dogumumda da epidural yaptirdim, hic agri sizi cekmeden normal dogum yapiyorsun ama bel agrisina gelince, kesin ondandir diyemeyecegim bunu bilemezsin ama hafif bel agrisi oluyor ozellikle yorgun oldugum zamanlarda, cok ayakta kalinca. Ama ondansa bile agrisiz dogum yapmak icin deger emin ol

öncelikle hayırlı olsun bebeğin canım ben oğlumu spinal yaptım şuan ikinci kez hamileyim ve nasipse bunu da öyle yaparım gibi geliyor aslında normal yapmak isterim ama doktorum ilki sezeryan ikincisi nasıl olur bilemiyorum dedi hayırlısı söyleyeceğim şu doğumdan sonra bi kaç ay bel ağrım oldu ama arkadaşında dediği gibi çok yorunca kendimi yoksa sorun yoktu hem çok rahat bu doğum şekli zihnin açık sadece belden aşağıyı uyuşturuyorlar sende an an ne olduğunu duyuyorsun önünde perde oluyor zaten sohbet havasında gerçekleşiyor benm doğum sadece 33 dk sürdü bebiş hemen doğdu dikişler biraz uzun sürdü ama inan hiçbişey anlamıyorsun kısa sürede de belden aşağını hissetmeye başlıyorsun her şeyin hayırlısı ama korkma hani derler ya su gibi geçiyor doğumun :)

bilmiyorum çok kararsızım sanırım bunu da genel anestezi ile doğurucam.ameliyathanenin ruh hali bile ürkütücü en iyisi uyuyup uyanayım herşey bitmiş olsun..

bende spinal yaptım bel ağrısı olmadı ama ilk 3 gün baş ağrısı oldu.onun dışında hiçbir sıkıntı çekmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…