Erasmus - Ülke ve okul bilgisi

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
507
163
35
Benim bilgi almam gereken aciliyeti yüksek bir derdim var.
Şöyle ki bu sene erasmus için sınava gireceğim.
Tercihlerimizi önceden yapıyoruz ve okullar hakkında bize hiç bir bilgi verilmiyor.
Buranın bana yardımcı olacağını düşündüm.
Çünkü yurt dışında yaşayan ve erasmus yapmış kişiler var.
Öncelikle erasmus yapan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Sonrada ülke hakkında bilgisi olanlardan.
5 tercih hakkım var
Hatta şöyle söylim
1.Tercih
İrlanda - Institute of Technology Tralee - Personnel Management and Industrial Relations Güz + Bahar Yarıyılı(2 Dönem)
2.Tercih
İrlanda - Institute of Technology Tralee - Business and Management Güz + Bahar Yarıyılı(2 Dönem)
3.Tercih

4.Tercih

5.Tercih
Almanya - Hochschule Deggendorf-University of Applied Sciences - Business and Tourism Management Güz Yarıyılı

Benim canımı sıkan 3 ve 4. sıradaki tercihler.
Polonya-macaristan-ispanya arasından 3 ve 4 hangisi olmalı ?
Birde ben dil hazırlığı istiyorum seçeneğini işaretledim doğru yapmışmıyım ?
Ve sizce benim bu sıralamam nasıl :26:
Çok istiyorum 20 sinde sınav var lütfen dua edin

Merhaba, öncelikle sınavda başarılar dilerim, umarım istediğin şekilde sonuçlanır:) Açıkçası benim fikrim yok ama umarım yardımcı olacak birileri vardır. Eğer buradan bir sonuç alamazsan, okulunda senden üst dönemde okuyan buralara giden öğrencileri bulup onlardan bilgi almayı deneyebilirsin, belki kafandaki soruların giderilmesinde onlar yardımcı olur.

Canım yaa ilgilendiğin için teşekkür ederim. İnşallah olur

bence en önce bakman gereken şey maddi imkanların
eğer rahat gezmek istersen polonya macaristan yazabilirsin

ama ispanya çok pahalı aldığın hibe kalacağın yere gider sana söyliyim
ama irlanda hakkında bilgim yok hiç giden duymadım

bak senden önce gidenler varsa mutlaka irtibat kur onlar daha iyi anlatır
ama sorun olursa sor bana ben prag da yapmıştım erasmusu

Son düzenleme:

Canım valla ne kadar harcanır ben bilmiyorum ama her ay 300 ailem 280 burs 200de abim ve benm gitmeden biriktirdiklerim olsa 700-800 ortalama param olabilir Ki ben çok para harcayan biri değilim . Hibeyi katmadan söylüyorum.
Benim öncelikli hedefim dil aslında . İrlandanın ana dili ingilizce olduğu için yazdım. İspanya ve macaristan polonya üçlüsü arasından iki seçenek olması lazım. Almanyayıda bir ihtimal belki almancada öğrenirim diye yazdım.
Üstten kimseyi bulamadım o yüzden fikir alamadım. Ben oozaman polonya macaristan mı yazayım ?

anadil ingilizceyse orayı yazabilirsin çünkü diğer ülkelerde gelişmiyo çok fazla tabi çevrende iyi konuşunlar olursa gelişir ama o da çok olmuyo
ispanya da kimse ingilizce konuşmuyo zaten doğru düzgün pek bilmiyolar polonya da öyle
macaristanı dil konusunda çok bilmiyorum ama orda da çok konuşulduğunu sanmam
bu arada hangi şehirler var tercihlere arasında o da aönemli

sen diğer ülkeleri gezmeyi düşünmüyo musun peki
erasmus akademik anlamda pek birşey katmaz onu söyliyim orada önemli olan şey kültür alışverişidir
gezebildiğin kadar gezmen lazım
yoksa pekçok ülkede eğitim dili ingilizce olan bi okullar var zaten erasmus için

ayrıca normalde harcayan biri değilsindir belki ama oraya gidince öyle bi para gidiyo ki anlamıyosun
zaten dilinin gelişmesi için sürekli erasmuslularla takılacaksın gece dışarı çıkacasın dışarda çok para harcayacaksın yani

Gece dışarımı çıkacağım
Belki bir ihtimal ama ben gün içini değerlendirsem bana yeter Korkarım oralarda dışarı çıkmaya geceleri ben ya
Gezmek istiyorum sanırım o da polonya ile macaristanda kolay oluyor .

valla benim gittiğim yerde gece çıkmazsan arkadaşsız kalıyodun herkes gece çıkıyo zaten eğlenmek için gündüz de geziliyo yemek yeniyo filan ama gece mutlaka çıkıyoduk biz
hatta her gece gidiyoduk nerdeyse normalde ben öyle sürekli clublarda gezen biri değilim ama oraya gidince ayak uydurdum mecburen

canım gezmek için polonya çok ucuz orda her türlü para yeter gezersin de ortam kurmak önemli sen tek mi gidiceksin bilmiyorum ama tanıdığın birileri olursa gezersin
polonya çok büyük bi ülke ve çok çok soğuk oluyo pek çok yere uzak kaçabiliyo
rynair biletleri filan araştırırsın gezmek için
ama eğer budapeşte varsa orayı yaz orası da çok güzel küçük bi istanbul gibi. hem çevre ülkelere de otobüsle gidebilirsin ordan
ispanyayı bilmiyorum sadece barcelonayı biliyorum ama arkadaşım kalacak yere 300 euro veriydu çok gezemedi o mesela
ama irlanda hakkında hiçbi fikrim yok

Peki aylık ortalama ne kadar para harcanır kaldığıın yerin parasıda dahil ?

gittiğin yere göre değişir
senin harcamalarına göre de
ben mesela 400 tl kalacak yere veriyodum aylık yemek alışverşine filan 100den fazla gidiyodu
dışarda çok yemek yedik biz 10 tlden aşağı yemek olmaz zaten
gecede içeceklere veriyoduk işte

ilk gittiğimde tencere tabak bardak vs nutfak eşyaları da aldık
banyo için gerekenler oluyo ne biliyim veriosun işte bi sürü şeye
yol parası oluyo

ben çok alışverişte yapıyodum mesela
ayrıca gezmeye verdiği paralar 3 milyardan aşağı tutmamıştır heralde

yani aylık 600 gitsin diyelim çok sıksam tl olarak
gezmeye giden para da çok oluyo onun için aylık paran olması lazım
ama hibe dışında 600-700 yatıyosa her türlü geçinirsin merak etme

Okulların hangi şehirlerde olduğunu bilmiyorum .
Aama mesela romanya ve litvanyada var.
Polonyadan 3 tane okul var mesela :S
Of bilgi vermiyorlarki.
Sınavı kazanırsam tanıdığım olmayacak büyük ihtimalle benim.

Okulların hangi şehirlerde olduğunu bilmiyorum .
Aama mesela romanya ve litvanyada var.
Polonyadan 3 tane okul var mesela :S
Of bilgi vermiyorlarki.
Sınavı kazanırsam tanıdığım olmayacak büyük ihtimalle benim.

üniversite adlarından bulsana hangi şehirde olduğun
gittiğin yerde başka türklerde olur ama yabancılarla takıl bence
gezeceksen türklerle daha rahat edebilirsin tabiki

romanya ve litvanyayı hiç bilmiyorum ama romanya uzak kaçmıyo mu avrupaya

çok korkuyorum

niye ki korkma birşey olmaz
ama sen gidecek türklerle de irtibat kur ilk gidişte beraber gidersiniz birbirinize destek olursunuz
gidene kadar bende yüz kere vazgeçtim ama sonunda gittim
en çok ta gezdiğim için mutluyum zaten onun için gitmiştim tüm avrupayı gezdim çok ta memnun kaldım valla
zaten prag da çok güzeldi rahattı

Ben de yardımcı olabilirim istersen, İtalya'da yapmıştım ben de. Okulu uzatmak istemiyorum gibi bir düşüncen varsa alman gereken dersleri bulabileceğin bir okulu seçmeni tavsiye ederim. Ben 5 ders aldım ve okulumu da uzatmadım normal dönemimde mezun oldum. Uzasaydı da umrumda olmazdı gerçi, şans oldu benimki biraz da, özellikle öyle seçmemiştim.

Okulum uzayacak önemsemiyorum ama tek derdim gidebilmek.
Ama okullar hakkında bilgi edinemiyorum.
Şuan sinirlerim bozulmuş durumda :S

Okulum uzayacak önemsemiyorum ama tek derdim gidebilmek.
Ama okullar hakkında bilgi edinemiyorum.
Şuan sinirlerim bozulmuş durumda :S

Ben de öyleydim gitme aşamasında Üstelik bana yardımcı olacak pek fazla insan da yoktu etrafımda. Hatta "bir gidip geleyim, yardımcı olacağım gitmek isteyenlere" diyordum. :)) Ben başta başka bir ülkeyi kazanmıştım sıralama konusunda tereddüt etmiştim çünkü. İkinci en yüksek puanlı olduğumdan da hangisini tercih etsem gelecekti. Sonradan pişman olup dilekçe verip İtalya'yla değiştirdim. Allahtan kontenjan vardı.

Son düzenleme:
irlanda üzerinde kal bence , bulgaristani sil aklindan sil,verimli ülkeleri tercih et arkadasim,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…