- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Merhaba, öncelikle sınavda başarılar dilerim, umarım istediğin şekilde sonuçlanır:) Açıkçası benim fikrim yok ama umarım yardımcı olacak birileri vardır. Eğer buradan bir sonuç alamazsan, okulunda senden üst dönemde okuyan buralara giden öğrencileri bulup onlardan bilgi almayı deneyebilirsin, belki kafandaki soruların giderilmesinde onlar yardımcı olur.
Canım ekşisözlükte erasmus hakkında başlık var oraya bak bi istersen
bence en önce bakman gereken şey maddi imkanların
eğer rahat gezmek istersen polonya macaristan yazabilirsin
ama ispanya çok pahalı aldığın hibe kalacağın yere gider sana söyliyim
ama irlanda hakkında bilgim yok hiç giden duymadım
bak senden önce gidenler varsa mutlaka irtibat kur onlar daha iyi anlatır
ama sorun olursa sor bana ben prag da yapmıştım erasmusu
Canım valla ne kadar harcanır ben bilmiyorum ama her ay 300 ailem 280 burs 200de abim ve benm gitmeden biriktirdiklerim olsa 700-800 ortalama param olabilirKi ben çok para harcayan biri değilim . Hibeyi katmadan söylüyorum.
Benim öncelikli hedefim dil aslında . İrlandanın ana dili ingilizce olduğu için yazdım. İspanya ve macaristan polonya üçlüsü arasından iki seçenek olması lazım. Almanyayıda bir ihtimal belki almancada öğrenirim diye yazdım.
Üstten kimseyi bulamadım o yüzden fikir alamadım. Ben oozaman polonya macaristan mı yazayım ?
anadil ingilizceyse orayı yazabilirsin çünkü diğer ülkelerde gelişmiyo çok fazla tabi çevrende iyi konuşunlar olursa gelişir ama o da çok olmuyo
ispanya da kimse ingilizce konuşmuyo zaten doğru düzgün pek bilmiyolar polonya da öyle
macaristanı dil konusunda çok bilmiyorum ama orda da çok konuşulduğunu sanmam
bu arada hangi şehirler var tercihlere arasında o da aönemli
sen diğer ülkeleri gezmeyi düşünmüyo musun peki
erasmus akademik anlamda pek birşey katmaz onu söyliyim orada önemli olan şey kültür alışverişidir
gezebildiğin kadar gezmen lazım
yoksa pekçok ülkede eğitim dili ingilizce olan bi okullar var zaten erasmus için
ayrıca normalde harcayan biri değilsindir belki ama oraya gidince öyle bi para gidiyo ki anlamıyosun
zaten dilinin gelişmesi için sürekli erasmuslularla takılacaksın gece dışarı çıkacasın dışarda çok para harcayacaksın yani
Gece dışarımı çıkacağım
Belki bir ihtimal ama ben gün içini değerlendirsem bana yeterKorkarım oralarda dışarı çıkmaya geceleri ben ya
Gezmek istiyorum sanırım o da polonya ile macaristanda kolay oluyor .
Peki aylık ortalama ne kadar para harcanır kaldığıın yerin parasıda dahil ?
valla benim gittiğim yerde gece çıkmazsan arkadaşsız kalıyodun herkes gece çıkıyo zaten eğlenmek için gündüz de geziliyo yemek yeniyo filan ama gece mutlaka çıkıyoduk biz
hatta her gece gidiyoduk nerdeyse normalde ben öyle sürekli clublarda gezen biri değilim ama oraya gidince ayak uydurdum mecburen
canım gezmek için polonya çok ucuz orda her türlü para yeter gezersin de ortam kurmak önemli sen tek mi gidiceksin bilmiyorum ama tanıdığın birileri olursa gezersin
polonya çok büyük bi ülke ve çok çok soğuk oluyo pek çok yere uzak kaçabiliyo
rynair biletleri filan araştırırsın gezmek için
ama eğer budapeşte varsa orayı yaz orası da çok güzel küçük bi istanbul gibi. hem çevre ülkelere de otobüsle gidebilirsin ordan
ispanyayı bilmiyorum sadece barcelonayı biliyorum ama arkadaşım kalacak yere 300 euro veriydu çok gezemedi o mesela
ama irlanda hakkında hiçbi fikrim yok
Okulların hangi şehirlerde olduğunu bilmiyorum .
Aama mesela romanya ve litvanyada var.
Polonyadan 3 tane okul var mesela :S
Of bilgi vermiyorlarki.
Sınavı kazanırsam tanıdığım olmayacak büyük ihtimalle benim.
gittiğin yere göre değişir
senin harcamalarına göre de
ben mesela 400 tl kalacak yere veriyodum aylık yemek alışverşine filan 100den fazla gidiyodu
dışarda çok yemek yedik biz 10 tlden aşağı yemek olmaz zaten
gecede içeceklere veriyoduk işte
ilk gittiğimde tencere tabak bardak vs nutfak eşyaları da aldık
banyo için gerekenler oluyo ne biliyim veriosun işte bi sürü şeye
yol parası oluyo
ben çok alışverişte yapıyodum mesela
ayrıca gezmeye verdiği paralar 3 milyardan aşağı tutmamıştır heralde
yani aylık 600 gitsin diyelim çok sıksam tl olarak
gezmeye giden para da çok oluyo onun için aylık paran olması lazım
ama hibe dışında 600-700 yatıyosa her türlü geçinirsin merak etme
çok korkuyorum
Ben de yardımcı olabilirim istersen, İtalya'da yapmıştım ben de. Okulu uzatmak istemiyorum gibi bir düşüncen varsa alman gereken dersleri bulabileceğin bir okulu seçmeni tavsiye ederim. Ben 5 ders aldım ve okulumu da uzatmadım normal dönemimde mezun oldum. Uzasaydı da umrumda olmazdı gerçi, şans oldu benimki biraz da, özellikle öyle seçmemiştim.
Okulum uzayacak önemsemiyorum ama tek derdim gidebilmek.
Ama okullar hakkında bilgi edinemiyorum.
Şuan sinirlerim bozulmuş durumda :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?