• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erasmus

Arkadaşlar tamamen karakterle alakalı bir durum.. Ben daha önce de yazdığım gibi benzer bir programla 11 ay İtalya'da kaldım ŞAraplarıyla ünlü bir şehirde şarap fabrikası olan bir ailenin yanında kaldım... aileyle yemek yerken ilk zamanlar her akşam bir kadehte benim için koydular ve ben asla ağzıma bile sürmedim.. çünkü normalde de alkol kullanmazdım İtalya'ya gidince neden değişeyim?? erkek arkadaşım vardı türkiye de şimdi eşim oldu.. kimseyle işimde olmadı bol bol gezdim yeni yemekler tattım arkadaşlar edindim hala o arkadaşlarımla ve evlerinde kaldığım aileyle görüşütrüm hatta 2014 kışında eşimle birlikte o şehre ve o ailenin yanına gidip 15 gün kaldık.. yani tamamen sizinle alakalı bir durum bastırılmış duygularınız böyle ortamlarda ortaya çıkıp cozutuyosanız bu sizinle ilgili bir durum erasmus ile değil...

"herkes sevişiyor acaba ben de sevişir miyim?" diye bir mantığım yok ki.
hele "zorla mı içirecekler, zorla mı seviştirecekler?" kısmı……

derdimi tam anlatamadım sanırım. şöyle söyleyeyim, bir kere zaten alkol kullanan ve de evlilik öncesi ilişkiye de karşı olmayan birisiyim.

kendime güveniyorum, güveniyorsanız sorun yok demişsiniz. güveniyorum ki eski sevgilim lafını yapınca kavga çıkarıp saçmalama dedim.

oraya gittiğimde sevgilim olursa kimseyle flörtleşmeden dönerim, buna eminim. karakterim sağlam çok şükür.
sevgilim yoksa da ister flörtleşirim ister flörtleşmem. bana bağlı. millet azıttı diye azıtmam. 2,5 ay boyunca yurt dışında tek yaşama deneyimim oldu, böyle ilişkilere de şahit oldum. ben hiçbir şey yapmadım. ve bu süre içinde partilere de katıldım, içip sarhoş da oldum. içmek istemediğimde "bugün gelmek istemiyorum, siz gidin" diye evde de kaldım. kimse zorla ağzımdan bira akıtmadı, akıtılmayacağını biliyorum, ilk yurt dışı deneyiyim olmayacak.

internette okuduğum yorumlar "her gece barlara gitmezseniz yalnız kalırsınız", "ben o parti ortamına girmek istemiyordum ama 1 gün gitmesem tüm arkadaş ortamı değişmiş oluyordu", "kimse gündüz plan yapmıyor, geceleri çıkılıyor sadece. gece gitmek zorundasınız" şeklindeydi.

zorla seviştirilme ya da sarhoş edilme endişem yok. aklı başında biriyim. tekrar edeyim.

ama böyle bir ortama girersem, cidden herkes böyleyse mutsuz kalırım, yalnız kalırım korkusu ile yazdım. umarım kendimi anlatabilmişimdir.
O zaman siz erasmusa katılmayın. Partilere gitmiyor yada ortamlarda bulunulmuyor diye değil de başka sebeplerden de yalnız kalabilirsiniz. Oraya giderken tüm zorlukları karşılama gücünüz varsa gidin. Bizim kalacak yerimiz belli değildi, okulun yurdu çok kötüydü. Kendi başımıza güzel bir yurt bulduk, yerleştik. İlk 2 hafta hotel adı verilen ucuz sadece ranzadan ve ortak banyo wc mutfağı olan bir yerde kaldık. Ama pes etmedik. Yanımda türk arkadaşım vardı. Ama olmayadabilirdi. Herşeye hazırlıklı olmanız lazım. Kafam eserse kimse olmasa bile canım ne yapmak istiyorsa gidip yapardım. Hem oralar biraz daha rahat, insanlarsa sürü psikolojisi yok. İllaki kendinize göre her ortamda birileriyle tanışırsınız arkadaş olursunuz.

Back