Erdoğan: Aslan yattığı yerden belli olur, ‘Ak Saray’ın maliyeti 1 milyar dolar

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.diken.com.tr/erdogan-aslan-yattigi-yerden-belli-olur-ak-sarayin-maliyeti-1-milyon-dolar/
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, maliyeti, mimarisi ve hukuki statüsü üzerindeki tartışmaların halen sürdüğü, ‘Ak Saray’ olarak bilinen yeni cumhurbaşkanlığı sarayının maliyeti için “Ben üst tonda koyayım 1 milyar dolar olsun” dedi.

erdogan-tekirdag.jpg

Fotoğraf: DHA

Tekirdağ’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Ak Saray’ın maliyetiyle ilgili sözlerini eleştirdi.

Erdoğan, ”Cumhurbaşkanlığı seçimde muhalefetteki partiler ‘Çankaya’ya çıkamaz’ diyordu. Ne oldu sonra, millet bizi oraya gönderdi. Ama bu arada Beştepe bitmiş oldu. Hayırlı olsun dedik. Başbakan Çankaya’ya, biz de Beştepe’ye gittik. Onu da hazmedemediler. Kaynak soruyorlar ana muhalefet partisinin liderine. Kaynak saray diyor. Sarayın maliyetine 50 milyar dolar diyor. Ben üst tonda koyayım 1 milyar dolar olsun” diye konuştu.

‘Aslan yattığı yerden belli olur’
‘Saray’ın kalıcı bir yatırım olduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi: “Sen şimdi her yıl bu sarayı nereden bulacaksın. 50 milyar dolar diyor böyle saçmalık olur mu? Biz yatırım yapıyoruz. Bu yatırım değil, kalıcı yatırım anlık değil. Aslan yattığı yerden belli olur, bunu böyle bileceksin. Bunlar şahsımın değil, bugün ben, yarın başkası. Bugün Erdoğan, yarın başka fani olacak. Kalıcı olan sadece Allah’tır. Bunu böyle bilmemiz lazım.

‘Saray’ın kalıcı bir yatırım olduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi: “Sen şimdi her yıl bu sarayı nereden bulacaksın. 50 milyar dolar diyor böyle saçmalık olur mu? Biz yatırım yapıyoruz. Bu yatırım değil, kalıcı yatırım anlık değil. Aslan yattığı yerden belli olur, bunu böyle bileceksin. Bunlar şahsımın değil, bugün ben, yarın başkası. Bugün Erdoğan, yarın başka fani olacak. Kalıcı olan sadece Allah’tır. Bunu böyle bilmemiz lazım.

doğru bugün senin , yarın bilalin...

doğru bugün senin , yarın bilalin...
:KK48::KK48::KK48::KK9::KK9::KK9:

yahu nesi yatırm,sumu,elektirikmi,yakıtmı,atsan atılmaz satsan satılmaz..

evet bal gibi yatirim arkadaslarim.ama yetersiz bence daha satapatli diger ulkelerin saraylarina bakin bizimki sonuk bile kaliyor..bir sehre gittiginizde oranin yikik dokuk evleri binalari sizde gucsuz bir gorunum olusturur halbuki buyuk avmleri degisik mimaride zengin gosterisli binalari olan sehir kafanizda guclu guzel sosyal bir sehir imaji olusturur..bu acidan bir bakin.olayi akp taraftarligi veya antiparltikligine donusturmeden.ulkemiz diger ulke yoneticilerini karsilarken neden kucuk dussunki?koskocayuzyillar boyu ayakta dimdik duran kitalar arasinda destanlar yazmis OSMANLİ İMPARATORLUGUNU n torunlarina gorkemli guclu durusu olan bir saray yakisir elbetteki...

evet bal gibi yatirim arkadaslarim.ama yetersiz bence daha satapatli diger ulkelerin saraylarina bakin bizimki sonuk bile kaliyor..bir sehre gittiginizde oranin yikik dokuk evleri binalari sizde gucsuz bir gorunum olusturur halbuki buyuk avmleri degisik mimaride zengin gosterisli binalari olan sehir kafanizda guclu guzel sosyal bir sehir imaji olusturur..bu acidan bir bakin.olayi akp taraftarligi veya antiparltikligine donusturmeden.ulkemiz diger ulke yoneticilerini karsilarken neden kucuk dussunki?koskocayuzyillar boyu ayakta dimdik duran kitalar arasinda destanlar yazmis OSMANLİ İMPARATORLUGUNU n torunlarina gorkemli guclu durusu olan bir saray yakisir elbetteki...
arkadaşım beyaz sarayda oyurmanın bedelini başkanlar ve ailesi cebinden karşılıyor..bizde başkanın seçim yatırımının parası bile devletten!varmı böyle bir şey..filmde vardı agaya beleş!!

Osmanlı İmparatorluğu bitti artık hanımefendi,Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz.Hani halkın egemen olduğu...O halkın içinde de aldığı maaşla ay sonunu getiremeyen insanlar,soğuktan açlıktan ölen bebekler varken,saraya filan yatırım yapılmaz.
Hem zaten dışarıdan gelenlere hava atmak için bir sürü sarayımız var Topkapı,Dolmabahçe,Çırağan,Yıldız...var da var yani, hem de Osmanlı'dan kalma ve mimari güzellikleri o zevksiz çirkin sarayla kıyas bile kabul etmez.

Osmanlı İmparatorluğu bitti artık hanımefendi,Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz.Hani halkın egemen olduğu...O halkın içinde de aldığı maaşla ay sonunu getiremeyen insanlar,soğuktan açlıktan ölen bebekler varken,saraya filan yatırım yapılmaz.
Hem zaten dışarıdan gelenlere hava atmak için bir sürü sarayımız var Topkapı,Dolmabahçe,Çırağan,Yıldız...var da var yani, hem de Osmanlı'dan kalma ve mimari güzellikleri o zevksiz çirkin sarayla kıyas bile kabul etmez.

bakin hanimefendi:KK66: sizde soyluyorsunuz bitti diye osmanli icin peki haklisiniz oyleyse turkiye cunhuruyetinin de guclu bir cumhuruyet oldugunun gostergesi ihtisamli mimarilere ihtiyac var.eger ortalikta sizin gibi dar zihniyetli ufku hayalleri dar insanlar cogunlukta olsaydi ak saray gibi bir baslangic yapilamazdi.evet "helali hos olsun cebimden ulkem icin cikan her kurusu ulkem icin harcayanlara"...daha nice yenilikler yapildi bu millete evet fakir insanlar var onlara destek olunuyor yeterlimi ,yetersiz dahasi olmali tabikide.ben bu ulkenin fakirliktem kirildigi gunleri cok iyi bilirim.simdi birazda olsa insanlarin yasam standartlarini yukselten milleti icin cabalayan bir hukumet var.ona kostek degil ancak destek olunur..

arkadaşım beyaz sarayda oyurmanın bedelini başkanlar ve ailesi cebinden karşılıyor..bizde başkanın seçim yatırımının parası bile devletten!varmı böyle bir şey..filmde vardı agaya beleş!!
secimler icin.harcanan para cok gereksiz byna katiliyorum.oyle afislerle kucuk hediyelerle kimsenin oyu kaymaz bence

hangi sarayımız 1244878121546 odalı acaba..
adamlar bılmem kac hatunu bılmem kaç cocugu hizmetlisi bahcivanı vsvsvsvsv o saraylara sığmış..
ha rte yi bir padişah olarak görüyorsunuz yani yada bir FSM e eş değer tutuyorsunuz :KK9:
satmaktan başka ne yaptı acaba ? sarayın size katkısı ne acaba ?

bakin hanimefendi :KK66:sizde soyluyorsunuz bitti diye osmanli icin peki haklisiniz oyleyse turkiye cunhuruyetinin de guclu bir cumhuruyet oldugunun gostergesi ihtisamli mimarilere ihtiyac var.eger ortalikta sizin gibi dar zihniyetli ufku hayalleri dar insanlar cogunlukta olsaydi ak saray gibi bir baslangic yapilamazdi.evet "helali hos olsun cebimden ulkem icin cikan her kurusu ulkem icin harcayanlara"...daha nice yenilikler yapildi bu millete evet fakir insanlar var onlara destek olunuyor yeterlimi ,yetersiz dahasi olmali tabikide.ben bu ulkenin fakirliktem kirildigi gunleri cok iyi bilirim.simdi birazda olsa insanlarin yasam standartlarini yukselten milleti icin cabalayan bir hukumet var.ona kostek degil ancak destek olunur..
Ben sizin şahsınıza tek kelime etmemişken,bana "ufku dar zihniyeti dar bla bla" gibi yakıştırmalarda bulunup olayı kişiselleştirmek istiyorsanız pekala.
Ufku,zihniyeti dar oğlu dar olan sensin kardeşim.Öyle ki devletin güçlü görünebilmesini,yaptırdığı yapılara bağlayacak kadar dar yani.O "şatapatlı" dediğin ülkelere bi bak bakalım,halkı nasıl yaşıyor ve o saraylar taaaa ne zamandan kalma.Yöneticilerinin keyfi için saray yaptıran var mı günümüzde bir araştır gel.Halkının büyük kısmı fakir statüsündeyken saraylara para harcayan bi ülke var mı bir bak.Çok zor değil yani,internete girebildiğine göre google'dan bi aratmayı becerebilirsin herhalde.:KK66:
Bizim ülkenin yaptığını açıklayan çok güzel bi atasözümüz var:"Ayranı yok içmeye,tahtırevanla gider ...maya".Ülkenin gücü neyle ölçülür biliyor musun,halkının ekonomik yaşantısına göre.Halk,Kurtuluş Savaşı'ndan sonra hiç bu kadar fakir olmamıştı ki hangi günleri biliyorsun sen?
Eğer ki devlet benden aldığı vergiyi ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kullansaydı helali hoş olsun derdim ben de.Fakat halkı aç yatarken kendisi sarayında 1000 liralık bardaklardan su içene haram zıkkım olsun.

Son düzenleme:
dünyanın en yaşanılası 10 ülkesine bakıyorum.. Yahu 1 tanesi bile sarayı ile, binası ile övündükleri için "yaşanılası" değil.. iş gücü, eğitimi, yeşilliği, hatta Allah sizi inandırsın kanunları, insanların birbirlerine saygısı ile en yaşanılası hale geliyor..

hani en büyük malikane sıralamasına göre yaşanılası hale gelinseydi bizim şu an ilk 10'da olmamız gerekmiyor muydu? ne yani kaç kişi ABD'ye Beyaz Saraydan dolayı gitmek istiyor? bu kadar sene orada yaşadım 1 kere gitmedim merak edip.. Emin olun, kimse bizim sarayımızı görüp "wohoooo işte büyük Türkiye" demeyecek.. Kaldırımları otopark gibi kullanan insanlar yüzünden ezilen insanları, onları ezenlerin serbest kalmasını gördükçe diyecekler ne kadar "büyük" olduğumuzu.. ha tabi bir de insan hayatının ücretinin 1 kilo erik kadar bile etmediğini görünce..

secimler icin.harcanan para cok gereksiz byna katiliyorum.oyle afislerle kucuk hediyelerle kimsenin oyu kaymaz bence
öyle bir seçim konuşması yapmak için ortam hazırlanmasının maaliyeti kim bilir ne kadardır..rte benim hakkım diyor..ama böyle bir hak yok

X