- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
yani o dediğin de doğru Hayyal. o kadar fazla ki sırf Erdoğan Başkanlık Sistemi istediği için e olsun tamam diyen. kaç tanesi Başkanlık Sistemi ne biliyor, cidden merak ediyorum.Hayır hayır marli.
%40lık kesim sadece Tayyip Erdoğan'ı Başkan olarak görmek istiyor.
Sonrasını hiç düşünmeden, düşünemeden...
O da diğer tüm fiyaskolar gibi unutturuldu...Sahi o yerdeki adamı tekmeleyen kendini bilmez adama ne oldu.? Bir ceza aldı mı? Hala görevine devam ediyor mu?
yani o dediğin de doğru Hayyal. o kadar fazla ki sırf Erdoğan Başkanlık Sistemi istediği için e olsun tamam diyen. kaç tanesi Başkanlık Sistemi ne biliyor, cidden merak ediyorum.
boşver Akasya kızma sen, bak az kalmış doğuma.Bu millete her şey müstahak aslinda. Özgürlük cumhuriyet demokrasi bunlarin neyine alacaksin hepsini hareme kapatacaksin.
Bu millete her şey müstahak aslinda. Özgürlük cumhuriyet demokrasi bunlarin neyine alacaksin hepsini hareme kapatacaksin.
Şimdi birsey derimde neysen smileyim küfretsin
Annadi ben onu.Şimdi birsey derimde neysen smileyim küfretsin
En güzel dans vals'tir ..Annadi ben onu.
yooo bir önceki mesajımda hepinizin cumhuriyet düşmanı olduğunuzu düşünsem yazardım, düşünmüyorum, o yüzden bütün AKP'lileri genellemek istemediğim için parantez açtım, ne var bunda? buluttan nem kapar mı oldunuz?
istersen benim pc'ye de bir tane kayyum atasınlar.
seçimle gelmiş insan seçimle iner, o insana oy vermek de oy vermeyerek indirmek istemek de gayet demokratik haklardır.
ama sırf AKP'yi devirmek için HDP'ye oy veriyorsunuz deyip yakınmak oradan bir mağduriyet çıkarmaktır.
insanların HDP'ye oy vermesinin sebebi %10 barajıdır, kimse HDP'nin kara kaşına kara gözüne gidip oy vermiyor. %40'lık bir kesim Başkanlık Sistemi istiyor, %60'lık kısım buna karşı, denklem basit.
Çözüm Sürecinde yapılan düşmanlığın sebebinin her şeyin kapalı kapılar ardında yapılması olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, eğer toplumsal bir uzlaşı sağlanmaya çalışılsaydı, insanların kafasında soru işareti kalmazdı.
kimseye hesap vermeden, soru sormadan kendi kafalarına göre iş yaptıkları için insanlar kızdılar. temel sebep buydu.
madem HDP'nin seçmeni belli, çözüm sürecine niye karşı çıkmadın, ben teröristle uzlaşmam diye
bak ben diyorum, 6.5 milyon oy almış bir partinin bütün seçmeni bir değildir.
senin şu dediğin HDP'ye oy veren bütün kürtler PKK'lıdır demek, oysa ki HDP'nin doğudaki oyları hangi partiden aldığı aşikar, AKP'ye oy verirken terörist değillerdi de HDP'ye verince mi oldular.
Bence bu sitenin yapması gereken bişey yani en azından bu konu hakkında bir kural koymak. KİB'lenir ve yönetim gereğini yapar mesela. Ya arkadaşlar Allah aşkına söyleyin, çok mu normal Atatürk'e laf söylemek, dil uzatmak? Çok mu normal bu ayıba seyirci kalmak? Atatürk'e dil uzatmak bu kadar kolay olmamalı. Kişinin kendi terbiyesizliğine verilip geçilecek bi durum değil bu bence ve koskoca Atatürk'e laf söylenmesi, hakkında saçma sapan konuşulması burada birçok insana dokunuyor doğal olarak. Bu topraklarda yaşayan birinin ona laf etmesi, dil uzatması bu kadar kolay olmamalı. Atatürk düşmanı insanları burada görmek istememek çok mu garip?
o zaman o mantıkla mesela Demokrat Parti diye bir şey olmamalıydı. zira Menderes de CHP'den çıktı. AKP'nin ilk kurucularının bir bölümünün MHP tabanlı olduğu gibi bir gerçek var.Seçmeni belli derken pkk lı demedim , Kürt seçmen dedim.
Bir chp li chp lite verir diyorum.
Peki o zaman kızdıkları için bu oyu veriyorlarsa başka barajı aşma riskinde olan partiler neden değilde , neden hep ?
Ben çözüm surecine kızan bir insan değilim. Hala da olması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli olandı , olmalı.
o zaman o mantıkla mesela Demokrat Parti diye bir şey olmamalıydı. zira Menderes de CHP'den çıktı. AKP'nin ilk kurucularının bir bölümünün MHP tabanlı olduğu gibi bir gerçek var.
hangi partiye oy versinler mesela?
Anadolu Partisi mi? %0.06 oy almış
Vatan Partisi mi? %0.35
DSP? %0.19
yoksa Demirtaş'la C.başkanlığı seçiminde %9'u görmüş bir parti mi daha mantıklı?
HDP barajı aşma ihtimali en yüksek olan partiydi.
kaldı ki eğer HDP barajı aşmazsa AKP D.Anadolu bölgesindeki en güçlü 2. parti olduğundan o bölgenin vekillerini kendisi çıkaracaktı ve AKP sadece bu yüzden barajın düşürülmesini istemedi.
aynı durumda MHP olsa insanlar elbette mecliste 4. parti olsun diye gidip MHP'ye oy verecekti. 3 partili mecliste AKP Başkanlık sistemini kendi sandalye sayısıyla geçirebiliyorken, 4 partiyle geçiremez.
bunları tekrar tekrar yazdık zaten.
ben de çözümün olması gerektiğini düşünüyorum ve bu yüzden de HDP'nin mecliste olması gerektiğine inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?