Erdoğan: Erken seçim vatana ihanettir

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Erdoğan: Erken seçim vatana ihanettir 7 Haziran seçimleri sonrası "erken seçim" isteyen Recep Tayyip Başbakanlığı döneminde gündeme gelen erken seçim tartışmalarına "vatana ihanettir" sözleriyle karşı çıkmıştı.

Erdoğan: Erken seçim vatana ihanettir Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 14 Mart 2009 tarihinde gündeme gelen erken seçim tartışmalarına sert tepki göstermişti. Erdoğa, "Hala birileri şunu karıştırıyor. Bunu söylemek zorundayım. O da nedir? 'Şu yerel seçimlerden sonra Türkiye hemen erken seçime gider mi?' Çirkin bir yaklaşım" demişti. Erdoğan, "Ama böyle bir sıkıntı yoksa erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu ülkeye, çok açık söylüyorum ihanettir'' diye konuştu. Erdoğan, "Şu anda yine parlamentoda yüzde 63-64 ile temsil ediliyoruz. Hala birileri şunu karıştırıyor. Bunu söylemek zorundayım. O da nedir? 'Şu yerel seçimlerden sonra Türkiye hemen erken seçime gider mi?' Çirkin bir yaklaşım. Bir defa şuna alışacaksınız. Demokrasi, halkın verdiği yetkiyi, halkın o verdiği tarihten evvel almamaktır. 5 yıllığına getirdiyse, 5 yıl buna muhalefetin katlanma zorunluluğu var. Eğer hükümet erken seçim kararı alacaksa, hükümeti acze düşmüşse, acze düşenler alır. Ama böyle bir sıkıntı yoksa, erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu ülkeye, çok açık söylüyorum ihanettir" dedi. 2015: "TEKRAR SEÇİM" Erdoğan, 7 Haziran sonrası AKP'nin tek başına iktidar olmamasının ardında sürekli kendi deyimiyle "tekrar seçim" seçeneğini gündeme getiriyor. Tayyip Erdoğan, yeniden sandığı gidilmesini, “Ben buna ‘erken seçim’ değil, ‘tekrar seçim’ diyorum” diye değerlendirmişti. Son olarak dün şöyle demişti: "Sayın başbakan şu anda hükümeti kurma görüşmelerini devam ettiriyor. Ama bu süreç içerisinde, yine farklı farklı yaklaşımlar ortaya konuluyor. Ana muhalefet ile iktidar koalisyon kursun diyenler var, ondan sonra görüşelim diyenler var. Bunların hepsini görüyoruz. Anayasada belirtilen süreç içerisinde sayın başbakan 45 gün içerisinde kendisinin de partisinin de inandıklarına mütenasip olabilecek bir ortak bulabilirse, ama bir tekrar seçim ama farklı bir anlayışla ortaklık için adım atabilir. Ama o tabi kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur. Bunu bu şekilde görmek lazım. Koalisyon hükümetinin kurulması benim temennimdir, bu süreç 45 gündür. Bu mümkün olmadığı takdirde, ya mevcut hükümetin azınlık hükümeti olarak devam etmek suretiyle bir erken seçime gitmesidir ki buna bir destek gerekiyor. Parlamentodan güvenoyu alması gerekiyor. Aksi takdirde, çünkü sunulacak olan bir kabine parlamentoda güvenoyu almayabilir. Sonra yeni görevlendirme süreci başlayacaktır. Meclis’in kalkıp bir geçici hükümeti kurma şekli var. burada da parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin güçleri oranında, geçici seçim hükümetinde temsil edilmesi gerekiyor. Bunun da çeşitli faydaları var, zararları var" SOSYAL MEDYADA DA KONUŞULUYOR Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada konuşuluyor. O yorumlardan bazıları şöyle: http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/erdogan-erken-secim-vatana-ihanettir-h94404.html
er.JPG

er2.JPG
er3.JPG

er4.JPG

er5.JPG

http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/erdogan-erken-secim-vatana-ihanettir-h94404.html

Başlığı okuduğumda ahanda monarşi yönetim geldi dedim neyse ki önceki sözde sözlerinden biriymiş:KK45:

ahhh ahhh seçimde kullanılacak kağıtların ihalesi bile çoktan yapılmış.sadece halkı oyalıyorlar:KK51:

Herkesin kafasında bir senaryo var şu aşamada. Hükümet destekçisi kanallar ve gazeteler erken seçim hazırlığına başladı bile HDP'nin oylarını düşürmek için basına olanları servis ediyorlar. Haklılar kesinlikle soksunlar insanların gözüne bir kez daha her şeyi. Aramızdaki katilleri bir kez daha özetle görsün halk ama onların amacı AKP'ye oy toplamak. Herkes bu pastadan bir şey almak istiyor.
Normal şartlarda erken seçim gerçekten vatana ihanettir. O kadar maliyet neden olsun ki yeniden?
Madem herkesin ütopik harika fikirleri var kendisi başkan olursa uygulayacaklar al sana koalisyon hükümeti milletini, devletini seviyorsan gel uzlaş. Neden herkes kaçıyor?

iyi de koalisyon istemiyor ki muhalefet. ellerine şans geçmiş.chp mhp hdp birlikte akp yi safdışı bırakabilirdi. neden yapmadılar? çünkü çıkarları uymadı. e kime çalışmış oldular? tabi ki AKP ye.
koalisyon hükümeti kurulamadığına göre tek yol seçim ve AKP için yine tek başına iktidar olmak.
başka çözüm yok.
yani Erdoğan çelişmiyor. İki farklı duruma yorum yapıyor. Böyle basit hilelerle, asparagaslarla ne Erdoğan ne AKP küçülür, buna meyledenler gözden düşer.

Simdi o oyle olmuyor taam mi? Vatan hainleri, dis mihraklar, israil falan hep sevinmis bu seçimlere. Biz onlari nasil sevindiririz diyerekten tamamen milli menfaatler dogrultusunda hareket ediyor uzun adam

I love uzun adam. Galp galp galp

Tayyip te bakanlari tarihin yolsuzlugu yapti calip cirptilar da caliyor ama calisiyor bile dediler.Erdogan celisse de vardir bir bildigi derler Sikinti yok.

aslında cumhurbaşkanının görevi davutoğlu hükümeti kuramadığı için hükümeti kurma görevini 2. parti başkanına yani kılıçdaroğluna vermekmiş, geçmişte hep böyle olmuş, şimdi niye bu seçenek kullanılmıyorda hemen erken seçim!?

X