- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
Teşekkür ederim 12 senedeki duruma ve 12 seneden önceki durumlara bakarak istediğim bir dilek sadece inşallah bayrağı daha iyi yerlere taşıyacak kaliteli liderler gelir ama bu kapıyı ardına kadar açan Erdoğandır..
Aminnnnn.. sonuna kadar her yorumuna her kelimesine katılıyorum..
:) bu farkımızı daha önce teyit etmiştik zaten. Değiştiremeyeceğim meseleler hakkında tepki vermek bana anlamsız geliyor ya da konuşarak karşımdakinin düşüncesinin değişmeyeceğinin farkındayım diyelim. Yoksa düşünceye tepki veririm elbet ama kişisel bir polemiğe dönüşmesi taraftarı değilim.Sen benim yazdıklarımı okuyor musun, nikimikim? Yoksa gelişine mi sallıyorsun? Ben Aus'la yazarken dediğimi okudun mu?
Ben kendimi bildim bile bili böyle demişim. Ben kendimi bildim bileli böyle ama sol partiler hariç mi demişim?
Neyin çetelesi bu?
Senin bahsettiğin o dönemde aç bak istersen Dış Politikada kimlerle kavgalıymışız, şimdi kimlerle kavgalıyız.
Ve dikkat edersen yine sağ-sol diye ayırmadım.
Türkiye'nin en kötü dış politika zamanından geçiyoruz. Geçmiyoruz diyenle buyursunlar, tartışayım.
Şu el pençe divan durmayı da ne abarttınız ha... Adam el pençe divan durdu, Öcalanı aldı, PYD terör örgütüdür dedirtemeyenler düşünsün bence.
Tamam AKP'ye oy verenler koyundur dendiğinde ya da Türbanlılar İran'a dendiğinde de sizden aynı performansı bekliyorum, o halde.
Ne de olsa doğrudan adınız zikredilmiyor, gayet ortadan ortadan yazılıyor.
Bir şey yanlışsa yanlıştır, illa adınızın anılmasına gerek yok. Misal ben ne AKP'liyim ne de türbanlıyım ama yukarıda yazdıklarım yazıldığında tepki veriyorum.
Ama bir daha sefere tavsiyenizi tutup kulağımın üzerine yatacağım.
Aus ben de sana diyorum ki. Söz dinlemiyoruz da ne oluyor?
Şey gibi düşün annesi eve saat 10'da geleceksin dedi diye 10.05'te gelen çocuk gibiyiz. Eve 10.00'da gelmemiş olmamız annenin pek de umurunda değil.
Collins'ten bahsetmiyorum zaten. Söylediklerine de mutlu olmadım, öyle ya da böyle benim ülkemin cumhurbaşkanından bahsediyor ve ben o cumhurbaşkanından, oy vermesem de muhalifi de olsam bu şekilde bahsedilmesinden mutlu olmuyorum, yüzümde güller açmıyor.
Ben de sana diyorum ki...
Erdoğan kafasının dikine gidiyor ama sonuç ne?
Yahu ABD'nin çizdiği BOP'un eşbaşkanıyım diyen bir siyasetçiden bahsediyoruz, Aus. Kafasının dikine gidiyor evet ama sonuçta yine ABD'nin istediği oluyor diyorum ben.
Sen de bana diyorsun ki ama dikleniyor.
Evet, dikleniyor, onda hemfikiriz zaten. Ama sonuçta farklı bir yerde değiliz.
Kakao ve Ben istersen çık aradan, kalbini kırmayayım. Sabrına hayran kalmışmış, keşke Aus'un bilgisine, sağduyusuna da hayran kalsan da bizi delirtmesen, çatlatmasan.
Gene üstüne alındın..ausun o yazışına hastayım ben hasta bir insan bu kadarmı anlaşılır ve tarafsız yazar..Yanlız anlamadığım hani diyosun ya siyasetten anlamıyorsun.. ee hadi öyle olsun ..peki anlayan sen ausun o yazdıklarından niye bişe anlamıyorsun.. işte onu merak ettimm..(özür dilerim aus marily ile yasışmalarımızda adını kullandım yoksa her konuda yaptığın yorumlarındaki sabra hayranım demek istemiştim ama arkadaş üstüne alındı)..
elbette o yüzdende belirtim aus .. tarafsız yazışını her zaman ilgiyle takip ediyorum..Teşekkür ederim önce kakao . Marilyn benim siyasette sinirlenmeden yazıştığım isimlerden . Dilerim yazarken bir birbimizden bir şeyler almayı gözden kaçırmıyoruzdur . Yoksa amaç , ürik asit yarışı değil
Ama adım geçmezse sevinirim yine de
Ama o istihbaratçılar hep vardı Aus, sizlere tavsiyem pek ciddiye almamanız. O istihbaratçılar Tayyip Bey için de vardı, Bülent Bey için de vardı, Sümeyye Hanım için de.Ortadoğunun önemi inkar edilemez değil mi ?
Ortadoğu bu kadar önem arz ederken , Türkiyenin stratejik , jeopolitik önemi de yadsınamaz .
Bak ilk alıntında bana ne yazmıştın ;
İpler alınalı çok mu oldu Aus? Ne zaman? En son ne zaman ABDnin hayır dediğini yaptı bu ülke. Son 14 yıldan değil son 50 60 yıldan bahsediyorum.
Heh , işte taşlar yerinden oynuyor artık . Ben Erdoğanı siyasi arenaya kim soktu , sokarken hangi hesaplar peşindeydi derdinde değilim . Siyaset çıkar ilişkisidir , masum da değildir .
Peki şimdi ne oldu ? O küçümsediğin diklenme . Dikleniyor da ne oluyor diyorsun ama bir de diklendiği için ne olmuyor a bak derim ben . İşler eskisi gibi kolay yürümüyor ABD için .
Hangimiz Türkiye / ABD kırmızı hattını dinlemeye aldık ? Hangimiz yuvarlak masa toplantılarına katılıyoruz ? Net bilgimiz neye dayalı ?
İşte o küçümsediğin diklenmelere , Collinsin çıkıp bu yazıdaki saçmalıkları demesine , bir istihbaratçının çıkıp "Dış dinamikler ne yapacağı kestirilemeyen Tayyip Bey'i.... '' diye başlayan cümlelerle kendisine suikast düzenleneceğini iddia etmesine bakıyoruz , bakıyoruz ve diyoruz ki ''hmmm artık işler terse dönmüş'' .
Bu konudaki yazıya katılmadığını biliyorum . Kimse ülkesi için bu senaryoyu istemez , istememeli zaten .
Kakao pek çok şeye sesimi çıkarmayabilirim ama aptal yerine konulmak bunlardan biri değil. Yalan söyleme. Sabrına hayran kaldım cümlesinin Türkçesi şudur: marliyn monroe senin söylediklerini anlamayacak kadar kalın kafalı, sabırla anlatıyorsun, tebrik ederim.Gene üstüne alındın..ausun o yazışına hastayım ben hasta bir insan bu kadarmı anlaşılır ve tarafsız yazar..Yanlız anlamadığım hani diyosun ya siyasetten anlamıyorsun.. ee hadi öyle olsun ..peki anlayan sen ausun o yazdıklarından niye bişe anlamıyorsun.. işte onu merak ettimm..(özür dilerim aus marily ile yasışmalarımızda adını kullandım yoksa her konuda yaptığın yorumlarındaki sabra hayranım demek istemiştim ama arkadaş üstüne alındı)..
Kakao ve Ben istersen çık aradan, kalbini kırmayayım. Sabrına hayran kalmışmış, keşke Aus'un bilgisine, sağduyusuna da hayran kalsan da bizi delirtmesen, çatlatmasan.
Beğendiysem yanlış yapmışımdır, özür dilerim.marilyn konu dışı olacak ama böyle şeylere takmaman lazım aslında. Neden biliyor musun? Çünkü daha geçen bi başlıkta benim yazdıgım konuda herkes çıkıp da ''marilyn, saraylim... vs sabırla ve uzunca açıklamışsınız belgelerle'' gibi yorumlar yazarken sesin çıkmadıgı gibi begeniyordun da. Ha bu arada 'belge'den kasıtları da bir tane harita
İlla laf sokma anlamında görme, tavsiye olarak gör. Takma böyle aradan laf sokuşturanları.
of of of nasıl istediğin gibi anlıyorsun olayları ben o cümleyi daha evveldende kurmuştum ..bir şeyler yazmışsın ama ne yazmışsın anlayan beri gelsin ne gölgeleri ne intikamı kime gücenmek kime kızmak ne hazımsızlığı ne diyon marilyn sen..yahu en güzel yazan adayım sen oy sana vermiş ben .. ve sen hazımsızlıktan bahsediyorsun.. fazla haşır neşir oldun bu siyasetle ve alınganlık tarafın tutmuş..kafanda kurduğun ve biçimlendirdiğn kakao değilim ..sanal burası yahu sanallll..insanları tanıdım dersin tanıyamamışındır.Ama o istihbaratçılar hep vardı Aus, sizlere tavsiyem pek ciddiye almamanız. O istihbaratçılar Tayyip Bey için de vardı, Bülent Bey için de vardı, Sümeyye Hanım için de.
Tayyip Bey, elbette ki öldürülmeyecek. Bir siyasetçiyi siyasi arenadan silmek için daha efektif yollar var.
İşler bence ABD için aynı şekilde yürüyor. İşlerin ABD için aynı şekilde yürümemesi için Türkiye'nin ABD'nin yoluna taş koyuyor olabilmesi lazım ki öyle bir durum yok.
Suudiler bile bize kol mesafesi koydu.
ABD Rusya ile anlaştı ki artık Orta Doğu'da bizim değil, Rusya'nın daha çok sözü geçiyor, şu anda. Bu durum elbette değişecek.
Ben bunun bir çeşit by-pass olduğunu düşünüyorum.
Evet, Aus ABD'ye diklendik ve by-pass edildik. Bize bağlı olan damarı kesip Rusya ve Suudi Arabistan'a bağladılar.
Bu arada benim Türkiye'nin BOP'un eşbaşkanı olmasıyla ilgili bir meselem de yok ha, anti-AKPci saiklerle etmedim o lafı.
Bence Türkiye zaten böyle bir plan yapıldıysa onun tam ortasında olmalı.
Bahsettiğim o değil. O planı yapan ve uygulayan ABD iken, Türkiye göbek bağıyla ABD'ye bağlı değilmiş gibi davranmanın bir manası yok.
Bu arada Türkiye ABD'ye bağlı da başka ülkeler değil mi? Elbette öyle. ABD zamanın en büyük imparatorluğu sonuç olarak.
Bir siyasetçi için suikast söylentileri olması ille de birilerinin tekerine çomak sokmasıyla alakalı değil. Hepimiz ABD karşısında "el pençe divan duran" Ecevit'in nasıl iktidardan indiğini, MHP'nin nasıl erken seçim diye yırtındığını ve AKP'nin nasıl iktidar olduğunu hatırlıyoruz, değil mi?
Kakao pek çok şeye sesimi çıkarmayabilirim ama aptal yerine konulmak bunlardan biri değil. Yalan söyleme. Sabrına hayran kaldım cümlesinin Türkçesi şudur: marliyn monroe senin söylediklerini anlamayacak kadar kalın kafalı, sabırla anlatıyorsun, tebrik ederim.
Ben kalın kafalı değilim ama sahte hesaplar açıp çapına bakmadan siyaseti trollemeye çalışan bir kadının ki bu sen oluyorsun, beni anlamasını beklemiyorum zaten.
Beni anlasan bunu elem sayarım.
Sen kendi anlamadıklarına bak Kakao, benimkilerle ben ilgilenirim. Ne yapmaya çalıştığını da anlamıyorum sanma. Benim sabrıma hayran kalanların intikamını alıyorsun aklınca bana laf çarparak.
Ama bak ben senin gibi değilim, gölgelere saklanıp gücü arkamda bulunca ortaya çıkmam. Lafım varsa söylerim. Birine kızıyorsan, güceniyorsan, bunu o zaman hallet.
Benim seninle hiçbir kişisel davam yoktu, belli ki senin benimle ilgili bir hazımsızlığın var. Ama bu benim suçum değil, Kakao. Kendin hallet.
işte bu der ve ben çıkarımmarilyn konu dışı olacak ama böyle şeylere takmaman lazım aslında. Neden biliyor musun? Çünkü daha geçen bi başlıkta benim yazdıgım konuda herkes çıkıp da ''marilyn, saraylim... vs sabırla ve uzunca açıklamışsınız belgelerle'' gibi yorumlar yazarken sesin çıkmadıgı gibi begeniyordun da. Ha bu arada 'belge'den kasıtları da bir tane harita
İlla laf sokma anlamında görme, tavsiye olarak gör. Takma böyle aradan laf sokuşturanları.
Kakao sen bana senin nickin marilyn monroe desen, ben dönüp kontrol ederim. Benim için güvenilirliğin de tanınırlığın da bu kadar.of of of nasıl istediğin gibi anlıyorsun olayları ben o cümleyi daha evveldende kurmuştum ..bir şeyler yazmışsın ama ne yazmışsın anlayan beri gelsin ne gölgeleri ne intikamı kime gücenmek kime kızmak ne hazımsızlığı ne diyon marilyn sen..yahu en güzel yazan adayım sen oy sana vermiş ben .. ve sen hazımsızlıktan bahsediyorsun.. fazla haşır neşir oldun bu siyasetle ve alınganlık tarafın tutmuş..kafanda kurduğun ve biçimlendirdiğn kakao değilim ..sanal burası yahu sanallll..insanları tanıdım dersin tanıyamamışındır.
Senden özür dilemem ama sana yazılanları özellikle beğendim. Böyle de dürüst bir insanım işte.işte bu der ve ben çıkarım
Amerika dünyanın en büyük mafyasıdır ,etkilemez mi?Türkiye'de takım tutar gibi parti tutuluyor ,desteklediğiniz kişi tamamen doğru şeyler yapmıyor veya tamamen yanlış şeyler.
Gerçekleri görmek lazım,bu nedir yavv pankart falan da açsaydınız ,yöneticilerin eksikliklerini de görmek gerekir.
Söylenenler de doğru ,öyle ya da böyle dolaylı yoldan Amerika dünyayı etkiliyor .
Neyse zaten ben yaşı bayağı geçmiş kişilerin siyaset yapmasını da anlamıyorum,bence gençler daha çok ilgilenmeli ,çünkü olaylara daha güncel bakabiliyorlar .Benim fikrim bu tabi
Tabi biliyorsun gözde olunca hayat güzel birde şehzade doğurdumu tamamdirArkadaş ironi yapıyor yalnız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?