Erdoğan: Osmanlıca, isteseniz de istemesiniz de öğrenilecek.

Türkçe, kürtçe bitti şimdi de osmanlıca çıktı iyice tahrif ettiler dilimizi. Bir milleti ayakta tutan ortak dilidir, kültürüdür. Vallahi istedikleri kadar ders koysunlar. İstedikleri şekilde yönlendirme yapsınlar. Bizim genlerimize ne karışmış olursa olsun baskın genimizin Türk geni olduğu gerçeğini unutuyor rte. Biz her defasında küllerinden doğmuş bir milletiz. Elbet özümüze döneceğiz.
insan yaşı ilerledikçe dahada milliyetçi oluyor,hiç bir şeye kolay sahip olunmadığını dahada anlıyorsun..evet bu ülke neler gördü geçirdi ama dimdik ayakta şükürler olsun..

Hayır anlamadığım niye hep bizi üvey evlat gibi görüyo...Sayelerinde 5 yasında okula baslayan yeğenimin bana söylediklerini aynen yazıyorum: biliyomusun gecen gün, xxx altına işedi sırasının altı hep çiş oldu,öğretmen üstünü değiştirdi,ben hiç altıma yapmıyorum tek uykum geliyo :KK53:(7 bucukta ders baslıyoda) :KK53:Önce çişlerini öğrenselerdi keşkem şimdi bide osmanlıca...Ablam delirecek :D..Zorunlu ders,zorla ders,ha gayret..Allah bize yardım etsinn
ablan kesinlikle haklı..4 yaşındakileri anaokuluna alıyorlar,5 ve 6 yaşla aynı sınıfta..müfredat 6 yaşa göre..öğretmenlere karşı bir garezlerimi var yoksa bu kadar maaş veriyoruz uğraşsınlar diyemi düşünülüyor anlamış değilim..zaten Osmanlıca dersi için bu işin ehli öğretmen sayısı yetersizmişki..ee ne olacak peki..biri hüküm verdi olacak demekle olmuyor maalesef..

ablan kesinlikle haklı..4 yaşındakileri anaokuluna alıyorlar,5 ve 6 yaşla aynı sınıfta..müfredat 6 yaşa göre..öğretmenlere karşı bir garezlerimi var yoksa bu kadar maaş veriyoruz uğraşsınlar diyemi düşünülüyor anlamış değilim..zaten Osmanlıca dersi için bu işin ehli öğretmen sayısı yetersizmişki..ee ne olacak peki..biri hüküm verdi olacak demekle olmuyor maalesef..
osmanlıcadan önce okulsuz köy kalmasa,Öğretmensiz okul kalmasa,atanamayan öğretmen kalmasa,ücretli öğretmen adı altında kölelik kalksa..Çook şey varda işte maksat dikkay dağılsın gündem değişsin..Biz böyle tartısmaya dalıp esas konuları sıkıntıları unutalım vs vs..

Neyse canim.. Osmanli dedelerimiz bizi andi herhalde... Aranizda Osmanli dedesinin mezarini ziyarete giden var mi? Varsa ona mujde! Bundan sonra mezarin basindaki yazilari okuyabilecek! Yiihuuuu! :KK71::KK71::KK71:AKP de hizmette sinir yok!:KK58:

Osmanlıca Türkçe den farklı bir dil değildir ki. Sadece o dönemde Arap alfabesi kullanılıyordu. Yoksa amaç Osmanlıcayı bahane edip Arap alfabesini mi getirmek. Bizler liselerde Osmanlı döneminde yaşamış Türk edebiyatçılarının şiirleri çok okutuldu.

ŞİKAYETNAME
Selam verdim, rüşvet değildir diye almadılar. Hüküm gösterdim, faydasızdır diye iltifat etmediler. Eğerçi görünürde itaat eder gibi davrandılar ama bütün sorduklarıma hal diliyle karşılık verdiler.
Dedim: – Ey arkadaşlar, bu ne yanlış iştir, bu ne yüz asıklığıdır?
Dediler: – Bizim adetimiz böyledir.
Dedim: – Benim riayetimi gerekli görmüşler ve bana tekaüt beratı vermişler ki ondan her zaman pay alam ve padişaha gönül rahatlığı ile dua kılam.
Dediler: – Ey zavallı! Sana zulüm etmişler ve gidip gelme sermayesi vermişler ki, daima faydasız mücadele edesin ve uğursuz yüzler görüp sert sözler işitesin.
Dedim: – Beratımın gereği niçin yerine gelmez?
Dediler: – Zevaittir, husulü mümkün olmaz.
Dedim: – Böyle evkaf zevaidsiz olur mu?
Dediler: – Asitanenin masraflarından artarsa bizden kalır mı?
Dedim: – Vakıf malın dilediği gibi kullanmak vebaldir.
Dediler: – Akçamız ile satın almışız, bize helaldir.
Dedim: – Hesaba alsalar bu tuttuğunuz yolun fesadı bulunur.
Dediler: – Bu hesap, kıyamette sorulur.
Dedim: – Dünyada dahi hesap olur, haberin işitmişiz.
Dediler: – Ondan dahi korkumuz yoktur, katipleri razı etmişiz.Gördüm ki sualime cevaptan başka nesne vermezler ve bu berat ile hacetim kılmağın reva görmezler, çaresiz mücadeleyi terk ettim ve mey’us ü mahrum guşe-i uzletime çekildim.
Sözlerimi Fuzuli’nin şu beyiti ile bitireyim:
Dehr bir bâzârdır her kim metâın arz eder
Ehl-i dünya sîm ü zer ehl-i hüner fazl u kemal
(Dünya bir Pazar yeridir ki insanlar ellerindeki malları sunarlar. Dünya ehli altını ve gümüşü pazarlar, hünerli insanlar ise erdemlerini, olgunluklarını sergilerler.)

Neyse canim.. Osmanli dedelerimiz bizi andi herhalde... Aranizda Osmanli dedesinin mezarini ziyarete giden var mi? Varsa ona mujde! Bundan sonra mezarin basindaki yazilari okuyabilecek! Yiihuuuu! :KK71::KK71::KK71:AKP de hizmette sinir yok!:KK58:

Benim dedemin mezarı yok. Savaşta ölmüş kocatepe de bir yere gömmüşler. ''Düşün altında binlerce kefensiz yatanı''

Benim dedemin mezarı yok. Savaşta ölmüş kocatepe de bir yere gömmüşler. ''Düşün altında binlerce kefensiz yatanı''
Bugun Israile, PKKya peskes cekilen topraklar... Hassas yerimden vurdun beni.. Allah dedeni nurlar icinde yatirsin..:KK61:
sunsetsuave_134556026143.jpg

Lisan-ı Osmani : Arap alfabesinin Türkçe ve Farsçaya uyarlanmış hali yani. Osmanlıca'yı sözel bölüm bitirmem ve tarih tutkum yüzünden sanırım çok öğrenmek istemiştim. Zaten fakültelerin tarih bölümlerinde bu derste veriliyor. Şimdi bu dersi alıp ; nbr,kib, cnm, gibi konuşmaya başlamış bir nesile zorla öğretmenin anlamı nedir bunu anlamadım...
Şuan yetişen nesil Latin alfabesiyle yazılmış Türkçeyi konuşarak kendini ifade etmekten aciz durumda. Gençlere konuştuğumuz Türkçe ile ; doğru düzgün konuşma becerisini öğretsek daha iyi olurdu sanki:KK14::KK14::KK14:

Aklıma şimdi geldi bence ülkenin yarısı öğrensin konussun, yarısı inat edip öğrenmesin ve kimse kimsenin dediğinden bişey anlamasın diye cıktı bu zorunlu osmanlıca :)

Kızlar yapmayın ya ; dersi sadece liselerde zorunlu yapmaya çalışıyorlar ana okulu değil aslında liselerde olmasıda fena fikir değil . Alan bölümde Osmanlıcadan kaçmak için kaç genç sayısal bölümleri seçer acaba ? Ülkenin bilim adamı sayısı katlanacak bu gidişle :D

Kızlar yapmayın ya ; dersi sadece liselerde zorunlu yapmaya çalışıyorlar ana okulu değil aslında liselerde olmasıda fena fikir değil . Alan bölümde Osmanlıcadan kaçmak için kaç genç sayısal bölümleri seçer acaba ? Ülkenin bilim adamı sayısı katlanacak bu gidişle :D

Bu ülkede bilim insanı çıkmaz.. Bilim insanı olmaya yeteneklisi beyin göçü gerçekleştirir.

Veee Osmanlıca burçlar

Koç : davar-ül kurban
Boğa : sıgır-ül camış
Ikizler : adem-ül çift-i aynen
Yengeç : mahluk-ül derya-i bocekvari
Aslan : mahlukat-ül vahşi
Başak : nebatat-ül arpa vü yulaf
Terazi : endaze-i kantar
Akrep : haserat-ül zehr-i zıkkım
Yay : silah-ül zemberek
Oğlak : davar-ül sakal
Kova : damacana
Balık : mahsulat-i derya

Çinliside vardır,Yugoslavıda hayal dünyasında bizimkiler yada halk bir şey bilmiyor diye..evet kesin ondan..halkının istediği dilden konuşuyor..eepolitikacı politik olana denir değilmi..?
Halkimiz onlar kadar cahil degil iste kafalarina dank edecek ama ne zaman

Veee Osmanlıca burçlar

Koç : davar-ül kurban
Boğa : sıgır-ül camış
Ikizler : adem-ül çift-i aynen
Yengeç : mahluk-ül derya-i bocekvari
Aslan : mahlukat-ül vahşi
Başak : nebatat-ül arpa vü yulaf
Terazi : endaze-i kantar
Akrep : haserat-ül zehr-i zıkkım
Yay : silah-ül zemberek
Oğlak : davar-ül sakal
Kova : damacana
Balık : mahsulat-i derya

adem-ül çift-i aynen bayıldım burcuma :) :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Back
X