Erdoğan son sözünü söyledi: Millet iradesine gitmek durumundayız

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
http://www.diken.com.tr/erdogan-son-sozunu-soyledi-millet-iradesine-gitmek-durumundayiz/

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümet kurulması için Anayasa’da tanınan 45 günlük sürenin bitmemesine rağmen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevi vermeyeceğini ortaya koydu.

‘Başarısız oldu’

Fotoğraf: DHA / Arşiv

‘Ak Saray’da muhtarlarla dokuzuncu kez bir araya gelen Erdoğan, Türkiye’nin son bir buçuk aydır içinde bulunduğu çatışma ortamına değinip, “Türkiye işte böyle bir ortamda hükümet kurma çalışmalarına sahne oluyor. Türkiye henüz yeni hükümetine kavuşamadı. Bu durumda çözümü yine millet iradesinde aramak durumundayız” diye konuştu.

Bu sözleriyle seçimlerde en yüksek ikinci oyu alarak koalisyon kurma hakkı alan CHP’yi es geçen Erdoğan, tercihinin erken seçim olduğunu vurguladı.

‘Faturayı bana keserek beyhude uğraşıyorlar’
Erdoğan, “Peki şahsımla ilgili sorunları nedir diye baktığımızda, çocukça tenkitler, kaprisler dışında bir şey göremiyoruz. Kendi başarısızlıklarının, hayal kırıklıklarının faturasını şahsıma keserek sorumluluklarını unutturmaya çalışanlar beyhude uğraşıyorlar” dedi.

Erdoğan, bunun ardından AKP’yle koalisyona girmek istemeyen ve muhalefete talip olan MHP’ye sözü getirip parti genel başkanı Devlet Bahçeli hakkında hayli sert konuştu.

‘Kendilerinin evladı yok tabi’
Oğlu Bilal Erdoğan’ın isminin yolsuzluk iddialarıyla anılmasına ve bunun koalisyon şartı haline getirilmesini eleştiren Cumhurbaşkanı, Bahçeli’ye yönelik şunları söyledi: “Kalkıp benim adıma ismiyle Bilal’i ver, hilali al diyor. Ya benim oğlumun yaptığı bir yanlışlık varsa bir yolsuzluk varsa bunun hesabını soracak yargıdır. Sen benim evladımla ilgili nasıl iktidar bağlantısı kurarsın? Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapması normal çünkü bunlar aile nedir bilmez, evlat nedir bilmez, hak hakikat bilmez.”

Erdoğan bununla da yetinmeyerek, “Kuru sıkı hakaretlerle bir yerlere varmak ister. Mussolini, Hitler diyor. Aynaya bak ya aynaya, kendini görürsün” diye konuştu.

‘Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle geçirecek zamanımız yok’
Cumhurbaşkanı CHP’ye hükümet kurma görevi vermeyeceğini de bir kez daha vurguladı: “Ufukları Beştepe’den öteye çıkamayanların bu ülkeye verebileceği bir şey yok. Zaten Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle bizim vakit geçirecek hesabımız yok.”

Oğlu Bilal Erdoğan’ın isminin yolsuzluk iddialarıyla anılmasına ve bunun koalisyon şartı haline getirilmesini eleştiren Cumhurbaşkanı, Bahçeli’ye yönelik şunları söyledi: “Kalkıp benim adıma ismiyle Bilal’i ver, hilali al diyor. Ya benim oğlumun yaptığı bir yanlışlık varsa bir yolsuzluk varsa bunun hesabını soracak yargıdır. Sen benim evladımla ilgili nasıl iktidar bağlantısı kurarsın? Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapması normal çünkü bunlar aile nedir bilmez, evlat nedir bilmez, hak hakikat bilmez.”

bu nasıl bir sözdür. evladı olmayanlar aile nedir bilmez hak hakikat bilmez mi oluyor. çocuğu olmayanlara nasıl bir hakarettir bu

Son düzenleme:
Tarihin gorup gorebilecegi en utanilasi cumhurbaşkanı.

Evladi yokmuş anlamazmis. Senin evladin hapse girecek diye ödün kopuyor. Bak millet evladini topragin altina koyuyor sen de cenazesinde şov yapıyorsun. Madem aile evlat önemli neden milletin yoksulun garibanin cocuklarini feda ediyorsun.

Yazıklar olsun ! Sarayın da hirslarin da yerin dibine batsin!

Evladı olmayanlar üzerinden de evlatlar üzerinden bu adam artık siyaset yapmasın zaten yaralarımız derin bir de bu adam iyicene açmasın susssun artık sussun adam evlenmemiş yok evladı napsın
Ne demek evladı olmayanlar aile olmak bilmez valla Erdoğan senden iyi bilyoruz kusura bakma senin gibi evlatlarımızın boğazından haram geçirmeyiz bizler
Bilalin ne suçu varmış varsada yargı yardılarmış he he yerler yerler
Yaptığı yolsuzluk demiş ya güldürdü beni
Lütfen tekrar diyorum olmayan evlatlarımız ve olan evlatlarımızın şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmasın

Bunu ilk kez söylemiyor bir de. Ayni cümleleri tekrar söylemişti.

" bir yanlışlık varsa bir yolsuzluk varsa bunun hesabını soracak yargıdır."
Yargı mı??
Yargı işini adaletli yapsa sen şimdiye parmaklıklar ardındaydın vicdan yoksunu herif!
Hmm sakıncalı bir mesaj

Çünkü hakaret para ediyor Sephoraa . Ne kadar hakaret aşağılama o kadar alkış. Belalti vurdukca seçmeni coşuyor.

Acıyorum valla

Buna simdi sey cevabi gelir "ben adamin her dedigini onaylamiyorum ki. Zaten hemen hemen her siyasetci bu tür laflari kullaniyor. Ve hic adamin yaptigi iyi seylere bakmiyorsunuz ki. Yani bi sefer bile okumadim erdogan sunu iyi yapti diye. Bak hastanede sira beklemiyoruz artik, ekmek icin sira beklemiyoruz ve basörtümüz ile okula bile gidibiliyoruz,....blah blah blah"

Bak artik ben bile ezberledim

Evet evlat önemli Sayın cumhurbaşkanım.
Sen oğullarına sahte raporlar verip askere bile yollamazken, senin koltuk sevdan Yüzünden bu ülkede çocuklar ölüyor, 20 Yaşında anne kuzuları yaşamadan toprağın altına giriyor.
Doğmamış bebekler babalarının cenazesine sizlerin boş hırsı için gidiyor biliyor musun Erdoğan?
Asıl sen ne anlarsın evlattan, aileden!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…