Erdoğan: 'Yuh çekersen tokadı yersin'

O huzur ortamı ancak insanlar şapkalarını önüne alıp doğru ve yanlışı ile düşünmeye başladığı zaman olacaktır. Bunun sorumlusu başta devlet, işveren, sendika, iş güvenlikçisi. İnsanlar bunu bir kabul etse. Devletin ne alakası var canım düşüncesinden bir sıyrılsa. Tamam seviyorlar anlıyoruz ama ortada bir hata varsa eleştirilsin. Ölümüne savunulmasın. Diğer partilerinde suçu var. Birbirlerine nasıl laf sokacaklarını düşünmekten bu taşeronlaşma için maden işçilerin çalışma koşulları için ve daha bir çok konuda doğru düzgün çareler üretemedikleri için. Bu kaçıncı daha öncede yaşandı bu tür facialar. Sadece madende değil tersanelerde de yaşanmadı mı? O zamanda millet köpürdü sonra herkes unuttu. Umarım son olur ve bundan büyük bir ders çıkar. Koltuk sevdasını bırakıp sorumlular istifa eder. Hak eden biri yerine gelir ve halkın bu sesine sağduyuyla yaklaşılır.

aynen katılıyorum keşke yaşam odaları olsaydı kesinlikle suçlu devlet ve iş veren firma ... üzgün olduklarına eminim ama canalr gitti yazık oldu bunda üzüldüklerine inanırım ama eger biran önce olması gerekenler olmazsa işte o zzaman asla ve asla içlerinde birazcık vicdan merhamet kaldıgına inanmam ... sadece madenciler değil bütün işyerleri kesinlikle gözden geçirilmeli :50: yaşlncı gündemler oluşturuluyo ve gözlerimizi kapatıp alttan işler halloluyo kim gelirse gelsin böyle işte allah hidayet versin baştakilere hepsi aynı kötünün iyisi seçiliyo zaten kimse 100 de 100 memnun değil:50:

siz biz diye ayırım yapma işte yapma bundan kaybediyoruz siz biz yok sadece provakotörler ve halkımız var halkımız içinde farklı görüşlerimiz var kimimiz akpci kimimiz chpci yada mhpciyiz ama biz bi bütünüz asla siz biz degiliz bunda bi anlaşalım .. gelelim sizler diye beni soktugunuz sınıfa benim diger yazılarımı okursanız sanırım ne düşüncede oldugumu anlarsınız zira bi yorumla bunu anladıgınıza üzüldüm açıkcası... çünkü ben başbakanı savunmuyorum yaptıklarının nasıl kötü durdugunu ve hiç hoşlanmadıgımı mesajlarımda açıkca yazdım ... bi siyasi partiye veya başkana körü körüne bağlı değilim akpye oy verdim bu zmana kadarda başbakanın dik duruşunu begenirdim ama şu son olaylarda öfke kontrolünü yapamıyo diye de eleştirende benim bişeye körü körüne başlı değilim değişmeyen tek şeyin değişim olduguna inananlardanım farklı pencerelerden bakabiliyorum olaylara saçma sapan fotoraflar yayınlamıyorum yayınlanmış olanları koyup dogrumu dedim burada ve provakotörler oldugundan korktugumu yazdım burda müsteşarı ve başbakanı savunmuyorum yaptıkları yanlış diyede defalarca yazdım benim vurgulamak ,stedigim acımızdan yararlanmak isteyen bi kesim var onlara asla prim verilmesin ... daha cok can yanmasın...

O siz, biz ayrimi ben yapmiyorum, ilk etapta basbakan yapiyor ve sonrada birçok akpli vatandas yapiyor. Provokatör ne allah askina anlatirmisiniz? Basbakani yuhlanmaya gelince provokatör var fakat gezi olaylarinda o molotov kokteyl atanlar gezici degil dedigimizde, asil onlar gezicilerin isimini kötülemek için yapiliyor denildiginde hiç kimse inanmiyordu buna.

Ayrica bu olaydan nasil bir tür prim alinir? Siyasi partiler zaten pek birsey söylemiyor, halk erdogana karsi gelince bu primi oluyor? Siyasetmi oluyor? Ben mesela cumartesi günü protestolara katilacagim. Neden? Illahi erdogana karsi oldugumdan mi? Hayir, yüzlerce ölünün suçlusu halen tespit edilmiyor, basbakan bizzat kendisi yakinlari dövmeye kalkisiyor, müstesari için bile baska laf bulamiyorum. Bu ülke böyle yürüyemez. Soma olayi artik bir takim olaydan sonra artik son damla oldu.

Daha önce erdogani begendinizi vurguludanizda, daha öncede erdoganin öfke kontrol sorunu vardi hanimefendi. Sadece görmek istemeyenler vardi. Hep farkli düsünen insanlara, farkla dinlere saygisizca davranmistir, hakaret etmistir. O ayni öfke kontrolsuzlugu ile bu olayada el koymaya çalismistir ve hatta bu konuda begeni topliyacagindan emin olmustur fakat olmadi.

Sonuçta Gezi olaylarinda polisin ellerinden ölen gençler vardi ve adam halen "aslan polislerim" gibi laflar zirvaliyordu. Erdoganin vicdansizligi ve ruh bozuklugu çok daha önceden belliydi fakat bu sefer dis mihraklar, faiz lobbisi gibi ucuz yalanlar atamiyor (ki denemiyor degil, güya dis mihraklar o madende trafoyu patlatti). Adama kalan tek çözüm agresiflik. Adam koltuguna yapismak için insanlari azarlamak ile korkuttugunu düsünüp, insanlar öyle protesto edemez diye düsünüyor. Umarim yalnis düsünüyor ve en kisa zamanda o sevdigi koltuktan ayrilir.

Yandaş Medya Soma Katliamının Bir Numaralı Sorumlusu Hükümeti Kurtarmak İçin Yalan Haberlerle Hedef Saptırmaya Çalışıyor!

Soma`da hayatını kaybeden madencilerle ilgili bütün Türkiye yas tutarken, Soma halkının tarifsiz acısını yaşamasına bile izin vermeyip acılı ailelere saldıran siyasi iktidar ve yandaşları, katliamın üzerini örtmek için seferber olmuş durumdadır.
Yayıncılık çizgisi ile yandaşlık kavramını bile geride bırakan malum gazete ve haber siteleri, Soma`da yaşanan Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamının bir numaralı sorumlusu olan AKP hükümetini kurtarmak için yalan haberler ve arsızlık sınırlarını zorlayan iftiralar ile Eğitim Sen Manisa Şube Eğitim Sekreteri Leyla Duran ve SES şube yöneticisi Birgül Salman`ı açıkça hedef göstermiştir.
Soma`da yaşanan işçi cinayetindeki sorumluluğu nedeniyle hükümete yönelik eleştirilerden kurtulmak için çıkış yolu arayan yandaş gazete ve haber siteleri, Soma halkını provoke ederek hedef saptırıp, Eğitim ve SES yöneticisi iki arkadaşımız ile Soma`da yakınlarını kaybeden iki kadın arasında zorla benzerlik kurmaya çalışarak, günlerdir yaptıkları gibi hükümeti haklı çıkarmak için adeta çırpınmış, son çare olarak Gezi direnişi sürecinde yaptıkları gibi alçakça iftiralara başvurmaktan çekinmemişlerdir.
Soma`da BBC Türkçe servisinin yaptığı röportajdaki başları kapalı iki kadının Başbakan aleyhine ve doğruluğu kolayca ispat edilebilecek ifadeler kullanmasını provokasyon olarak değerlendiren yandaş haber siteleri (başta star haber, Türkiye Gazetesi internet sitesi, Yeni Şafak Gazetesi, Akit Gazetesi, ensonhaber.com, beyazgazete.com ve daha pek çok web sitesi) bu kadınların kim olduklarını araştırıp bulabilecekken, yoğun uğraşlar sonucunda madenci yakını iki kadının görüntüleri yanında Eğitim Sen şube yöneticimiz Leyla Duran ile SES şube yöneticisi Birgül Salman`ın fotoğrafını "iliştirip", en temel basın ahlak değerlerini bile ayaklar altına alan bir iftiraya daha imza artmışlardır.
Yandaş gazete ve internet sitelerinde hedef gösterilerek çirkin iftiralara maruz kalan arkadaşlarımız savcılığa giderek iftira dolu haberleri yayınlayarak açık bir provokasyona imza atan haberleri yayınlayan gazeteler ve haber siteleri hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır.
Yandaş gazete ve internet sitelerinin bütün çırpınmalarına, yalan haber ve karalama girişimlerine rağmen Soma`da yaşanan katliamın sorumluları ve arkasındaki güçler hesap verene kadar ne iktidarın şiddeti ne de yandaş medyanın yalan haberleri gerçeklerin üzerini örtmeye yetmeyecektir.
$16911_12_08_38.webp
http://www.egitimsen.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=21463&sube=0#.U3dpMfRdVOG

Son düzenleme:
erdoğana ve akepe'ye karşı olan herkes provakotördür:ssz:

erdoğana ve akepe'ye karşı olan herkes provakotördür:ssz:

Aynen, cani yanan, yakinini kaybeden madenci yakini olsa bile...
Ici sizlayan, yardima kosan avukat olsa bile...
Ayni muamaleye maruz kalmis emekci olsa bile...
Hakli olarak hukumeti istifaya cagiran vatandas olsa bile...

Back
X