Erdoğan’a hakaret’te bugün: ‘Hırsız’ dediği öne sürülen öğretmene iki yıl istendi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.diken.com.tr/erdogana-ha...dedigi-one-surulen-ogretmene-iki-yil-istendi/
Bolu’da ‘Ülkenin başında hırsızlar var’ dediği iddiasıyla ‘kamu görevlisine hakaret’ten iki yıla kadar hapsi istenen fen bilgisi öğretmeni 36 yaşındaki U.K. ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamayı reddeden U.K., söylemediği bir cümle söylenmiş gibi gösterilerek hakkında işlem başlatıldığını savundu.

Önce idari soruşturma sonra dava
bolu-ogretmen.jpg

Fotoğraf: DHA

Canip Baysal Ortaokulu’nda fen bilgisi öğretmeni U.K. hakkında geçen mayıs ayında önce idari soruşturma başlatıldı.

Müfettişlerin hazırladığı rapor üzerine disiplin cezası uygulanarak maaşından kesinti yapılan U.K.’ya, bunun ardından ‘kamu görevlisine hakaret’ ettiği iddiasıyla iki yıla kadar hapis istemiyle Bolu 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sadece öğretmenlik yapmak istiyorum
İlk duruşmada suçlamayı reddeden öğretmen U.K., okul öğretmenlerinden H.A.Y.’nın da öğrencilere ‘Başımızda hırsız var’ diye konuşma yaptığı iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edildiğini anlattı.

“H.A. öğretmen şikayet edildiği için okulumuza müfettiş gelmişti. Sınıfta öğrenciler ‘H.A.Y. öğretmenimizi neden şikayet etmişler?’ diye sorunca ben de, ‘Başımızda hırsızlar var’ diye bir kelime kullanmış, ancak bu iftiradır” dediğini aktaran U.K., Milli Eğitim müfettişlerinin işin içine kendisini de katarak bu cümleyi söylemiş gibi hakkında idari işlem başlattığını savundu.

“Ben 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Nerede nasıl konuşulması gerektiğini bilirim. Sadece öğretmenlik yapmak istiyorum. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum” diyen U.K.’nın bu sözlerini duruşmada tanıklık yapan sekiz öğrenciyle öğretmen H.A.Y. de doğruladı.

Bir velinin şikayetiyle başladı
Öğretmen H.A.Y. şunları söyledi: “Bu olay benim bir veli tarafından şikayet edilmemle başladı. Okul müdürü, benim Ak Parti’ye oy verenleri aşağıladığım gerekçesiyle şikayet edildiğimi söyledi. Müdürün söylediğine göre, ‘Bu hırsızları başımıza siz getirdiniz’ şeklinde sözler söylemişim. Hocamız U.’nun sınıfta söylediği sözler de benim söylediğimi iddia ettikleri sözlerdir.”

Müşteki olarak Erdoğan’ın gösterilmesi daha büyük suç
Müfettişlerin öğrencilere baskı yaparak ifade aldığını ve tarafsız soruşturma yapmadığını savunan öğretmen U.K.’nın avukatı Bedia Baran Bulut ise iddianamede yazıldığı gibi, ‘Başımızda hırsızlar var’ ifadesinin kullanıldığı kabul edilse bile, isim belirtilmediği için bunun şikayete bağlı olduğunu kaydetti.

Bulut, “Dosyada şikayet yapıldığına dair hiç dilekçe mevcut değildi. Müşteki olarak dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterilmesi bizce daha büyük bir suçtur. Beraatına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme, şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatına ve duruşmaya gelmeyen bir tanığa ulaşılması için duruşmayı 7 Temmuz tarihine ertelendi.

Allah'im delirecegim Cumhurun başkanının uğraştığı şeylere bak.malum ben oğretmenim az konuşayım!

Aslinda bu adam dunyada en cok hakarete ugrayan devlet adami olarak guinness rekorlar kitabina girmeli.. Biri sevabina muraacatta bulunsun..:KK53: Google'a "hirsiz rusvetci" yazinca bile bu adamin adi cikiyor artik..:KK70:Hangi birini dava etsin yazik..:rolleyes:

Son düzenleme:
X