Erdoğan'dan IŞİD operasyonuna destek

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısına olumlu baktığını ve ara vermeden devam etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, operasyona askeri ve siyasi her türlü desteği vereceklerini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , ABD 'nin IŞİD hedeflerini Suriye'de vurmasına ilişkin "Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım, özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır" dedi.

Erdoğan BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve bazı Arap ülkelerinin Suriye'de IŞİD hedeflerine yaptığı saldırıyı değerlendirdi.

ARA VERİLMEMESİ LAZIMCumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda henüz gelen bilgiler çok çok farklı. Hedefler noktasında nereler vuruldu, nasıl vuruldu, henüz tam manasıyla henüz bilgileri net bize ulaşmış değil. Fakat bunlar biliyorsunuz, bunlar sayın Obama'nın Çarşamba konuşmasında da Irak ve Suriye olarak ifade ettiği hedefler arasındaydı. Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra ardından şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. Özellikle bölgedeki bu terörle mücadeleye bir ortak mutabakat içerisinde yürünmesi gereğine inanıyorum" dedi.

Gazetecilerin " Türkiye 'nin katkısı bundan sonra ne olacak?" şeklindeki sorusu üzerine de Erdoğan, "Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız. İnşallah döndükten sonra Hükümetimizle de görüşmeleri yapacağız. Bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra alacağımız karar çerçevesinde buradaki desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Gazetecilerin bu desteğin askeri operasyonu da kapsayıp kapsamadığına ilişkin sorusu üzerine de Erdoğan, "Arkadaşlar, her türlü kapsar. Askeri, siyasi hepsi..." dedi.

UÇUŞA YASAK BÖLGE ÖNEMLİ
Erdoğan, tampon bölge konusundaki sorular üzerine de şunları söyledi: "Buna zaten, gözü kapalı bakmayalım, bu bir vakıa. Söyledim, no fly zone (uçuşa yasak bölge) önemli. İki, bir defa Suriye tarafında bir güvenli bölge önemli bir şey. Çünkü bir buçuk milyon insan şu anda sadece bizde. Bunun bizde meydana getirdiği sosyolojiik bir olumsuz gelişme var. Bunun giderilmesi lazım. Hala gelmeye devam ediyor. İşin bir üçüncü boyutu var: Bölücü terör örgütleriyle mücadele. Bunu aynı şekilde kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Bunu kendileri de zaten kabulleniyorlar. Bu çerçevede Türkiye olarak biz de üzerimize düşeni yerine getiririz." AA
http://www.radikal.com.tr/politika/erdogandan_isid_operasyonuna_destek-1214470

Esad'dan IŞİD operasyonu açıklaması

ABD'nin Suriye topraklarında IŞİD'e karşı başlattığı hava bombardımanı sonrası açıklama yapan Suriye Devlet Başkana Esad, "Terörle mücadelede uluslararası çabaları da destekliyoruz. Ülkeler ayrıca terör oluşumlarına her türlü desteğin durdurulması yönünde alınan uluslararası kararlara da riayet etmelidir" dedi.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, terörle mücadelede uluslararası çabaları desteklediklerini belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, başkent Şam'da Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Falih Feyyad'ı kabul eden Esad, "Tekfirci terör gruplarıyla yıllardır devam eden savaşımızı tüm kararlılığımızla sürdürüyoruz. Terörle mücadelede uluslararası çabaları da destekliyoruz" dedi.

Esad, "Terörle mücadele, yalnızca askeri operasyonlarla başarıya ulaşmaz. Ülkeler ayrıca terör oluşumlarına her türlü desteğin durdurulması yönünde alınan uluslararası kararlara da riayet etmelidir" ifadesini kullandı.

İkilinin ayrıca terör örgütlerinin ortadan kaldırılması ve terörle mücadelenin başarıya ulaşması için iki ülkenin ortak atacağı adımlar ve alınacak tedbirleri de görüştüğü belirtildi.

SANA'nın bugün Suriye Dışişleri Bakanlığına dayandırılarak verilen haberinde ise Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den, "Ülkedeki IŞİD mevzilerinin vurulacağı" yönünde mesaj aldığı iddia edilmişti.
Haberde Kerry'nin, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi aracılığıyla Muallim'i, IŞİD'e yönelik hava saldırılarından haberdar ettiği ileri sürülmüştü.

Açtım aynı başlığı. Konu başlıklarında mevcut :)

adam bugün beyaz dediğine yarın siyah demekte usta resmen
askeri destek verirmiş sanki bu insanlar kurşun asker...
illa destek vericekse toplasın şu suriyelileri al sana silah desin göndersin herkes kendi ülkesini kendi savunsun.

siyast topicleri yine hızla açılmaya başladı...banınız bol olsun.....uzun süre siyasete fazla yorum yapmayı düşünmüyorum...
yeni bir seçime kadar bdv de takılcam.....
muneye de yazık hem ne o öyle evladını evden kovalayıp arkasından terlik fırlatan analar gibi.....

Keşke konuşacak birşeyin olsa da,kişisel hakaretlere girmeden sayın Cumhurbaşkanını savunabilsen pembe.
Konu hakkında bir yorumun yok mu?
Duymak isteriz.

Böyle bir şeyin mümkün olduğunu zannetmiyorum yapmaya çalıştığı zamanlar da da doğru bilgilerle gerçekleştirdiği söylenemez...

katılmayacağız demişlerdi ama katılacaklar, türkiye karadan girecek abd sadece havadan destek verecek silah yardımını da yine abd den alacağız.

Keşke konuşacak birşeyin olsa da,kişisel hakaretlere girmeden sayın Cumhurbaşkanını savunabilsen pembe.
Konu hakkında bir yorumun yok mu?
Duymak isteriz.

hakaret edilmezse hakaret duyulmaz ok. aynen karşılığım budur.
konuyla ilgili mi dedin tereyağından kıl çeker gibi aldılar hazmı zor galiba

Hanımlar,
şimdi ben siyasi topiklere girsem çok kişi cımbızlanır, KK mapusundaki yerini alır ama önce bir ön uyarı yapayım diyorum, tümüyle iyi niyetimden ama tabii bende insanım iyi niyetimde bir yere kadar oluyor haliyle.
İsterseniz Dünya'da en nefret ettiğiniz kişi olsun C.Başkanı, Başbakan, Akp, Chp ve diğer siyasi kimlikler, partiler.
Burda gelip evinizde televizyonda suretlerini gördüğünüz andaki gibi ağzınıza geleni söyleyemezsiniz.

Niye çünkü öncelikle yasalar gereği suç:
TÜRK MİLLETİNİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ, DEVLETİN KURUM VE ORGANLARINI AŞAĞILAMA

Madde 301- (Değişik: 30/4/2008-5759/1 md.)

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...alara-gore-suc-kapsamina-giren-haller.658251/

Bir diğer nedense KK Kuralları, bakınız:
XIV) Kişileri, kurumları, kuruluşları veya herhangi bir devleti küçük düşürecek resim, yazı, alıntı vb. kullanmak kesinlikle yasaktır. Bu gibi durumlarda uyarı yapmadan üyeyi forumdan silme hakkımız saklıdır.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/forum-manifestosu.17895/
Kurallarımızdan biri de 3. şahısları küçültücü, hakaret vb türü yazılar yazılmaması gerektiği üzerine.

3. şahıstan kasıt siteye üye olmayan kayınvalidenizden tutunda siyasilere kadar aklınıza gelen herkesi kapsar.

Ben uyarımı yaptım, sanırım ve umarım artık, fırıldak ve aynalarla ilgili yorumlarınız sona erer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…