Erdoğan'ın emri yerine getirildi: Muhtarlar için muhbir hattı açıldı!

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.112
18.284
haber.sol.org.tr/turkiye/erdoganin-emri-yerine-getirildi-muhtarlar-icin-muhbir-hatti-acildi-126394
Erdoğan'ın emri yerine getirildi:
Muhtarlar için muhbir hattı
açıldı!
Muhtarlarla 8. buluşmasında açık
açık muhbirlik yapmalarını isteyen
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı
yerine getirilmiş...
Cumartesi, 15 Ağustos 2015 10:33

Muhtar Bilgi Sistemi'ne kendi TC
kimlik numarasıyla giren muhtarlar,
“ihbar, şikayet, istek, görüş ve
öneri” butonlarından birine basarak
elde ettiği bilgiyi yetkili devlet
kurumuna aktarıyor.
Bugün Gazetesi'nin haberine göre,
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Benim
muhtarım hangi evde kim var?
Gelecek gayet uygun ve sakin bir
şekilde kaymakamına, emniyet
müdürüne bildirecek” sözleri,
‘muhbir muhtar' tartışması başlattı.
İçişleri Bakanlığı'nın ise 6 ay önce
uygulamayı Muhtar Bilgi Sistemi
adıyla başlattığı ortaya çıktı.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir
muhtar, sistemle alakalı Bugün
gazetesine şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde
katıldığımız toplantıda bize bu
sistem tanıtıldı. Bu sistemle bir
mesajda talep, öneri, şikâyet ve
ihbarlarımızın ilgili birime
gideceğini ve ivedilikle çözüme
kavuşturacaklarını söylediler.
TC kimlik numarası, ad ve
soyadımızla giriyoruz. Cep
telefonumuza aktivasyon mesajı
geliyor onu girdikten sonra sisteme
giriş yapabiliyoruz. Şimdiye kadar 6
tane talep yolladım ama hiçbiriyle
alakalı bir cevap alamadım. Sistemi
dilekçe bile yazamayan yaşlı
muhtarların gözünü boyamak için
yapmışlar ama maalesef sorunlara
çare olmadı.
Ben yine ilgili istek ve talebimi
dilekçeyle belediyeye ve ilgili
birimlere yapıyorum ve daha hızlı
çözüme kavuşturuyorum."

Şimdiye kadar 6
tane talep yolladım ama hiçbiriyle
alakalı bir cevap alamadım. Sistemi
dilekçe bile yazamayan yaşlı
muhtarların gözünü boyamak için
yapmışlar ama maalesef sorunlara
çare olmadı.
çünkü bu hattın amacı başka,sorun çözmek değil.:KK51:

11896162_10153503763708328_4492873653792822046_n.jpg

Doğu Almanya'da Stasi vardı. Güvenlik Bakanlığı'ydı ama vatandaşın birbirini ihbar etmesinden de güç alıyordu. Yani herkesi, etrafındaki insanları ihbar etmeye teşvik ediyordu. Halkı sivil casus gibi kullanıyordu.

Stasinin elinde vatandaşlara dair inanılmaz detayda bilgiler vardı. Milyonlarca vatandaş hakkında dosyalara sahipti, bu bilgilerin çoğu da herkesin birbirini devlete ispiyonlamasından geliyordu. Tam bir paranoya ortamı yani. Bugün iyi olduğunuz arkadaşınız yarın en ufak açığınızı Stasi'ye bildirebilirdi. Sonrası fişlemeler vs.

Doğu Alman rejimi yıkılırken Stasi arşivleri imha edilmeye çalışıldı, ancak kağıt imha makineleri yetmeyince (milyonlarca sayfa var haliyle) çalışanlar elleriyle yırtmaya çalıştı ancak yetişemediler. Arşivlere giren vatandaşlar kendi dosyalarından kalanları bulabildi. Yıllardır bu tam parçalanamayan kağıtlar birleştirilmeye çalışılıyor.

Aklıma geldi birden. Serbest çağrışım olsa gerek.

Doğu Almanya'da Stasi vardı. Güvenlik Bakanlığı'ydı ama vatandaşın birbirini ihbar etmesinden de güç alıyordu. Yani herkesi, etrafındaki insanları ihbar etmeye teşvik ediyordu. Halkı sivil casus gibi kullanıyordu.

Stasinin elinde vatandaşlara dair inanılmaz detayda bilgiler vardı. Milyonlarca vatandaş hakkında dosyalara sahipti, bu bilgilerin çoğu da herkesin birbirini devlete ispiyonlamasından geliyordu. Tam bir paranoya ortamı yani. Bugün iyi olduğunuz arkadaşınız yarın en ufak açığınızı Stasi'ye bildirebilirdi. Sonrası fişlemeler vs.

Doğu Alman rejimi yıkılırken Stasi arşivleri imha edilmeye çalışıldı, ancak kağıt imha makineleri yetmeyince (milyonlarca sayfa var haliyle) çalışanlar elleriyle yırtmaya çalıştı ancak yetişemediler. Arşivlere giren vatandaşlar kendi dosyalarından kalanları bulabildi. Yıllardır bu tam parçalanamayan kağıtlar birleştirilmeye çalışılıyor.

Aklıma geldi birden. Serbest çağrışım olsa gerek.
Güzel arkadaşım bu vesileyle müthiş bir film olan Oscar ödüllü Başkalarının Hayatı'nı herkese tavsiye ederim.

Kim açlık çekiyor, yakacak odunu yok, çocukları çok akıllı ama parasızlıktan okuyamıyor diye muhtar yardımlaşma hattı yapsaydınız şaşardım zaten. Akıllarda hep hinlik, fesatlık, pes peeeeesss...

Big brother is watching you, George Orwell`in 1984 romanindaki dünyaya hosgeldiniz :cool:

X