ergen annesi olanlar

okuyan anne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
28
1
3
46
16 yaşında bir oğlum var malesef kardeşi olmadı babaneyle aynı evde yaşıyoruz aklı sıra oğluma ilgi gösterdiğini sanıyor aşırı koruma her şeye karışma çocuğu depresyona soktu bunun üstesinden gelemiyorum üstelik halası sanki kendileri çok mükemmel bir aileymiş gibi sürekli bizi eleştiriyor aklı sıra annesinin açıklarını kapatacak herşeyi benim üstüme yığacak bu gece hiç uyumaım benim oğlumla ilişkim çok iyi oğlum çok ağır efendi bir çocuk etrafımdaki insanlara bakıyorum bizden ne farkları var herkesin işi gücü bizi eleştirmek

mesajınız için teşekkürler oğlum içine kapanık gerçi okul hayatı başlayalı hep öyle dersleri iki senedir problemli 6 ay önce bir rahatsızlık geçirdi midesinde sitresten dolayı incelme oldu babanesiyle problemleri var yani sorun bir tane değil ama mide rahatsızlığı takıntılara sebep oldu sürekli hastalanacağını düşünüyor

Bende 2 tane ergen adayı var.
Zor bir süreç.
Babaannenin hangi davranışları rahatsız ediyor oğlunuzu?
Eşinizle konuşsanız,o söylese annesine.Sizin konuşmanız fayda etmez muhtemelen.

derslerine çok takılmayın lisede her çocuğun notları düşer. ama sorun tam olarak nedir? babaanne ne gibi davranışta bulunuyor ?

babanesi ilgi gösterdiğini zannedip çocuğu sürekli sıkboğaz ediyor yemek yemedi onu yapmadı bunu yapmadı kendini geliştirmesine kendi işlerini yapmasına fırsat vermiyor

odaları beraberdi psikoloğun önerisiyle ayırdık ama yaşlılara laf anlatamıyorsunuz gece inanın hiç uyumadım halası annesini suçlamayalım diye oğlumun sorunları için üstü kapalı beni suçladı bunu hazmedemiyorum

babanesi ilgi gösterdiğini zannedip çocuğu sürekli sıkboğaz ediyor yemek yemedi onu yapmadı bunu yapmadı kendini geliştirmesine kendi işlerini yapmasına fırsat vermiyor

en sevmediğim kadın tipi. yahu bi bırakın çocuk birey olduğunun farkına varsın di mi. tabi benimki büyük konuşmak değil ben de istemezdim öyle bir şey.

oğlunuza belirli sorumluluklar verin bence. özgüven kazanmış olur. ben bireyim ve ben bir şeyleri yapabiliyorum diyebilsin. yarıyıl tatili geliyor mesela bir faturayı o ödesin veya liste verin eline market alışverişini o yapsın. babaanne aman oğlum yapamaz derse olur mu anne o artık yetişkin bir birey elbette yapar diyin. bir de kayınvalidenizle konuşmalısınız. açık açık bunu yapma demeyin de mesela anne bu çocuk içine kapanık napsak ki yetişkin gibi mi davransak falan diye söyleyebilirsiniz.

16 yaşında bir oğlum var malesef kardeşi olmadı babaneyle aynı evde yaşıyoruz aklı sıra oğluma ilgi gösterdiğini sanıyor aşırı koruma her şeye karışma çocuğu depresyona soktu bunun üstesinden gelemiyorum üstelik halası sanki kendileri çok mükemmel bir aileymiş gibi sürekli bizi eleştiriyor aklı sıra annesinin açıklarını kapatacak herşeyi benim üstüme yığacak bu gece hiç uyumaım benim oğlumla ilişkim çok iyi oğlum çok ağır efendi bir çocuk etrafımdaki insanlara bakıyorum bizden ne farkları var herkesin işi gücü bizi eleştirmek

biraz uzak tutu aileden
,sonuçta diyaloga açık bir yaşta
nedenlerini izah ettiğinde anlayacaktır
hiç hoşlnamam bende akrabaların bu denli müdahalesine

inanın neler denedim ben kendimde tek çocuğum annem de bana hala bu şekilde davrandığı için ne derece zor olduğunu biliyorum ama anlatamıyorum oğlum sadece benimle ilişki kuruyor baba sakin konuşmak bilmiyor babane zaten böyle çocuğumu onların elinden kurtarıp nasııl kendine güvenen sağlam bir birey olmasını sağlıycam inanın bilmiyorum

halası dün diyorki oğlumun kalktığında ben yatıyorsam birşeyler atıştırması için not yazacakmışım bende buna gerek yok dedim yani isterseniz ağzınada tutayım beni hiç anlamıyorlar

diğer konunuza da yorum yazmıştım
sizin sorununuzun çözümü o evden çıkıp, kendinize ait bir düzen kurmak
bir de böyle bir sıkıntınız varmış, şimdi daha çok üzüldüm
lütfen ortalığı velveleye vermeden, kırıp dökmeden kararınızın arkasında durun
bu arada ben eğitimciyim
öz güveni zayıf çocukların hayattaki başarıları da zayıf oluyor
çözüm belli

diğer konunuza da yorum yazmıştım
sizin sorununuzun çözümü o evden çıkıp, kendinize ait bir düzen kurmak
bir de böyle bir sıkıntınız varmış, şimdi daha çok üzüldüm
lütfen ortalığı velveleye vermeden, kırıp dökmeden kararınızın arkasında durun
bu arada ben eğitimciyim
öz güveni zayıf çocukların hayattaki başarıları da zayıf oluyor
çözüm belli
her iki konudada yanımda olduğunuz için teşekkürler

her iki konudada yanımda olduğunuz için teşekkürler
rica ederim canım
işe çocuğunuzla ilgili hiç bir sıkıntıyı, hala, babanne vs ile konuşmayarak başlayabilirsiniz
yorum yapabilme hakkını kendilerinde görmemeliler
yaparlarsa da hiç bir açıklama yapmayın
ortamı terkedin, cevap vermeyin
ama akıllı uslu insanlarla, öğretmenleriyle yaptığınız istişarelerden çıkan sonuca göre davranmaya devam edin

doğru söylediniz gece bende düşündüm galiba ben onlara oğlumla ilgili sorunlarımı fazlaca anlattım bana yardımcı olacaklarını düşünmüştüm ama yanlış yapmışım

doğru söylediniz gece bende düşündüm galiba ben onlara oğlumla ilgili sorunlarımı fazlaca anlattım bana yardımcı olacaklarını düşünmüştüm ama yanlış yapmışım
canım eğer sorun çözülme yerine, artarak devam ediyorsa
gereksiz polemikler yaşanıyorsa, evet bundan vazgeçmelisiniz
bunun hala veya babaanne olmalarıyla alakası yok

Back
X