- Konu Sahibi ImTheDevil
-
Boşanma aşamasındayım diyebiliriz uzun bir süredir yalnız yaşıyorum (pskikolojik olarak aman boşanıyorum da aman kafasında değilim normal seyreden bir hayatım var çocuğum yok)Canım sen evli misin çocuğun var mı?
Bir de kızcağız oncesinde travmatik bir olay yaşayarak mi senin yanına geldi?
muhakkak insan öz annesiyle büyüdüğü halde ergenlik döneminde neler neler yaşanıyor evde ben bunları göze alıyorum zatenÇok zor olacak gibi
Tam ergenlik yaşı
Devam edecek yakın zamanda şu an gitmiyor aslında uyuduğu uyku saati problem değil sabah uyuması problem ben gün ışığı görmüyor diye üzülüyorum yoksa 10 gün uyusun yani isterse böyle şeyleri pek takmam normaldeOkul okumuyor mu? Yani zitlasmadan her şeyin sebebini açıklayarak küçük kucuk kurallar koyarak başlayacaksınız işe. Ergenlik çok zor hele bu zamanın ergenleri bambaska. Lise öğretmeniyim :) sorumluluk yüklenince ve pohpohlaninca aslında bir şeylerin ucundan tutuyorlar ama doğru frekansı bulmak mesele. Uyku kısmı çok sıkıntılı benim eşim de çok düşkün gece geç uyur ertesi gün de geç uyanır 7 yıldır asamadim bunubir çözüm oneremeyecegim ona ne yazık ki.
Mecburi durum olmasaydı böyle bir sorumluluk altına girmezdimBence anne ve babasıyla kalmalı.
Nasıl bebekken anneden ayrılmamak gerekliyse ergenlikte de böyle olmalı diye düşünüyorum.
Yani mecburi bir durum yoksa anne babada sağlıkla ilgili bırakın onlarla kalsın.
Telefonla ilgilenmesi beni değil ailemi rahatsız ediyor ben artık aileme laf anlatmaktan yoruldum bana göre çok normal bir şey ders yok bir uğraş yok bilmediği yerde ne yapacak kuzu gibi oturacak değil ya ben bunları dert etmiyorum peki uykusunu düzeltmesi gerektiğini ne şekilde söylemeliyimOkula baslayinca uyku duzeni de zamanla rayina oturur bence yerlesik duzeninize 2 gun kalmis zeki bir kiza benziyor olumlu ozelliklerinde belirttiklerinden okul hayati baslayinca saatleri sabit olacagindan degisir ve degismesi gerektigini de ara ara vurgulayabilirsin
Telefon cagimizin hastaligi henuz size de yeni alisiyor telefonu sıkıldıgında kaçiş olarak goruyo olabilir sosyal aktivitelerde bulunarak hem iliskinizi ilerletirsiniz hem de telefondan uzaklastirabilirsiniz sinemaya gidin tiyatroya konsere beraber puzzle yapmayi teklif edin hem onun tercihlerini de anlamis olurunuz sevdigi seylere odaklanirsiniz hem de daha iyi tanirsiniz
Ortak paylasimlar arttikca hepsi yoluna girer bence
Okul başlayınca o da duzene girer umarım. Uyanırsa yapacağı bir şey olmayacak diye kalkmıyordur belki. Bundansa gündüz dışarida ilgisini çekecek bir aktivite olmalıDevam edecek yakın zamanda şu an gitmiyor aslında uyuduğu uyku saati problem değil sabah uyuması problem ben gün ışığı görmüyor diye üzülüyorum yoksa 10 gün uyusun yani isterse böyle şeyleri pek takmam normalde
Liste yapacağım ekledim teşekkürlerErgenlik: Sıkıntılı Yıllar diye bir kitap var.
Okumadım, fakat methini duydum.
2 gununuz kalmis birakin aileniz de laf etsin aldiris etmeyin ya da evde daha az vakit gecirmeye calisinTelefonla ilgilenmesi beni değil ailemi rahatsız ediyor ben artık aileme laf anlatmaktan yoruldum bana göre çok normal bir şey ders yok bir uğraş yok bilmediği yerde ne yapacak kuzu gibi oturacak değil ya ben bunları dert etmiyorum peki uykusunu düzeltmesi gerektiğini ne şekilde söylemeliyim
O şu an burada mümkün değil belki eve dönersek dediğiniz gibi düzelebilirOkul başlayınca o da duzene girer umarım. Uyanırsa yapacağı bir şey olmayacak diye kalkmıyordur belki. Bundansa gündüz dışarida ilgisini çekecek bir aktivite olmalı
Ben zaten bunu istiyorum her şeyine karışan engelleyen sabah erken kalksın şöyle yapsın böyle yapsın tarzı biri değilim ama gün ışığı hiç görmüyor ve sağlığı etkilenecek diye korkuyorum emin olun o daha çok istiyor bazı şeyleri kendi söylüyor çünküAnne gibi değil arkadaş gibi davranın. Okuluna geç kalmıyorsa dersleri iyiyse yatma kalkma saatine karışmayın.
O düzen 2 günde olmuyor maalesef alışkanlık.
Yavaş yavaş alıştırın.
Ev arkadaşı olun ama abla figurundende kopmayın. Valla ergenlik ic8n belirli kurallar yok aslında senin istediğin kadar oda istiyor mu o önemli.
İnşallah güzel olur tek dileğim bu2 gununuz kalmis birakin aileniz de laf etsin aldiris etmeyin ya da evde daha az vakit gecirmeye calisin
Okula gidince yorulacak mecbur bir duzeni olusacak soylemenize bile gerek kalmayabilir ilk baslarda belki biraz zorlanirsiniz aliskanliklari var cunku hepimizin oldugu gibi ama yoruldukca vucudu zaten duzene girecektir zamana birakin simdiden strese girmeyin insallah hersey cok guzel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?