• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergenlik sorunları

merhaba. ben kzıznızla yaşıt sayılırım. 16 yaşındayım ve 4 ay sonra 17ime giricem. bana kalırsa ergenliği erkekler daha zor atlatıyor. çünkü benim arkadaşım olmasa da arkadaşlarımın çevresinde yaşıt erkekler ver. onlarda uyuşturucu hap kullanıyorlar, alkol alıyorlar. abim var. 19 yaşında. geçen sene ailem onunla da çok uğraştı. abim silah ruhsatı almış annem buldu. silah almış saklamış annem buldu. alkol alıp kör kütük sarhoş eve geldi. ama şu an daha iyi gibi. okuldan atıldı son sene devamsızlıktan. şimdi babamla çalışıyorlar ve daha bi iyi durumu. bana gelirsek; yani ben şu an kzınızı anlamak istiyorum, empati yapıp size çözüm üretmek istiyorum. başka evlatlarınız da varmış. ve şimdi onunla uğraşmaktan onlara zaman bulamıyormuşsunuz. ilgiyi üzerine çekmek istemiştir. psikiyetriye gidince daha da hani nasıl diyeyim bak ben psikiyatriye gidiyorum psikolojim bozuk benim üstüme gelmeyin istediğimi yapın durumu olmuştur. abimin de kötü bir çevresi vardı. kimseyi yadırgamıyorum ayrım yapmıyorum ama çingene arkadaşları vardı. bunlar hap satıcısıydı, annesi hayat kadınıydı. abimi kullanıyolardı parası için. kzınızın okul dışındaki çevresi kötüymüş. yani onları uzaklaştırmanız lazım. biz abime seni paran için kullanıyorlar, onlar kötü dediğimizde abim hayır diyordu o iyi diyordu. daha sonra gerçek yüzünü gördü neyseki. o ortamdan kzınızı uzaklaştırın. yalnız kalabilir bir müddet. ama mecbur yeni arkadaşlar bulacaktır. ve bana kalırsa yumuşaklığı bir kenara bırakın. ciddiyim. bende ergenlikten geçiyorum şu anda. akrabanızın kzı ne sebepten evden kaçmıştı? bilmiyorum. kzınızı Allah korusun. gerçekten zor. gerekirse kzınız okulunu ve evinizin mevkiini değiştirin. unutmayın ki kzınızın sağlığı her şeyden önemli. hem beden hem de ruh sağlığı. hakkınızda hayırlısı olsun.

tskler cnm ...cevreyi degiştirmeyi bizde dusunduk ama kızım degişmedikten sonra bi etkisi olmıcak cunku hergittigi ortamda cokkolay arkadaslık kuruyo onun görmesini saglamaya calısıyorum dogruyu yanlısı kendisi vazgecmeli .Akrabamızın kızı ailesini dinlemiyo sonrada babadan dayak yiyodu defalarca kactı şimdi sıkıldıkca önce kacıyo gezip sonra yurta gidiyo ve devlette anne babaya vermiyo kız istemedikce yalvar yakar getiryolar kızı eve.Kız 15 yasında ama hakimiyet onun elinde devlet koruyo cunku nnesi perişan yeterki evden gitmesin diye alttan alıyo herşeyi

her gittiği ortamda arkadaşlık kurması çok güzel :) ben aksine hiç kuramam :) demek ki istese kızınız okuldan arkadaş edinebilir. çok zor bir dönemdesiniz Allah kolaylık versin. bence duygu sömürüsü yapın :34: ama sadece 1 kere yapabilirsiniz bunu. daha fazla değil. kızınızı yine kötü bir şey yaparken yakalarsanız yada kötü bir şey bulursanız eşiniz ile oturup konuşun. sakin sakin. bağırmadan suçlamadan. gerekirse kendinizi suçlayarak. neden böyle bir şey yaptığını öğrenin. böyle şeyler yapmasının sizi çok üzdüğünü, ağladığınızı falan anlatın. böylece kendisinin anne babasının gözünde kıymetininin farkına varacaktır. ama konuşurken kesinlikle ne siz ne de eşiniz sesinizi yükseltmeyin, onu suçlamayın. 1-2 yıla geçicek. ama o 1-2 yıl geçinceye kadar siz kendinizden geçiceksiniz ve o da

benim 15 yasında kızım var bir senedir hayatımı bitirdi ergenlik diyo uzmanlar ama bitmiyoo gecmiyo cok yol kat ettim cok sorunu aştım ama simdii ucucu madde kullangını ögrendim uhu kokluyo ojee o tür maddeler tükeniyorum mucadele edemiyorum artık nedennn nedennnnn hergun bunları sorguluyorum bıktım alttan almaktan bıktım saatlerce sohbet etmekden bıktım hersabah bugun ne olcak diye uyanmakdan yaşamaktan bıktımmmmmmmmmmmm psikiyatrise göturmüştüm bunu kullanıyodu dahada sımardııı simdi ne yapcagımı bilmiyorum nette baktım bu yaslarda cok oluyomus ama ne yapmalı üstünemi gitmeliii gecermiii yokmuu tecrubeli annelerrr yokmu teselli etcek sucum ne cok sevmekmiii hic dövmemekmiiiii ne benim sucum neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

okuduğum kitaplar ve edindiğim bilgiler doğrultusunda bir öğretmen adayı olarak tavsiyem çocuğunuza sizin rehberlik etmenizden ziyade ergenliğini daha erken tamamlamış akranlarından yardım almaktır bu yaşlarda ebeveynlerle çocuklar aynı dili kullanamazlar onların en iyi rehberi kendi akranlarıdır tavsiyemi dikkate alırsanız çocuğunuzla ilgili sorunları daha rahat çözebilirsiniz...

her gittiği ortamda arkadaşlık kurması çok güzel :) ben aksine hiç kuramam :) demek ki istese kızınız okuldan arkadaş edinebilir. çok zor bir dönemdesiniz Allah kolaylık versin. bence duygu sömürüsü yapın :34: ama sadece 1 kere yapabilirsiniz bunu. daha fazla değil. kızınızı yine kötü bir şey yaparken yakalarsanız yada kötü bir şey bulursanız eşiniz ile oturup konuşun. sakin sakin. bağırmadan suçlamadan. gerekirse kendinizi suçlayarak. neden böyle bir şey yaptığını öğrenin. böyle şeyler yapmasının sizi çok üzdüğünü, ağladığınızı falan anlatın. böylece kendisinin anne babasının gözünde kıymetininin farkına varacaktır. ama konuşurken kesinlikle ne siz ne de eşiniz sesinizi yükseltmeyin, onu suçlamayın. 1-2 yıla geçicek. ama o 1-2 yıl geçinceye kadar siz kendinizden geçiceksiniz ve o da

İnsallah cnm ...boşver kurma arkadaslık daha iyi kendisi bile diyo keşke biraz cekingen olsam diye tek dostun olsun dogru durust yeter gerisi boş hemen kanka oluyolar iyimi kötümü sorgulama yokk
sen masallah aklı basında birisin belli allah iyi insanlarla karsılastırsın insallah cnm

okuduğum kitaplar ve edindiğim bilgiler doğrultusunda bir öğretmen adayı olarak tavsiyem çocuğunuza sizin rehberlik etmenizden ziyade ergenliğini daha erken tamamlamış akranlarından yardım almaktır bu yaşlarda ebeveynlerle çocuklar aynı dili kullanamazlar onların en iyi rehberi kendi akranlarıdır tavsiyemi dikkate alırsanız çocuğunuzla ilgili sorunları daha rahat çözebilirsiniz...

aklı basında yasıtlarından yardım alıyorum cnm düzgün olanlarla iletisim halindeyim yanlış bişey yaptıgında engel oluyolar yada ban sölüyolar

tskler arkdaslar ilginize cok rahatladım icimi döktüm bugun

Dedigim gibi okulu cok iyi zaten iyi bir puanla girdi ne olduysa son 9 ayda oldu zaten .Asık oldu plotonik öle basladı sorunlar .Suan ilac kullanmıyo sadece cok sinirli görunce veriyorum .Psikiyatris sadece ilac veriyo psikolog yönlendirmişti .ama herşey beyninde bitiyo ona dogruları göstermekde bize ama cok zorlanıyorum cokk sürekli peşindeyim gizliden ama yoruldumm

İlaç konusuna gelince şöyle bir durdum..
Ben de doktora gitmiştim ve doktorum demişti ki,o ilacın tedavi sonlanana kadar sürekli alınması gerekir.
Ağrı hapı gibi değil sonuçta..Benim ilacımın yan etkilerinin geçmesi ve etkisini göstermeye başlaması ortalama 1 ayı buluyormuş..

derdinizi anliyorum ama ne olur kendinizi birakmayin .. onlar buyuduklerini sansalarda daha cok kucukler ..
bizde o donemlerden gectik bir cok hata yaptik ..
ben suan 26 yasindayim ve nerdeyse 17 yasinda evlendim ..hem annemi hem babami cignedim basini taslara vuracaksin dedi annem dinlemedim ..
dilini bilmedigim bi ulkeye sevdigim adamin pesine takilipda geldim hemde 17 yasinda ..
allahtan iyi bir insan ciktiki onun zoruyla burda universiteyi bitirdim ... suan 26 yasindayim ve 10 aylik bir bebegim var cok cok mutluyum hala deliler gibi asigim ama halada psimanim annemi dinlemedigim icin ... cok erken evlendigim icin yasimda yasamam gereken bir cok seyleri yasayamadigim icin .. onlari birakip gurbete geldigim icin .. ne olur kizinizin yaninda olun .. bitsenizde tukensenizde ona dogruyu anlatmaktan usanmayin bikmayin .. elbet buyuycek bir gun .. ama onun buyuk hatalar yapip yapmamasi sizin elinizde .. keske annemde beni zorlasaydi turkiyede kalmam icin .. keske dovseydi en son ne halin varsa gor demeseydi ....

İlaç konusuna gelince şöyle bir durdum..
Ben de doktora gitmiştim ve doktorum demişti ki,o ilacın tedavi sonlanana kadar sürekli alınması gerekir.
Ağrı hapı gibi değil sonuçta..Benim ilacımın yan etkilerinin geçmesi ve etkisini göstermeye başlaması ortalama 1 ayı buluyormuş..

biz ilacı bitirdik cnm.. bu sakinlestiri bi hap... bir kutu kullanması yeterli demişti doktor ama ben sinirlenince arada veriyorum cokda işe yarıyo yarım veriyorum zaten cok sık olmuyo buda

derdinizi anliyorum ama ne olur kendinizi birakmayin .. onlar buyuduklerini sansalarda daha cok kucukler ..
bizde o donemlerden gectik bir cok hata yaptik ..
ben suan 26 yasindayim ve nerdeyse 17 yasinda evlendim ..hem annemi hem babami cignedim basini taslara vuracaksin dedi annem dinlemedim ..
dilini bilmedigim bi ulkeye sevdigim adamin pesine takilipda geldim hemde 17 yasinda ..
allahtan iyi bir insan ciktiki onun zoruyla burda universiteyi bitirdim ... suan 26 yasindayim ve 10 aylik bir bebegim var cok cok mutluyum hala deliler gibi asigim ama halada psimanim annemi dinlemedigim icin ... cok erken evlendigim icin yasimda yasamam gereken bir cok seyleri yasayamadigim icin .. onlari birakip gurbete geldigim icin .. ne olur kizinizin yaninda olun .. bitsenizde tukensenizde ona dogruyu anlatmaktan usanmayin bikmayin .. elbet buyuycek bir gun .. ama onun buyuk hatalar yapip yapmamasi sizin elinizde .. keske annemde beni zorlasaydi turkiyede kalmam icin .. keske dovseydi en son ne halin varsa gor demeseydi ....

Annen gitme deseydide dövseydide senin fikrin degişmicekti bide suclucaktın onu bir ömür boyu engel oldun diye...kısmetinde orası varmıs allah annalı babalı buyutmeyi nasip cnm .Yinede iyi birine düşmüssün mutlusun allah bozmasın ..

seni o kadar iyi anlıyorum ki
benim kızımda geçenlerde bana anne bir erkek arkadaşım var dedi gecelerce uyuyamadım
ya çok aşık olursa çocuk kızımı terkederse ya başına başka bişey gelirse
sonra görüşmek için izin istedi ne diyeceğimi şaşırdım biraz düşündüm ve bi kız arkadaşıyla beraber gönderdim çünki ben izin vermesemde gidecek ve görüşecek
en azından benden korkmazsa gidip geldiği yeri söler birazda olsa kontürolum altında olur diye düşündüm
galiba büyüdüklerini duygularının değiştiğini kabullenmek bize zor geliyo minik kızlarımız büyüyolar ve aşık oluyolar oysa daha iki üç sene önce oyuncaklarla oynuyolardı

beni anlayan birilerinin olması yasadıklarımın baskalarınında yasadıgını bilmek beni rahatlatıyo cnm ne zaman büyüdülerr nasıl zaman gectii hic anlamadım allah iyilerle karsılastırsın insallah.... ben aşk acısını bilmezdim onla yasadım daha neler görcez bilmiyorum

bnde 12 yasında bu durumları yasamıstım tabı ben ucucu madde kullanmıodumda sıgara falan ıcıyorum daha 6.sınıfa gıderken annemde pek farkında deıldı bnm yaptıklarımdan Allahtan olayı fark etmıssın bnde hıckımsede bılmıodu suanda bılmıyolar Allah sukur hıc ıcmıyorum demıycem ama arada sırada ıcıyorum bende bıraz yanlıs cevreden dolayı ve bırazda ozentılıkten baslamıstım istanbuldan ankaraya transfer olunca arkadas cevresı falan hep değişti sonra bırakmadım ama azalttım bnce imkanınız varsa cevre degıstırmek en mantıklısı ama ımkanınız yoksa cok sıkmadan bıraz rahat davranmasını saglamak o yanlısını enınde sonunda gorecektır ona farkettırmeden onu ızlersenız daha ii olur

Back
X